Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2009

Καβαλίερς-Ολυμπιακός (Highlights BINTEO)

Καβαλίερς-Ολυμπιακός: 111-94

Ο Ολυμπιακός έχασε από τους -καλύτερους των Σπερς- Καβαλίερς με 17 πόντους (111-94) και έσπασε το... ρεκόρ του. Τσίλντρες και Κλέιζα από 16 πόντους, ενώ 14 σημείωσε ο Χαλπερίν. Μεγάλες μάχες ανάμεσα σε Σακίλ και Σχορτσανίτη, ενώ ο ΛεΜπρόν προσέφερε θέαμα, αλλά με... μέτρο.

Οι 16 πόντοι του Τζος Τσίλντρες και του Λίνας Κλέιζα, οι 14 που πρόσθεσε ο Γιοτάμ Χαλπερίν, αλλά και η καλή απόδοση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και του Πάτρικ Μπέβερλι, όπως και οι 7 ασίστ του Θοδωρή Παπαλουκά, ήταν τα στοιχεία που είχε να αντιπαραθέσει ο Ολυμπιακός (δεν αγωνίστηκε ο Βον Ουέιφερ λόγω τραυματισμού) απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, που έπαιξαν με πάθος για τη νίκη μέχρι να "καθαρίσουν" το παιχνίδι διαμορφώνοντας μια διαφορά που έφτασε και τους 30 πόντους.

Ο πλουραλισμός των γηπεδούχων, τα ξεσπάσματα του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Σακίλ Ο'Νιλ, αλλά και οι "εκτελέσεις" του Γκίμπσον από την περιφέρεια ήταν δείγματα ανωτερότητας από μια ομάδα που αν μη τι άλλο θέλει φέτος να κατακτήσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ!

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν πολύ καλά στην πρώτη περίοδο, αν και άστοχοι στα δίποντα, έχασαν λίγο την επαφή με το σκορ στη δεύτερη περίοδο και το παιχνίδι κρίθηκε στην τρίτη όπου οι Καβαλίερς πάτησαν γκάζι και κυρίως έπαιξαν πολύ σκληρή άμυνα. Τον Λεμπρόιν μάρκαρε σε αρκετές στιγμές ο Κώστας Παπανικολάου που μετά το παιχνίδι δήλωσε: "Μεγάλη εμπειρία να μαρκάρεις έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έζησα στα 19 μου. Δεν είναι τίποτα τρομερό. Έβαλε 12 πόντους γιατί έπαιξε μόνο 18 λεπτά".

Κορυφαία... στιγμή του ματς, η σύγκρουση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη με τον Σακίλ, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να καρφώσει στον αιφνιδιασμό και ο "Σόφο" τον γκρέμισε, με αποτέλεσμα να τον πετάξει εκτός γηπέδου και πάνω στους φωτογράφους που στέκονταν έξω από τις τέσσερις γραμμές, προκαλώντας κραυγές έκπληξης στους Αμερικανούς εκφωνητές και τους φιλάθλους του Κλίβελαντ.

Το LIVE του αγώνα

Καλά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, καλύτερα φυσικά οι Καβαλίερς, αλλά ο Τσίλντρες τα πάει μια χαρά, όπως και η άμυνα των ερυθρολεύκων που εμφανίστηκε... διαβασμένη. Βέβαια, ο ΛεΜπρόν μπορεί να βάλει κανένα... διαγώνισμα εκτός ύλης. Όλα πρέπει να τα περιμένεις από τον King.

Οι Καβαλίερς προηγούνται με 8-14. Ο Ολυμπιακός κρατάει μια χαρά, πάντως και το σκορ είναι 31-23 για τους Καβαλίερς. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την ομάδα του Κλίβελαντ να είναι μπροστά με έξι πόντους, 31-25, αλλά ο Ολυμπιακός με τον Τζος Τσίλντρες να έχει 12 πόντους στέκεται εξαιρετικά απέναντι σε μια ομάδα που φέτος θέλει το δαχτυλίδι του ΝΒΑ.

Εκτός από τον Τσίλντρες, πολύ καλός είναι και ο Λίνας Κλέιζα με 8 πόντους. Από τους Καβαλίερς ο Βαρεζάο έχει 9 πόντους και είναι ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του ενώ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει προς το παρόν 5 πόντους. Για να δούμε, για να δούμε...

Να και το κάρφωμα από τον Γιάννη Μπουρούση. Στους 4 πόντους η διαφορά, 31-27. Ποιος μάρκαρε τον Τζέιμς δεν είπαμε στο πρώτο δεκάλεπτο; Ο Κώστας Παπανικολάου! Αυτά είναι. Από την... αδράνεια στον Άρη, να παίζει απέναντι στον "βασιλιά" ΛεΜπρόν. Γίνονται αυτά;

Ξεσπάνε οι Καβαλίερς και η διαφορά ξεφεύγει γρήγορα στους 14 πόντους. Ούτε προλάβαμε να καταλάβουμε πώς έγινε αυτό. Α, το σκορ δεν είπαμε: 43-29. Από 31-27 που ήταν. Κόμπι Καρλ και Ιλγκάουσκας την έκαναν τη ζημιά τους στην άμυνα των ερυθρολεύκων.

Οι εκφωνητές του αμερικανικού δικτύου αναλύουν το "Σόφο" στην πλάτη του Σχορτσανίτη. "Μάλλον για να είναι πιο εύκολο" λέει ο ένας. Σωστός. Στο μεταξύ, έχουν κολλήσει και οι δύο ομάδες στο σκορ. Και ο Ολυμπιακός είναι άστοχος.

Κάρφωμα από τον Σχορτσανίτη! Παραμάζωμα... Μειώνει στους 11, αλλά ο Ουίλιαμς απαντάει. Πάμε σε τάιμ άουτ με το σκορ να είναι 45-31. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είναι αρκετά άστοχη στα δίποντα και αυτό έχει παίξει ρόλο στην επίθεση. Χάνονται και συνεχόμενα σουτ από κοντινές αποστάσεις.

Να ένα καλάθι από τον baby Shaq, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αμέσως η απάντηση από τον κανονικό Shaq. Λέτε να τσαντίστηκε; Εύστοχο σουτ από τον Μπέβερλι, ύστερα από ασίστ του Παπαλουκά. Το σκορ γίνεται 49-35. Προσθέστε ένα τρίποντο ακόμη από τον Μπέβερλι και η διαφορά πέφτει στους 11 πόντους. Ο Πάρκερ με δίποντο ανεβάζει πάλι τη διαφορά.

Ο ΛεΜπρόν κλέβει την μπάλα, στη συνέχεια την... κρύβει και εν τέλει κερδίζει φάουλ. Κλέψιμο από το Κλίβελαντ, μόνος του ο ΛεΜπρόν, κάρφωμα. Τι άλλο;

Απίστευτη φάση! Ο Σακίλ τρέχει στον αιφνιδιασμό για κάρφωμα, ο Σόφο τον ακολουθεί, πάει να τον κόψει και τελικά τον πετάει -κατά λάθος- πάνω στους φωτογράφους! Τρομερό!

Αλλά μάλλον ο Σακίλ τσαντίστηκε και απαντάει με κάρφωμα! Το ματς αγρίεψε... Κι άλλο κλέψιμο από τους Καβς και άλλο κάρφωμα από τον Τζέιμς. Το σκορ 58-42. Ξύπνησαν οι γηπεδούχοι. Ασίστ του ΛεΜπρόν και φόλοου κάρφωμα του Ο' Νιλ.

Τέλος ημιχρόνου 60-44.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Πρώτο καλάθι στην τρίτη περίοδο από τον ΛεΜπρόν και η διαφορά στους 18 πόντους. Ενώπιον του Σόφο. Καλάθι από τον Τσίλντρες. Κλέψιμο του Σχορτσανίτη από τον Σακίλ, στον αιφνιδιασμό ο Τσίλντρες σε λέι απ, αλλά ο Τζέιμς ήρθε από το... πουθενά και τον έκοψε.

Ο Άντονι Πάρκερ σκοράρει και η διαφορά ανεβαίνει στους 19 πόντους για πρώτη φορά. Επιθετικό φάουλ του Σχορτσανίτη. Ο Ολυμπιακός δεν είναι συγκεντρωμένος στο δεύτερο μέρος. Γιατί;

Τρίποντο από τον "βασιλιά" και η διαφορά στους 24 πόντους. Ξεφεύγει η κατάσταση για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Βαρεζάο πάει στη γραμμή για βολές. Μετά το τάιμ άουτ του Γιαννάκη που δεν έχει χρησιμοποιήσει καθόλου τον Ουέιφερ. Στους 26 (74-48) η διαφορά και η αστοχία του Ολυμπιακού συνεχίζεται. Τέσσερις πόντους έχει βάλει όλους κι όλους σε έξι λεπτά.

Επιτέλους! Δύο βολές από τον Τσίλντρες, αλλά ο Πάρκερ ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ κάνει το σκορ 78-50. Καλή προσπάθεια από τον Κλέιζα, καλάθι και φάουλ, αλλά αστοχεί στη βολή. Ο Γκίμπσον από το τρίποντο, εύστοχος! Άλλο ένα καλάθι από τον Κλέιζα, που σήμερα είναι πολύ καλός.

Στους 30 έφτασε η διαφορά και δύσκολα θα κατέβει. Οι Καβαλίερς δείχνουν αποφασισμένοι να μην κατεβάσουν το ρυθμό τους. Καλή συνεργασία Βούτιστις-Χαλπερίν και καλάθι με φάουλ από τον Ισραηλινό. Σουτάκι από τον Βούιτσιτς εύστοχο. Επιθετικό φάουλ του Παπανικολάου με το σκορ 90-65. Με αυτό τελειώνει και η τρίτη περίοδος. ΛεΜπρόν και Σακίλ ξεκουράζονται εδώ και ώρα...

Μειώνει ο Ολυμπιακός στην αρχή της τελευταίας περιόδου. Με τρίποντο του Βασιλόπουλου το σκορ γίνεται 92-72. Καλό αυτό. Οι Καβαλίερς ξεπερνούν τους εκατό πόντους, φτάνουν τους 101 και έχουν χαλαρώσει κάπως. Οι εκφωνητές μιλάνε για τον Παπαλουκά και τις επιδόσεις του στην Ευρωλίγκα, τον εγκωμιάζουν, όπως και τον Σχορτσανίτη με τον οποίο έχουν φάει "κόλλημα" για το όνομά του! Θετικά σχόλια και για την Ελλάδα γενικότερα και το πόσο στηρίζει και αγαπάει το μπάσκετ.

Μειώνει και στους 15 ο Ολυμπιακός που προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα προς το τέλος. Τώρα η διαφορά είναι στους 17 πόντους και μένει να δούμε αν θα σπάσει το ρεκόρ της μικρότερης ήττας ελληνικής ομάδας, που πραγματοποίησε με τους Σπερς. Ανέβηκε στους 19 διαφορά, μειώνει ο Μπέβερλι πάλι στους 17 πόντους και παίρνει και το φάουλ.

Η διαφοροά στους 18 πόντους, θέλει 21 δευτερόλεπτα για τη λήξη και ο Μπέβερλι πάει στις βολές. Άστοχος στην πρώτη, εύστοχος στη δεύτερη. Λήγει το ματς με σκορ 111-94. Πάλι με 17 πόντους έχασε ο Ολυμπιακός, οπότε μπορεί να αισθάνεται και... επιτυχημένος!

Τα δωδεκάλεπτα: 31-25, 60-44, 90-65, 111-94

Καβαλίερς: Τζέιμς 12, Βαρεχάο 13, Ο' Νιλ. 12, Πάρκερ 10, Γκίμπσον 15 (3) , Μπάρετ 9, Ιλγκάουσκας 7, Καρλ 10(2), Τζάκσον 6, Γουίλιαμς 2, Χίκσον 13, Ρόμπινσον 2, Κουρζ.

Ολυμπιακός: Τσίλντρες 16 (2), Παπανικολάου 7 (1), Σχορτσανίτης 4, Κλέιζα 16, Τεοντόσιτς 3 (1), Μπουρούσης 4, Χαλπερίν 14 (1), Μπέβερλι 11 (1), Παπαλουκάς 4, Βούισιτς 9, Βασιλόπουλος 6 (2), Γλυνιαδάκης, Σλούκας.

πηγή:sport24