Τρίτη, Ιανουαρίου 13, 2009

Νέα πρόταση 100 εκ.ευρώ της Mαν.Σίτι για Κακά!


Οι "πολίτες" είναι πλέον μία από τις πλουσιότερες ομάδες στον κόσμο μετά την αγορά τους από τους Άραβους ιδιοκτήτες και το αποδεικνύουν αυτό το τελευταίο διάστημα, όπου προσπαθούν να φέρουν στο "Νησί" μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ένα από αυτά είναι ο Κακά, με τη Μίλαν να έχει απορρίψει αρκετές δελεαστικές προτάσεις συλλόγων πέρυσι για τον Βραζιλιάνο άσο της, αλλά τη Μάντσεστερ Σίτι να εμφανίζεται αυτή τη στιγμή αποφασισμένη να "τινάξει τη μπάνκα στον αέρα" και να τον ντύσει στα γαλάζια!

Όπως αποκαλύπτουν ιταλικά και αγγλικά ΜΜΕ, αντιπροσωπεία ανθρώπων της Σίτι με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή Γκάρι Κουκ, βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (13/1) στην οδό Τουράτι που βρίσκονται τα γραφεία των "ροσονέρι" και κατέθεσαν επίσημη πρόταση-μαμούθ στον Αντριάνο Γκαλιάνι ύψους 100 εκ.ευρώ.

Η Μαν.Σίτυ είναι διαθετιμένη να προσφέρει μέχρι και 15 εκατ. ετήσιες απολαβές στον Κακά, κάτι που θα κάνει τον Βραζιλιάνο τον πλουσιότερο μακράν παίκτη του κόσμου.

Υποτίμηση Πλατινί για Ντελ Πιέρο !


Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και άλλοτε αστέρι του ιταλικού συλλόγου, εξέφρασε την άποψη πως είναι ευκολότερο να σκοράρεις με φάουλ τώρα, από ότι τα χρόνια που έπαιζε αυτός ποδόσφαιρο.

Μάλιστα ο Πλατινί έδωσε και επιχειρήματα, λέγοντας ουσιαστικά πως ο Ντελ Πιέρο έχει με το πλευρό του την τεχνολογία, αλλά και την... διαιτησία.

"Με αυτές τις μπάλες είναι είναι σαν να παίζεις σε άλλο επίπεδο, επίσης είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν στον αέρα", εξηγεί ο Πλατινί στην "Gazzetta Dello Sport".

"Στις εποχές μου, αυτές οι μπάλες δεν υπήρχαν και όλα αυτά τα φάουλ δεν καταλογιζόντουσαν έξω από την περιοχή".

Όταν ρωτήθηκε αν βρίσκει εξαιρετικές τις εκτελέσεις φάουλ του "Pinturricchio", ο Πλατινί προσέθεσε: "Εντάξει, ένα γκολ είναι πάντα ένα γκολ".

Τέλος καριέρας για Ντάρκο Κοβάσεβιτς ,επιτιχυμένη η επέμβαση


Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην καρδιά ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς και που οδηγούν τον 35χρονο Σέρβο διεθνή επιθετικό στον τερματισμό μιας σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας.

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκδόθηκε σήμερα το εξής δελτίο Τύπου:

"Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Ντάρκο Κοβάσεβιτς, υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης, στην πολυκλινική του Σαν Σεμπαστιάν, σε στεφανιογραφία, η οποία επιβεβαίωσε το εύρημα (απόφραξη του κατιόντα κλάδου κατά 90%) της αξονικής στεφανιογραφίας, με συνέπεια να γίνει αγγειοπλαστική και τοποθέτηση στεντ. Το αποτέλεσμα της επέμβασης κρίνεται εκατό τοις εκατό επιτυχές, καθώς το αγγείο εμφανίζει μηδενική στένωση. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, αύριο θα πάρει εξιτήριο".

Μοιραία στον Ολυμπιακό θα εντείνουν πλέον την αναζήτηση για την εύρεση ενός κεντρικού επιθετικού και σκόρερ, που θα πλαισιώσει τον Ντιόγο.

Πρόταση από Αγγλία για Πατσατζόγλου


Οι εξαιρετικές φετινές εμφανίσεις του Χρήστου Πατσατζόγλου με τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, ο οποίος είναι πλέον βασικός και αναντικατάστατος στην ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων», λόγω και του τραυματισμού του Ιεροκλή Στολτίδη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η επίσημη πρόταση που έφτασε στα γραφεία του πειραϊκού συλλόγου για τον Ελληνα διεθνή μεσοαμυντικό, που μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, δεν ήταν η αναμενόμενη. Φημολογείται πως η προσφορά έγινε από σύλλογο από την Β’ κατηγορία της Αγγλίας -πιθανότητα από την Μπέρμιγχαμ- η οποία δεν είναι μεγάλη.

Πάντως, ο Πατσατζόγλου δεν σκέφτεται να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του και εκτός απροόπτου θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους πρωταθλητές Ελλάδος…

Παναθηναϊκός: "Βλέπει" Φαλκάο


Μετά τον Νταβίντ της Παλμέιρα και ο Εμίλ Σπάχιτς φέρεται να βρίσκεται επίσης ήδη στην Αθήνα μαζί με τον μάνατζέρ του προκειμένου να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, αφού όπως όλα δείχνουν οι "πράσινοι" τα έχουν βρει με τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Ο Βόσνιος αμυντικός φαίνεται έτσι να βρίσκεται κοντά στη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και εφόσον περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και καταλήξει σε συμφωνία θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με το "τριφύλλι", το οποίο όμως και στο θέμα αυτό τηρεί άλλη στάση.

Από την "πράσινη" ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνεται η άφιξη, ωστόσο ίσως να είναι και παιχνίδι τακιτικής, αφού φέρεται πως οι ιθύνοντες του συλλόγου περιμένουν -απάντηση- από κάποια άλλη περίπτωση αμυντικού (μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού μεγέθους...), πριν "κλείσει" ο 28χρονος αρχηγός της Εθνικής Βοσνίας.

Πάει και για Φαλκάο...

Στην χθεσινή νέα σύσκεψη των Πατέρα, Χενκ Τεν Κάτε, Αντωνίου και Βέλιτς αποφασίστηκε οι "πράσινοι" να στραφούν και στην περίπτωση του Φαλκάο, της Ρίβερ Πλέιτ, του οποίοιυ "χτύπησαν" την πόρτα και άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τον σύλλογο της Αργεντινής.

Μάλιστα σύμφωνα με τις λεπτομέρειες, οι ιθύνοντες της Ρίβερ δέχθηκαν από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του παίκτη, και εκείνοι απάντησαν πως θέλουν 7 εκατ. ευρώ για το σύνολο των δικαιωμάτων του σπουδαίου φορ.

Την πρόταση του "τριφυλλιού" φέρεται να έχει μεταφέρει στους αργεντίνους, ο πρώην μάνατζερ του Άρη, Μανουέλ Φερέρ. Όσον αφορά τα δικαιώματα του παίκτη, αυτά είναι χωρισμένα σε 3 μέρη. Το 50% έχει η Ρίβερ Πλέιτ, το 40% ανήκει σε εταιρεία μάνατζερ στην Κολομβία και το 10% στον μάνατζερ του παίκτη, Νέστερε Σίβορι.

Πάντως, η διοίκηση της Ρίβερ, συζητάει μόνο για ολόκληρο το ποσοστό του παίκτη, με ποσό που αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ. Σε αυτή την εκδοχή η "πράσινη" ΠΑΕ δεν δείχνει διατεθειμένη να μπει σε τέτοιο παιχνίδι.