Δευτέρα, Ιανουαρίου 19, 2009

Σ. Κόκκαλης: "Φτάνει πια..."


Σκληρή ανακοίνωση για την ανοχή της διαιτησίας σε σκληρά μαρκαρίσματα κατά των παικτών του Ολυμπιακού, εξέδωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης υπογραμμίζοντς πως με την προπαγάνδα περί εύνοιας κάποιοι διαιτητές ξεπερνούν τα όρια και δεν τηρούν τους κανονισμούς.

Ο μεγαλομέτοχος της Πειραϊκής ΠΑΕ, με γραπτή του δήλωση μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ζήτησε να σταματήσει η ανοχή χρησιμοποιώντας την φράση "Φτάνει πια", ενώ τόνισε πως κάποιοι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο ως κατς.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των νταμπλούχων ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να πάρει μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τους παίκτες από σοβαρούς τραυματισμούς.

Aναλυτικά η τοποθέτηση του Σ. Κόκκαλη:

"Ως Πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, αλλά και άνθρωπος που δραστηριοποιείται στον χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία 15 χρόνια αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση αφενός να προστατέψω τα συμφέροντα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και αφετέρου να θέσω ένα σοβαρό θέμα το οποίο, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα τα οποία δεν επιτρέπουν στο Ελληνικό Πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ποιοτικό σε σχέση με τα ξένα πρωταθλήματα.

Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα παρατηρώ μία άκρως αντιαθλητική έως βίαιη συμπεριφορά από ορισμένους ποδοσφαιριστές στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν αντιπάλους συναδέλφους τους για να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι αντιαθλητικές και επικίνδυνες αυτές συμπεριφορές, θα έπρεπε να τιμωρούνται άμεσα από τους διαιτητές που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για την τήρηση των κανονισμών, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά.

Αντίθετα, παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες συμπεριφορές απαράδεκτες που ξεπερνούν τα όρια του σκληρού ή δυνατού παιχνιδιού να μένουν ατιμώρητες από τους διαιτητές παρά του ότι είναι οφθαλμοφανείς.

Το φαινόμενο αυτό αρχίζει πλέον να γενικεύεται και αυτό φυσικά πηγάζει από την ατιμωρησία και την ανοχή. Ειδικά δε στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ βιώνουμε αυτή τη κατάσταση σε υπερθετικό βαθμό και πλέον μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών μας, αλλά και η περιουσία του συλλόγου, που μετά το όνομα, το σήμα και τις εγκαταστάσεις, δεν είναι άλλη από αυτή του έμψυχου δυναμικού μας.

Οι προσπάθειες κάποιων να «εξηγήσουν» τις επιτυχίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ τα τελευταία 13 χρόνια μέσω της δήθεν διαιτητικής εύνοιας και η χωρίς τελικό αποτέλεσμα προπαγάνδα τους, έχει βρει τη φετινή περίοδο αποδέκτες κάποιους διαιτητές, οι οποίοι φοβούμενοι ίσως να μην «χρεωθούν» εύνοια προς τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ή θέλοντας να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες», ξεπερνούν τα όρια και μη τηρώντας τους κανονισμούς επιτρέπουν τέτοιες βίαιες, αντιαθλητικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές.

Η αναβάθμιση του Ελληνικού Πρωταθλήματος θα πρέπει να στηριχθεί σε ορισμένες προϋποθέσεις. Εκτός της σημαντικής παραμέτρου που αφορά στην αντιμετώπιση της βίας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, για την οποία η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μία ακόμα σημαντική παράμετρος, είναι κατά την άποψή μου η επένδυση σε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που είναι βέβαιο ότι δίνουν στο πρωτάθλημά μας μία ιδιαίτερη αίγλη και λάμψη. Η κάθε ομάδα προσπαθεί σύμφωνα με τις οικονομικές της δυνατότητες να αποκτήσει τους καλύτερους.

Είναι απαράδεκτο από τη μία να επιθυμούμε τέτοιες επενδύσεις και να χαιρόμαστε να βλέπουμε στα γήπεδα μας ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και από την άλλη να αδυνατούμε να τους προστατέψουμε από κάποιους που είναι προφανές ότι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο ως κάτς.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τους τελευταίους μήνες έχει εκφράσει τη συγκεκριμένη θέση πολλές φορές μέσω του Τύπου, αλλά ως όφειλε και στα αρμόδια όργανα του πρωταθλήματος. Δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει κάτι και κάθε Κυριακή συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τους αθλητές του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και όχι μόνο, να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Φτάνει πια. Πριν ξαναζήσουμε σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) έχει υποχρέωση να δώσει ρητές κατευθύνσεις στους διαιτητές και φυσικά εκείνοι να τηρούν τους κανονισμούς σε κάθε περίπτωση, για οποιαδήποτε ομάδα, με τα ίδια μέτρα και σταθμά, ειδικά στον τομέα της βίας εντός αγωνιστικών χώρων και της προστασίας των πρωταγωνιστών που δεν είναι άλλοι, από τους ποδοσφαιριστές".

Εuroleague ΤΟP 16: Οι αντίπαλοι ΠΑΟ και Ολυμπιακού

Ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο με Μάλαγα, Ρόμα και Παρτιζάν ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον πρώτο όμιλο και καλείται να αντιμετωπίσει τις Ταού Κεράμικα, Μιλάνο και Πρόκομ.

Τα παιχνίδια του «TOP16» θα διεξαχθούν από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 12 Μαρτίου. Την πρόκριση για το F8 θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και τα παιχνίδια θα γίνουν από τις 24 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου. Το εισιτήριο για το Final 4 (1-3/5) της Βαρκελώνης, θα πάρουν οι ομάδες που θα φτάσουν στις 3 νίκες κι όχι στις 2, όπως τα προηγούμενα χρόνια.



5ος Ομιλος


Τάου Κεράμικα
Ολυμπιακός
Μιλάνο
Πρόκομ

6ος Ομιλος

Μπαρτσελόνα
Ρεάλ
Μακάμπι
Αλμπα

7ος Ομιλος

Μάλαγα
Ρόμα
Παναθηναϊκός
Παρτιζάν

8ος Ομιλος

ΤΣΣΚΑ
Σιένα
Ούλκερ
Τσιμπόνα

Hρακλής: Παρελθόν ο Κωνσταντίνου


Σύντομο ήταν το δεύτερο πέρασμα του Μιχάλη Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή, αφού κράτησε μόλις έξι μήνες. Η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε την από κοινού λύση συνεργασίας με τον παίκτη που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ανακοίνωσε μάλιστα σχετικά: «Οικογενειακοί και προσωπικοί λόγοι με αναγκάζουν να συνεχίσω την καριέρα μου στη χώρα μου. Ο δεσμός μου με τον Ηρακλή είναι γνωστός και πιστεύω ότι με την παρουσία μου βοήθησα, όσο μπορούσα, να βρει η ομάδα τον δρόμο της.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον αγνό φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή, την Διοίκηση και, προσωπικά, τον Πρόεδρό της, κ. Αντώνη Ρέμο, τον Προπονητή, κ. Κατσαβάκη και τους συμπαίκτες μου. Ο Ηρακλής βρήκε τον δρόμο του, η καρδιά μου θα είναι πάντα κοντά στην Ομάδα και εύχομαι πάντα επιτυχίες
»

Ο Κωνσταντίνου από στιγμή σε στιγμή υπογράφει στην Ομόνοια.

Δίνει 35 εκ.ευρώ και Όντο για Ριμπερί η Μίλαν


Όπως αποκαλύπτει σήμερα η γαλλική εφημερίδα "Le Parisien", οι διοικούντες των "ροσονέρι" έχουν καταθέσει ήδη πρόταση ύψους στη Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του Φρανκ Ριμπερί η οποία ανέρχεται στα 35 εκ.ευρώ, ενώ προβλέπει και την κανονική μεταγραφή του Μάσιμο Όντο στους νταμπλούχους Γερμανίας (αγωνίζεται τώρα ως δανεικός).

Ο 25χρονος επιτελικός χαφ, ο οποίος εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Μπάγερν από το καλοκαίρι του 2007 και μετά, θεωρείται ο ιδανικός διάδοχος του Κακά, με το ίδιο ρεπορτάζ να συμπληρώνει πως άνθρωποι της Μίλαν έχουν συναντηθεί με τον παίκτη και του έχουν προτείνει τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 6,5 εκ.ευρώ.

Μεγάλη διάκριση για Νικοπολίδη: 43ος καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου


Σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαιρικής Ιστορίας και Στατιστικής ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι ο 43ος κατά σειρά τερματοφύλακας στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου συγκεντρώνοντας έξι ψήφους.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν με 78 ψήφους και ακολουθούν, Σμάιχελ, Κασίγιας, Καν και Σιλαβέρτ.

Αναλυτικά οι 73 καλύτεροι γκολκίπερ όλων των εποχων.

1. Μπουφόν (Ιταλία) 78
2. Σμάιχελ (Δανία) 69
3. Κασίγιας (Ισπανία) 63
4. Καν (Γερμανία) 62
5. Σιλαβέρ (Παραγουάη) 58
6. Ζένγκα (Ιταλία) 55
7. φαν ντερ Σαρ (Ολλανδία) 53
8. Τσεχ (Τσεχία) 44
9. Πρεντόμ (Βέλγιο) 43
10. Ταφαρέλ (Βραζιλία) 40
11. Σίμαν (Αγγλία) 38
12. Μπαρτέζ (Γαλλία) 37
13. Θουμπιθαρέτα (Ισπανία) 35
14. Ντίντα (Βραζιλία) 35
15. Ντασάεβ (Ρωσία) 27
16. Γκοϊκοιτσέα (Αργεντινή) 26
17. φαν Μπρόκελεν (Ολλανδία) 23
18. Σίλτον (Αγγλία) 22
19. Βίτορ Μπαϊα (Πορτογαλία) 22
20. Κέπκε (Γερμανία) 21
21. Τόλντο (Ιταλία) 21
22. Παλιούκα (Ιταλία) 20
23. Ίλγκνερ (Γερμανία) 19
24. Πφαφ (Βέλγιο) 19
25. Σάουθχολ (Ουαλία) 19
26. Ραβέλι (Σουηδία) 17
27. Λέμαν (Γερμανία) 13
28. Σένι (Βραζιλία) 13
29. Ντούντεκ (Πολωνία) 12
30. Κάμπος (Μεξικό) 12
31. Κόρντομπα (Κολομβία) 12
32. Αμπνταντσιέρι (Αργεντινή) 12
33. Περούτσι (Ιταλία) 11
34. Λαμά (Γαλλία) 8
35. Σουμάχερ (Γερμανία) 8
36. Ρέινα (Ισπανία) 8
37. Κονέχο (Κόστα Ρίκα) 8
38. Μπόνερ (Ιρλανδία) 8
39. Ρουστού Ρετσμπέρ (Τουρκία) 8
40. Χάριν (Ρωσία) 7
41. Κουπέ (Γαλλία) 7
42. Μάρκος (Βραζιλία) 7
43. Νικοπολίδης (Ελλάδα) 6
44. Zέτι (Βραζιλία) 6
45. Ακινφέεφ (Ρωσία) 6
46. Ζούλιο Σέζαρ Εσπιντόλα (Βραζιλία) 6
47. Ρόσι (Ιταλία) 6
48. Φρίντελ (ΗΠΑ) 5
49. Ίμελ (Γερμανία) 5
50. Σεβάλος (Εκουαδόρ) 5
51. Μίλερ (πρώην Ανατολική Γερμανία) 5
52. Κανιθάρες (Ισπανία) 5
53. Κλος (Γερμανία) 5
54. Χίλντεμπραντ (Γερμανία) 5
55. Γκόραμ (Σκωτία) 4
56. Τόρστβεντ (Νορβηγία) 4
57. Ρικάρντο (Πορτογαλία) 4
58. Πάλοπ (Ισπανία) 3
59. Ζακί (Μαρόκο) 3
60. Λάντιτς (Κροατία) 3
61. Στέιτσκαλ (Τσεχία) 3
62. Χενάο (Κολομβία) 3
63. Κούμπα (Τσεχία) 3
64. Χάουαρντ (ΗΠΑ) 3
65. Μιχαϊλοφ (Βουλγαρία) 2
66. Μλίναρτσικ (Πολωνία) 2
67. Φερναντέζ (Παραγουάη) 2
68. Στογιάνοβιτς (Γιουγκοσλαβία) 2
69. Γκουαμενέ (Ακτή Ελεφαντοστού) 1
70. Ρόα (Αργεντινή) 1
71. Βιγιάρ (Παραγουάη) 1
72. Μαρκετζάνι (Ιταλία) 1
73. Νιγκματούλιν (Ρωσία) 1

Μήνυση του Αμπράμοβιτς στους "Times"


Μήνυση κατά των ιδιοκτητών των "Times" έχει σκοπό να καταθέσει σήμερα ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς, για αναληθές δημοσίευμα που τον ήθελε να πουλάει τον Αγγλικό σύλλογο.

"Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς θα κάνει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά των ιδιοκτητών των "Times", για το αναληθές δημοσίευμα που τον ήθελε να πουλάει τον σύλλογο

Μέσω των διευθυντών της ομάδας ο κ. Αμπράμοβιτς έχει κάνει γνωστό το ότι δεν παραχωρεί την Τσέλσι, και ούτε έχει σκοπό να κάνει κάποια τέτοιου είδους ενέργεια στο μέλλον".

Πήρε Μπέλαμι η Μ.Σίτι!


Παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι είναι από σήμερα Δευτέρα (19/01) ο Γκρεγκ Μπέλαμι.

Ο 29χρονος Ουαλός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων, αφού συμφώνησε σε όλα με την ομάδα του Μάντσεστερ, η οποία δαπάνησε πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του από την Γουέστ Χαμ.

Φρένο στο Βοτανικό

Mε την απόφαση να σταματήσουν τα έργα στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο απ΄όπου θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού,μέχρι τον Μάρτιο, μπήκε "φρένο" στο σχέδιο της διπλής ανάπλασης. Mε ψήφους 2-1 το Συμβούλιο της Επικρατείας πλέον και επίσημα αποφάσισε την αναστολή των εργασιών.

Τα νεότερα αναμένονται από τις 6 Μαρτίου και μετά όταν και θα εξεταστεί οριστικά το θέμα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πλέον στον Παναθηναϊκό αναμένουν το σκεπτικό της απόφασης που αναμένεται να γίνει γνωστό εντός της ημέρας για να τοποθετηθούν για το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου, ύστερα από την αρνητική αυτή εξέλιξη.