Τετάρτη, Αυγούστου 06, 2008

Πήρε την πρόκριση o ΠΑΟ. Δοκιμάστηκε ο Ζιλμπέρτο !


Ο ΠΑΟ πήρε την «λευκή» ισοπαλία και προετοιμάζεται πια εν όψει των αγώνων του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Σπάρτα Πράγας.

O Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο έδωσε χώρο στους Γεωργιανούς και κινδύνευσε να το πληρώσει με αποτέλεσμα ο Τεν Κάτε να χρησιμοποιήσει σαν τρίτο στόπερ τον Σιμάο, ενώ δεν δημιούργησαν ούτε μια αξιόλογη φάση σε 45 λεπτά.

Στο β' ημίχρονο οι "πράσινοι" ήταν καλύτεροι στον ανασταλτικό τομέα, ενώ με την παρουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην μεσαία γραμμή απο το 50' και μετά βελτιώθηκε η κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Οι συνθέσεις: Ντιναμό Τιφλίδας (Τσόμπελ): Οβόνο, Γκισγκαριάνι, Γ. Κάσια, Ινγκσιρβέλι, Νεργκάτζε, Κρσκο, Νεκράτζε (67’ Τζουσέ), Πριτσκαλάβα, Ακιρέμι, Οντικάτζε, Σπασόιεβιτς (65’ Βατσάτζε).

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Νίλσον, Γκούμας, Βύντρα, Σιμάο, Μάτος, Χριστοδουλόπουλος (73’ Καραγκούνης), Νίνης (50’ Ζιλμπέρτο Σίλβα), Σαλπιγγίδης, Μάντζιος(33’ Ρουκάβινα).

Διαιτητής: Πάβελ Κριστιάν Παλάι (Ρουμανία)

Κίτρινες: Γκούμας / Πριτσκαλάβα
Κόκκινη: Πριτσκαλάβα (77’)

Το... Ολυμπιακό κούρεμα του Νοβίτσκι

ΝΕΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΝΒΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ




Τελευταίο "κρούσμα" φυγής από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με προορισμό την Ευρώπη ο Ερλ Μπόικινς.

Ο μικρός πόιντ γκαρντ (1,65μ), ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνιζόταν στους Σάρλοτ Μπόμπκατς, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία.

O Μπόικινς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Βίρτους Μπολόνια για ένα χρόνο, έναντι 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.







Εκτός Πεκίνου Μέσι,Ντιέγκο μέσω...CAS


Νικήτριες βγήκαν στις προσφυγές που είχαν καταθέσει στο CAS τρεις ευρωπαϊκές ομάδες με σκοπό να μην αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο οι ποδοσφαιριστές τους.

Πιο συγκεκριμένα η Μπαρτσελόνα, η Βέρντερ Βρέμης και η Σάλκε προσέφυγαν στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο προκειμένου να μην ενσωματωθούν στις αποστολές των χωρών τους, οι Μέσι, Ντιέγκο και Ραφίνια.

Οι "μπλαουγκράνα" ήθελαν να διατηρήσουν στις τάξεις τους τον Αργεντινό ενόψει των αγώνων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η FIFA είχε ανακοινώσει ότι όλοι οι παίκτες κάτω των 23 ετών πρέπει να επιτραπεί από τον σύλλογο τους να ενσωματωθούν στην αποστολή της χώρας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά το CAS δικαίωσε την Μπαρτσελόνα αλλά και τις Βέρντερ Βρέμης και Σάλκε που πλέον δεν χρειάζεται να αναγκαστούν να αφήσουν τους ποδοσφαιριστές τους να ταξιδέψουν στο Πεκίνο

"Δύσκολα στο Πεκίνο η Θάνου


Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα επιτρέψει στην Κατερίνα Θάνου να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, σύμφωνα με τον Α΄αντιπρόεδρο, Λάμπη Νικολάου.

Με Παπασταθόπουλο η εθνική στη Σλοβακία, 18η στην κατάταξη της FIFA η Εθνική

Στην ίδια θέση, τη 18η, παρέμεινε η Ελλάδα στην κατάταξη της FIFA για τον μήνα Αύγουστο, που ανακοινώθηκε σήμερα.

Η κατάταξη στην κορυφή έχει ως εξής: 1. Ισπανία, 2. Γερμανία, 3. Ιταλία, 4. Ολλανδία, 5. Κροατία, 6. Βραζιλία, 7. Αργεντινή, 8. Τσεχία, 9. Πορτογαλία, 10. Ρωσία.

Ο Ότο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού, που καλούνται στην εθνική μας ομάδα για το φιλικό παιχνίδι με τη Σλοβακία που θα γίνει στις 20 Αυγούστου στη Μπρατισλάβα.

Μεταξύ των παικτών που κλήθηκαν είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, όχι όμως και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Οι παίκτες που επέλεξε ο Ρεχάγκελ είναι οι: Γιάννης Αμανατίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Σαμαράς, Άγγελος Χαριστέας, Φάνης Γκέκας, Νίκος Λυμπερόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Τραϊανός Δέλλας.


Ντούντου: Μπορούμε να πάρουμε οποιονδήποτε τίτλο


Την αισιοδοξία του για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού αλλά και τη δική του παρουσία, εξέφρασε ο Ντούντου Σεαρένσε. Το νέο απόκτημα των «ερυθρόλευκων» πέρασε σήμερα από ιατρικές εξετάσεις και αμέσως μετά έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της πειραϊκής ομάδας

«Ο Ολυμπιακός είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και πριν δύο χρόνια, αλλά κάτι συνέβη και δεν προχώρησε η μεταγραφή μου. Φέτος τα πράγματα άλλαξαν και φυσικά ρόλο έπαιξε η περσινή καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε σχέση με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η νέα μου ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει στην Ευρώπη. Θέλει συνεχώς να νικάει και έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει τον τίτλο σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Γνωρίζω ότι ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα, άλλωστε αυτό είναι κάτι που κατάλαβα και χθες στο αεροδρόμιο. Επέλεξα το αγαπημένο μου νούμερο «20», με αυτό αγωνιζόμουν και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μίλησα με τον Βαλβέρδε και του είπα ότι είμαι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση και μπορώ να αγωνιστώ. Οι ιατρικές εξετάσεις, όμως, καθυστέρησαν και από τη στιγμή που δεν έχω προπονηθεί με τους νέους μου συμπαίκτες προτίμησα να μη λάβω μέρος στο σημερινό φιλικό με τη Σανταντέρ», είπε ο Βραζιλιάνος άσος.

Ο Ντούντου επανέλαβε ότι πριν αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα, μίλησε με τους Λεονάρντο και Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Μίλησα με τον Λεονάρντο και μου είπε τα καλύτερα λόγια για τη χώρα και το ποδόσφαιρό της. Μίλησα και με τον Ζιλμπέρτο και του είπα πως θέλω να τον νικήσω».

Άρχισαν με ποδόσφαιρο γυναικών οι Ολυμπιακοί Αγώνες


Τυπικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου αρχίζουν την Παρασκευή, ουσιαστικά όμως άρχισαν πριν από λίγο με τη διεξαγωγή τριών συναντήσεων για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών.

Ο Καναδάς άρχισε νικηφόρα τους αγώνες του επικρατώντας με 2-1 της Αργεντινής, ενώ Γερμανία-Βραζιλία στο ντέρμπι και Ιαπωνία-Νέα Ζηλανδία, αναδείχθηκαν ισόπαλες.

Τα αποτελέσματα:

Α΄όμιλος

Αργεντινή-Καναδάς 1-2
(85’ Μανικλέρ- 27’ Τσάπμαν, 72’ Λανγκ)
Κίνα – Σουηδία 2-1 (6’ Ξου Γουάν, 72’ Ντουάν Χαν – 38’ Σέλιν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Καναδάς 2-1 3
2. Κίνα 2-1 3
3. Αργεντινή 1-2 0
4. Σουηδία 1-2 0

Β’ όμιλος

Γερμανία-Βραζιλία 0-0

Β. Κορέα – Νιγηρία 1-0 (27’ Χουά Κιόνγκ Κιμ)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Β. Κορέα 1-0 3
2. Βραζιλία 0-0 1
3. Γερμανία 0-0 1
4. Νιγηρία 0-1 0

Γ’ όμιλος

Ιαπωνία-Νέα Ζηλανδία 2-2
(72’ πέν. Μιγιάμα, 86’ Σάβα – 37’ Γιάλοπ,56’ πέν. Χερν)
Νορβηγία – ΗΠΑ 2-0 (2’ Λάρσεν, 4’ Βικ)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Νορβηγία 2-0 3
2. Ιαπωνία 2-2 1
3. Νέα Ζηλανδία 2-2 1
4. ΗΠΑ 0-2 0

Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα της ΑΕΚ



H ΑΕΚ παρουσίασε σήμερα σε γνωστό ξενοδοχείο την νέα της φανέλα για τη σεζόν 2008-09. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του «δικέφαλου», οι Ιγνάσιο Σκόκο, Αντώνης Ρίκκα, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Νέιθαν Μπερνς και Σεμπαστιάν Σάχα, εκτός των Αγγελου Μπασινά και Σωτήρη Κυργιάκου.

Νάτσο Σκόκο: "Είμαι πολύ χαρούμενος που φοράω αυτή τη φανέλα, η οποία ξέρω τι αξίζει και τι εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι τιμή να φορά κανείς τη φανέλα μίας ομάδας που είναι τόσο σημαντική στην Ευρώπη. Θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να φτάσει η ομάδα στις επιτυχίες. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλους τους τίτλους για τους οποίους πολεμάμε".

Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς: "Ο σύλλογος ξέρουμε ότι έχει πολύ μεγάλη ιστορία και κάθε χρονιά η φανέλα ήταν διαφορετική. Αυτή τη χρονιά η ποιότητα και η νοοτροπία της ομάδας θα αντανακλάται στη φανέλα. Ετοιμαστήκαμε 3 εβδομάδες στην Αυστρία και θα είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και ολοένα και περισσότερο καταλαβαίνουμε τι θέλει ο προπονητής από εμάς. Σε δύο εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι".

Αντώνης Ρίκκα: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βάλω τη φανέλα της ΑΕΚ. Είμαι Έλληνας, αλλά μεγάλωσΑ στη Γαλλία και το πόσο μεγάλη αξία έχει η ΑΕΚ το κατάλαβα στα 2,5 χρόνια που αγωνίζομαι στην Ελλάδα. Το να έρθω στην ΑΕΚ είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είμαι περήφανος γι΄ αυτό, αν και δεν περίμενα να γίνει τόσο γρήγορα. Θα δουλέψω πολύ για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών".

Σεμπάστιαν Σάχα: "Εχω πολύ καλές εντυπώσεις μέχρι τώρα και στην προετοιμασία γνωρίστηκα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Στόχος είναι το πρωτάθλημα και προσωπικά, θα δώσω τα πάντα για την ομάδα. Είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με την Ομόνοια".

Νέιθαν Μπερνς: "Είναι σπάνιο για έναν Aυστραλό να αγωνίζεται στην Ελλάδα και είναι πολλά πράγματα πρωτόγνωρα για μένα. Θα είναι μεγάλη τιμή να φοράμε την κιτρινόμαυρη φανέλα μπροστά σε 60.000 κόσμο στο πρώτο μας παιχνίδι. Απολαμβάνω την παραμονή μου στην Ελλάδα και ελπίζω να παίξω πολλά παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ".

Χουανφράν: "Εχω προσαρμοστεί πού καλά μέχρι τώρα και σ' αυτό με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου. Ξέρω τη μεγάλη αξία της ομάδας και ότι έχει απαιτητικούς φιλάθλους. Θα πρέπει να είναι ήσυχοι γιατί θα τα δώσουμε όλα για τη φανέλα. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά θα παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί τη νέα αγωνιστική περίοδο".

Ετοιμάζει «βόμβα» με Κρέσπο;


Το καλό για το τέλος φαίνεται ότι θέλει να κρατήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του, καθώς κυκλοφορούν εντονότατες φήμες ότι προσπαθεί να φέρει στον Πειραιά τον Ερνάν Κρέσπο.

Ο Αργεντινός παίκτης ανήκει στη δύναμη της Ίντερ, δεν περιλαμβάνεται όμως στα πλάνα του νέου προπονητή της, Ζοζέ Μουρίνιο και είναι πολύ πιθανό να μείνει ελεύθερος. Ο Κρέσπο έχει ακόμα συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, η οποία δηλώνει ότι τον παραχωρεί έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ περίπου, δεν αποκλείεται όμως να τον αφήσει ελεύθερο.

Οι ετήσιες αποδοχές του παίκτη ανέρχονται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όμως οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται αποφασισμένοι να δώσουν ένα παραπλήσιο ποσό προκειμένου να τον αποκτήσουν.

ΠΕΚΙΝΟ 2008:Η τελική πρόβα της Τελετής Έναρξης




Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στη "Φωλιά του Πουλιού", η τελευταία πρόβα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων "Πεκίνο 2008". Παρουσία 90.000 θεατών, διεξήχθη η τελική πρόβα και όσοι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από κοντά, έμειναν ενθουσιασμένοι από το δυναμικό ξεκίνημα υπό τον ήχο εκατοντάδων τυμπάνων.

"Είναι ένα ξεκίνημα όλο πάθος, υπό τον ήχο εκατοντάδων τυμπάνων. Η συνέχεια, δεν είναι το ίδιο δυνατή, αφού η έλλειψη αυθορμητισμού των Κινέζων, δεν βοηθάει ώστε το υπόλοιπο κομμάτι της τελετής να είναι εξίσου ζωντανό.

Από την άλλη βέβαια, οι Κινέζοι ενδέχεται να κρατούν πολλούς άσους στο μανίκι τους, γεγονός που ίσως αλλάξει πολλά πράγματα στην τελετή", έλεγε μέλος της ελληνικής αποστολής που παρακολούθησε την τελική πρόβα της τελετής έναρξης.

Βέβαια, ο πιο δυνατός... άσος, έχει να κάνει με τον τρόπο που θα ανάψει η Φλόγα στο βωμό και την ταυτότητα του τελευταίου λαμπαδηδρόμου των Κινέζων. Αυτά φυσικά δεν αποκαλύφθηκαν στην τελική πρόβα και όλοι θα πρέπει να αναμένουμε πλέον την Τελετή Έναρξης που θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής.

Η τελετή έναρξης θ' αρχίσει στις 20:08 (15:08 ) και θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες, με τον Κινέζο Λιού Χουάν και τη Βρετανίδα Σάρα Μπράιτμαν να ερμηνεύουν το τραγούδι του μουσικού θέματος των Αγώνων.

Το κεντρικό κομμάτι της τελετής, θα διαρκέσει μια ώρα και θα χωριστεί σε δυο μέρη. Το ένα θα υπογραμμίζει τον αρχαίο πολιτισμό της Κίνας και το άλλο τη σύγχρονη εποχή της χώρας.

Το υπόλοιπο διάστημα της Τελετής, το οποίο θα έχει διάρκεια 2.5 ωρών, θα περιλαμβάνει διάφορα Ολυμπιακά τελετουργικά και παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης από τον Κινέζο Πρόεδρο, Χου Τζιντάο, της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και της παρέλασης των αθλητών.

Οι αντιπροσωπείες από τις 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα μπουν στο στάδιο σύμφωνα με τη σειρά των απλοποιημένων κινεζικών χαρακτήρων, με πρώτη την ελληνική αποστολή, σημαιοφόρος της οποίας θα είναι ο Ολυμπιονίκης του τζούντο, Ηλίας Ηλιάδης.

Τελειώνει την Τετάρτη του Ντιόγκο


Ο Ντιόγκο είναι ο διακαής πόθος της διοίκησης των "ερυθρολεύκων" και φαίνεται πως το πείσμα που επέδειξαν οι διοικούντες την ΠΑΕ, θα αποφέρει καρπούς. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πρόεδρο της Πορτουγκέζα, Μανουέλ Ντα Λούπα, ο Ντιόγκο φαίνεται πως καταλήγει στο Λιμάνι!

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας, φέρεται να δηλώνει στην εφημερίδα "Goal News": "Ουσιαστικά έχουμε συμφωνήσει, απομένει να ρυθιστούν κάποιες λεπτομέρειες. Τον δίνουμε στον Ολυμπιακό. Σήμερα θα γίνει και τυπικά το Δ.Σ. για να μπουν οι υπογραφές".

Στην βραζιλιάνικη ομάδα έχει συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης και αναμένεται να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την πρόταση του Ολυμπιακού. Πάντως, σύμφωνα με βραδινές πληροφορίες που "βγήκαν" από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι πρωταθλητές βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο για την απόκτηση του Ντιόγκο. Μάλιστα, επικρατούσε διάχυτη αισοδοξία πως ο 21χρονος επιθετικός θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ πηγές τόνιζαν πως ο παίκτης "έκλεισε" έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ!

Επαφή Ολυμπιακού με ΛεΜπρόν!




Το ESPN κι ο αρθρογράφος Κρις Μπούσαρντ αναφέρουν μια φήμη, που αν και θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι ικανή να... τινάξει τη μπάνκα του παγκόσμιου μπάσκετ στον αέρα!

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη επικοινωνήσει με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και δεν αποκλείεται του να κάνει πρόταση τα επόμενα χρόνια για να μετακομίσει από το Κλήβελαντ στον Πειραιά!

Είναι μαλιστα η δεύτερη φορά που γράφεται κάτι τέτοιο στην Αμερική, με την πρώτη να αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός θα πλησιάσει τον "Κινγκ" το 2010 όταν και θα τελειώσει το "παχυλό" του συμβόλαιο με τους Καβαλίερς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 23χρονος φόργουορντ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους -και θεαματικότερους- παίκτες του ΝΒΑ, έχοντας σπάσει ήδη όλα τα ρεκόρ σκοραρίσματος (σε σχέση με την ηλικία) του Κόμπι Μπράιαντ, αφού κι αυτός "ξεπήδησε" από το γυμνάσιο. Πέρσι οδήγησε τους Καβς στους τελικούς (ηττήθηκε από τους Σπερς), ενώ έχει αμέτρητες ατομικές διακρίσεις σε διεθνές και all-star επίπεδο.

Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι ένα άτομο από το περιβάλλον του "Κινγκ" τονίζει ότι ο "σταρ των Καβαλίερς θα εξέταζε το ενδεχόμενο να παίξει στην Ευρώπη αν του πρόσφεραν ένα ποσό κοντά στα 50 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο".
Βέβαια μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο, που ξεπερνά ολόκληρο το φετινό μπάτζετ των "ερυθρολεύκων" που είναι πιο... φουσκωμένο από κάθε άλλη χρονιά.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι η "Η ΤΣΣΚΑ κι o Ολυμπιακός, που πρόσφατα έδωσε στον Τζος Τσίλντρες ένα συμβόλαιο 30 εκ. δολαρίων για τρία χρόνια (σ.σ έδωσε 20), έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον Τζέιμς, σύμφωνα με το φιλικό του πρόσωπο, που ξεκαθαρισε ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις περί συμβολαίων μαζί του".

Ο Κρις Μπούσαρντ δεν βρίσκει πάντως το νούμερο υπερβολικό, καθώς το συγκρίνει με τα 250 εκατομμύρια δολάρια που πρόσφεραν οι Λος Άντζελες Γκάλαξι στον Ντέιβιντ Μπέκαμ ή για τα 33 εκ. ευρώ που έδιναν οι Μπουλς στον Μάικλ Τζόρνταν.

Τα... πλεονεκτήματα των ευρωπαϊκών συλλόγων είναι αφενός η απουσία του σάλαρι-καπ (που θα περιόριζε τις προσφορές τους) κι αφετέρου η δύναμη του ευρώ εναντι του δολαρίου.

Την ώρα που κι ο Κόμπι Μπράιαντ έλεγε ότι με "40-50 εκ. δολάρια θα έπαιζα στην Ευρώπη" οι αποχωρήσεις παικτών γίνονται ολοένα και πιο συχνές. Πέρα από τους Ευρωπαίους που επέστρεψαν (Γκαρμπαχόθα, Μπρέζετς, Ντελφίνο κτλ) ο Τζος Τσίλντρες κι ο Κάρλος Αρόγιο άφησαν μια καριέρα στο ΝΒΑ, για ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και στη Μακάμπι.

"Δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα και νομίζω ότι έχει υπερεκτιμηθεί λιγάκι. Δεν χάνουμε και τον ύπνο μας για αυτό" ήταν η απάντηση του Τζόελ Λίτβιν, του προέδρου του μπασκετικών επιχειρήσεων του ΝΒΑ.

"Ο ΛεΜπρόν όμως είναι ένας από τους 3-4 καλύτερους παίκτες του κόσμου και σίγορα δεν θα θέλουμε να τον χάσουμε. Αν μια ομάδα έβλεπε ή αυτόν ή τον Κόμπι Μπράιαντ να πηγαίνει στην Ευρώπη θα... τρελαίνοταν. Θα ήταν καταστροφικό" εξηγεί στον αρθρογράφο άλλο στέλεχος του Συνδέσμου των ΝΒΑερ.

Θέλω όμως πρώτα να τον δω για να το πιστέψω. Άλλωστε στην Ευρώπη δεν θα μπορεί να πετύχει πολλούς από τους στόχους του, όπως είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ ή τον τίτλο του MVP" συνεχίζει.

"Θα ήταν έκπληξη για μένα αν ένας από τους κορυφαίους παίκτες κατέληγε στην Ευρώπη, αλλά αν γίνει τότε υπάρχουν πολλοί παίκτες που θα ήθελαν να καλύψουν αυτό το κενό" ήταν η άποψη του Λίτβιν, που προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα.

Εντού: Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Βαλβέρδε


Ο Εντου είναι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και να συνεργαστεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» και από ότι φάνηκε από τις δηλώσεις του περιμένει να έρθει επίσημη πρόταση από τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά:
-Εχουν βάση τα δημοσιεύματα;

«Ναι, υπάρχει ενδιαφέρον από τις ομάδες που γράφονται, αλλά επίσημη πρόταση δεν έχει υποβάλει κάποιος».
-Εχει επικοινωνήσει κάποιος από τον Ολυμπιακό μαζί σου;

«Με εμένα προσωπικά δεν έχει μιλήσει κανένας, ίσως με τον μάνατζέρ μου».

-Δηλαδή δεν έχεις μιλήσει με τον Βαλβέρδε, του οποίου είσαι προσωπική επιλογή;
«Οχι, δεν έχουμε μιλήσει δεν γνωρίζω αν έχει μιλήσει με τον μάνατζέρ μου. Ο Βαλβέρδε είναι πολύ καλός προπονητής, είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στην Εσπανιόλ και χαίρομαι αν αποτελώ επιλογή του. Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Βαλβέρδε και μάλιστα σε μια σημαντική ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Δεν μπορώ ομως να πω περισσότερα από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη πρότασή του».
-Θα έπαιζες στην Ελλάδα;

«Με ενδιαφέρει να είναι ανταγωνιστική η ομάδα και ο Ολυμπιακός είναι. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να παίξω στην Ελλάδα». -Με δεδομένο το ενδιαφέρον της Βιγιαρεάλ και αγγλικών ομάδων, ποιοι παράγοντες θα σε έπειθαν να αποδεχτείς μία πρόταση του Ολυμπιακού;
«Πρώτα από όλα θέλω να έχω στα χέρια μου την επίσημη πρόταση, ώστε να την αναλύσω και μετά να αποφασίσω. Με ενδιαφέρουν οι προοπτικές της ομάδας, οι συνθήκες σε αυτή, αλλά εξαρτάται και από το συμβόλαιο που θα μου προσφερθεί. Δεν απορρίπτω κάποια ομάδα πριν μάθω την πρότασή της, ειδικά όταν μιλάμε για ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, μεγάλη δηλαδή στην Ελλάδα και σημαντική στην Ευρώπη. Ασφαλώς είναι σημαντικό και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Ποια είναι η προτεραιότητά σου; «Προτεραιότητα είναι να προκύψει κάτι στο οποίο θα συμφωνεί και η Μπέτις, με την οποία έχω συμβόλαιο. Αν προκύψει μεταγραφή που θα ωφελεί οικονομικά και την Μπέτις, έχει καλώς. Διαφορετικά, θα ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου».
Αν ο Ολυμπιακός κάνει επίσημη πρόταση τις επόμενες μέρες έχει ελπίδες;
«Είπα και πριν πως δεν αποκλείω τίποτα εκ των προτέρων. Εξαρτάται από την πρόταση. Επαναλαμβάνω πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Οταν φθάσει η πρόταση, θα τη μελετήσω και θα αποφασίσω».

Ο Ζιλμπέρτο ίσως παίξει !


Ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει για λίγο απόψε ο Τεν Κάτε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, στο αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ντιναμό, στην Τιφλίδα (19.00, Novasports1). Ο Ολλανδός τεχνικός, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι στόχος του είναι να έχει έτοιμο τον Βραζιλιάνο για τον επόμενο προκριματικό γύρο, αλλά όταν ρωτήθηκε σχετικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της χρησιμοποίησής του.

Λεντέσμα φεύγει, Πελετιέρι έρχεται;


Το τέλος από του Λεντέσμα από τον Ολυμπιακό πλησιάζει .Η Σαν Λορέντζο εξακολουθεί να θέλει τον παίκτη, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε δεν δείχνει να θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του και δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα ο Λεντέσμα να αποτελέσει παρελθόν.

Η ομάδα της Αργεντινής έχει ήδη καταθέσει πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτησή του, την οποία οι Πειραιώτες αναμένεται να κάνουν αποδεκτή.

Αν συμβεί αυτό, ο Ολυμπιακός είναι πιθανό να προχωρήσει στην απόκτηση του Αγκουστίν Πελετιέρι της Λανούς, με τον οποίο οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει.

Μάλιστα ο γενικός διευθυντής της Λανούς, Ντανιέλ Φους, δήλωσε ότι αν ο Ολυμπιακός δώσει τα χρήματα που ζητάει η ομάδα του, η μεταγραφή του 26χρονου παίκτη θα πραγματοποιηθεί.

Παρελθόν ο Αρουαμπαρένα !


Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα, καθώς ο Αργεντινός αμυντικός συναντήθηκε χθες με τον Ντέμη Νικολαΐδη και συμφώνησαν να λύσουν τη συνεργασία τους. Ο Βάσκος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμβιβαστεί με το ποσό που του δίνει ο «δικέφαλος» ως αποζημίωση (200.000 ευρώ).

Δεν παίζει αύριο ο Ντιόγκο, περιμένει το «ναι» ο Ολυμπιακός


Αύριο, η Πορτουγκέζα αντιμετωπίζει τη Ρεσίφε για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, αλλά ο Ντιόγκο δεν θα αγωνιστεί. Μετά τη χθεσινή ανταρσία και την απόφασή του να φύγει από το ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει η αποστολή, ο ίδιος ζήτησε να μην παίξει αύριο, αίτημα που έγινε δεκτό.

Ρωσική «σφήνα»
Πλέον, ο Βραζιλιάνος επιθετικός φροντίζει να δείχνει με κάθε τρόπο πως θέλει να φύγει από τη Πορτουγκέζα και πιέζει όπως μπορεί, για να γίνει δεκτή η προσφορά του Ολυμπιακού. Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και στον Πειραιά εντείνουν τις προσπάθειες του, προκειμένου να αποσπάσουν το πολυπόθητο «ναι» των Βραζιλιάνων.

Τις τελευταίες ώρες πάντως, οι πληροφορίες θέλουν ρωσικό σύλλογο να μπήκε «σφήνα» για την απόκτηση του Ντιόγκο και μένει να δούμε πόσο θα επηρεαστεί η κατάσταση. Όσο πάντως, ο Ολυμπιακός έχει το «ναι» του παίκτη, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.

Φιλικό με Σανταντέρ ο Ολυμπιακός (22:00, ΝΕΤ)


Το βράδυ (22:00, ΝΕΤ) της Τετάρτης (6/8), ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Σανταντέρ στο Καραϊσκάκη, στο τελευταίο του φιλικό, πριν τη πρώτη αναμέτρηση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς από χθες όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεσή του, με την επιστροφή των Άντζα, Τοροσίδη και Λεντέσμα στο κανονικό πρόγραμμα.

Τσόμπελ: Με τον μισθό ενός παίκτη του ΠΑΟ, μπορεί να ζήσει η Ντιναμό για δύο χρόνια


Ο Γερμανός τεχνικός της Ντιναμό Τιφλίδας στάθηκε και πάλι στην μεγάλη διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες, όσον αφορά το μπάτζετ, λέγοντας πως με τον μισθό ενός παίκτη του «τριφυλλιού» μπορεί να τα βγάλει εις πέρας η δική του ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που αντέχει να έχει τον Καραγκούνη στον πάγκο. Αυτό δείχνει την ποιότητα που διαθέτει. Έχει 18 παίκτες που βρίσκονται στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Αυτή είναι και η μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού», τόνισε στην αρχή ο Γερμανός τεχνικός και συνέχισε:

«Διαθέτει πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές. Ο μισθός ενός παίκτη του Παναθηναϊκού είναι τέτοιος που μπορεί να ζήσει για δύο χρόνια ολόκληρη η Ντιναμό, μαζί με εμένα. Υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορά».

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ανέφερε: «Στο δεύτερο ημίχρονο στην Αθήνα δείξαμε ότι μπορούμε να τον κοντράρουμε. Στο ποδόσφαιρο βέβαια γίνονται εκπλήξεις. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στους οπαδούς μια μεγάλη έκπληξη. Βέβαια, χάσαμε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι και με ένα τέτοιο σκορ δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε. Για να φθάσουμε στο στόχο πρέπει να βάλουμε ένα γκολ στο πρώτο 20λεπτο. Αν τα καταφέρουμε τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται. Επίσης, στο παιχνίδι της Αθήνας είδα ότι ο Παναθηναϊκός είχε ένα πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, αν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιο πρόβλημα. Εκεί θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε. Θα εξαντλήσουμε τις ελπίδες μας. Στο γήπεδο πρέπει να είμαστε ενωμένοι και περιμένουμε να έρθει ο κόσμος μας να μας βοηθήσει».