Τετάρτη, Ιουλίου 09, 2008

Παναθηναϊκός-Γκόρνικ 2-1

Με τους Χριστοδουλόπουλο και Κλέιτον βασικούς ο Παναθηναϊκός του Χενκ Τεν Κάτε νίκησε 2-1 την πολωνική Γκόρνικ στο πρώτο φιλικό τεστ στο Ιρτινγκ της Αυστρίας. Σκόρερ και των δύο τερμάτων για το "τριφύλλι" ο Μάντζιος.

Παναθηναϊκός (α' ημίχρονο): Μάλαρτζ, Σαριέγκι (αρχηγός), Παντίδος, Μουν, Δάρλας, Σιόντης, Σιμάο, Βλάχος, Χριστοδουλόπουλος, Κλειτον, Μάντζιος

Παναθηναϊκός (β' ημίχρονο): Μάλαρτζ, Σαριέγκι (αρχηγός), Μουν, Δάρλας, Σιόντης, Σιμάο, Σάμιος, Χριστοδουλόπουλος, Κλειτον (74' Δημούτσος), Ν' Ντόι, Μάντζιος (82' Πετρόπουλος)

«Stop» στο θέμα Κυργιάκου

Το όνομα του Σωτήρη Κυργιάκου έχει γραφτεί τις τελευταίες μέρες για τον Παναθηναϊκό και πολύς κόσμος αναρωτιέται το τι γίνεται. Οι… τέσσερις σωματοφύλακες του «τριφυλλιού», Γιάννης Βαρδινογιάννης, Νίκος Πατέρας, Ανδρέας Βγενόπουλος και Παύλος Γιαννακόπουλος, συναντήθηκαν, για περίπου τέσσερις ώρες, την Τετάρτη στα γραφεία της «Marfin» και στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το όνομα του Ελληνα αμυντικού. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά (τουλάχιστον στην παρούσα φάση), που παράγοντες του «τριφυλλιού» μίλησαν για τον «Sotis». Συμφώνησαν ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, αλλά τα όσα είχαν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και οι δικαστικές διαμάχες ανάμεσα στις δυο πλευρές, βάζουν «stop» σε επικείμενη μεταγραφή. Οπότε, δεν αλλάζει κάτι με ότι ξέραμε και πριν από 20 μέρες. Ο Κυργιάκος δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό και δεν πρόκειται να του γίνει καμία πρόταση.

Αυστραλία-Ελλάδα: 69-89

Προσφέροντας θέαμα στο β' ημίχρονο, η Εθνική Ελλάδας επιβλήθηκε άνετα με 89-69 της Αυστραλίας και διπλασίασε τις νίκες της στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική του 22ου Τουρνουά «Ακρόπολις».

Δεκάλεπτα: 18-17, 40-36, 53-66, 69-89.

Αυστραλία (Γκόρτζιαν): Άνστεϊ, Μιλς 2, Ινγκλες 8, Κένταλ, Νιούλεϊ 4, Μπράτον 5 (1), Ρέντχαϊτζ 6, Ουόρδινγκτον 5, Σαβίλ 6, Άντερσεν 13 (1), Νίλσεν 8, Μπάρλοου 12 (2).

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 12 (1), Μπουρούσης 8, Ζήσης 7, Σπανούλης 18 (2), Βασιλόπουλος, Φώτσης 16 (2), Περπέρογλου 6 (2), Γλυνιαδάκης, Τσαρτσαρής, Πρίντεζης 6 (1), Σχορτσιανίτης 7, Πελεκάνος 9 (1).

Κοντά σε Ζιλμπέρτο o ΠΑΟ

«Πράσινο φως» άναψε η Άρσεναλ για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Εφόσον ο 32χρονος αμυντικός χαφ δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, τότε οι «κανονιέρηδες» θα τον παραχωρήσουν στους «πράσινους». Για αυτό το λόγο, θα φτάσει σήμερα ο εκπρόσωπος του παίκτη, Φρανκ Τρίμπολι, από την εταιρεία (σ.σ.: Base), η οποία έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου άσου. Το «τριφύλλι» για να ντύσει στα «πράσινα» τον διεθνή ανασταλτικό μέσο θα διαθέσει περίπου 5,5 εκατ. ευρώ (στην Άρσεναλ, τον παίκτη και τους εκπρόσωπούς τους) για να τον κάνει δικό του, μόνο για τον πρώτο χρόνο.

Όπως είναι γνωστό, ο έμπειρος παίκτης, όπου και αν πάει, θέλει να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και ο Παναθηναϊκός τού προσφέρει 2,5 εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές μαζί με τα μπόνους συν έναν όρο: αν παίξει πάνω από το 50% των αγώνων τη δεύτερη χρονιά, να ανανεωθεί αυτομάτως το συμβόλαιό του για την τρίτη.