Κυριακή, Μαΐου 24, 2009

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-1

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ με 4-1 τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και την ερχόμενη Κυριακή (31 Μαϊου) θα διεκδικήσει από την ΑΕΚ τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στον μεταξύ τους αγώνα.

Τα τέρματα των "πρασίνων" σημείωσαν οι Καραγκούνης με πέναλτι (36΄), Γκάμπριελ (40΄), Σαλπιγγίδης (59΄) και Πετρόπουλος (90΄+), ενώ για τον "Δικέφαλο" είχε μειώσει ο Αναστασάκος στο 63ο λεπτό.

Διαιτητής: Η. Σπάθας (Σύνδεσμος Πειραιά)

Κίτρινες: Αραμπατζής

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σαριέγκι, Ρουκάβινα (77΄ Πετρόπουλος), Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα (62΄ Μάτος), Γκάμπριελ, Καραγκούνης (62΄ Χριστοδουλόπουλος), Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλος.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Ηλιάδης, Μπακαγιόκο, Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια (43΄ Κωνσταντινίδης), Βερόν (79΄ Βαγγελής), Λάκης (56΄ Αναστασάκος), Μπαλάφας, Μπιζέρα.


ΛΑΡΙΣΑ-ΑΕΚ 0-0

Παρ' όλο που η Λάρισα αγωνιζόταν με δέκα παίκτες σε όλο το β' ημίχρονο, λόγω αποβολής του Ιγκλέσιας, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Αλκαζάρ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 σε αγώνα για την 5η ημέρα των πλέι οφ. Η ΑΕΛ έχασε πέναλτι με τον Πάρα στο 17'.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσ/νίκης)

Κόκκινες: 45' Ιγκλέσιας (2η κίτρινη)

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σερεμέτ, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Ααράμπ, Μπουκουβάλας, Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο, Βλασόπουλος, Πάρα (76' Κυριάκος), Τσίγκας (65' Ζουράφσκι), Γιαννακόπουλος (90' Μούλερ).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Κουτρομάνος, Γεωργέας, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Πελετιέρι, Ενσαλίβα (53' Μαντούκα), Xετεμάι, Σκόκο, Μπλάνκο (76' Εντίνιο), Τζιμπούρ (88' Παυλής).

Ντζέκο και Αγκουέρο στην λίστα της Τσέλσι !

Η Τσέλσι αρχίζει να σκέφτεται την ζωή μετά την αποχώρηση του Ντρογκμπά και οι δύο πρώτοι στόχοι έχουν ήδη βρεθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του News of the World, η Τσέλσι έχει αρχίσει ήδη να ψάχνει τον αντικαταστάτη του Ντιντιέ Ντρογκμπά και για αυτό τον λόγο εξετάζει τις περιπτώσεις των Αγκουέρο και Ντζέκο.

Ο Ιβοριανός επιθετικός της αγγλικής ομάδας κατά πάσα πιθανότητα θα κουνήσει μαντήλι στον σύλλογο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πρώτος στόχος της ομάδας είναι ο Σέρτζιο Αγκουέρο της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος κοστολογείται με 57 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, ο "Κουν" σε 35 εμφανίσεις στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έχει στείλει 16 φορές την μπάλα στα δίχτυα.

Δεύτερος στόχος είναι ο Έντιν Τζέκο της Βόλφσμπουργκ, η τιμή του οποίου κυμαίνεται στα 28,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βόσνιος επιθετικός έχει σκοράρει 25 τέρματα σε 31 συμμετοχές.

F1: Πρίγκιπας στο Πριγκιπάτο ο Μπάτον !

Η ξέφρενη πορεία του Τζένσον Μπάτον προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος συνεχίστηκε στο Μόντε Κάρλο, όπου ο βρετανός πανηγύρισε την πέμπτη του νίκη στους έξι πρώτους αγώνες της χρονιάς. Δεύτερος ήταν ο ομόσταυλος Ρούμπεν Μπαρικέλο, ενώ η Ferrari με τους Κίμι Ραϊκόνεν και Φελίπε Μάσα, βρέθηκε στην τρίτη και τέταρτη θέση.

Πλέι οφ: 5η Αγωνιστική

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, στο Ολυμπιακό Στάδιο (21: 15 – ΝΕΤ) και θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην πρώτη θέση και να «κόψει» τις λιγοστές ελπίδες του «δικεφάλου του Βορρά». Λίγο νωρίτερα, η Λάρισα φιλοξενεί την ΑΕΚ (19:00 – ALPHA), με τους γηπεδούχους να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη και την «Ενωση» να «καίγεται» για τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να μείνει κοντά στην πρώτη θέση.


Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ


ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ

ΛΑΡΙΣΑ - Α.Ε.Κ. 19:00 Alpha
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 21:15 NET

Η βαθμολογία


ΒαθμοίΑγώνεςΓκολ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ1246-2
ΑΕΚ1148-4
ΠΑΟΚ643-5
ΛΑΡΙΣΑ043-9

Eυρώπη: Η μάχη για το χρυσό παπούτσι !

Ο Ντιέγκο Φορλάν όπως όλα δείχνουν θα αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ της Ευρώπης για την περίοδο 2008/09. Ο Ουρουγουανός φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης με το χατ-τρικ που πέτυχε στη νίκη με 4-1 επί της Μπιλμπάο έφτασε τα 31 στο ισπανικό πρωτάθλημα και τους 62 βαθμούς, καθώς ο αριθμός των τερμάτων του πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή δυσκολίας του πρωταθλήματος όπου αγωνίζεται, που είναι το 2.

Στη δεύτερη θέση με 58,5 βαθμούς είναι ο Μαρκ Γιάνκο της Σάλτσμπουργκ (39 γκολ x 1,5 που είναι ο συντελεστής του αυστριακού πρωταθλήματος), ενώ την τρίτη μοιράζονται έχοντας από 28 γκολ (και 56 βαθμούς) ο Σαμουέλ Ετό της Μπαρτσελόνα και ο Γκραφίτε της Βόλφσμπουργκ.

Tα μεταγραφικά του Ολυμπιακού !

Αύριο αρχίζει μια κρίσιμη εβδομάδα για τον Ολυμπιακό, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια στη θέση του προπονητή και να προχωρήσουν οι μεταγραφικές υποθέσεις της ομάδας.

Προτεραιότητα αποτελεί πάντα ο Μπομπό της Μπεσίκτας και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον μάνατζέρ του, Χουάν Φίχερ, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο Ο παίκτης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμεί να αγωνίζεται άλλο στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, αφού υπάρχουν πολλές οφειλές απέναντί του.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προσπάθεια να κρατήσει τον Ματ Ντάρμπισιρ και τον Σεμπαστιάν Λέτο και εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει συνάντηση με εκπρόσωπους της Μπλάκμπερν για τον πρώτο και τον μάνατζερ του δεύτερου. «Θα μιλήσουμε με τον Ολυμπιακό με στόχο να μείνει ο Σεμπαστιάν στην ομάδα. Αυτή, άλλωστε, είναι και η επιθυμία του ιδίου. Πρέπει να βρούμε μια λύση για να μείνει ο Λέτο στον Ολυμπιακό», δήλωσε σχετικά μάνατζέρ του, Φερνάντο Κοσεντίνο, στην εφημερίδα «SportDay». Ο Ολυμπιακός συνεχίζει επίσης τις προσπάθειές του για την ανεύρεση κεντρικού αμυντικού.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Κιμ Κάρλστρομ, 27 ετών, μέσο, που αγωνίζεται στη Λιόν. Η εφημερίδα «Πρωταθλητής» γράφει ότι άνθρωπος του Ολυμπιακού τον έχει ήδη. Ο διεθνής με την εθνική ομάδα της Σουηδίας παίκτης, έχει δικαίωμα να εξαγοράσει το τελευταίο έτος του συμβόλαιου του.

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Τζόναθαν Μποτινέλι της Σαμπντόρια, που αγωνίζεται δανεικός στη Σαν Λορέντσο. Ο Αργεντινός αμυντικός θα επιστρέψει στη Γένοβα, αλλά μοιάζει απίθανο να παραμείνει εκεί και η ομάδα του θα τον πουλήσει ή θα τον δώσει δανεικό, ορίζοντας οψιόν αγοράς!

Όσον αφορά τον Λεντέσμα, άγνωστο είναι τι θα γίνει με την περίπτωσή του αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πειραιώτες επιθυμούν να πουλήσουν τον Αργεντινό μέσο, ενώ τα ΜΜΕ της Αργεντινής λένε ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια τον θέλει.

Προτάθηκε ο Κρούζ για τον ΠΑΟ !

Στην λίστα με τους παίκτες που ενδιαφέρουν τους "πράσινους" προστέθηκε ο Χούλιο Κρουζ της Ίντερ.

Ο Κρουζ προτάθηκε πριν από λίγο καιρό στον Παναθηναϊκό και η περίπτωση του εξετάζεται καθώς η αξία του Χιλιανού είναι αδιαμφησβήτητη. Από το 2003 αγωνίζεται στους "νερατζούρι" και σε 129 συμμτοχές έχει 49 γκολ. Με την εθνική Αργεντινής έχει 18 συμμετοχές και τρία γκολ.

Ο Τεν Κάτε δεν προβληματίζεται από την ηλικία του παίκτη 34 ετών και δείχνει να εμπιστεύεται τις ικανότητες του Κρουζ, που μένει ελεύθερος από την Ίντερ καθώς δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μουρίνιο για την νέα σεζόν.

Ο Κρουζ θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο, ωστόσο, αν καλυφθούν οι οικονομικές του απαιτήσεις τότε δεν αποκλείεται να του δούμε να φοράει την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Οι οικονομικές απαιτήσεις του Χιλιανού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φθάνουν κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, περίπου όσα παίρνει και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Η καριέρα του

1993-97 Μπάνφιλντ (64 - 16γκολ)
1997 Ρίβερ Πλέιτ (29 - 17γκολ)
1998-01 Φέγενορντ (86 - 44γκολ)
2001-03 Μπολόνια (88 - 27γκολ)
2003-09 Ίντερ (129 - 49γκολ)