Πέμπτη, Ιουνίου 12, 2008

Βήμα πρόκρισης για Κροατία !


Ετοιμη να διακριθεί και πάλι σε μεγάλη διοργάνωση δείχνει η εθνική Κροατίας, η οποία -όπως συνέβη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 όπου τερμάτισε τρίτη- νίκησε τη Γερμανία (2-1) και πλέον βρίσκεται στο κατώφλι των προημιτελικών του Euro 2008.

Οι Κροάτες έδειξαν μεγαλύτερο πάθος στα πρώτα λεπτά και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Το γεμάτο κέντρο της ομάδας του Σλάβεν Μπίλιτς δεν βρήκε αντιστάσεις από τον Τόρστεν Φρινγκς που ουσιαστικά πάλευε μόνος του.

Τα γκολ της Κροατίας τα πέτυχαν ο Ντάριο Σρνα στο 24' και ο Ολιτς στο 62'. Το μονο που κατάφερε η Γερμανία ήταν να μειώσει στο σκορ με τον Ποντόλσκι στο 79'.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Κροατία (Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Τσορλούκα, Ρ. Κόβατς, Σίμουνιτς, Πράνιτς, Σρνα (80' Λέκο), Μόντριτς, Ν. Κόβατς, Ράκιτιτς, Κράνιτσαρ (85' Κνέζεβιτς), Όλιτς (72' Πέτριτς)

Γερμανία (Λεβ): Λέμαν, Λαμ, Μέτσελντερ, Μερτεζάκερ, Γιάνσεν (46' Οντόνκορ), Φριτζ (82' Κουράνι), Φρινγκς, Μπάλακ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Γκόμεζ (66' Σβαϊνστάιγκερ)

Κίτρινες κάρτες: Σρνα, Σίμουνιτς, Λέκο, Μόντριτς - Μπάλακ, Λέμαν
Κόκκινη κάρτα: Σβαϊνστάιγκερ

Γήπεδο
: Hypo-Arena (Κλάγκενφουρτ, Αυστρία)
Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)
Βοηθοί: Πέτερ Χέρμανς (Βέλγιο), Αλεξ Βερστράετεν (Βέλγιο)

Τα γκόλ του αγώνα.





Η πιο άσχημη ενδεκάδα του EURO 2008 !

1. Ρουστού Ρετσμπέρ



Το "βάψιμο πολέμου" και η... τέχνη στο πρόσωπο αποσπούν την προσοχή όχι όμως όσο θα έπρεπε.

2.
Λουντοβίκ Μανίν



Η ζωή δεν είναι δίκαιη όταν έχεις μεγαλώσει καραφλός και ξανθοκόκκινος στο μαλλί.

3. Κάρλες Πουγιόλ



Δεν είμαστε στο 1976. Γιατί δεν κουρεύεσαι χίπι;

4. Φιλίπ Σεντέρος



Σε μερικούς ανθρώπους ταιριάζει το ξυρισμένο λουκ, στον Σεντέρος όχι. Τα αυτιά που παραπέμπουν στο "Σταρ Τρεκ" δεν τον βοηθούν καθόλου.

5. Ζόρζε Ριμπέιρο



Για δικό του καλό, καλό θα είναι ο Πορτογάλος να μην κάθεται δίπλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

6. Φρανκ Ριμπερί



Θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός που παίζει ποδόσφαιρο με αυτή την εμφάνιση.

7. Αντρέα Πίρλο



Όταν προέρχεται από την χώρα με τους ωραιότερους ανθρώπους στην Ευρώπη είναι δύσκολο να έχεις τέτοιο πρόσωπο.

8. Στέφαν Γκρίχτινγκ



H μύτη του Ελβετού μέσου είναι τόσο μεγάλη, που αποτελεί από μόνη της ξεχωριστή οντότητα.

9. Νίκο Κόβατς



O Κροάτης μέσος διαθέτει το μισόκλειστο "κακό" βλέμα του Άγγλου κινηματογραφικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ.

10. Γιαν Κόλερ



To Εuro 2008 μπορεί να προσφέρει μερικές τρομακτικές σκηνές.

11. Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (.......)



Θα έβγαινες και εσύ πολλές φορές οφσάιντ εάν ήσουν αναγκασμένος να φοράς παρωπίδες όλη τη μέρα.


πηγή:sports24.gr

Αυστρία-Πολωνία,Kροατία-Γερμανία
























ΑΥΣΤΡΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ


Αυστρία
και Πολωνία άρχισαν τις υποχρεώσεις τους στο Euro 2008 με το... αριστερό και για να διατηρήσουν "ζωντανές" τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση θα χρειαστούν τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου.

Οι πιθανές συνθέσεις

Αυστρία: Μάχο, Πρεντλ, Στραντζλ, Πόγκατετζ, Στάντφεστ, Αουφχάουζερ, Σομέλ, Ιβανσιτς, Κορκμάζ, Χάρνικ, Κίναστ

Πολωνία: Μπόρουτς, Ζεβλάκοφ, Βασιλέφσκι, Μπακ, Βαβρζίνιακ, Ντούντκα, Λεβαντόφσκι, Λομποτζίνσκι, Κρζινόβεκ, Σμολάρεκ, Γκερέιρο


ΚΡΟΑΤΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι δύο νικήτριες της πρεμιέρας, αναμετρώνται στο Κλάγκενφουρτ και πλέον καλούνται να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για τη νίκη.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Τσόρλουκα, Ρ. Κόβατς, Σίμιτς, Σίμουνιτς, Σρνα, Ν. Κόβατς, Μόντριτς, Κράνιτσαρ, Ράκιτιτς, Ολιτς.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Λέμαν, Λαμ, Μερτεσάκερ, Μέτσελντερ, Γιάνσεν, Φριτζ, Φρινγκς, Μπάλακ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Γκόμεζ.

«Πρασινίζει» ο Κλέιτον


Πολύ κοντά στο να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Σίλβα Κλέιτον ο οποίος είχε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα το μεσημέρι της Τετάρτης με τον Νίκο Πατέρα, αλλά και τον Κώστα Αντωνίου, παρουσία του εκπρόσωπου του Κώστα Μπότου.

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας (με 1,5 εκ ευρώ το χρόνο) και όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα χαλάσει η μεταγραφή του μέσου της ΑΕΛ στο «τριφύλλι». Το μόνο που μπορεί να ανατρέψει τα ως τώρα δεδομένα είναι πιθανή μη συγκατάθεση του Χενκ Τεν Κάτε για την απόκτηση του Βραζιλιάνου.

Ανασκόπιση της 5ης μέρας του EURO 2008 !


Πρώτη μέρα του δεύτερου γύρου της φάσης των ομίλων και στο πρόγραμμα είχαμε 2 παιχνίδια για τον πρώτο όμιλο. Στο πρώτο παιχνίδι η Πορτογαλία νίκησε την Τσεχία με 3-1 με τα γκόλ όπου πέτυχαν οι Ντέκο(8'), Ροναλντο(63'), και Κουαρέσμα στο 91'. Το γκόλ της Τσεχίας το πέτυχε ο Σίονκο στο 17'. Η Πορτογαλία με αυτή τη νίκη έγινε η πρώτη ομάδα που πέρσε στην επόμενη φάση. Στο άλλο παιχνίδι όπου διεξείχθηκε σήμερα η Ελβετία αν και βρέθηκε μπροτά στο σκόρ με ο γκόλ του Γιακίν στο 32' η Τουρκία κατάφερε να γυρίσει το μάτς και να πάρει τη νίκη με τέρματα των Σεντούρ στο 57' και Αρνταρ στο 92'.

Της Έκλεισε το σπίτι !


Με γκολ του Αρντά Τουράν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Τουρκία επικράτησε 2-1 της Ελβετίας στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» της Βασιλείας, σε αγώνα για τη 2η ημέρα του 1ου ομίλου του EURO 2008.

Νωρίτερα, οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 32΄ με τον Χακάν Γιακίν, για να ισοφαρίσει στο 57΄ ο Σεμίχ Σεντούρκ. Πλέον, οι Τούρκοι ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ οι συνδιοργανωτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποχαιρετούν το τουρνουά.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ελβετία (Γ. Κουν): Μπενάλιο, Μανίν, Σεντέρος, Λιχτστάινερ, Ινλέρ, Γιακίν (85' Γκιγκάξ), Ντερτιγιόκ, Φερνάντες (76' Καμπάνας), Μπαρνέτα (66' Φονλάντεν), Μπεχραμί, Μίλερ.

Τουρκία (Φ. Τερίμ): Ντεμιρέλ, Τσετίν, Μπαλτά, Αουρέλιο, Νιχάτ (85' Καζίμ Καζίμ), Καραντενίζ (46' Σεντούρκ), Μετίν (46' Τοπάλ), Τουράν, Ασίκ, Τουντσάι, Αλτιντοπ.

Γήπεδο: Σεντ Γιάκομπ Παρκ (Ζυρίχη, Βασιλεία)
Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)
Βοηθοί: Ρόμαν Σλίτσκο (Σλοβακία), Μάρτιν Μπάλκο (Σλοβακία)

Τα γκόλ του αγώνα