Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2008

Serie A: Απόδρασε απο την έδρα της Σιένα η Ίντερ μ ε δυο γκολ του Μαικόν


Η Ίντερ διατήρησε την απόσταση ασφαλείας στην κορυφή από τους διώκτες της στο καμπιονάτο, καθώς επικράτησε της Σιένα μέσα στο "Αρτέμιο Φράνκι" με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαϊκόν.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ άνοιξε το σκορ στο 34', για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι στο 44' με τον Κάρτζα, όμως ο Μαϊκόν χάρισε την νίκη στους "νερατζούρι" με πλασέ στο 83'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Λάτσιο - Παλέρμο 1-0 (66' Ρόκι)
Σιένα - Ίντερ 1-2 (44' Κάρτζα / 34' και 83' Μαϊκόν)

Κυριακή
Αταλάντα - Γιουβέντους (16:00)
Κάλιαρι - Ρετζίνα
Κατάνια - Ρόμα
Κιέβο - Τζένοα
Λέτσε - Μπολόνια
Σαμπντόρια - Φιορεντίνα
Τορίνο - Νάπολι
Μίλαν - Ουντινέζε (21:30)

Primera Division: Νίκησε επιτέλους η Ρεάλ


Η Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 1-0 της Βαλένθια στο "Μπερναμπέου".

Με το γρήγορο γκολ του Ιγκουαΐν να της ανεβάζει την ψυχολογία και τον Άριεν Ρόμπεν σε μεγάλα κέφια, η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να σημειώσει περισσότερα του ενός γκολ απέναντι στην άνευρη Βαλένθια που φιλοξένησε.



Μίλαν: Παρουσιάστηκε και επίσημα ο Μπέκαμ


Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παρουσιάστηκε επίσημα από την Μίλαν στο "Σαν Σίρο" και σε δηλώσεις του έιπε:

"Πρέπει να συγχωρήσετε τα ιταλικά μου, αλλά.. buona sera. Λατρεύω την Ιταλία και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας απόψε", ανέφερε ο Άγγλος στα πρώτα του λόγια ως ποδοσφαιριστής της Μίλαν.

"Έχω παίξει σε κάποιους από τους μεγαλύτερους συλλόγους του πλανήτη, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Ρεάλ Μαδρίτης και είναι μεγάλη μου τιμή που δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ και στην Μίλαν".

"Ήμουν πολύ τυχερός στην καριέρα μου που το κατάφερα αυτό και απλά θα προσπαθήσω να το απολαύσω, καθώς εκτιμώ πως αυτή η δυνατότητα είναι κάτι εξαιρετικό".

Ligue 1: Νίκησε και ανάσανε η Σεντ Ετιέν













Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:


Σάββατο
Γκρενόμπλ - Λε Μαν 2-1 (34' Μπανίνγκ, 46' Παϊλό / 54' Μαϊγκά)
Λιλ - Χαβρη 3-1 (31' Ομπρανιάκ, 81' Καμπαγιέ, 93' Μπαστός / 60' Αλά)
Λοριάν - Ρεν 1-2 (45' Μορέλ / 75' Ασαμόα, 81' Σο)
Ναντ - Σοσό 1-1 (86' Καπουέ / 69' Έρντινγκ)
Σεντ Ετιέν - Οσέρ 2-0 (12' Μασάδο, 89' Γκομίς)
Τουλούζ - Νις 2-2 (33' και 86' Γκινιάκ / 8' Μοντεστέ, 93' Ονιό)
Καέν - Λιόν (22:00)

Κυριακή
Μαρσέιγ - Νανσί (18:00)
Παρί Σ.Ζ. - Βαλενσιέν
Μονακό - Μπορντό (22:00)


Θ Ομάδα Α Β ΓΚ
1 Λιόν 18 35 22-12
2 Μαρσέιγ 18 32 33-21
3 Μπορντό 18 32 27-16
4 Παρί Σεν Ζερμέν 18 32 22-15
5 Ρεν 18 31 22-12
6 Τουλούζ 18 30 17-13
7 Λιλ 18 29 25-18
8 Νις 18 29 21-17
9 Λοριάν 18 26 24-21
10 Λε Μαν 18 24 24-26
11 Καέν 18 23 23-20
12 Μονακό 18 23 19-19
13 Νανσί 18 22 15-17
14 Γκρενόμπλ 18 22 11-16
15 Οσέρ 18 20 14-17
16 Ναντ 18 19 14-24
17 Σεντ Ετιέν 18 16 13-28
18 Βαλενσιέν 18 14 14-23
19 Σοσό 18 13 17-24
20 Χάβρη 18 12 13-31

PREMIER LEAGUE: Αποτελέσματα










ΣΑΒΒΑΤΟ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μπλάκμπερν - Στόουκ Σίτι 3-0
(9` πεν, 27` ΜακΚάρθι, 18` Ρόμπερτς)
Μπόλτον - Πόρτσμουθ 2-1
(1` Τέιλορ, 3` Γκάρντνερ - 2` Κράουτς)
Φούλαμ - Μίντλεσμπρο 3-0
(40` Μπουλαρντ, 54` πεν. Μέρφι, 59` Ντέμπσεϊ)
Χαλ-Σάντερλαντ 1-4
(19` Μπάρμπι - 10` Μπαλμπράνκ, 78` Ρίτσαρντσον, 84` Τζόουνς, 90` Σισέ)

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 0-1

(78' Νιλ (αυτ.))

ΚΥΡΙΑΚΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκασλ-Τότεναμ
Άρσεναλ-Λίβερπουλ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Έβερτον-Τσέλσι

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Μάντσεστερ Γ.-Γουίγκαν

SUPERLEAGUE - 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αποτελέσματα Σαββάτου


Ηρακλής-Σκόντα Ξάνθη 1-0

Την δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα έκανε ο Ηρακλής που νίκησε την Ξάνθη 1-0 χάρις σε γκολ του Κωνσταντίνου στο 77' καταφέρνοντας να κερδίσει στο Καυταντζόγλειο για πρώτη φορά μετά από τις 9 Νοεμβρίου.


Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 1-1


Ο Πανσερραϊκός κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο ντεμπούτο του Ούγκο Μπρος στον πάγκο της ομάδας, απέναντι σε έναν μέτριο ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος" ήταν κατώτερος προηγούμενων εμφανίσεων και η ισοπαλία δείχνει δίκαιο αποτέλεσμα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άνοιξε το σκορ μόλις στο 7’ με τον Αναστασάκο ενώ τα «λιοντάρια» κατάφεραν να φέρουν στα ίσα το ματς στο 55’ με τον Κωνσταντινίδη.


Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0



Αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ο Πανιώνιος κέρδισε με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης και έπιασε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ΑΕΚ και Ξάνθη. Τα γκολ του Ιστορικού οι Κουμορτζί (25'), Μαϊστόροβιτς (50'), Ντελούρα (58'). Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Αστέρας Τρίπολης καθώς ο Νταμόντε αποβλήθηκε -δίκαια- στο 67'.

Μία... πάσα σκότωσε περιστέρι στην Αργεντινή (Aπίστευτο !!!!)



troktiko

Μένει στη Τσέλσι ο Άλεξ


Με τη φανέλα της Τσέλσι θα συνεχίζει να αγωνίζεται ο Άλεξ παρά τις φήμες για μεταγραφή του σε άλλη ομάδα λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός σε συνάντηση που είχε με τον τεχνικό των "μπλε", Λουίς Φελίπε Σκολάρι, διέψευσε τις δηλώσεις περί επιθυμίας να αποχωρήσει και τόνισε πως είναι ευχαριστημένος στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

"Όταν ο Άλεξ ήρθε στο γραφείο μου και μου είπε ότι δεν έχει κάνει καμία δήλωση περί αποχώρησης, πως είναι ευχαριστημένος εδώ και δεν θέλει να φύγει τον πίστεψα", τόνισε ο Σκολάρι ενώ πρόσθεσε:

"Μου είπε ότι δεν θέλει να αποχωρήσει. Ο σύλλογος έχει συμβόλαιο με όλους εμάς και σέβεται τα συμβόλαια. Επίσης οι παίκτες σέβονται τη συμφωνία με το σύλλογο".

Δεν βιάζεται για Τετέϊ o Oλυμπιακός


Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τον αμυντικό μέσο της Ρόζενμποργκ, Αλεξάντερ Τετέϊ αλλά δείχνουν να μην βιάζονται με την απόκτηση του.

Ο μάνατζερ του παίκτη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Ολυμπιακό, αφού ο πελάτης του θέλει να έρθει στον Πειραιά, πάντως προς το παρόν η απόκλιση των δύο πλευρών στον οικονομικό τομέα είναι πολύ μεγάλη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βιάζονται και ίσως περιμένουν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ώστε να πέσει η τιμή του Τετέϊ κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ (από τα 4 που ζητά η Ρόζενμποργκ), το οποίο είναι διατεθειμένοι να δώσουν.

Οι Πειραιώτες σκέφτονται επίσης το ενδεχόμενο απόκτησης και ενός επιθετικού.

Tα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού


Μετά την απώλεια του Μισέλ Μπάστος, που ανανέωσε με τη Λιλ, περιπλέκεται η κατάσταση και με τον Λέο. Οι "πράσινοι" προετοιμάζονται για το αυριανό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εκφράζει την ικανοποίησή του για την κλήρωση.

Η απόκτηση του Λέο δείχνει να δυσκολεύει, καθώς στο παιχνίδι μπήκαν δύο ακόμα ομάδα, η Σπαρτάκ Μόσχας και η Ντιναμό Κιέβου. Αμφότερες έχουν κάνει πολύ καλές προτάσεις στην Γκρέμιο, που φτάνουν τα 4 και τα 4,5 εκ. ευρώ αντίστοιχα. Οι δυνατοί αντίπαλοι προκαλούν ανησυχία στους "πράσινους". Άλλωστε τα 2,5 εκ. που προτίθεται να δώσει ο Παναθηναϊκός φαίνονται λίγα μπροστά στις προτάσεις των δύο ομάδων, ενώ η πρόθεση του "τριφυλλιού" να παραχωρήσει στη βραζιλιάνικη ομάδα το Ροντρίγκο Σόουζα βρίσκει αντίθετο τον παίκτη και το θέμα παρουσιάζει εμπλοκή. Ο Σόουζα προτιμά να πάει στην Κορίνθιανς, που έχει κάνει καλύτερη προσφορά στον παίκτη αλλά μικρότερη στον Παναθηναϊκό.

Στο μεταξύ, δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι οι "πράσινοι" έχουν συμφωνήσει με τον τερματοφύλακα της Φενερμπαχτσέ, Βολκάν Ντεμιρέλ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι. Στο δημοσίευμα αναφέρονται και λεπτομέρες, όπως ότι το συμβόλαιο θα είναι πενταετές και θα αποφέρει στον Τούρκο 3 εκ. ευρώ. Η ΠΑΕ πάντως διαψεύδει την είδηση αυτή.

Ανανέωσε με τη Λιλ ο Μπαστός


Το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων για τον Μπαστός (ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός) δεν εμπόδισε τη διοίκηση της Λιλ να προχωρήσει στην επέκταση της συνεργασίας της με τον Βραζιλιάνο παίκτη. Τις τελευταίες ημέρες ακουγόταν έντονα ότι οι δύο πλευρές θα προχωρούσαν στην ανανέωση της συνεργασίας τους, κάτι που ολοκληρώθηκε με τον Μπαστός να υπογράφει για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Παρουσιάζεται από την Μίλαν σήμερα ο Μπέκαμ !


Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ βρίσκεται από το πρωί στο Μιλάνο για ιατρικές εξετάσεις και θα συναντήσει τους διευθυντές του συλλόγου, πριν επιστρέψει αύριο το βράδυ στην Αγγλία.

Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μαλπένσα στις 10.12 τοπική ώρα. Παραδόξως δεν υπήρχαν αρκετοί φίλαθλοι να τον υποδεχτούν.

Η επίσημη παρουσίαση του Μπέκαμ στον τύπο θα ξεκινήσει στις 20:00 στο "Σαν Σίρο" και θα μεταδοθεί ζωντανά από το "Milan Channel" και το "Sky Italia television".


Ντιόγκο: «Τα θέλω όλα, και το ΟΥΕΦΑ»!


Σε μεγάλη συνέντευξή του στην Ελλάδα, ο Ντιόγκο μίλησε για την επιθυμία του να κατακτήσει τίτλους με τον Ολυμπιακό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δήλωσή του ότι θέλει να μείνει αρκετά χρόνια στους «ερυθρόλευκους» και ότι είναι πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό.

Η συνέντευξη του Ντιόγκο δόθηκε στο περιοδικό «STATUS» και βασικά της σημεία ακολουθούν:

«Όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να διαλέγεις τους στόχους. Ξέρω πολύ καλά πού έχω έρθει και θεωρώ υποχρέωσή μου να κοιτάζω μόνο ψηλά. Θέλω πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ελλάδα και "κούπα" στο UEFA. Γιατί όχι; Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Γι' αυτό αποφάσισα να έρθω εδώ»,
δήλωσε ο Ντιόγκο.
Eίναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται στον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος, άλλωστε ήθελα πολύ να έρθω. Όταν επιβεβαίωσα από κοντά και με το παραπάνω όσα είχα μάθει για την ομάδα και όλοι, από τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους έως και τους δημοσιογράφους μου έδειξαν τόση αγάπη, είναι λογικό να είμαι ενθουσιασμένος».

Θα ήθελε να πετύχει όσα ο Τζόρτζεβιτς, αλλά πιστεύει ότι είναι δύσκολο: «Θα ήθελα να γίνω ο νέος Τζόρτζεβιτς, είναι όμως πολύ δύσκολο να πετύχεις όσα ο "Τζόλε", να γράψεις ανάλογη ιστορία. Μακάρι να το έκανα κι εγώ, θα ήταν τιμή μου».
Πόσα γκολ θέλει να σημειώσει φέτος; «Δεκαπέντε νομίζω θα ήταν εντάξει. Είναι η πρώτη χρονιά μου. Δεν βάζω ωστόσο ποτέ συγκεκριμένο στόχο. Θέλω απλώς να πετυχαίνω όσα περισσότερα γκολ γίνεται».
Δεν βιάζεται να μεταγραφεί σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα: «Είμαι ελάχιστο χρόνο στον Ολυμπιακό, έχω ακόμα πολλά πράγματα να δώσω. Και δεν πιστεύω ότι έχω ήδη κάνει κάτι που να δικαιολογεί μεταγραφή σε ξένη ομάδα. Άλλωστε θέλω να παραμείνω στον Ολυμπιακό».

Τι είπε για την πολυσυζητημένη φάση με τον Γκαρσία: «Αν κάποιος παίκτης έκανε κάτι ανάλογο στη Βραζιλία, θα έμενε εκτός αγώνων για ένα χρόνο. Αν τον συναντούσα θα του έλεγα: «Χτύπα με όσο θες. Εγώ θα βάζω κι άλλα γκολ στην ομάδα σου». Ο Γκαρσία έπαιξε μποξ στο Καραϊσκάκη. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και όμορφες φάσεις, όχι χτυπήματα. Εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα μποξ».
Σε ποια θέση προτιμάει να παίζει: «Υπάρχουν αγώνες που είναι πολύ δύσκολο να είσαι στην κορυφή της επίθεσης και να περιμένεις να έρθει η μπάλα, υπάρχουν όμως κι άλλοι που αυτό συμβαίνει πολύ συχνά. Είναι ξεκάθαρο ότι εξαρτάται από τον αγώνα».


Η φιλοσοφία του: «Από τότε που ήρθα στον Ολυμπιακό, με τη βοήθεια και του προπονητή, προσπαθώ να βελτιώνω μέρα με τη μέρα το παιχνίδι μου. Στη Βραζιλία, για παράδειγμα, δεν έβαζα γκολ με κεφαλιές. Εδώ τα περισσότερα έως τώρα τα έχω πετύχει με το κεφάλι. Για μένα το να προσπαθώ να βελτιώνομαι συνέχεια και ως παίκτης και ως άνθρωπος είναι φιλοσοφία ζωής».

Για τη ζωή του στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα έχω έρθει για να παίξω μπάλα. Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου κάνω παρέα με τον Ντουντού, τον Λεονάρντο και τους Βραζιλιάνους του Παναθηναϊκού, κυρίως με τον Γκάμπριελ. Δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά γλώσσας. ¨Οταν θα μπορέσω να συνεννοούμαι στα ελληνικά θα διευρύνω τις παρέες μου».

Οι... κουκουλοφόροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες


string-gr.blogspot.com