Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

Παρτίζαν Βελιγραδίου-Παναθηναϊκός: 63-56


Στο "κολαστήριο" της γεμάτης Μπεογκράτσκα Αρίνα ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε και γνώρισε την ήττα με 63-56, διατηρώντας ωστόσο τη διαφορά 18 πόντων που είχε από το πρώτο ματς.

Οι "πράσινοι" χρειάζονται πλέον τη νίκη επί της Ουνικάχα την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ για να διασφαλίσουν την πρωτιά και να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.


Τα δεκάλεπτα: 12-13, 26-29, 41-40, 63-56

Oι σκόρερ των δύο ομάδων:

Παρτίζαν (Βουγιόσεβιτς): Τέπιτς 5 (1), Μιλόσεβιτς, Ράσιτς 5 (1), Τρίπκοβιτς 12 (2), Βελίτσκοβιτς 10 (2), Λάσμε 12, Βίτκοβατς, Μπόζιτς, Ρακόσεβιτς 6, Βέσελι 9 (1), Βράνιες 4

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 9, Περπέρογλου, Μπατίστ, Φώτσης 10 (1), Χατζηβρέττας, Νίκολας, Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 21 (2), Πέκοβιτς 10, Γιασικεβίτσιους

Ολυμπιακός-Αρμάνι: 84-81


Οι δαιμονισμένοι Νίκολα Βούιτσιτς (27 πόντοι) και Γιάννης Μπουρούσης (20 πόντοι) κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό στα δύσκολα, μέχρι να συμβάλλουν και οι υπόλοιποι για να πάρουν τελικά οι ερυθρόλευκοι τη νίκη κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο με 84-81 και μαζί το ένα εισιτήριο για τις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ένας από τους (βασικούς) στόχους του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν στέφθηκε με επιτυχία. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν της ζόρικης Αρμάνι Μιλάνο με 84-81 και προκρίθηκαν στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας και πλέον η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα πάει στη Βιτόρια για να αντιμετωπίσει την Τάου και να διεκδικήσει την 1η θέση στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 39-39, 59-59, 84-81

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7, Πελεκάνος, Τσίλντρες 1, Βούιτσιτς 27, Μπουρούσης 20 (14ρ.), Χαλπερίν 10 (2), Γκριρ 7 (1), Βασιλόπουλος 2, Βουγιούκας, Ερτσεγκ 7, Τεόντοσιτς, Πάργκο 3 (1).

Αρμάνι Μιλάνο (Πιέρο Μπούκι): Χολ 27 (4), Σόου 3, Μορντέντε 5 (1), Βιτάλι 9 (1), Τόμας, Ρόκα, Πράις 9 (2), Κατελίνας, Τέιλορ 7, Χόκινς 21 (2).

Στο στόχαστρο της Φιορεντίνας ο Μάντζιος


Σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport» αναφέρει
τον Βαγγέλη Μάντζιο ως επιθετικό της στόχο η Φιορεντίνα

Ο αεικίνητος αθλητικός διευθυντής των «βιόλα», Πανταλέο Κορβίνο αναζητά έναν επιθετικό, ο οποίος θα μπορεί να αναπληρώνει το κενό του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο όταν απαιτείται και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού φαίνεται να πληροί τα κριτήρια του.

Άν τα ιταλικά δημοσιέυματα αληθέυουν τότε η Φιορεντίνα θα καταθέσει και επίσημη πρόταση στον ΠΑΟ.

Ζητά προστασία ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι στην Τούμπα


Τους φόβους της για τη κατάσταση που θα αντιμετωπίσει στη Τούμπα δημοσιοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι ''ερυθρόλευκοι'' ζητούν από την κυβέρνηση και από την αρμόδια επιτροπή της Σούπερ Λίγκ να προστατέψουν την ομάδα στο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση ανάμεσα στα δύο σωματεία είναι τεταμένη και το κλίμα λίγες μέρες πριν το παιχνίδι των δύο ομάδων στη Τούμπα είναι αρκετά άσχημο.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχουν άγριες διαθέσεις και για αυτό το λόγο η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να προστατέψουν την αποστολή των ερυθρολεύκων στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας του Πειραιά: ''Λόγω του τεταμένου κλίματος που επιχειρείται να δημιουργηθεί, από κάποιους, ενόψει του αγώνα Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8/3 στη Θεσσαλονίκη και προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα για την προστασία των μελών της αποστολής της ομάδας μας μέτρα, ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός κ. Σωκράτης Κόκκαλης απέστειλε σήμερα σχετικές επιστολές στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών- Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού κ. Μπακέλα και τον Πρόεδρο της Super League Ελλάδα κ. Κωνσταντίνο Πηλαδάκη''