Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2009

Νικοπολίδης: «Μπορούμε να προχωρήσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ»


Την εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Αντώνης Νικοπολίδης, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Όπως είπε ο διεθνής τερματοφύλακας των "ερυθρολεύκων", η ομάδα του μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου μας, αρκεί "... να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, χωρίς να ξέρω τη σκέφτεται ο προπονητής μας που είναι πιο αισιόδοξος".....

Μιλώντας για τους γκολκίπερ που στελεχώνουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο Νικοπολίδης είπε ότι "ο Κώστας (σ.σ. Χαλκιάς) είναι σε καλή κατάσταση και λογικά είναι ο βασικός, όμως και οι Σηφάκης, Τζόρβας δουλεύουν πολύ και δεν πρέπει να σταματήσουν σε όλη τους τη ζωή για να γίνουν καλύτεροι. Πάντως ο Σηφάκης έχει ένα μειονέκτημα, ότι δεν παίζει ευρωπαϊκά παιχνίδια που είναι απαραίτητα για την βελτίωση της εμπειρίας του. Επίσης και ο Ελευθερόπουλος είναι σε καλή κατάσταση αλλά είναι θέμα του Οτο Ρεχάγκελ η κλήση του. Πάντως, για την πρόκριση της εθνικής τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα γιατί υπάρχουν δύσκολοι αντίπαλοι στο δρόμο της, όμως τίποτα δεν αποκλείεται".

Αναφερόμενος, τέλος, στο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, του οποίου πλέον ηγείται ως πρόεδρος, είπε: "Πρέπει να γυρίσουν όλοι οι παίκτες και να πεισθούν για την ανάγκη και για την συμβολή του ΠΣΑΠ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ειδικά όλοι οι παίχτες με μεγάλα συμβόλαια για να βοηθήσουμε τους υπόλοιπους, ειδικά τους συναδέλφους της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής, που περνούν ένα Γολγοθά".

Σισέ: «Δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι για το τίτλο»

Oι δηλώσεις του Σισέ:

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό ήταν να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Είχαμε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο και η ομιλία του προπονητή μας στην ανάπαυλα ήταν σημαντική. Νομίζω πως ο προπονητής βρήκε τις κατάλληλες λέξεις για να μας δώσει ώθηση.

Δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση μας και πιστεύω πως είχε δίκιο. Βρήκε τις κατάλληλες λέξεις για να μας δώσει κίνητρο, για να μπούμε στο δεύτερο ημίχρονο και να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό κάναμε και σκοράραμε άλλα τρία γκολ στο β ημίχρονο. Και αυτό είναι καλό για την ψυχολογία της ομάδας, γιατί τώρα έχουμε δυο εβδομάδες χωρίς πρωτάθλημα και είναι καλό σε αυτή τη διακοπή να έχουμε καθαρό μυαλό και τους τρεις βαθμούς στην τσέπη μας»
, τόνισε αρχικά.

Αναφερόμενος στον τίτλο, συνέχισε:

«Όχι, δεν δηλώνουμε τίποτα, απλά προσπαθούμε να είμαστε σοβαροί και να παίζουμε το ποδόσφαιρο μας. Να κερδίσουμε βαθμούς. Δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι, δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και μπαίνουμε στο γήπεδο, προσπαθώντας να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχτηκε, υποστήριξε:


«Η κριτική είναι λογική, απλά διαφέρει ο τρόπος που τη χρησιμοποιείς. Αν τη χρησιμοποιείς, νομίζοντας πως οι άνθρωποι δεν σε συμπαθούν, ότι είναι εναντίον σου, τότε θα είναι δύσκολο για σένα. Αν όμως την εκλάβεις με καλό τρόπο και προσπαθήσεις να αναλύσεις γιατί ο κόσμος σε κριτικάρει και πάρεις τα καλά και τα κακά στοιχεία της κριτικής, τότε μερικές φορές είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Εχει γραφτεί ότι δεν έχω σκοράρει πολλά γκολ μέχρι στιγμής, το ίδιο πιστεύω και εγώ και προσπαθώ να σκοράρω γκολ. Είχα μια πραγματικά δύσκολη εβδομάδα, έχασα τον πατέρα μου πριν από λίγες ημέρες... Ήταν δύσκολο για την οικογένεια μου, όμως ο σύλλογος με στήριξε, σε μια δύσκολη στιγμή. Και η κριτική είναι μέρος του αγώνα. Παίζω ποδόσφαιρο δέκα χρόνια και τα δέκα χρόνια ακούω τα ίδια. Πρέπει να είσαι δυνατός και πίστεψε με, είμαι δυνατός. Και πρέπει να χρησιμοποιείς την κριτική με καλό τρόπο».

Οσο για την απόφαση να μην πάει νωρίτερα στην πατρίδα του για την κηδεία του πατέρα του:

«Δεν ήθελα να πάω από τώρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, γιατί η κηδεία είναι την Παρασκευή και για μένα ήταν σημαντικό και υποχρέωση να αγωνιστώ στο παιχνίδι. Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής και έπρεπε να παίξω σε αυτό το παιχνίδι για να τον τιμήσω, προσπαθώντας να σκοράρω...Σκόραρα δυο γκολ γι' αυτόν, φεύγω την Πέμπτη και την Παρασκευή θα θάψω τον πατέρα μου, για μένα ήταν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό να προσπαθήσω να παίξω και να σκοράρω γκολ γι' αυτόν, για την οικογένεια, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

Ο Γάλλος αναφέρθηκε στον στόχο του Παναθηναϊκού που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου, αν και κράτησε χαμηλούς τόνους:


«Ο τίτλος είναι αυτό που σκεφτόμαστε. Δεν θέλω να... προαναγγείλω κάτι, τουλάχιστον πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Θα ήταν ασέβεια. Η ομάδα μου σέβεται τους πάντες και γνωρίζει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, όμως το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, το δείξαμε και στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Φυσικά θέλουμε το πρωτάθλημα, όμως δεν είναι κάτι που πρέπει απλά να το λέμε, αλλά να το δείχνουμε στο γήπεδο και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει».


Σχετικά με την αφλογιστία των πρώτων αγωνιστικών, είπε:

«Συγκρίνω την τελευταία σεζόν μου στην Οσέρ, με αυτή στον Παναθηναϊκό. Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και στην Οσέρ. Σκόραρα τότε το πρώτο μου γκολ την πέμπτη αγωνιστική... Ίσως είναι σύμπτωση, όμως τότε τελείωσα τη σεζόν με 26 γκολ. Θα δούμε... Πραγματικά χρειαζόμουν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα... Για να αρχίζω να βρίσκω το ποδόσφαιρο μου»
.

Πέταξε για ...ΝΒΑ ο Ολυμπιακός. Γιαννάκης: «Μεγάλη τιμή»

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου θα δώσει δύο σπουδαία φιλικά παιχνίδια με Σαν Αντόνιο Σπερς και Κλίβελαντ Καβαλίερς και ο Παναγιώτης Γιαννάκης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή τη συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» σε αυτά τα ματς.

«Πάμε να παίξουμε απέναντι σε δύο σπουδαίες ομάδες και είναι μεγάλη τιμή για τον Ολυμπιακό να συμμετέχει σ’ αυτά τα παιχνίδια. Στο μυαλό μας φυσικά είναι να δουλέψουμε και να κερδίσουμε απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια κοιτώντας το καθένα ξεχωριστά.

Οι Σπερς με τους οποίους παίζουμε αρχικά είναι μια σπουδαία ομάδα που καθοδηγείται από ένα σπουδαίο προπονητή. Ό,τι κι αν πούμε θα είναι λίγο», τόνισε ο «δράκος» και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε ως στόχο να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πάρουμε πράγματα από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά κι απ’ αυτό στο Κλίβελαντ. Θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να προσαρμοστούμε στις διαφορετικές συνθήκες και να σκεφτόμαστε αυτές τις διαφορές. Μόνο να μάθουμε έχουμε απ’ αυτά τα παιχνίδια».

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε στις 6 τα ξημερώματα από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τη Φρανκφούρτη κι από εκεί το Χιούστον. Στη συνέχεια με νέα πτήση τσάρτερ οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στο Σαν Αντόνιο που είναι ο αρχικός τους προορισμός. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (03.00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσουν τους Σπερς και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το Κλίβελαντ.

sport-fm