Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2009

ΑΕΚ : Υπέγραψε ο Λεονάρντο !

Παίκτης της ΑΕΚ και με τη βούλα για τα επόμενα 5 χρόνια είναι από το απόγευμα της Πέμπτης (6/8) ο Λεονάρντο. Ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο πενταετούς διαρκείας που του πρόσφερε η "Ενωση" και θα του αποφέρει συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ (κλιμακωτά κατά τη διάρκεια της πενταετίας). Επίσης, στους όρους του συμβολαίου προβλέπεται και ρήτρα εξαγοράς του παίκτη, το ύψος της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Οσον αφορά τον Λεβαδειακό, οι βοιωτοί θα βάλουν στο ταμείο τους το ποσό των 700.000€, όπως επίσης και 100.000€ από τα έσοδα ενός φιλικού αγώνα που θα δώσουν οι δυο ομάδες στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός. Μάλιστα, ο Νίκος Θανόπουλος δεσμεύτηκε -γραπτώς- στον Γιάννη Κομπότη πως αν τα έσοδα από τα εισιτήρια του φιλικού δεν φτάσουν το συμφωνηθέν ποσό, τότε η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ θα καταβάλει τα υπόλοια από το ταμείο της!

Παράλληλα, η ομάδα της Λιβαδειάς θα λάβει μπροστά, ως προκαταβολή περί τις 300.000€, ενώ τα υπόλοιπα 400 χιλιάρικα θα δοθούν από την ΑΕΚ σε τρεις δόσεις ως τα τέλη του 2010.

Πρόβλημα με Κελάτι


Πρόβλημα με τις ιατρικές εξετάσεις του Τόμας Κελάτι, προέκυψε στον Ολυμπιακό. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων», ο Τόμας Κελάτι, δεν πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, καθώς εντοπίστηκε πρόβλημα στους κοιλιακούς. Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος, ωστόσο δεν αποκλείεται ακόμη και να ακυρωθεί η μεταγραφή!

Στην Χαλ ο Άλτιντορ!


Ο Γιόσι Άλτιντορ, ο οποίος είχε απασχολήσει έντονα τους «ερυθρόλευκους», αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην αγγλική Χαλ. Οι «τίγρεις» ανακοίνωσαν επίσημα την Πέμπτη ότι ήρθαν σε συμφωνία με τη Βιγιαρέαλ για τον μονοετή δανεισμό του 19χρονου Αμερικανού, έχοντας οψιόν αγοράς για την απόκτησή όλων των δικαιωμάτων του.

Έκλεισαν το τροκτικό !

Το μεγαλύτερο σε επισκεψημότητα blog στην Ελλάδα-το Τροκτικό- έκλεισε η καλύτερα το έκλεισαν.

Champions League: Mεγάλη πρόκριση το ΑΠΟΕΛ από την Παρτιζάν . Τα υπόλοιπα αποτελέσματα !


Μεγάλη πρόκριση για τα play-off του Champions League πήρε ο ΑΠΟΕΛ παρά την ήττα με 1-0 στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν.Η Παρτιζάν προγήθηκε πολύ νωρίς αλλά το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να αντέξει την πίεση της Παρτιζάν και με το 2-0 υπέρ του από τον πρώτο αγώνα προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.




Τα αποψινά αποτελέσματα:


ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Βέντσπιλς (Λετονία) 2-1 (0-1)
(43 – 57’) Κρίβετς - Τίγκιρλας (14)

Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) - Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) 2-0 (0-0)
(64) Γιόβοφ, (80) Χριστόφ

Τιμισοάρα (Ρουμανία) - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-0 (2-2)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) 1-1 (0-0)
(15) Χλόουσεκ - Νάντσον (90)

Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) - Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία) 1-0 (1-0)

(70) Κουλιμπάλι

Μάριμπορ (Σλοβενία) - Ζυρίχη (Ελβετία) 0-3 (3-2)

Τζούριτς (21), Μαργκαϊράζ (45), Νίκτσι (76)

Στάμπαεκ (Νορβηγία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 0-0 (1-3)

Παρτίζαν Βελιγραδίου (Σερβία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-0 (0-2)
(3) Μορέιρα

Κετσπάγια: Περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλο και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε !

Οι δηλώσεις Κετσπάγια:

«Τώρα, θα περιμένουμε τον αντίπαλο και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι. Σήμερα ήταν ευκαιρία να παίξουν κάποια παιδιά που δεν είχαν πολλές συμμετοχές στα προηγούμενα παιχνίδια και έδειξαν ότι μπορούν να μας βοηθήσουν. Ορισμένοι έπαιξαν για πρώτη φορά από την αρχή», επισήμανε αρχικά ο Κετσπάγια.

Και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πετύχουμε το στόχο μας, δηλαδή την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας και να μαζέψουμε πληροφορίες για να είμαστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που προτιμάω, όλες είναι δύσκολες. Δεν θα... διαλέξουμε, περιμένουμε να γίνει η κλήρωση και θα κάνουμε ό,τι περνάνει από το χέρι μας για να περάσουμε».

Αναφερόμενος στον Γκαλέτσι και στον Μαρέσκα, τόνισε: «Ήταν ευκαιρία να παίξουν. Πήγαν καλά και ο Μαρέσκα έβαλε και γκολ. Θα μας βοηθήσει στη συνέχεια, περιμένουμε και άλλα από αυτόν όπως και από τους άλλους παίκτες αλλά και τους τραυματίες, που περιμένουμε να γυρίσουν. Θέλουμε στα επόμενα παιχνίδια να πάμε ακόμη καλύτερα από ό,τι στα δύο ματς που δώσαμε. Σίγουρα, αναμένουμε καλύτερες εμφανίσεις στη συνέχεια».

Τέλος, για το φιλικό της Κυριακής με την Τότεναμ, ο προπονητής του Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Είναι ένα δυνατό παιχνίδι και είναι ευκαιρία να αγωνιστούν ορισμένα παιδιά που δεν έχουν πολλές συμμετοχές ώστε να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους».

Οι δηλώσεις Μαρέσκα:

«Σιγά-σιγά νιώθω ότι γίνομαι όλο και καλύτερος. Το σημαντικότερο ήταν να προκριθούμε, τώρα ο επόμενος στόχος είναι οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ, έχουμε χρόνο να βελτιωθούμε. Το σημαντικότερο είναι ότι κερδίσαμε το παιχνίδι», επισήμανε ο Ιταλός και συνέχισε:

«Νιώθω πολύ καλά, χρειάζομαι λίγο ακόμη χρόνο προκειμένου να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο. Να περιμένει περισσότερα γκολ ο κόσμος της ομάδας».

Ζαϊρί: Χαρούμενος…


Ο MVP της αναμέτρησης, Ζαουάντ Ζαϊρί, εξέφρασε την ικανοποίησή του αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που αναδείχτηκα ΜVP αλλά ακόμη περισσότερο που η ομάδα προκρίθηκε στον επόμενο γύρο. Τώρα σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο και ελπίζουμε να προκριθούμε», σημείωσε σχετικά.

Λεντέσμα: Ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό


Από την πλευρά του, ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα υποστήριξε: «Κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Έχουμε ακόμη ένα και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και για αυτό. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε κάνει δύο καλά παιχνίδια και θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε για να περάσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπορώ να συνεργάζομαι με τόσο μεγάλους παίκτες όπως ο Γκαλέτι και ο Μαρέσκα, και γενικά είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό».

Champions League: Ολυμπιακός-Σλόβαν: 2-0 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τη νίκη στον αγώνα της Σλοβακίας, η υπόθεση πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί. Ο Ολυμπιακός έκανε, όμως, το χρέος του και επικράτησε για δεύτερη φορά της Σλόβαν Μπρατισλάβας με 2-0 μπροστά στο κοινό του. Χωρίς να αποδώσουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, οι «ερυθρόλευκοι» έκαμψαν την αντίσταση των φιλοξενούμενων και χάρη στα γκολ των Μαρέσκα (35’) και Ντιόγο (56’) εξασφάλισαν από νωρίς τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση για την επόμενη φάση θα γίνει την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλέτι (70' Λεονάρντο), Ζαϊρι, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (46' Ντιόγο), Μαρέσκα (80' Γιάννης Παπαδόπουλος), Λεντέσμα.

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Μπίτσικ, Σάλατα, Βαλάχοβιτς, Ντοσούντιλ, Χάλεναρ (86' Τσέρναρ), Σλόβακ, Μπόζιτς, Μάζαρικ (61' Ομπζέρα), Κόζακ, Γκαούτσο (53' Σιλβέστρ), Σιμάο.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού


Στην κλήρωση της προσεχούς Παρασκευής οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν μπροστά τους μία εκ των ΑΠΟΕΛ, Σάλτσμπουργκ, Ντεμπρετσένι, Βέντσπιλς και Σερίφ Τιρασπόλ.

TA ΓΚΟΛ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

1-0


2-0

Άρης-Μπόκα Τζούνιορς 0-1

Η Μπόκα Τζούνιορς ήταν η νικήτρια με 1-0 στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με τον Άρη.Τo κλίμα στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν εορταστικό και η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι ενθουσιασμένοι φίλοι του Άρη, άκρως εντυπωσιακή. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 75’ ο Μπατάλια με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Μούνχε.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νασούτι (68΄ Κουλουχέρης), Γκιάρο (60΄ Γιάχιτς), Αράνο, Νέτο (46΄ Φλάβιο), Ναφτί (57΄ Φερναντέζ), Γκαρσία (68΄ Πρίττας), Κάλβο (46΄ Χαβίτο), Κόκε (75΄ Ντέιλι), Γκρασιάν, Αμπρέου (60΄ Κάμπορα)

ΜΠΟΚΑ:
Αμποντανσιέρι, Ντίαζ (46΄ Ρικέλμε), Φορλίν, Μονζόν, Ιμπάρα (46΄Μεντέλ), Τσάβες (46΄ Ροντρίγκες), Σαούρο, Μαρίνο (46΄ Μπατάλια), Γκαϊτάν (60΄ Μπολσούα), Νοίρ (60΄ Μούνχε), Φιλίπε (60΄ Παλέρμο).

Ντούσαν: «Παίρνουμε Λεονάρντο»


Στην αποκάλυψη ότι η Πέμπτη (6/8) θα φέρει μεταγραφικές εξελίξεις στην ΑΕΚ, προχώρησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Το θέμα του Λεονάρντο τελειώνει θετικά» είπε ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Στα αγωνιστικά με γκολ του Τζεμπούρ κόντρα στην πρώην ομάδα του η ΑΕΚ πήρε την πρώτη της φιλική νίκη κόντρα στον Πανιώνιο που άφησε καλές εντυπώσεις στο πρώτο μέρος.Τραυματίστηκε ο Καφες με θλάση στο δικέφαλο.

Ήρωας της Σέλτικ ο Σαμαράς με πανέμορφο γκολ ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα γκολ του Γιώργου Σαμαρά στις καθυστερήσεις χάρισε στη Σέλτικ την πρόκριση στα play-offs του Champions League. Οι «καθολικοί» ανέτρεψαν το 1-0 με το οποίο είχαν χάσει στη Γλασκώβη από τη Ντιναμό Μόσχας επικρατώντας με 2-0, με τον ΜακΝτόναλντ να ανοίγει το σκορ στο 44’ και τον Έλληνα φορ, που στο 79’ αντικατέστησε τον σκόρερ του πρώτου γκολ, να πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η δευτεραθλήτρια Σκωτίας έγινε έτσι μετά τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Φιορεντίνα και Άντερλεχτ μία από τις υποψήφιες αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον τελευταίο προκριματικό γύρο.

Πήρε Χούντελααρ η Μίλαν !


Στο πρόσωπο του Χούντελααρ βρήκε τον στράικερ που γύρευε η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» φέρονται να συμφώνησαν στα 15 εκατ. ευρώ με τη Ρεάλ και πλέον, όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα, η μετακόμιση του Ολλανδού στο «Σαν Σίρο» θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Στα ίδια, δε, δημοσιεύματα, γίνεται αναφορά και στις απολαβές του παίκτη, τις οποίες οι πληροφορίες θέλουν να φτάνουν τα 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως.