Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

ΣΟΚ ΜΕ ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ!



Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "Adn" σχετικά με την με την εξέλιξη της υγείας του Ροναλντίνιο, λέει ότι η καριέρα του Ροναλντίνιο βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς τα αποτελέσματα ιατρικών τεστ στα οποία υποβλήθηκε ο Βραζιλιάνος άσος στην ιδιωτική κλινική "Delfos" της Βαρκελώνης, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου σε κάποια ομάδα. Όπως φένεται ο Ροναλντίνιο υποβλήθηκε σε μία σειρά εξετάσεων και μαγνητικών τομογραφιών, με τα αποτελέσματα να μην κρίνονται θετικά.

ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 4-1

Η Ρεάλ Μαδρίτης δέχθηκε την απόλυτη αναγνώριση από την Μπαρτσελόνα, με τους παίκτες των "μπλαουγκράνα" να σχηματίζουν έναν διάδρομο (pasillo) για να χειροκροτήσουν τους άξιους πρωταθλητές κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Ως είθισται στην Ισπανία μία επιτυχία, εγχώρια ή διεθνή, αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο στα παιχνίδια της Primera Division όσο κι αν αυτό... πονούσε τους "μπλαουγκράνα".

Οπως και να έχει, το παιχνίδι άρχισε και η εικόνα των δύο ομάδων ήταν η αναμενόμενη. Αγωνιστικά, το αγαπημένο 4-2-3-1 του Μπερντ Σούστερ και το απαράβατο 4-3-3 του (υπό διωγμόν) Φρανκ Ράικαρντ τέθηκαν αντιμέτωπα. Αποτέλεσμα; Τα πρώτα είκοσι λεπτά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 13’, μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Ραούλ που με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Βίκτορ Βαλντές κι άνοιξε το σκορ.

Η πρώτη γεύση ήταν και χαρακτηριστική. Οι Αριεν Ρόμπεν, Μπερντ Σνάιντερ και Γκούτι έκαναν ό,τι ήθελαν στη μεσαία γραμμή όταν είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους. Στον αντίποδα, στις περιπτώσεις που η μπάλα έφτανε στον Λιονέλ Μέσι, τρεις και τέσσερις αντίπαλοι του έκλειναν το χώρο. Στον Μπόγιαν Κρκιτς η μπάλα δεν έφτανε σχεδόν ποτέ αφού ήταν καλά μαρκαρισμένος και κάπως έτσι το νερό είχε μπει στο "αυλάκι" για τους "μερέγκες".

Στο 21’ ο Σέρχιο Ράμος δέχθηκε το "δώρο" του διαιτητή και κέρδισε φάουλ που δεν έγινε ποτέ έξω από την περιοχή, ο Γκούτι το εκτέλεσε και ο Ρόμπεν ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 2-0. Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα ήταν η συνήθης φέτος, δηλαδή να πάρει την κατοχή της μπάλας και να μην κάνει τίποτα! Ο Τζιοβάνι ντος Σάντος που είχε περάσει στο παιχνίδι αντί του Εϊντουρ Γκούντιονσεν δεν κατάφερε να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Αντιθέτως, η Ρεάλ Μαδρίτης όποτε το... αποφάσιζε, άλλαζε σωστά τη μπάλα κι έκανε ευκαιρίες. Ενα σουτ του Γκουτι στο 32’ και δύο του Ρόμπεν στο 40’ σκόρπισαν ανησυχία στις τάξεις των Καταλανών.

Το δεύτερο μέρος είχε την ίδια εικόνα, αφού η "βασίλισσα" εξαφάνισε ακόμα περισσότερο τους Καταλανούς. Στο 50’, μάλιστα, σημείωσε και τρίτο γκολ, ωστόσο ακυρώθηκε (λανθασμένα) ως οφσάιντ του Μαρσέλο. Η απάντηση ήταν άμεση. Ευκαιρία του Μαρσέλο στο 56’, απέκρουσε ο Βαλντές, σουτ του Μαχαμαντού Ντιαρά στο 60’, πάνω στη γραμμή ο Τσάβι. Κάπου εκεί ήρθε και το γκολ. Στο 61’ ο Γκονζάλο Χιγκουαΐν πήρε τη θέση του Ρόμπεν και στο 63’ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην τραγική άμυνα των φιλοξενουμένων και με πλασέ απέναντι στον Βαλντές έκανε το 3-0.

Το κρεσέντο της Ρεάλ δεν τελείωσε εκεί, αφού δεν επέτρεπε στην Μπαρτσελόνα να περάσει τη σέντρα! Μια κεφαλιά του Χιγκουαΐν απείλησε και πάλι τους αποδιοργανωμένους "μπλαουγκράνα" και στο 78’ ο Ρομπίνιο κέρδισε πέναλτι σε (ακούσιο όπως έδειξε ο τηλεοπτικός δέκτης) χέρι του Κάρλες Πουγιόλ. Το εκτέλεσε ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα κι έκανε την επανεμφάνισή του μετά από μερικούς μήνες λόγω τραυματισμού. Η κατάληξη ήταν η λογική, με τον Βαλντές να μαζεύει για τέταρτη φορά τη μπάλα από την εστία του.

Ο Ολλανδός είχε ευκαιρία να πετύχει κι άλλο γκολ λίγο αργότερα με μια καλή κεφαλιά, ο Μέσι προσπάθησε να σημειώσει το γκολ της τιμής δύο φορές, ωστόσο ο Ικερ Κασίγιας δήλωσε κι αυτός "παρών" και τον νίκησε. Δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά σε ένα από τα γνωστά πλασαριστά σουτ του Τιερί Ανρί, ο οποίος στο 88' σκόραρε για τους Καταλανούς. Το γκολ του, όμως, ήταν μία "σταγόνα" στον ωκεανό, ήταν στο καλύτερο φετινό παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης που ήρθε την κατάλληλη στιγμή.


Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Χάιντσε, Μαρσέλο, Γκάγκο, Ντιαρά, Σνάιντερ, Γκούτι (72’ Ρομπίνιο), Ρόμπεν (61’ Χιγκουαΐν), Ραούλ (77’ φαν Νίστελροϊ)

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Τζαμπρότα, Μάρκεζ (46’ Σιλβίνιο, 60’ Εντμίλσον), Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Τουρέ, Τσάβι, Γκούντιονσεν (23’ ντος Σάντος), Μέσι, Ανρί, Κρκιτς

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ CHAMPIONS LEAGUE


Ο Πναθηναικός νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο με δύο γκολ του Καραγκούνη και ένα του Μανούτσο και πήραν προβάδισμα για την 2η θέση από την ΑΕΚ που ηττήθηκε με 4-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" από τον Αρη του Μπάγεβιτς.

Παρέμεινε στην 8η θέση η Εθνική!

Η Ελλάδα παρέμεινε στην 8η θέση για το μήνα που μας πέρασε.Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα, που σε περίπου ένα μήνα θα προσπαθήσει στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας να υπερασπιστεί τον τίτλο της παρέμεινε στην 8η θέση. Οι αντίπαλοί μας στο επερχόμενο EURO, Ισπανία, Σουηδία και η Ρωσία καταλαμβάνουν την 4η, 23η και 25η θέση αντίστοιχα.

Η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής:


1. Αργεντινή 1.520

2. Βραζιλία 1.518

3. Ιταλία 1.396

4. Ισπανία 1.323

5. Γερμανία 1.264

6. Τσεχία 1.244

7. Γαλλία 1.205

8. ΕΛΛΑΔΑ 1.196

9. Πορτογαλία 1.131

10. Ολλανδία 1.123


Η Τσέλσι δίνει 70 εκ. ευρώ για Σέρχιο Ράμος!


Ετοιμη να καταθέσει στη Ρεάλ Μαδρίτης το εντυπωσιακό ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του Σέρχιο Ράμος είναι η Τσέλσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "El Mundo".

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο Ισπανός διεθνής αμυντικός αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του Ρομάν Αμπράμοβιτς για να ενισχύσει την αμυντική γραμή της ομάδας του Λονδίνου.

Να σημειώσουμε ότι ο 21χρονος αμυντικός δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2013.