Δευτέρα, Νοεμβρίου 03, 2008

Η 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης...

Group A

Κλουζ-Μπορντό
Ρόμα-Τσέλσι

Η βαθμολογία
1. Τσέλσι 7
2. Κλουζ 4
3. Ρόμα 3
4. Μπορντό 3

Group B

Ανόρθωση-Ίντερ
Βέρντερ Βρέμης-Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία
1. Ίντερ 7
2. Ανόρθωση 4
3. Βέρντερ Βρέμης 3
4. Παναθηναϊκός 1

Group C

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Σαχτάρ
Μπαρτσελόνα-Βασιλεία

Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 9
2. Σπόρτινγκ 6
3. Σαχτάρ 3
4. Βασιλεία 0

Group D

Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Μαρσέιγ-Αϊντχόφεν

Η βαθμολογία
1. Λίβερπουλ 7
2. Ατλέτικο 7
3. Αϊντχόφεν 3
4. Μαρσέιγ 0

Τεν Κάτε: "Σαν τρελοί..."


Ο Ολλανδός προπονητής ζήτησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, οι ποδοσφαιριστές του να μην "κλοτσήσουν' την ευκαιρία που τους δίνετε να περάσουν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και επικαλέστηκε και τον παράγοντα τύχη που ζήτησε να είναι στο πλευρό της ελληνικής ομάδας.

"Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις... Σεβόμαστε τη Βέρντερ, αλλά δεν τη φοβόμαστε. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο σπουδαιότερο πρωτάθλημα στον κόσμο και δεν τίθεται κανένα θέμα οικονομίας δυνάμεων. Εχουμε μπροστά μας ένα τόσο σημαντικό ματς όπως αυτό απέναντι στη Βέρντερ.

Για να είμαστε εδώ κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια από το καλοκαίρι και δεν είμαστε διατεθειμένοι να κλοτσήσουμε αυτή την ευκαιρία. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Είμασταν καλύτεροι και κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο στο προηγούμενο παιχνίδι και δεν έχουμε λόγο να τη φοβηθούμε. Και να ξέρετε ότι εξακολουθώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Και οι δύο ομάδες θα έχουν πίεση για το αποτέλεσμα. Τα δεδομένα δεν αλλάζουν δραματικά σε σχέση με τις δύο ομάδες όσον αφορά στην αγωνιστική τους κατάσταση. Θέλουμε περισσότερη τύχη στο παιχνίδι μας.

Κι εμείς έχουμε αμυντικό πρόβλημα, αλλά και η Βέρντερ. Και η άμυνα της Βέρντερ έχει πρόβλημα αφού έχει δεχθεί τα διπλάσια γκολ από εμάς.
Καλύτερα να μην σχολιάσουμε το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα με Βέρντερ Βρέμης.

Δεν έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα με προηγούμενο ματς και ίσως γίνουν λίγες αλλαγές. Τα δύο πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε την μαχητικότητα που πρέπει και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Και στο πρώτο παιχνίδι επέδειξε αυτά τα στοιχεία ο Παναθηναϊκός και να θυμίσουμε ότι το πρώτο γκολ της Βέρντερ ήταν αντικανονικό. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι οι στημένες φάσεις.

Οι Γερμανοί έχουν ψηλά κορμιά, πέντε-έξι παίκτες πάνω από 1.80, πέτυχαν και στο γερμανικό πρωτάθλημα γκολ με αρκετά στημένα τελευταία, δεν πρέπει να έχουν τέτοιες ευκαιρίες, αλλά να κρατηθούν όσο πιο μακριά γίνεται από την περιοχή μας. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει καλά και να πηγαίνει παντού καλά, είτε αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ, είτε την Τσέλσι, είτε τη Μίλαν.


Θα πρέπει να παλέψουμε σαν τρελοί..." είπε ο Ολλανδός τεχνικός που δεν αποκάλυψε τα πλάνα του λέγοντας με χιουμοριστικό τρόπο.

"Έχω πληροφορίες πως ο κ. Σάαφ είναι κρυμμένος εδώ κάπου και δεν θέλω να μιλήσω για το τεχνικό κομμάτι του αγώνα... όμως οι αλλαγές στην ενδεκάδα δεν θα είναι πολλές" ήταν οι δηλώσεις του 54τεχνικού των "πράσινων" στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σάαφ: "Είμαστε περήφανοι"


Ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας του, φάνηκε στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής της Βέρντερ, Τόμας Σάαφ. Ο Γερμανός τεχνικός, τόνισε πως το επιθετικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που έχει βοηθήσει την Βέρντερ να φτάσει εκεί που είναι, ενώ συμπλήρωσε πως αν η ομάδα του δεν καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα, δεν θα πρέπει να κριθεί αυστηρά. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Κερδίσαμε απλώς ένα παιχνίδι. Εμείς έχουμε κάθε φορά την προσδοκία να παίζουμε καλά. Αν κάποια πράγματα συνεχίσουν να δουλεύουν όπως στον αγώνα με τη Χέρτα, θα ξαναδείξουμε την ποιότητά μας σαν ομάδα. Εμείς έχουμε σαν στόχο να παρουσιάζουμε κάθε φορά το καλύτερό μας πρόσωπο. Αυτός είναι και ο στόχος μας την Τρίτη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεχτήκαμε σκληρή κριτική μετά το 0-0 με την Ανόρθωση, όμως δεν κάναμε κακό παιχνίδι. Απλώς δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Όλος ο κόσμος άλλωστε είδε στη συνέχεια πόσο καλή ομάδα είναι η Ανόρθωση. Νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-1.

Είναι θετικό ότι όλοι έχουν μεγάλες προσδοκίες από τη Βέρντερ και τη θεωρούν καλή ομάδα. Λέγαμε για παράδειγμα πριν τον αγώνα με την Ίντερ πως θέλουμε να νικήσουμε στο Μιλάνο. Αυτό είναι καλό και δείχνει δύναμη και θάρρος για μια ομάδα. Όμως θα πρέπει να ξέρουμε ότι όσο κοστίζει ένας επιθετικός της Ίντερ κοστίζει όλη η ομάδα μας. Ασφαλώς και είναι επιτυχία αν πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα σε ένα τέτοιο ματς, αλλά δεν είναι σωστό να μας επικρίνει κάποιος αν δεν τα καταφέρουμε.

Δεν ασχολούμαστε αποκλειστικά με το επιθετικό κομμάτι. Όμως παραμένω σταθερός στην άποψή μου. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι με όσα έχει καταφέρει αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια χάρη στο επιθετικό παιχνίδι της".

Ηρακλής: Τέλος ο Πεντράθα


Τη λύση της συνεργασίας της με τον τεχνικό της ομάδας, Άνχελ Πεντράθα, ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ηρακλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή, κ. Άνχελ Πεντράθα.

Τον ευχαριστεί θερμά για τη συνεισφορά του σε μια κρίσιμη για την ομάδα περίοδο και του εύχεται το καλύτερο για τη συνέχιση της καριέρας του.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ"

Κετσπάγια: "Είμαστε έτοιμοι για όλα"


"Είμαστε έτοιμοι για όλα", δήλωσε ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, και εξέφρασε αισιοδοξία ότι η ομάδα της Αμμοχώστου μπορεί να κάνει "το πολύ μεγάλο ιστορικό άλμα", στον αυριανό αγώνα με την Ίντερ για το Τσάμπιονς Λιγκ, στη Λευκωσία.

Στον πρώτο αγώνα η Ανόρθωση ηττήθηκε με 1-0. "Έχουμε απέναντί μας μια μεγάλη ομάδα, δεν μας διακατέχει όμως κανένας φόβος. Αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και αυτό που θέλουμε είναι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να βοηθήσει την ομάδα σ' ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως ήταν και τα προηγούμενα. Έχουμε δείξει ότι έχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να παίξουμε μ' αυτές τις ομάδες", είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο Κετσπάγια ανέφερε ότι οι Σάβιο, Δέλλας και Νικολάου θα είναι εκτός αποστολής. Όσο για τον Γιάννη Σκοπελίτη, είπε πως δύσκολα θα βρεθεί στην 11άδα. "Σίγουρα, υπάρχουν κάποια προβλήματα στην ομάδα, αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε και σ' αυτές δυσκολίες", πρόσθεσε.

Για το πόσο οι απουσίες θα επηρεάσουν αρνητικά την συνοχή της ομάδας, η απάντηση ήταν σαφής: "Η Ανόρθωση δεν στηρίζεται σε άτομα, αλλά στο σύνολο. Η κάθε απουσία είναι απώλεια. Έχουμε, όμως, τους ποδοσφαιριστές που θα αναπληρώσουν τα κενά και θα ανταποκριθούν στο καθήκον τους το ίδιο καλά. Όποιοι ποδοσφαιριστές αγωνιστούν σ' αυτό το παιχνίδι, θα δώσουν το καλύτερό τους εαυτό, ώστε να πετύχουμε ακόμα μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Όπως είπα και προηγουμένως, δεν θα είναι εύκολο, αλλά κανένα παιχνίδι δεν ήταν".

Το φτύσιμο του Μέσι (photo)!


Την κακή του πλευρά έδειξε ο Λιονέλ Μέσι στον αγώνα με την Μάλαγα φτύνοντας τον Ντούντα όπως αποκάλυψε ο φωτογραφικός φακός.

Ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα, έδειξε για πρώτη φορά στην καριέρα του, την άσχημη πλευρά του ποδοσφαίρου, φτύνοντας αντίπαλό του! Μπορεί μέχρι σήμερα, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής να ήταν υπόδειγμα συμπεριφοράς, η εικόνα του όμως να φτύνει τον Ντούντα, στον αγώνα Μάλαγα - Μπαρτσελόνα, προκάλεσε αρνητικές κριτικές.

Ο Ντούντα είχε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα στο νεαρό άσο, ο οποίος όμως σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να αντιδράσει με τον συγκεκριμένο τρόπο, που του στερεί τον τίτλο του "καλού παιδιού".

Οι ποδοσφαιρικές αρχές της Ισπανίας, ίσως τιμωρήσουν τον Μέσι, που ακόμα δεν έχει κάνει κάποια δήλωση επί του θέματος.

Σοβαρή ζημιά ο Γιάννης Αμανατίδης


Σοβαρή ζημιά στο γόνατο του Έλληνα ποδοσφαιριστή της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που θα απουσιάσει περισσότερο απ’όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Στην αρχή οι προβλέψεις του ιατρικού τιμ της Άιντραχτ, έκαναν λόγο για απουσία περίπου δύο μηνών, αλλά θα πρέπει να υπολογίζουμε πως θα δούμε ξανά στα γήπεδα τον Έλληνα διεθνή, μετά το Φεβρουάριο!

Πέρα από τη ρήξη έξω μηνίσκου, ο Αμανατίδης έχει υποστεί ζημιά στον χόνδρο και θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση, που τον αφήνει ακόμα περισσότερο πίσω. Τη φετινή σεζόν, έχει προλάβει να παίξει σε 5 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 2 τέρματα…

Αναχώρησε για Βρέμη ο Παναθηναϊκός


Για τη Βρέμη αναχώρησε το πρωί η αποστολή του Παναθηναϊκού, προκειμένου αύριο (04/11 21:45) να αντιμετωπίσει εκεί τη Βέρντερ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ελληνική ομάδα το ζητούμενο είναι η νίκη, όσο δύσκολο κι αν δείχνει για να επιτευχθεί. Κι αυτό τόνισαν σε δηλώσεις τους ο Σιμάο και ο Ρουκάβινα. Μάλιστα ο πρώτος πρόσθεσε πως στο μυαλό τους υπάρχει μόνο η αυριανή αναμέτρηση και όχι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή.

"Θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση. Αν θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, θα πρέπει να νικήσουμε. Δεν μας φοβίζει η Βέρντερ. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Τώρα δεν σκεφτόμαστε τον Ολυμπιακό. Είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο ματς με τη Βέρντερ", είπε μεταξύ άλλων ο μέσος των "πρασίνων", ενώ ο Κροάτης επιθετικός τόνισε: "Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Όμως πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο ματς από αυτό της Αθήνας. Μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να περάσουμε. Είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση και ελπίζω όλα να πάνε καλά".

Εκτός αποστολής έμειναν οι Ίβανσιτς, Λεοντίου, Μελίσσης, Σιόντης, Σόουζα και Πετρόπουλος.

"Έπιασε" κορυφή η Μίλαν!


Στην κορυφή της Serie A πέρασε η Μίλαν μετά τη διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής, κερδίζοντας δύσκολα με 1-0 τη Νάπολι. Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Ντένις στο 86' με αυτογκόλ, ένα λεπτό μετά από χαμένο πέναλτι του Κακά (!) που απέκρουσε ο Ιέτσο.

Λέτο: Θέλω να μείνω και του χρόνου, τι δήλωσαν οι παίχτες του Ολυμππιακού


Την επιθυμία του να παραμείνει και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Σεμπάστιαν Λέτο, με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη.

«Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα. Δεν ήμουν σε καλό ρυθμό και θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερος. Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να φύγω. Θέλω να παραμείνω και του χρόνου στον Ολυμπιακό, περνάω καλά στην Ελλάδα», τόνισε ο Λέτο, ενώ για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής, είπε: «Είναι πολύ δύσκολος ο αντίπαλος, αλλά νιώθω ότι είμαστε έτοιμοι».

Ντάρκο: Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟ

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς μίλησε και αυτός για το ντέρμπι, αλλά δεν ξέχασε ΠΑΟΚ και Ξάνθη! «Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Δεν έχει σημασία ότι πέτυχα εγώ το γκολ αλλά ότι η ομάδα κέρδισε το αποψινό παιχνίδι. Την άλλη Κυριακή έχουμε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ένα σημαντικό παιχνίδι που θα προετοιμαστούμε να κερδίσουμε. Πρέπει να προσέξουμε, διότι υπάρχουν ομάδες όπως είναι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και είναι επικίνδυνοι αντίπαλοι», τόνισε ο Σέρβος.

Ντουντού: Απολαμβάνω τα ντέρμπι

Ο Ντουντού που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα επισήμανε πως «ήμουν συγκεντρωμένος. Χαίρομαι πολύ για το πρώτο γκολ που πέτυχα. Δύσκολο να εξηγήσω γιατί εκτός έδρας έχουμε προβλήματα. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε.

Το ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟ είναι μεγάλη μέρα για εμάς. Λατρεύω τα ντέρμπι και έχουμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε στη βαθμολογία. Μου θυμίζει τα μεγάλα βραζιλιάνικα ντέρμπι στα οποία πάντα απολάμβανα να παίζω»
.

Γκαλέτι: Για τη νίκη
Από τη πλευρά του, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι τόνισε: «Πρέπει να βρούμε λύσεις για να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και εκτός έδρας. Ένα σπουδαίο ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ακολουθεί και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε τη νίκη και το προβάδισμα για το πρωτάθλημα».

Παπαδόπουλος: Μόνο ο Ολυμπιακός

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που μπήκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά, κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν στο στόχαστρο ευρωπαϊκών συλλόγων και κυρίως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ο Ολυμπιακός», αρκέστηκε να πει ο 16χρονος αμυντικός.

Βαλβέρδε: Νίκη με ΠΑΟ για να μεγαλώσει η διαφορά


«Ξεκινήσαμε με ένταση και αυτό μας ικανοποιεί. Είχαμε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και γι' αυτό ήρθαν και τα δύο γκολ. Στην επανάληψη δεν ήμασταν το ίδιο καλοί. Δεν είχαμε ρυθμό και δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τα κενά του αντιπάλου. Ο Εργοτέλης είναι καλή και γρήγορη ομάδα και έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί για να μην μας δημιουργήσει προβλήματα», τόνισε αρχικά ο Ισπανός στη συνέντευξη Τύπου και κλήθηκε να σχολιάσει τη διαφορά στην απόδοση του Ολυμπιακού στα εντός με τα εκτός έδρας ματς.

«Όντως η απόδοση μας δεν είναι το ίδιο καλή. Δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις εκτός έδρας και να έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες που δεν αφήνουν χώρους. Πρέπει να το κάνουμε, όμως, διότι είμαστε μεγάλη ομάδα και δουλεύουμε πάνω σ' αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Βαλβέρδε έδωσε το σύνθημα για τη νίκη. «Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας έχει μεγάλη ανάγκη τη νίκη και είναι υποχρεωμένος να μας κερδίσει. Θέλουμε, όμως και εμείς να κερδίσουμε για να μεγαλώσει και η διαφορά στην βαθμολογία», είπε για το ντέρμπι και κατέληξε:

«Έχουμε τραυματισμούς που θα προτιμούσαμε να μην τους είχαμε και να ήμασταν πλήρεις. Πρέπει, όμως, να είμαστε προετοιμασμένοι και γι' αυτό από την αρχή θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα μπορεί να καλύψει τα όποια κενά. Σίγουρα όμως θέλουμε να στηριχτούμε σ' όλη την ομάδα».