Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

Superleague: ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 1-2 (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ πέτυχε ο Ολυμπιακός στο εξ αναβολής ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τοροσίδης, που στο 43’ με κεφαλιά και στο 55’ με εκπληκτική ατομική ενέργεια και λόμπα πέτυχε τα γκολ της νίκης. Μείωσε στο 65’ με τον Νέμεθ η «Ένωση», που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι σε χέρι του Μέλμπεργκ στο 38’, «φωνές» και για ένα χτύπημα του Τοροσίδη στον Χουανφράν στο 12’.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες


Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με το επιθετικογενές 4-4-2, έχοντας επιθετικό δίδυμο τους Μπλάνκο-Νέμεθ και τον Σκόκο με τον Γκερέιρο να αλλάζουν συνεχώς θέσεις ως μεσοεπιθετικοί. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με ενισχυμένο κέντρο και 4-5-1, στο οποίο ο Ντιόγκο ήταν μοναδικός προωθημένος έχοντας βοήθειες από Ζαϊρί, Λεονάρντο και Τοροσίδη.

Ο αγώνας…
Οι γηπεδούχοι άρχισαν πιο «ζωηρά» το παιχνίδι περιορίζοντας τους αντιπάλους τους σε παθητικό ρόλο. Με κινητήριο μοχλό τον Γκερέιρο είχαν καλύτερη κυκλοφορία και απείλησαν σοβαρά για πρώτη φορά στο 26’ όταν ο Βραζιλιάνος μετά από συνεργασία Νέμεθ και Μπλάνκο βρέθηκε στην άκρη της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Νικοπολίδης. Οι «ερυθρόλευκοι», που στο δεκάλεπτο 25’-35’ παρουσίασαν δραστηριότητα στην επίθεση, στο αμέσως επόμενο λεπτό βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Ντουντού, που έγινε αποδέκτης της μπάλας σε εξαιρετική θέση από μία κόντρα, έφυγε ψηλά άουτ. Η ΑΕΚ «απάντησε» στο 32’ όταν η σέντρα-σουτ του Μπλάνκο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Η φάση που θα συζητηθεί έγινε στο 38’, όταν η κεφαλιά του Νέμεθ σε κόρνερ του Γκερέιρο μπλοκαρίστηκε από το απλωμένο χέρι του Μέλμπεργκ και οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι, το οποίο δεν καταλογίστηκε. Ακολούθησε μία έκρηξη αντιδράσεων από την κερκίδα που είχε διαμαρτυρηθεί και για ένα χτύπημα του Τοροσίδη στο πρόσωπο του Χουανφράν στο 14’.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Νέμεθ με δεύτερη κεφαλιά εξ επαφής έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και δευτερόλεπτα μετά ήρθε το γκολ του Ολυμπιακού. Ο Λεονάρντο σέντραρε από αριστερά και ο κορυφαίος του Ολυμπιακού σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, Βασίλης Τοροσίδης, πρόλαβε τον Χουανφράν στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σάχα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε για την ΑΕΚ με ένα καλό μακρινό σουτ του Γκερέιρο που πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός που είχε σαφή προτεραιότητα να «παγώσει» το ρυθμό και να διαφυλάξει το προβάδισμά του, απείλησε στο 52’ με κεφαλιά του Ντιόγκο σε σέντρα του Ζαϊρί και τρία λεπτά αργότερα πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ. Ο Τοροσίδης πήρε την μπάλα λίγο πίσω από το κέντρο, προχώρησε προσποιούμενος την πάσα και με λόμπα πάνω από τον εξερχόμενο Σάχα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ρίσκαρε αποσύροντας το μοναδικό «καθαρό» αμυντικό χαφ του, Μάκο, και περνώντας στη θέση του τον Μαντούκα. Η «Ένωση» έφτασε κοντά στο γκολ στο 58’, αλλά το πλασέ του Σκόκο από αριστερά έφυγε λίγο άουτ. Ό,τι δεν κατάφερε ο Αργεντινός έγινε επτά λεπτά αργότερα, όταν από τη σέντρα του Μαντούκα από αριστερά ο Ραούλ Μπράβο πρόλαβε τον Μπλάνκο, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Νέμεθ που με ψύχραιμο πλασέ μείωσε το σκορ βάζοντας την ομάδα του ξανά στον αγώνα και παράλληλα… φωτιά στις κερκίδες (1-2).

Ο Ζίκο ενίσχυσε την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του αντικαθιστώντας τον Ζαϊρί με τον Στολτίδη και στο 70’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το τρίτο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Ζεβλάκοφ από κόρνερ του Ντουντού τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα. Η «Ένωση» ενέτεινε την πίεσή της στην αντίπαλη εστία και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έριξε στη μάχη τον Λεονάρντο αποσύροντας τον Νέμεθ και προωθώντας στην επίθεση τον Σκόκο, ενώ πέρασε και τον Παυλή αντί του Καφέ παίζοντας πλέον φουλ επίθεση. Ο Ζίκο με τη σειρά του πέρασε τον Γκαλίτσιο αντί του κουρασμένου Τοροσίδη, που αποχώρησε αποδοκιμαζόμενος αλλά έχοντας πάρει τον τίτλο του MVP του αγώνα.

Η ΑΕΚ είχε την απόλυτη υπεροχή στο υπόλοιπο του αγώνα, ωστόσο αυτή δεν μετουσιώθηκε σε κάποια καλή ευκαιρία πλην αυτής του 87’, όταν το σουτ του Λεονάρντο από πλάγια θέση πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 92’, όταν ο Νικοπολίδης απέκρουσε μακρινό σουτ του Μαντούκα. Στο μεσοδιάστημα ο Σάχα είχε πει «όχι» σε κοντινό πλασέ του Ντουντού.

Οι συνθέσεις: ΑΕΚ (Ντ. Μπάγεβιτς): Σάχα, Χουανφράν, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Μάκος (61’ Μαντούκα), Καφές (82’ Παυλής), Γκερέιρο, Σκόκο, Νέμεθ (78’ Λεονάρντο), Μπλάνκο.
Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Λεντέσμα, Τοροσίδης (82’ Γκαλίτσιος), Ντουντού, Λεονάρντο, Ζαϊρί (70’ Στολτίδης), Ντιόγκο (89’ Μήτρογλου).

Κίτρινες κάρτες: Μάκος, Γκερέιρο, Γιάχιτς-Ζαϊρί, Ντιόγκο, Ντουντού.
Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Χρ. Ακρίβος (Αθηνών), Λ. Βασιλειάδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Μεσσηνίας)

sport-fm


Mάνατζερ Καρβάλιο: «Ο Ντάνιελ θέλει να έρθει στον ΟΣΦΠ»

Την επιθυμία του Ντάνιελ Καρβάλιο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους», γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο Ντιονίσιο Κάστρο.

«Είναι πιθανό να έρθει στην Ελλάδα ο Καρβάλιο. Είχαμε μία σημαντική συζήτηση με τον Ζίκο για τον Καρβάλιο, αλλά τώρα δεν μπορεί να γίνει η μεταγραφή. Μόνο τον Ιανουάριο. Θα δούμε γιατί δεν είναι πολύ απλά τα πράγματα», είπε αρχικά στην εφημερίδα «Εξέδρα» ο Κάστρο και πρόσθεσε για το συμβόλαιο του πελάτη του: «Είναι λάθος αυτό που γράφεται ότι το συμβόλαιο του λήγει τον Δεκέμβριο. Λήγει τον Δεκέμβριο του 2010. Βέβαια, η διοίκηση είναι πάντα ανοιχτή να δώσει τον παίκτη, αφού δεν τον υπολογίζει ο νέος προπονητής, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να δεχθεί κάποια πρόταση. Πρόταση να τη δελεάσει γιατί το καλοκαίρι είχαμε επαφές με την Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ, αλλά δεν έγινε τίποτα».

«Ενδιαφέρεται να έρθει»

Ο ατζέντης του Βραζιλιάνου άσου σχολιάζει ακόμα ότι ο πελάτης του ενδιαφέρεται να έρθει στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με τον Ζίκο, ενώ σχολιάζει ότι είναι μάλλον απίθανό να υπάρξει «γάμος» με τον Βάγκνερ Λοβ:

«Φυσικά ο Ντάνιελ ενδιαφέρεται για τον Ολυμπιακό, ειδικά εφόσον τον θέλει ο Ζίκο μαζί του. Μου φαίνεται πιο λογικό να δω τον Καρβάλιο στον Ολυμπιακό, παρά τον Βάγκνερ Λοβ. Αρκεί να σας πω ότι για να του επιτραπεί να πάει δανεικός στην Παλμέιρας, ανανέωσε για ακόμα 2,5 χρόνια το συμβόλαιό του. Το καλοκαίρι η ΤΣΣΚΑ είχε προτάσεις που έφταναν τα 20 εκ. ευρώ και αρνήθηκε να τον δώσει».

Στους "16" του League Cup Άρσεναλ και Λίβερπουλ











Aναλυτικά τα αποτελέσματα του 3ου γύρου του League Cup Αγγλίας:


Τρίτη
Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ 2-0 (68' Γουάτ, 76' Βέλα)
Μπάρνσλι - Μπέρνλι 3-2 (22' 45'+7 Ντα Σίλβα, 75' Κολέις / 21' Φλέτσερ, 52' Ίγκλς)
Καρλάιλ - Πόρτσμουθ 1-3 (3' πέν. Χαρτ / 26' Ντιντάν, 33' Γουέμπερ, 63' Βάντεν Μπόρε)
Λιντς - Λίβερπουλ 0-1 (66' Ν'Γκογκ)
Νότιγχαμ Φόρεστ - Μπλάκμπερν 0-1 (37' Μπένι ΜακΚάρθι)
Πίτερμπορο - Νιούκαστλ 2-0 (20' Μακέιλ-Σμιθ, 31' Γουΐλιαμς)
Σκάνθορπ - Πορτ Βέιλ 2-0 (92' Χέινς, 95' ΜακΚάν)
Στόουκ - Μπλάκπουλ 4-3 (75' Χιγκινμπόθαμ, 78' Εθέριγκντον, 80' Φούλερ, 96' Γκρίφιν / 40' Βόγκαν, 47' Κλαρκ, 81' Μπάρκες)
Σάντερλαντ - Μπέρμιγχαμ 2-0 (4' Χέντερσον, 23' Κάμπελ)
Μπόλτον - Γουέστ Χαμ 1-1 (86' Κέβιν Ντέιβις / 59' Ιλούνγκα)

Τετάρτη
Άστον Βίλα - Κάρντιφ (21:45)
Τσέλσι - ΚΠΡ
Χαλ - Έβερτον
Πρέστον - Τότεναμ
Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ (22:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουλβς