Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2008

Ολυμπιακός-Χετάφε 1-0



Στο πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους, ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με τα πέντε προηγούμενα παιχνίδια προετοιμασίας που έδωσε σε Αυστρία και Ολλανδία. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τη Χετάφε με 1-0, μπροστά σε περίπου 20.000 θεατές που βρέθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς να σημειώνει το γκολ με έξοχη κεφαλιά στο 42ο λεπτό.

Οι συνθέσεις: Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (46’ Γκαλίτσιος), Παπαδόπουλος Α., Ζεβλάκοφ (80’ Άντζας), Ντομί (70’ Ραούλ Μπράβο), Γκαλέτι (80’ Μενδρινός), Πατσατζόγλου, Στολτίδης (77’ Παπαδόπουλος Γ.), Τζόρτζεβιτς, Κοβάτσεβιτς (70’ Μήτρογλου), Όσκαρ.
Χετάφε (Μουνιόθ): Αμπονταντσιέρι (70’ Γκονθάλο), Μάριο (46’ Κορτές), Ντίαθ (46’ Μπελενγκέρ), Λιχτ (46’ Χουανφράν), Κόντρα (46’ Ράφα) (70’ Σόουζα), Σελεστίνι (46’ Πολάνσκι), Γκρανέρο (46’ Κασκέρο), Μανού (46’ Ρίτσι), Γκαβιλάν (46’ Αντριάν), Κοτέλο (26’ Γκουερόν) (46’ Αλμπίν), Ούτσε (46’ Κέπα).

To γκολ

Υπέγραψε ο Μπασινάς


Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια είναι πλέον ο Αγγελος Μπασινάς. Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ το βράδυ της Πέμπτης (31/7), συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπό του Πολ Κουτσολιάκο και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες αποδοχές 850.000 ευρώ.

ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA: ΑΠΟΕΛ-ΠΕΛΙΣΤΕΡ 1-0


Οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν στο ΓΣΠ 1-0 την Πέλιστερ με γκολ του Χρύση Μιχαήλ από το σημείο του πέναλτι στο 82’ και θα δώσουν το παρών τους στην αυριανή (Παρασκευή, 01/08) κλήρωση της UEFA.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερος, οι ποδοσφαιριστές της κυπριακής ομάδας σημάδεψαν τέσσερις φορές το δοκάρι του Νίκοφ όμως η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Φλορέα (75' Χατζί), Σεγκίρι, Μπρούρσε, Κόντης, Χ. Μιχαήλ, Μοράις, Πίντο (60' Παπαθανασίου), Χαραλαμπίδης, Παουλίστα (87' Πουρσαϊτίδης), Μιροσάβλιεβιτς.

Πέλιστερ: Νίκοφ, Πετκόφσκι, Ριστέφσκι, Στεπανόφσκι, Ντίμοφ, Τοντορόφσκι Πρεσίλσκι, Μπλαζέφσκι (80' Μισέφσκι), Σιμονόφσκι (46' Σιμονόφσκι), Μιράντα, Μασάδο Τζούνιορ (67' Μομιρόφσκι).


ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA: ΜΙΛΑΝΟ - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-2


Η κυπριακή ομάδα κέρδισε 2-1 την αξιόμαχη Μιλάνο στο "Γκράτσκι" του Κουμάνοβο και έκλεισε θέση στον β’ προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA, με τον αντίπαλο να γίνεται γνωστός το μεσημέρι της Παρασκευής (01/08).

Η Μιλάνο πήρε το προβάδισμα στο 17’ με σουτ του Τατόφσκι από πλάγια μέσα στην περιοχή.

Το άγχος της Ομόνοιας πήρε τέλος στο 77’ όταν ο Δημήτρης Χριστοφή με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Αρλίντο Σεμέντο Καφού στο 85’. Μετά από παράλληλα μπαλιά του Χριστοφή, ο επιθετικός του τριφυλλιου που πέρασε ως αλλαγή νωρίτερα, έκανε το 2-1 δίνοντας στην Ομόνοια τη σπουδαία νίκη.

Μιλάνο: Νουρεντινόφσκι, Ριστόφ, Τατόφσκι, Λαζαρέφσκι, Κούκαι (46' Γκάντσεφ), Ντράιτσεφ, Οχάν (78' Γεσόφσκι), Αλίμι, Γκάσι, Μανεούσκι, Γλιγκορόφσκι (59' Σάι).

Ομόνοια: Γιωργαλλίδης, Χαραλάμπους, Ντικουμάνα, Πλετς (78' Αλαμπί), Βέντσελ, Κασέκε, Ζλόγκαρ, Κλέιτον, Ντούρο (46' Μπανγκούρα), Χριστοφή, Αγκίρε (63' Καφού).

Πώς πας… ΟΥΕΦΑ;


Μάλιστα, μάλιστα. Και κρίμα επειδή το Match Money «φημίζεται» για την εγκυρότητά του.

Διαβάσαμε λοιπόν το ρεπορτάζ του αγώνα Ααλμποργκ – Μόντριτσα, για τον 2ο Προκριματικό Γύρο του Champions League. Ήτοι, αν αποκλειστεί κάποια ομάδα… καναπές. Φινίτο. Πάπαλα η Ευρώπη. Όπως δηλαδή πάει να την πατήσει η Αντερλεχτ.

Για μπάστα (όχι Σάσα) όμως. Σύμφωνα με τον κύριο Πλάσταρα (ή Πλαστάρα ή Πλασταρά) «…Η πρόκριση στο β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίστηκε έντονα, καθώς εξασφαλίζει στη χειρότερη περίπτωση τη συνέχεια στο κύπελλο UEFA».

Αναλυτικά το επικό αυτό ρεπορτάζ, preview αγώνα για τον 2ο Προκριματικό Γύρο του Champions League (και όχι για τον 3ο) με ένα κλικ εδώ.
http://www.matchmoney.com.gr/?type=art&element=10037&page=0

Με τις υγείες τους...

O Nονός

http://godfather-gr.blogspot.com

Απών από το Πεκίνο ο Παγδατής


Ο Κύπριος πρωταθλητής στην αντισφαίριση, Μάρκος Παγδατής, δεν θα δώσει τελικά το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, εκπροσωπώντας την Κύπρο, αλλά ούτε και στο ανοικτό πρωτάθλημα Αμερικής, γνωστό ως ''US Open''.

Ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΟΑΚ) αναφέρει ότι κατά την επίσκεψη του Μάρκου Παγδατή στο γιατρό του, στο Παρίσι, διαπιστώθηκε πως όχι απλώς δεν έχει αποθεραπευτεί στον καρπό του δεξιού του χεριού, αλλά τοποθέτησε εκ νέου νάρθηκα στο χέρι και θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Αν... φύγει "Ζορό", έρχεται Τζιμπούρ


Μετά την πιθανή πώληση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, έρχεται η σειρά του Ίσμαελ Μπλάνκο να πωληθεί αν και μόνο αν η πρόταση που φτάσει στα γραφεία της ΑΕΚ από τους Σαουδάραβες, αγγίζει τα 5 με 6 εκατ ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, η "Ένωση" θα χτυπήσει Τζιμπούρ - Μάκο πακέτο από Πανιώνιο.

Αν όλα τα παραπάνω γίνουν πραγματικότητα, η διοίκηση της ΑΕΚ έχει έτοιμη πρόταση για να αποκτήσει πακέτο από τον Πανιώνιο τον Τζιμπούρ με τον Μάκο. Συγκεκριμένα, η πρόταση περιλαμβάνει 3 εκατ ευρώ συν τον Ενσαλίβα για τους δύο "κυανέρυθρους".

Όλα αυτά όμως, θα συμβούν μόνο αν η περίπτωση της πώλησης του Μπλάνκο με το ποσό τον 5 εκ. ευρώ και άνω, προχωρήσει. Ειδάλλως όλα θα μείνουν ως έχουν και ο Μπλάνκο θα παραμείνει στο ρόστερ.

Όπως και να έχει, η πώληση ενός παίκτη για 5 εκ ευρώ τη στιγμή που τον πήρες 900.000 ευρώ, είναι μια πάρα πολύ καλή κίνηση.

Στις 3 Οκτωβρίου η κυκλοφορία του FIFA 09


Η ΕΑ προχώρησε σε αποκάλυψη της ημερομηνίας κυκλοφορίας του νέου FIFA που θα βρίσκεται τελικά στις προθήκες των καταστημάτων στις 3 Οκτωβρίου για PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PC, PlayStation2, PSP, Nintendo DS και θα διατεθεί ως digital download για κινητά τηλέφωνα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο MCV ο senior product manager του παιχνιδιού Trevor Uzice, το FIFA 09 θα φέρει μια μεγάλη σειρά αλλαγών και βελτιώσεων που θα φτάσουν τις 250 τον αριθμό. «Έχουμε δώσει στην ομάδα ανάπτυξης τον απαραίτητο χρόνο, έτσι ώστε να παραδώσει στους καταναλωτές το καλύτερο δυνατό FIFA», ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος της EA, συνεχίζοντας με μία εκτίμηση ότι η φετινή έκδοση θα είναι καλύτερη σε επίπεδο gameplay και θα καταφέρει ακόμη πιο υψηλές πωλήσεις. Οι σημαντικότερες βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν είναι ένα 20πλο multiplayer online mode, πιο λεπτομερές σύστημα shooting, καλύτεροι τερματοφύλακες και ένα arcade mode για το Wii.

Η Ιντερ βλέπει Παπασταθόπουλο


Σύμφωνα με Ιταλικά δημοσιεύματα στο στόχαστρο της Ίντερ βρίσκεται ο Έλληνας άσσος της Ένωσης, Παπασταθόπουλος. Οι τραυματισμοί αμυντικών στην Ίντερ, ήρθαν μαζεμένοι και έτσι ο Ζοζέ Μουρίνιο, αναζητά έναν ακόμα σέντερ μπακ, έχοντας στρέψει το βλέμμα του σε Ρουμανία, Ολλανδία αλλά και Ελλάδα. Στο δημοσίευμα αναφέρονται στον Παπασταθόπουλο με τα καλύτερα λόγια και τον χαρακτηρίζουν σαν "έλληνα" Τόνυ Άνταμς (Άρσεναλ).

Οι πιθανοί αντίπαλοι, ποιοι μπορούν να φράξουν τον δρόμο ΠΑΟ-Ολυμπιακού προς τους ομίλους...


Στα γραφεία της UEFA, στη Νιόν, είναι στραμμένα των φίλων του ποδοσφαίρου από ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς στη 1 μ.μ. αύριο θα γίνει η κλήρωση του γ’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αφού τον αντίπαλό τους θα μάθουν δύο εκπρόσωποι της χώρας μας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός (που μετά τη νίκη του επί της Ντιναμό Τιφλίδας με 3-0 δικαιούται βάσιμα να ελπίζει ότι θα αγωνιστεί στον γ’ προκριματικό).

Καλύτερα μακριά μας

Ατλέτικο Μαδρίτης, Γαλατασαράι
Στα μέτρα μας

Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Τβέντε, Σλάβια Πράγας, Λέφσκι, η Βιτόρια Γκιμαράες, η νικήτρια του ζευγαριού Μπεϊτάρ-Βίσλα Κρακοβίας, η Παρτιζάν Βελιγραδίου και η Σταντάρ Λιέγης.
Αυτές που θέλουμε

Ανόρθωση, Αρτμέντια, Μπραν, Άαλμποργκ


ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ Γ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

ΙΣΧΥΡΟΙ


Λίβερπουλ
Μπαρτσελόνα
Άρσεναλ
Σάλκε
Γιουβέντους
Ρέιντζερς ή Κάουνας
Μαρσέιγ
Στεάουα
Παναθηναϊκός (ή... Ντιναμό Τιφλ.)
Γκέτεμποργκ ή Βασιλεία
Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε ή ΜΤΚ
Σαχτάρ
Άντερλεχτ ή ΜΠΑΤΕ
Φιορεντίνα
Σπαρτάκ Μόσχας

ΑΔΥΝΑΤΟΙ


Ατλέτικο Μαδρ.
Σέριφ ή Σπάρτα Πρ.
Ντροχέντα ή Ντιναμό Κ.
Λέφσκι
Σλάβια Πρ.
Γαλατασαράι
Ίντερ Μπ.ή Παρτιζάν Βελ.
Βιτόρια Γκιμαράες
Ντομζάλε ή Ντιναμό Ζάγκ.
Μπεϊτάρ ή Βίσλα Κρ.
Σταντάρ
Τβέντε
Τάμπερε Γιουν. Ή Αρτμέντια
Άαλμποργκ ή Μόντριτσα
Μπραν ή Βέντσπιλς
Ανόρθωση ή Ραπίντ Βιέν.

Κληρώνει σήμερα και το UEFA


Μία ώρα αργότερα (2 μ.μ.) θα γίνει η κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου του Κυπέλλου UEFA, στον οποίο μετέχουν η ΑΕΚ και ο Άρης. Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων θα προκύψουν μετά τους σημερινούς επαναληπτικούς του α’ προκριματικού, όμως αμφότερες είναι στο γκρουπ των ισχυρών και ελπίζουν σε μια κλήρωση στα μέτρα τους.

Δυνατό φιλικό με Ιταλία στις 19/11 η Εθνικη Ελλάδας !


Δυνατό φιλικό με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία, θα δώσει στις 19 Νοεμβρίου η Εθνική Ελλάδας, όπως ενημέρωσε σήμερα η ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση: «Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι επήλθε συμφωνία με την Π.Ο Ιταλίας για τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων Ανδρών. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου 2008 στην Αθήνα»

Ρονάλντο:"Την άλλη βδομάδα πάω Μαδρίτη"


Τέλος στο σήριαλ του καλοκαιριού έβαλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τις τελευταίες του δηλώσεις στην "As". Πιο συγκεκριμένα ο Πορτογάλος σούπερ - σταρ φαίνεται πως επέλεξε να πάει στην Ρεάλ και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει συνάντηση με τους ανθρώπους της Μάντσεστερ για να τους εκφράσει την επιθυμία του.

Πλέον μετά από πολλές εβδομάδες το σίριαλ Κριστιάνο Ρονάλντο φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: Δεν υπάρχει «μαύρη λίστα»!


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω της οποίας διαψεύδει τις φήμες για την μάυρη λίστα που καθημερινα ακούγονται ονόματα που βρίσκονται προς αποχώρηση.Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει απολύτως ανακριβή τόσο τα δημοσιεύματα όσο και τις πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο προπονητής της ομάδας μας κ. Ερνέστο Βαλβέρδε έχει παραδώσει στην διοίκηση λίστα με ονόματα ποδοσφαιριστών που φέρονται ως υποψήφιοι για αποχώρηση, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. είναι υποχρεωμένη να προβεί στην κατηγορηματική διάψευση των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων και "πληροφοριών", τα οποία είναι απολύτως ανακριβή».

Επιβεβαίωση για Αλμπέλδα. «Έχουμε μιλήσει με Βαλβέρδε», λένε οι Ισπανοί


Ο Νταβίντ Αλμπέλδα είναι ο νούμερο ένα στόχος του Ολυμπιακού για το χώρο του κέντρου! Αυτό έγινε χθες γνωστό από κύκλους της διοίκησης της ΠΑΕ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα. Ο Ισπανός είναι στους υπό παραχώρηση παίκτες της Βαλένθια, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει κάνει μια σχετική προεργασία, όπως παραδέχτηκε με δηλώσεις του και ο τεχνικός διευθυντής των «νυχτερίδων», Φερνάντο Γκόμεζ:

Είπε το «ναι» ο Μπασινάς !


Παίκτης της ΑΕΚ θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Άγγελος Μπασινάς, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος αποδέχτηκε την πρόταση των «κιτρινόμαυρων». Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και το μόνο που μένει είναι να «πέσουν» οι απαραίτητες υπογραφές, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το βράδυ. Η συμφωνία προβλέπει συνεργασία τριών ετών, με ετήσιες αποδοχές που θα αγγίζουν τις 850.000 ευρώ, με τον Έλληνα μέσο να ολοκληρώνει την καριέρα του φορώντας την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Νέο φιλικό με Χετάφε για Ολυμπιακό !

Το πρώτο του φιλικό επί ελληνικού εδάφους θα δώσει από απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Χετάφε στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 22:00 (ΝΕΤ). Στο Καραϊσκάκη θα υπάρχουν περίπου 20 χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού για να δουν από κοντά τα νέα αποκτήματα του Θρύλου.

Και πάλι ο Ντούντου στο προσκήνιο


Ένα χρόνο μετά, στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό έρχεται το όνομα του Ντούντου. Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε απασχολήσει τους "ερυθρόλευκους"και την περσινή μεταγραφική περίοδο, όμως τότε λόγω των υψηλών απαιτήσεων της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είχε προχωρήσει η περίπτωσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Πειραιώτες έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη ρωσική ομάδα για την απόκτηση του 25χρονου διεθνούς άσου. Ο ίδιος ο παίκτης δεν βλέπει θετικά την παραμονή στη Ρωσία, λόγω του κλίματος και έτσι θα ήθελε να μετακομίσει σε πιο ζεστά μέρη.

«Ξέρω και θέλω»

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πάντως, με σημερινές δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», τονίζει ότι γνωρίζει για τον ενδιαφέρον του ελληνικού συλλόγου και θέλει να αγωνιστεί με τη φανέλα του: «Ξέρω ότι μάνατζερ μου μιλάει με τον Ολυμπιακό, δεν έχω όμως κάτι επίσημο στα χέρια μου. Το ίδιο ισχύει και για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από πέρσι θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό. Ελπίζω να συμβεί αυτή την φορά»

Μένουν μόνο τα τυπικά για με Μπασινά !


Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Άγγελος Μπασινάς, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο αρχηγός της Εθνικής έδωσε τα χέρια με τον Ντέμη Νικολαΐδη για συνεργασία. Οι δύο άνδρες τα βρήκαν σε όλα, με το τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου να δελεάζει τον 32χρονο άσο. Ο πρόεδρος της Ένωσης πρόσφερε 800.000 ευρώ και τριετές «κλειστό» συμβόλαιο στον πρώην παίκτη της Μαγιόρκα, με τον ίδιο να ζητά 900.000 ευρώ. Η χρυσή τομή βρέθηκε στις 850.000 ευρώ και το μόνο που μένει είναι να ανακοινωθεί και επίσημα ο ποδοσφαιριστή.

Θρίλερ με Ντιόγκο


Στον Ολυμπιακό περίμεναν πώς και πώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Πορτουγκέζα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αυτό έγινε, αλλά είδηση δεν βγήκε. Η διοίκηση της βραζιλιάνικης ομάδας ούτε απέρριψε ούτε αποδέχτηκε την πρόταση των «ερυθρολεύκων», ύψους 10 εκατ. ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του Ντιόγο. Αντίθετα, ενώ όλοι περίμαναν την απόφαση για τον νεαρό άσο, η Πορτουγκέζα ανακοίνωσε την απόκτηση ενός αριστερού μπακ (ονόματι Μπρούνο Μάρτινς) από την Γκρέμιο.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση για τον Βραζιλιάνο. Γι’ αυτό τον λόγο ετοιμάζει νέα προσφορά στην Πορτουγκέζα ύψους 11 εκατ. ευρώ για να κάμψει τις αντιστάσεις της βραζιλιάνικης ομάδας, η οποία θέλει να διατηρήσει στις τάξεις της τον 21χρονο επιθετικό. Η διοίκηση της Πορτουγκέζα αναγνωρίζει ότι η πρόταση του Ολυμπιακού είναι πολύ καλή αλλά θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες και να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο, ζητώντας 13 εκατομμύρια ευρώ. Εξελίξεις αναμένονται μέχρι την Παρασκευή, με τους Πειραιώτες να αισιοδοξούν.

Ποια Ραπίντ και... πράσιν' άλογα!



Αγκαλιά με την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι από το βράδυ της Τετάρτης (30/7) η Ανόρθωση, καθώς νίκησε στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" με το επιβλητικό 3-0 την Ραπίντ Βιέννης.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσμπάγια άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Σκοπελίτη στο 35', ενώ στη συνέχεια κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (46') ο Σόσιν έκανε το 2-0, ενώ ο ίδιος ο παίκτης έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης στον επόμενο γύρο στο 90ο λεπτό, όταν με σουτ από πλάγια θέση έκανε το 3-0.

Η αρχική ενδεκάδα της Ανόρθωσης αποτελούνταν από τους: Μπεκιάι, Κατσαβάκης, Νικολάου, Ντομπρασίνοβιτς, Σκοπελίτης, Σόσιν, Λεϊβακαμπέσι, Τσιταϊσβίλι, Οτσόκολιτς, Κωνσταντίνου και Μπαρντόν, ενώ οι Σαμάρας, Λαμπάν, Τικίνιο αποτέλεσαν τις τρεις αλλαγές για τον Κετσμπάγια.

Τα γκολ του αγώνα




Τα αποτελέσματα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ:

Τάμπερε Γιουνάιτεντ-Αρτμέντια 1-3 (16' Νιέμι / 9' Πόσπεχ, 20' Ομπζέρα, 86' Πιρόσκα)

Σέριφ Τίρασπολ-Σπάρτα Πράγας 0-1 (74' Κλαντρούμπσκι)

Άαλμποργκ-Μόντριτσα 5-0 (16' Γιόχανσον, 41' Γιάκομπσεν, 44' Μπρζμερ, 52' Ντούε, 89' Σάκα)

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ-Βίσλα Κρακοβίας 2-1 (61', 79' Μπαροκιάν / 28' Μπρόζεκ)

Φενέρμπαχτσε-MTK Βουδαπέστης 2-0 (16' Ρομπέρτο Κάρλος, 59' Σελτσούκ)

Γκέτεμποργκ-Βασιλεία 1-1 (32' Όλσον / 25' Χούγκελ)

Ανόρθωση-Ραπίντ Βιέννης 3-0 (35' Σκοπελίτης, 46', 90' Σόσιν)

Άντερλεχτ-Μπάτε Μπορίσοφ 1-2 (66' Ζιλέ / 69' (πεν.) Κρίβετς, 87' Νέκατσικ)

Ντομζάλε-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-3 (11' Βρντόζακ, 21' Σαμίρ, 40' Τάντιτς)

Ρέιντζερς-Κάουνας 0-0

Ανετα ο ΠΑΟ 3-0 την Ντιναμό Τιφλίδας !


Σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, απέκτησε ο Παναθηναϊκός μετά την ευρεία νίκη με 3-0 επί της Ντιναμό Τιφλίδας. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του ματς και κατά διαστήματα απέδωσαν ωραίο ποδόσφαιρο. Μεγάλος πρωταγωνιστής των "πράσινων" ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που δημιούργησε το πρώτο γκολ, το οποίο πέτυχε ο Ίβανσιτς στο 23' και σημείωσε τα άλλα δύο (45' και 74'). Πλέον, το «τριφύλλι» είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και μόνο εάν αυτοκτονήσει θα κινδυνέψει στην ρεβάνς της Τιφλίδας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον (46΄ Γκάμπριελ), Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μάτος (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Σιμάο, Ίβανσιτς, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (79΄ Ρουκάβινα).
ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Ράινερ Τσόμπελ): Οβόνο, Ιντσκιρβέλι (19΄ Τομασβίλι), Σότα Κασία, Χμαλάτζε, Ντζούισε (46΄ Σπασόγεβιτς), Κρσκό, Ντιγκμελασβίλι (66΄ Νεργκάτζε), Γκβελεσιάνι, Σ. Κάσια, Πιρτσκχάλαβα, Οντικάτζε.

Διαιτητής: Μπρούνο Μιγκέλ Ντουάρτε Παιξάο (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Χοσέ Καρντινάλ (Πορτογαλία), Σέρτζιο Νταβίντ Γκουβέια Σεράο (Πορτογαλία)
Παρατηρητής: Πάουλο Ζόρζε Λουρένσο Μπατίστα (Πορτογαλία)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (55.000)

1-0



2-0



3-0

Πρώτη νίκη για ΑΕΚ, Πλήγμα με Αλβες


H ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα αγωνίστηκε στο γήπεδο του Λέογκανγκ στην Αυστρία, αυτή τη φορά απέναντι στην τούρκικη Μπούρσασπορ. Οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν την πρώτη τους φιλική νίκη για φέτος (1-0) Ριβάλντο 58' με το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Χουάνφραν να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στο ντεπούτο του.

Στο σημερινό φιλικό τραυματίστηκε σοβαρά ο ο Ζεράλντο Άλβες ο οποίος θα μείνει εκτός για 2 μήνες. Ο Άλβες σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο φέρεται ότι έπαθε εκτεταμένη ρήξη συνδέσμου αριστερής ποδοκνημικής και αποσπαστικό κάταγμα του έξω φύματος του αστραγάλου.

*Επεισοδιακά τελειώσε ο αγώνας με τους παίκτες των δύο ομάδων να πιάνονται στα χέρια λίγο πριν από το σφύριγμα της λήξης.

Τον αγώνα ξεκίνησαν οι: Σάχα, Άλβες, Παπασταθόπουλος, Κουτρουμάνος, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Πλιάτσικας, Κονέ, Μπερνς, Σκόκο και Μπλάνκο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Πέρες, Ταχτσίδης, Ριβάλντο, Γκέντσογλου, Ζορμπάς, Λαγός και Παυλής.

1-0

Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα;


Ή μάλλον, ρε Χελάκη; Νισάφι πια με τα «αποκλειστικά» της «Sportday». Η οποία «Sportday» έχει περιέλθει σε ένα κλίμα αυτο-αμφιβολίας. Κι όμως. Τρεις φορές σε δύο πρωτοσέλιδα βλέπουμε τη λέξη «μήπως»! Μια λέξη… όλα τα λεφτά, μια λέξη που δίνει μια συγκεκριμένη είδηση, έτσι;

«Κόκκινος ή μήπως…» για τον Μπασινά την Τρίτη. «Κίτρινος ή μήπως…» για τον Μπασινά την Τετάρτη. Αλλά την Τετάρτη είχε δύο «μήπως». Αλήθεια σας λέμε. Για να μην ζηλέψουν και οι Παναθηναϊκοί!

«Μεταγραφές τέλος ή μήπως…» το χτύπημα κάτω χαμηλά για την Πανάθα. Κάτω χαμηλά, όπως πάντα πλην των ημερών της άφιξης του παιχταρά Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Όλες τις άλλες ημέρες ο Παναθηναϊκός έχει λιγότερες σελίδες από ό,τι οι άλλες δύο του τέως ΠΟΚ. Και φυσικά οι πωλήσεις πέφτουν. 20.000 κάτω σε σχέση με την αντίστοιχη καλοκαιρινή περίοδο πέρυσι.

Για να μην πάμε και πιο κάτω. Πέρυσι, σύμφωνα με τη «Sportday» ο Ολυμπιακός πήρε 120 παίκτες, η ΑΕΚ 80 και ο Παναθηναϊκός 70. Φέτος τους ξεπέρασε ο Αστέρας Τρίπολης, κάπου στις 178 πρέπει να έστειλαν στην Αρκαδία.

Είπαν του τρελού να χέσει…

Ο Νονός

http://godfather-gr.blogspot.com