Παρασκευή, Οκτωβρίου 10, 2008

Μπότος: Λίγα είναι τα 4 εκατ. ευρώ για τον Κλέϊτον


Στη μεταγραφική λίστα της ομάδας-έκπληξη της φετινής Μπουντεσλίγκα, Χοφενχάιμ, βρίσκεται ο Σίλβα Κλέιτον. Αυτό αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα για τον Βραζιλιάνο άσο του Παναθηναϊκού, αν και προς το παρόν το ενδιαφέρον του συλλόγου είναι... φιλολογικό.

Σύμφωνα με την γερμανική έκδοση του «Goal.com», η Χοφενχάιμ θα συνεχίσει να έχει στραμμένο το βλέμμα της στον 25χρονο μέσο (άνθρωπός της βρέθηκε στις κερκίδες του «ΓΣΠ» για να τον δει να αγωνίζεται εναντίον της Ανόρθωσης), κι αν τελικά πουλήσει το μεγάλο της αστέρι, Βένταντ Ιμπίσεβιτς, θα κινηθεί για την απόκτηση του Κλέιτον τον Γενάρη.

Και η Σάλκε;

Πληροφορίες από τη Γερμανία, αναφέρουν ότι ο Κλέιτον βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα και της Σάλκε. Και σε αυτή την περίπτωση, για να κινηθεί η ομάδα για την απόκτησή του, θα πρέπει να πωληθεί ο Ιβάν Ράκιτιτς. Χοφενχάιμ και Σάλκε περιμένουν και τις επόμενες εμφανίσεις του Βραζιλιάνου στο Τσάμπιονς Λιγκ, που το επίπεδο είναι διαφορετικό, και που μέχρι στιγμής τα έχει πάει πολύ καλά.

Ο Τεν Κάτε τον θέλει

Μπορεί στην αρχή της περιόδου ο Βραζιλιάνος άσος να ήταν εκτός πλάνων του προπονητή του, ή έτσι έδειχνε τουλάχιστον, η κατάσταση όμως άλλαξε. Ο Κλέιτον δούλεψε σκληρά, και το τελευταίο διάστημα δεν έχει λείψει από επίσημο αγώνα της ομάδας , αφού ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του 25χρονου και δύσκολα θα δεχτεί να τον παραχωρήσει η ομάδα.
Η Ρήτρα του ανέρχεται γύρω στα 8 εκατ. ποσό μεγάλο για να δαπανήσει η Χοφενχάιμ, αλλά δεν αποκλείεται να δαπανήσει γύρω στα 4 εκατ.

***
UPDATE
***

Λίγα χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στον «Νovasport Fm» ο μάνταζερ του Κλέϊτον, Κώστας Μπότος, να 4 εκατομμύρια, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι διατεθειμένη να δώσει η Χόφενχάϊμ για τον Βραζιλιάνο άσο του Παναθηναϊκού.

«Τα τέσσερα εκατομμύρια είναι λίγα, ο παίκτης μου αξίζει παραπάνω. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται παίκτες σαν τον Κλέϊτον. Αυτό που τον νοιάζει τώρα είναι να καταξιωθεί με τον Παναθηναϊκό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπότος.

Ολυμπιακός:Χωρίς τον κόσμο του στο "Αλί Σαμί Γιέν"


Χωρίς τον κόσμο του θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός, για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA κόντρα στη Γαλατάσαραϊ, που θα λάβει χώρα στις 23 Οκτωβρίου στο "Αλί Σαμί Γιέν".

Η απόφαση πάρθηκε από την διοίκηση του πρωταθλητών Ελλάδας στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης (10/10) στα γραφεία της ΠΑΕ.

Οι "ερυθρόλευκοι", αν και δικαιούνται 1500 εισιτήρια (το 5% των εισιτηριών δηλαδή), λόγω των ειδικών συνθηκών της αναμέτρησης αποφασίστηκε να μην ζητήσουν τελικά τα "μαγικά χαρτάκια".

Ωστόσο κανονικά θα δώσουν το παρών στον αγώνα 200 φίλαθλοι στις θέσεις των VIP του γηπέδου, τους οποίους θα απαρτίζουν εκπρόσωποι της διοίκησης και των χορηγών της.

«Να προσέξουμε πολύ Ντιόγκο και Ντάρκο!..»


Ο προπονητής της Γαλατασράϊ Μίκαελ Σκίμπε έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται πολύ ενεργά με την ...κατασκοπεία των «ερυθρόλευκων». Πρώτη δουλειά του γερμανού τεχνικού της ομάδας της Κωνσταντινούπολης, ήταν να δει το βίντεο του πρόσφατου ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, στο οποίο η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με σκορ 2-0.

Από τους παίκτες της ελληνικής ομάδας τον εντυπωσίασαν κυρίως ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ο Ντιόγκο.

Μιλώντας για τους αντιπάλους της ομάδας του στον τηλεοπτικό σταθμό της Γαλατασαράι, Galatasaray TV, και αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, ο Σκίμπε αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στους δύο ποδοσφαιριστές, τους οποίος χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνους.

«Να τους προσέξουμε!»

«Ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση, τους Κοβάσεβιτς και Ντιόγο. Πρέπει να τους προσέξουμε πολύ, ώστε να τους αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Και οι δυο έχουν πολύ καλή κίνηση και εξαιρετική ικανότητα στο σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός παίζει διαφορετικά εκτός έδρας, από ότι στο γήπεδό του. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πρέπει να το κερδίσουμε», είπε ο Σκίμπε.
«Όμιλος επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Τουρκίας πρόσθεσε ότι ο 2ος όμιλος του Κυπέλλου UEFA είναι εξαιρετικά αμφίρροπος: «Είναι ένας όμιλος επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός και η Μπενφίκα αγωνίζονται σχεδόν κάθε χρόνο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Χέρτα έχει παίξει επίσης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένας δύσκολος όμιλος και όπως φαίνεται για να εξασφαλίσει σίγουρα την πρόκριση κάποια ομάδα, θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον οκτώ βαθμούς».

Δώνης στους παίκτες: Θέμα χρόνου να βγει στο γήπεδο η δουλειά που κάνουμε. «Κληρώνει» για Λεόν


Μια μίνι ομιλία προς τους παίκτες της ΑΕΚ περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα της Ένωσης, από τον Γιώργο Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε στους ποδοσφαιριστές του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βγει στο γήπεδο η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, για αυτό το λόγο δε θα πρέπει να ανησυχούν και αγχώνονται.

«Τις επόμενες ημέρες θα δουλέψουμε ξανά πάνω στην τακτική και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε κάποιες αδυναμίες μας. Είναι θέμα χρόνου να βγει η δουλειά μας στον αγωνιστικό χώρο. Σιγά-σιγά θα βγουν στοιχεία όπως οι αυτοματισμοί. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάνουμε καθημερινά», ήταν τα λόγια του Γιώργου Δώνη.
Αποφασίζει για Λεόν

Σημαντική είναι η σημερινή μέρα για τον Λεόν, τον 19χρονο αριστερό μπακ που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες από τον Γιώργο Δώνη. Το «Τρένο» μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης θα αποφανθεί αν θα παραμείνει για περαιτέρω δοκιμή ο νεαρός ή αν θα μαζέψει τα πράγματα του από τους Θρακομακεδόνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ο Λεόν έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στον Δώνη, παρότι υστερεί στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Ο Κολομβιανός μέρα με την μέρα είναι καλύτερος και το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ δείχνει ικανοποιημένο από την παρουσία του.

Νικοπολίδης: "Γουστάρω τον Θρύλο!"


Ο Αντώνης Νικοπολίδης για άλλη μια φορά, με δηλώσεις του, έδειξε πραγματικά για ποιο λόγο φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και δήλωσε ξεκάθαρα: "Γουστάρω που παίζω στον Ολυμπιακό". Διήμερο ρεπό έδωσε ο Βαλβέρδε.

Ο "φύλακας άγγελος" κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις του στον "Πρωταθλητή" μίλησε για την άνοδο της απόδοσης της ομάδας, για τον αποκλεισμό, για τη νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά και για το μέλλον του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τον αποκλεισμό από τον θεσμό του Champions league:

"To είχα πει και το επαναλαμβάνω πως ο αποκλεισμός μας στοίχισε πολύ. Προσωπικά ακόμη το σκέφτομαι και με ενοχλεί. Αφήσαμε πίσω, όμως, ότι έγινε και πλέον είμαστε επικεντρωμένοι στην πρόκληση που έχουμε μπροστά μας και είναι το Κύπελλο UEFA.

Φέτος στο θεσμό παίρνουν μέρος σπουδαίες ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι και έντονος ανταγωνισμός θα υπάρξει και μεγάλες δυσκολίες. Πιστεύω, όμως, ότι ο Ολυμπιακός θα είναι και δυνατός και ανταγωνιστικός για να πάει όσο γίνεται καλύτερα"

Για την άνοδο της απόδοσης του Ολυμπιακού:

"Η ομάδα έχει βρει τον ρυθμό της. Ειδικά μέσα στο "Καραΐσκάκη" είμαστε πολύ δυνατοί. Το αποδείξαμε, νομίζω, και στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εκείνο που θα πρέπει να βελτιώσουμε είναι η απόδοση μας στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αν το κάνουμε αυτό, πιστεύω ότι δε θα έχουμε πρόβλημα με καμία ομάδα μέχρι το τέλος της περιόδου"

Για την εκτός έδρας εικόνα:

"Θα πρέπει να βελτιώσουμε το ρυθμό μας και να μπαίνουμε πιο δυνατά στο παιχνίδι"

Για την νίκη επί της ΑΕΚ:

"Ήταν από κάθε άποψη μια σημαντική επιτυχία. Πέρα από το γεγονός ότι νικήσαμε έναν από τους βασικούς μας ανταγωνιστές για το πρωτάθλημα, κάναμε και μία εμφάνιση που θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση όλης της ομάδας. Κι αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό"

Για το ενδεχόμενο να συνεχίσει μετά το καλοκαίρι:

"Σου μιλάω ειλικρινά ότι δεν θέλω να σκέφτομαι τόσο μακριά. Προσπαθώ να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στους στόχους που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά φέτος και οι απαιτήσεις του κόσμου είναι πάντα μεγάλες. Δεν σου κρύβω ότι γουστάρω που παίζω στον Ολυμπιακό, αλλά για τι θα γίνει απο το καλοκαίρι είναι πολύ νωρίς για να πώ."

Διήμερο ρεπό - ατομικό ο Ντούντου

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αποφάσισε να δώσει διήμερο ρεπό στους παίκτες του το Σαββατοκύριακο. Ο Ισπανός προπονητής θα περάσει τις δύο ημέρες στην πατρίδα του, μαζί με την οικογένειά του, η οποία βρίσκεται μόνιμα στην Ισπανία.

Σε ό,τι αφορά την προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν δύο φορές την Πέμπτη (9/10). Το απόγευμα (19:00), οι Στολτίδης, Γκαλέτι και Γκαλίτσιος ακολούθησαν πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο, ενώ οι Λέτο και Κόβατς ακολούθησαν πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο. Ο Ντουντού ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο.

Στην πρωινή προπόνηση (10:30) οι Στολτίδης και Γκαλίτσιος ακολούθησαν πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γήπεδο, ενώ οι Γκαλέτι, Λεονάρντο και Λέτο έκαναν ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο. Πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο ακολούθησε ο Κόβατς, ενώ ο Ντουντού έκανε θεραπεία.

Την Παρασκευή (10/10), οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 10:30, ενώ το Σαββατοκύριακο (11-12/10) θα έχουν ρεπό.