Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2008

Grand Prix Βελγίου: Αντεξε στη βροχή ο Χάμιλτον! «Αυτοκτόνησε» ο Ράικονεν


Πολύ σκληρός για να.. πεθάνει αποδείχθηκε πως ήταν ο Λούις Χάμιλτον, ο οποίος πήρε την καρό σημαία στο βελγικό Grand Prix. Ο Βρετανός έδωσε «μάχη» στους δύο τελευταίους γύρους με τον Κίμι Ράικονεν, με τον 22χρονο πιλότο της McLaren να παίρνει την πρώτη θέση και τον Φινλανδό της Ferrari να εγκαταλείπει, αφού δεν μπόρεσε να κρατήσει το μονοθέσιό του εντός πίστας, λόγω της βροχής. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Σπα ανέβηκε ο Φελίπε Μάσα, χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Νικ Χάιντφελντ με BMW Sauber.

Τα αποτελέσματα του αγώνα:

1. Λιούις Χάμιλτον - McLaren 44 1h22.44.933
2. Φελίπε Μάσα - Ferrari 44 +14.461
3. Νικ Χάιντφελντ - BMW Sauber 44 +23.844
4. Φερνάντο Αλόνσο - Renault 44 +28.939
5. Σεμπάστιαν Φέτελ - Toro Rosso 44 +29.037
6. Ρόμπερτ Κούμπιτσα - BMW Sauber 44 +29.498
7. Σεμπαστιάν Μπουρντέ - Toro Rosso 44 +31.196
8. Τίμο Γκλοκ - Toyota 44 +56.506
9. Μαρκ Γουέμπερ - Red Bull 44 +57.237
10. Χέικι Κοβαλάινεν - McLaren 44 +1 γύρος
11. Ντέιβιντ Κούλθαρντ - Red Bull 44 +1 γύρος
12. Νίκο Ρόζμπεργκ - Williams 44 +1 γύρος
13. Αντριαν Σούτιλ - Force India 44 +1 γύρος
14. Καζούκι Νακατζίμα - Williams 44 +1 γύρος
15. Τζένσον Μπάτον - Honda 44 +1 γύρος
16. Γιάρνο Τρούλι - Toyota 44 +1 γύρος
17. Τζιανκάρλο Φιζικέλα - Force India 44 +1 γύρος
18. Κίμι Ράικονεν - Ferrari 44 +2 γύροι
- Ρούμπενς Μπαρικέλο - Honda 44 Εγκατάλειψη
- Νελσίνιο Πικέ - Renault 44 Εγκατάλειψη
Βαθμολογία Οδηγών

1) Λούις Χάμιλτον 80
2) Φελίπε Μάσα 72
3) Ρόμπερτ Κούμπιτσα 58
4) Κίμι Ράικονεν 57
5) Χέικι Κοβαλάινεν 43
6) Νικ Χάιντφελντ 47
7) Γιάρνο Τρούλι 26
8) Φερνάντο Αλόνσο 18
9) Μαρκ Γουέμπερ 18
10) Τίμο Γκλοκ 16
11) Νελσίνιο Πικέ 13
12) Ρούμπενς Μπαρικέλο 11
13) Νίκο Ρόζμπεργκ 9
14) Σεμπάστιαν Φέτελ 13
15) Καζούκι Νακαζίμα 8
16) Ντέιβιντ Κούλθαρντ 6
17) Σεμπαστιάν Μπουρντέ 4
18) Τζένσον Μπάτον 3

Βαθμολογία Κατασκευαστών

1) Ferrari 129
2) McLaren-Mercedes 123
3) BMW Sauber 105
4) Toyota 42
5) Renault 36
6) Red Bull-Renault 24
7) Williams-Toyota 17
8) STR-Ferrari 17
9) Honda 14
10) Force India-Ferrari 0

Αποθεώθηκε ο Ντιόγκο, περισσότεροι από 700 φίλοι του Ολυμπιακού στο «Red Store»


Στο «Red Store», του γηπέδου Καραϊσκάκη, βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (12:00), ο Ντιόγκο. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τους φίλους των «ερυθρόλευκων» που ήταν συγκεντρωμένοι στο χώρο, με τον 21χρονο φορ να μην τους χαλάει το χατίρι και να βγάζει δεκάδες φωτογραφίες μαζί τους.

Μοίρασε, μάλιστα, εκατοντάδες αυτόγραφα, αφού για περισσότερη από μια ώρα δε σταμάτησε να υπογράφει! Παρόλα αυτά προτίμησε να μην κάνει κάποια δήλωση ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος αλλά και των υποχρεώσεων της ομάδας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς αποχώρησε για να ξεκουραστεί.

Στο χώρο, όπως υπολογίζεται, βρέθηκαν περισσότεροι από 700 φίλοι του Ολυμπιακού, που είδαν από κοντά το νέο αστέρι της ομάδας.

«Τσέκαραν» παίκτες οι Αντωνίου, Βέλιτς, Κόβης και Γιανγιάνιν


Την ευκαιρία να «τσεκάρουν» παίκτες είχαν χθες οι Κώστας Αντωνίου, Γιάσμινκο Βέλιτς, Νίκος Κόβης και Ράικο Γιανγιάνιν. Σκοπός των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να ετοιμάσουν μια λίστα παικτών, ώστε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να υπάρχουν έτοιμες λύσεις.

Για αυτό το λόγο βρέθηκαν χθες σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, ώστε να παρακολουθήσουν αναμετρήσεις των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Αναμένεται μάλιστα να επιστρέψουν στην πατρίδα μας την ερχόμενη Τετάρτη, όταν ολοκληρωθούν τα προγραμματισμένα παιχνίδια στη φάση των ομίλων. Δεν αποκλείεται, όπως έγινε γνωστό, κάποιος από τους τέσσερις να παρακολουθήσει και το επόμενο ματς της Εθνικής Ελπίδων της Ελλάδας, λίγο πριν επιστρέψουν για να συζητήσουν τα αποτελέσματα των ταξιδιών τους.

Τα αποτελέσματα των προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής














Τα αποτελέσματα των προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής:


Αργεντινή-Παραγουάη 1-1 (60' Αγκουέρο / 7' (αυτ.) Χάιντσε)

Εκουαδόρ-Βολιβία 3-1 (20' Καϊσέδο, 50' (πεν.) Μέντες, 72' Μπενίτες / 40' Μποτέρο)

Κολομβία-Ουρουγουάη 0-1 (14' Εγκουρέν)

Περού-Βενεζουέλα 1-0 (38' Άλβα)


Αργεντινή-Παραγουάη (1-1)

Βιεϊρά: Το φοβάμαι!


Την πεποίθηση ότι στο παιχνίδι εναντίον του Παναθηναϊκού, στην Αθήνα, η Ίντερ θα δυσκολευτεί πολύ, εξέφρασε ο Πάτρικ Βιεϊρά. Ο άσος των Ιταλών τόνισε ότι οι «πράσινοι» είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, ειδικά εντός έδρας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο παίκτη:

«Όλες οι ομάδες που βρίσκονται στους ομίλους είναι καλές και έφτασαν μέχρι εκεί γιατί το άξιζαν. Σίγουρα όμως ο Παναθηναϊκός και η Βέρντερ Βρέμης είναι δύο ομάδες γνωστές στη διοργάνωση και έχουν δείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλά. Δεν πρόκειται όμως να φοβηθούμε καμία ομάδα. Ξέρουμε για τι είμαστε ικανοί. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Είναι πολύ καλή ομάδα, δυνατή ομάδα. Τον έχω αντιμετωπίσει και στο παρελθόν με την Άρσεναλ και μπορώ να πω ότι εσείς οι Έλληνες μας είχατε δυσκολέψει πάρα πολύ. Όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα, αλλά αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, για πολλούς λόγους», είπε αρχικά στην εφημερίδα «Πράσινη» ο διεθνής Γάλλος, για να συμπληρώσει αναφορικά με την έδρα του Παναθηναϊκού και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του: «Καταρχήν είναι το πρώτο παιχνίδι στη διοργάνωση και η αρχή είναι πάντα επικίνδυνη. Μπορεί να την πατήσεις εύκολα. Δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι ότι θα παίξουμε εκτός έδρας και όταν μιλάμε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Ξέρω ότι οι φίλαθλοί σας δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα για κάθε αντίπαλο. Είναι καταπληκτικοί και βοηθούν την ομάδα τους. Από τους καλύτερους που έχω συναντήσει».

«Έκπληξη η αποχώρηση από την Άρσεναλ»

Τέλος, ο Βιεϊρά αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα από την Άρσεναλ, αλλά και τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι»: «Ναι, τον ξέρω. Σπουδαίος παίκτης. Μου προκάλεσε έκπληξη η αποχώρησή του από την Άρσεναλ. Δεν έχουν πλέον πολλούς παίκτες με την εμπειρία του. Σίγουρα είναι πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό να έχει έναν τέτοιο παίκτη στη διάθεσή του. Αλλά προσοχή θέλουν όλοι οι παίκτες».

Η τύχη, ο Ντι Νατάλε και ο Μπουφόν...


Έχουν παραδεχθεί οι Ιταλοί το τι πέρασαν στο βράδυ του Σαββάτου στην Λάρνακα μέχρι να κερδίσουν 2-1 την Κύπρο και εξυμνούν τον σκόρερ τους, Ντι Νατάλε, αλλά και τον τερματοφύλακα τους, τον Μπουφόν τον οποίο χαρακτηρίζουν ως Σούπερμαν…

Έτσι είδαν τα ΜΜΕ το χθεσινό ματς…


Η Κορριέρε Ντέλο Σπορτ, η μεγάλη αθλητική εφημερίδα της χώρας, έχει τον ακόλουθο τίτλο στο σημερινό πρωτοσέλιδο της: «Το δώρο του Ντι Νατάλε», ενώ στον υπότιτλο σημειώνει: «Η Ιταλία του Λίπι άσχημη και τυχερή κέρδισε την Κύπρο με δύο γκολ του Ντι Νατάλε, έχοντας έναν εξαιρετικό Μπουφόν».
Στην σελίδα της Κορριέρε Ντέλο Σπορτ στο διαδίκτυο ο τίτλος αναφέρει: «Πόσο υπέφερε η Ιταλία στην Κύπρο! Την λύση έδωσε ο Ντι Νατάλε στις καθυστερήσεις».

Η άλλη μεγάλη εφημερίδα της χώρας, η Λα Γκαζέτα Ντέλο Σπορτ στο σημερινό της πρωτοσέλιδο έχοντας τεράστια φωτογραφία του Ντι Νατάλε σημειώνει: « Ιταλία, ένας ήταν ο ωραίος». Στον επίτιτλο γράφει: «Κύπρος, ήττα 2-1, όμως υποφέραμε πάρα πολύ». Στον υπότιτλο η εφημερίδα του Μιλάνο γράφει: « Τα δύο γκολ του Ντι Νατάλε δώρισαν την νίκη στο 92’, σούπερ ο Μπουφόν».

Όσον αφορά την ιστοσελίδα της Γκαζέτα Ντέλο Σπορτ στο διαδίκτυο, ο τίτλος είναι ο ακόλουθος: « Ο Ντι Νατάλε έριξε κάτω την Κύπρο. Πόσο υποφέραμε…Σούπερμαν ο Μπουφόν». Η αθλητική εφημερίδα του Τορίνο, η Τούτοσπορτ, στο σημερινό της πρωτοσέλιδο όπου φιλοξενεί μία μεγάλη φωτογραφία του Ντι Νατάλε να πανηγυρίζει αναφέρει: «Ντι Νατάλε και Μπουφόν, οι άγγελοι του Λίπι». Στο διαδίκτυο η εφημερίδα Ιλ Τζορνάλε τιτλοφορεί το σχετικό θέμα: «Τα αστέρια του Λίπι δυσκολεύτηκαν να διπλώσουν την Κύπρο. Τα γκολ του Ντι Νατάλε έσωσαν τον Λίπι».

Η Ρεπούμπλικα σημειώνει στο τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ: «Η Ιταλία απογοήτευσε στην Κύπρο. Ριψοκινδύνεψε αρκετά μετά όμως νίκησε και ο Λίπι είναι ευτυχής για τον Ντι Νατάλε». Η εφημερίδα του Τορίνο, η Λα Στάμπα, γράφει: «Τυχερή νίκη που δεν την άξιζε», ενώ η Κορριέρε Ντέλα Σέρα, η εφημερίδα του Μιλάνο, σημειώνει: « Η τύχη βοήθησε την Ιταλία, η Κύπρος νικήθηκε 2-1.

Όσο για το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, το Άνσα, στην σελίδα του στο διαδίκτυο αναφέρει: «Ταχύτατοι οι Κύπριοι, υπέφεραν οι Ατζούροι, την λύση έδωσε ο Ντι Νατάλε». Το Ιταλικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο Γκρόσο που τραυματίστηκε χθες στον αγώνα με την Κύπρο θα μείνει εκτός για ένα μήνα, ενώ για τον Γκαμπερίνι δεν μπορούσε χθες βράδυ να εκτιμηθεί ο χρόνος απουσίας του.

Α. Αναστασιάδης: Ο Θεός θα μας τα δώσει αλλού…


Ο προπονητής της Κύπρου Άγγελος Αναστασιάδης παρουσιάστηκε εμφανώς απογοητευμένος από το άδικο αποτέλεσμα, στην συνέντευξη Τύπου μετά την λήξη του χθεσινοβραδινού αγώνα, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της ομάδας μας. Ο Μακεδόνας τεχνικός δήλωσε:
«Τα παιδιά μας έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αποδείξανε ότι μπορούσαν να κερδίσουν τους παγκόσμιους πρωταθλητές αλλά δυστυχώς η Παναγιά δεν μας αξίωσε. Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο παίξαμε για να κερδίσουμε. Αφού δεν τα καταφέραμε φταίω εγώ. Θα μπορούσαμε να παίζαμε διαφορετικά και να παίρναμε την ισοπαλία… Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτά τα παιδιά. Ήξερα ότι μετά το 60’-70’ θα είχαμε προβλήματα αλλά οι παίκτες μας φάνηκαν αντάξιοι της εμπιστοσύνης μας. Το σημαντικό για μένα ήταν να πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές μας στις μεγάλες δυνατότητες τους. Θα ήταν ότι καλύτερο να κερδίζαμε τον πρώτο μας αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου όμως άγνωστε οι βουλές του Κυρίου. Για να μας δώσει ο Θεός ότι δεν πήραμε σήμερα ίσως πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι…»

Ακόμα ο κ. Αναστασιάδης είπε:
Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και η Παναγιά θα μας τα δώσει κάπου αλλού.

Η εμπιστοσύνη και το κλίμα που υπάρχουν στην ομάδα θα φέρουν σύντομα και τους καρπούς.

Αν δεν επιδιώκουμε πάντα την νίκη δεν θα γίνουμε καλή ομάδα.

Η φιλοσοφία μας είναι ότι οι αντίπαλοι πρέπει να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι από εμάς.

Βαλβέρδε κατά Λέτο


Πυρ και μανία ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Σεμπάστιαν Λέτο, για τον τρόπο που αγωνίστηκε στα πρώτα 20 λεπτά της φιλικής αναμέτρησης με τον Ιωνικό, χθες. Ο Ισπανός τεχνικός έκανε αλλαγή τον Αργεντινό, που φάνηκε ότι δε συμφωνούσε καθόλου με την επιλογή του προπονητή του, και στην ανάπαυλα του παιχνιδιού μπήκε με άγριες διαθέσεις στα αποδυτήρια!..

Ο 44χρονος τεχνικός, με το που συγκεντρώθηκαν όλοι οι παίκτες και έκλεισε η πόρτα για τις απαραίτητες οδηγίες, είπε απευθυνόμενος στον 21χρονο άσο: «Εκνευρίζομαι για εσένα. Οι συμπαίκτες σου τρέχουν, προσπαθούν, τα δίνουν όλα και εσύ δεν κάνεις τίποτα. Την επόμενη φορά δεν θα παίξεις!». Ο Λέτο δεν απάντησε, παρά μόνο με τις κινήσεις του έδειχνε ότι δεν κατάλαβε τι είχε κάνει λάθος.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να μιλήσουν σήμερα ή αύριο για το θέμα, καθώς η αντίδραση του Λέτο όταν είδε ότι θα γίνει αλλαγή (πέταξε τις καλαμίδες του, στους φίλους του Ολυμπιακού), δεν ήταν η καλύτερη. Από την άλλη, ο Βαλβέρδε περιμένει πολλά περισσότερα από τον αριστεροπόδαρο άσο, που ήρθε στην Ελλάδα μετά από δική του εισήγηση, και μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει απόλυτα την επιλογή του.

Κανονικά οι Μελίσσης Ρουκάβινα. Τι γίνεται με Μπαλντέ και Λέκι


Χωρίς ενοχλήσεις πήραν μέρος στη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, οι Άντε Ρουκάβινα και Χρήστος Μελίσσης. Οι δύο παίκτες δείχνουν απόλυτα έτοιμοι και ο Τεν Κάτε μπορεί να τους υπολογίζει στα σχέδια του, ακόμη και για τις αναμετρήσεις με Πανθρακικό και Ίντερ. Δύο ακόμη λύσεις, δηλαδή, στα χέρια του Ολλανδού, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Κανένα θέμα για Μπαλντέ και Λέκι

Εδώ και καιρό έχουμε γράψει ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την απόκτηση ενός ελεύθερου παίκτη, σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση της ΠΑΕ. Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν χθες και αναφέρουν ενδιαφέρον των "πράσινων" για τους Μπόμπο Μπλάντε και Ματίας Λέκι που έμειναν ελεύθεροι από τη Σέλτικ και την Θέλτα αντίστοιχα, δεν επιβεβαιώνονται από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» δε σκοπεύουν να αποκτήσουν ελεύθερο παίκτη αυτή την περίοδο, από τη στιγμή που δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βαλβέρδε σε Λεονάρντο: Θέλω να γυρίζεις και στην άμυνα


Ο 44χρονος προπονητής, μίλησε χθες με τον ποδοσφαιριστή και του είπε ότι δε θέλει να παραμελεί την άμυνα, με το νεαρό να αποδέχεται τις παρατηρήσεις του Βαλβέρδε και να του υπόσχεται ότι θα ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτά που ζητά.

Ο Ισπανός περιμένει πολλά από τον Λεονάρντο. Αυτό το ξέρει καλά ο πρώην παίκτης της Πορτουγκέζα, που θέλει να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο Ισπανός τεχνικός διαπίστωσε από τις πρώτες ημέρες που είδε στο γήπεδο τον Λεονάρντο ότι είναι περίπτωση κλασικού μπακ από τη Βραζιλία, παίκτη δηλαδή που προωθείται συνεχώς, σε βάρος των αμυντικών του καθηκόντων αρκετές φορές.

«Βλέπει» Νίνη η Σεβίλλη


Ο Σωτήρης Νίνης έχει βρεθεί κατά καιρούς στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, ωστόσο, ο νεαρός άσος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν σκέφτεται καθόλου το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Βέβαια, μπροστά σε μια καλή πρόταση, όλα μπορούν να συμβούν...

Δημοσιεύματα, λοιπόν, από Ιταλία και Ισπανία πρόσθεσαν χθες ακόμη ένα «μνηστήρα» στη λίστα των ομάδων που δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση του Νίνη. Ο λόγος για τη Σεβίλλη, η οποία, όπως υπογραμμίζεται στα εν λόγω δημοσιεύματα, έχει στη μεταγραφική της λίστα τον 18χρονο μέσο του «τριφυλλιού».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε στείλει παλιότερα σκάουτερ στην χώρα μας για να παρακολουθήσει εν δράση το νεαρό άσο, προκειμένου να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τον παίκτη. Ομως, αν οι Ισπανοί θελήσουν να κάνουν δικό τους τον Νίνη, τότε θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, μια και αυτή είναι η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του.

«Η Σεβίλλη έχει στα υπόψη της τον μέσο του Παναθηναϊκού, τον παρακολουθεί και δεν αποκλείεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον παίκτη», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τιάγκο Μότα: Έχω πρόταση από ΠΑΟ, μιλάω με Τεν Κάτε, Γκάμπριελ και Σόουζα


Πρόταση από τον Παναθηναϊκό έχει στα χέρια του ο Τιάγκο Μότα, ο 26χρονος μέσος που αγωνιζόταν μέχρι πριν λίγο καιρό με την φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος χαφ, συμπληρώνοντας ότι έχει μιλήσει ήδη με τον Χενκ τεν Κάτε για το ενδεχόμενο να έρθει στη χώρα μας, όπως και με τους Γκάμπριελ και Σόουζα, παίκτες που ξέρει καλά από τη Βραζιλία.

Ο Μότα, που έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο στις αρχές του καλοκαιριού (έχει το δικαίωμα της μεταγραφής σε ομάδα μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη), κι είχε συνεργαστεί παλαιότερα με τον Τεν Κάτε στην Μπαρτσελόνα, δήλωσε στην εφημερίδα «Goal news»: «Γίνονται συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό. Έχω ήδη μιλήσει με τον Χενκ τεν Κάτε, με τον οποίο έχω άριστες σχέσεις από την περίοδο που ήμασταν μαζί στην Μπαρτσελόνα. Είναι σημαντικό ότι τον ξέρω και με ξέρει καλά», είπε αρχικά ο Βραζιλιάνος, για να συμπληρώσει: «Με έχουν προσεγγίσει άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Γνωρίζω επίσης ότι στον Παναθηναϊκό παίζουν από φέτος και οι Γκάμπριελ και Σόουζα. Τους ξέρω καλά από τη Βραζιλία και έχω ήδη μιλήσει μαζί τους», ήταν τα λόγια του Μότα, που έδειξε ότι γνωρίζει αρκετά σε σχέση με το «τριφύλλι».

«Πολύ καλή προοπτική»

Λίγο πριν τελειώσει τις (αποκαλυπτικές) δηλώσεις του, ο 26χρονος αμυντικός μέσος ανέφερε ότι η προοπτική του Παναθηναϊκού είναι πολύ καλή για την καριέρα του και μέσα στην εβδομάδα θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα: «Έχω στα χέρια μου μια πρόταση και θα την εξετάσω. Όπως κι αν έχει, το θέμα θα τελειώσει μέσα στην εβδομάδα. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, είναι μια πολύ καλή προοπτική για την καριέρα μου και θα την εξετάσω με πολύ προσοχή».

Δεν επιβεβαιώνουν

Από την πλευρά της ΠΑΕ, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για το θέμα. Ο Μότα πρόσφατα απέτυχε να περάσει τα ιατρικά τεστ σε Πόρτσμουθ και Σαντατέρ, ενδεικτικό του πόσο τον έχουν επηρεάσει οι συχνοί τραυματισμοί του. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έψαχνε για ένα συγκεκριμένο παίκτη, αριστεροπόδαρο σέντερ μπακ δηλαδή, κι όχι αμυντικό μέσο, με τον Μότα, όμως, να μπορεί να καλύψει κι αυτή θέση αν χρειαστεί.

Γενικά, στο σκεπτικό της «πράσινης» ΠΑΕ δεν υπάρχει σαν προοπτική η απόκτηση ενός παίκτη που δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η λίστα μπορεί να διαφοροποιηθεί ξανά, τον Ιανουάριο. Ειδικά όταν αυτός ο παίκτης είναι της κλάσης του Μότα!

Αμπέτε: "Απαράδεκτη η εμφάνιση"


Ο Μαρτσέλο Λίπι έκανε λόγο για τύχη, αναζητώντας τα αίτια της νικηφόρας πρεμιέρας της Ιταλίας στα προκριματικά του Μουντιάλ παρά το γεγονός ότι τα βρήκε... μπαστούνια απέναντι στην Κύπρο, όμως ο Τζανκάρκο Αμπέτε ήταν περισσότερος δηκτικός απέναντι στους διεθνείς της χώρας του.

"Ειναι προφανές πως μόνο το αποτέλεσμα κρατάμε από αυτό τον αγώνα, καθώς η απόδοση δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτό που θέλαμε", τόνισε ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, για να συμπληρώσει:

"Η Ιταλία δεν μπορεί να υποφέρει σε παιχνίδια όπως αυτό με την Κύπρο, αυτό είναι ξεκάθαρο, και επιβάλλεται να βελτιωθούμε άμεσα. Η εμφάνιση αυτή δεν δικαιολογείται".

Από την πλευρά του, το μέλος της ιταλικής ομοσπονδίας και παλαιός άσος της "σκουάντρα ατσούρα", Τζίτζι Ρίβα, δήλωσε: "Πήραμε πολλά ρίσκα, όμως πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως είμαστε ακόμα πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης. Μπορούμε μόνο να βελτιωθούμε στο μέλλον".

Λίπι: "Ήμασταν πολύ τυχεροί με Κύπρο"!


Την παραδοχή ότι η Ιταλία ήταν πολύ τυχερή που έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της Κύπρου χάρη στο γκολ του Ντι Νατάλε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έκανε ο Μαρτσελό Λίπι, ο οποίος επικαλέστηκε πάντως τις δύο γρήγορες αναγκαστικές αλλαγές ως αιτία για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2006 μέσα στο παιχνίδι.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πήραμε κάτι παραπάνω από αυτό που αξίζαμε απόψε", τόνισε ο Λίπι μετά το 2-1 στη Λάρνακα, με τον έμπειρο τεχνικό να στέκεται επίσης στις αλλαγές των Γκαμπερίνι και Γκρόσο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου (τη θέση τους πήραν Μπαρτσάλι και Κασέτι αντίστοιχα), οι οποίες άλλαξαν εντελώς τα αρχικά του πλάνα.

"Όλα άρχισαν πολύ άσχημα, καθώς ήμασταν προετοιμασμένοι να πάρουμε ρίσκα εδώ και ξέραμε ότι θα δώσουμε περισσότερο χώρο στους Κύπριους, όμως είχα πρόθεση να κάνω αργότερα τις αλλαγές μου.

Κάτι τέτοιο έγινε αδύνατο, μετά τους δύο τραυματισμούς που είχαμε στα πρώτα 15 λεπτά. Έπρεπε να ρισκάρω και να δώσω και πάλι ισορροπία στην ομάδα με την είσοδο του Γκατούζο (πέρασε στο 46' στη θέση του Λούκα Τόνι).

Όλα αυτά μας χάλασαν τα σχέδια και έπρεπε να τα καταφέρουμε με αυτό που είχαμε εκείνη τη στιγμή. Ήξερα ότι οι πολλοί επιθετικοί θα προκαλούσαν προβλήματα στον αντίπαλο, αλλά και σε εμάς όσο θα περνούσε η ώρα.

Δεν υπάρχουν πια ομάδες που απλά πέφτουν κάτω και πεθαίνουν, ειδικά με την τωρινή φυσική κατάσταση που έχουμε εμείς. Ήμασταν τυχεροί και δεχόμαστε αυτή την τύχη"!

Mπουφόν: "Έκανα αμέτρητες αποκρούσεις..."


Tην μεγάλη του έκπληξη για τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε η Κύπρος στην Ιταλία, καθώς και για το γεγονός ότι χρειάστηκε να είναι ο MVP για την εθνική ομάδα της χώρας του στο "Αντώνιος Παπαδόπουλος" προκειμένου να μην κάνει "γκέλα" με το... καλημέρα στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2010, εξέφρασε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν.

"Φυσικά και περιμένουν όλοι από την Ιταλία να έρθει στην Κύπρο και να πάρει μία άνετη νίκη, οπότε αυτό που έγινε δεν είναι κάτι που περιμέναμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράμετροι ενός αγώνα.

Ήταν εμφανές πως η Κύπρος είχε μία επιπλέον... ταχύτητα όσον αφορά στη φυσική κατάσταση, με την κατάσταση να γίνεται χειρότερη για μας όταν χάσαμε δύο παίκτες στα πρώτα 15 λεπτά εξαιτίας τραυματισμού", ξεκίνησε τις δηλώσεις του μετά το ματς ο γκολκίπερ της Γιουβέντους, για να προσθέσει:

"Μας αιφνιδίασε το γεγονός πως η Κύπρος δεν επικεντρώθηκε στην άμυνα. Βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να μας δημιουργήσουν πραγματικά προβλήματα, καθώς απλώθηκαν σε κάθε γωνιά του γηπέδου.

Κάναμε από την πλευρά μας λάθη χάνοντας εύκολες μπάλες, γεγονός που αύξησε την αυτοπεποίθηση των Κυπρίων. Το ξεκίνημα ήταν ένα συνεχές μπαράζ από σουτ προς την εστία μου και δεν μπορώ να θυμηθώ ποιά απόκρουση από αυτές που έκανα, ήταν η δυσκολότερη.

Αυτή βέβαια είναι η δουλειά του τερματοφύλακα, να είναι έτοιμος όταν οι άλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά στη φυσική κατάσταση.

Η δουλειά τους συνήθως είναι να δουλεύουν σκληρά ώστε να διασφαλίζουν πως δεν θα έχω πολλά να κάνω κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, οπότε είναι λογικό να απαιτούν και αυτοί να τους βγάζω από μπελάδες μερικές φορές.


Μπορείς να παίξεις με τρεις επιθετικούς, όμως το θέμα είναι πόση δύναμη έχουν να τρέξουν, καθώς θα πρέπει να γυρίζουν πίσω και να βοηθούν, μαρκάροντας στη μεσαία γραμμή.

Ο προπονητής είδε στο ημίχρονο πως η Κύπρος μας πίεζε πολύ, σαν να είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, οπότε έριξε στο ματς τον Τζενάρο Γκατούζο για να φέρει ισορροπία".

Ολυμπιακός: Βαλβέρδε για την αλλαγή του Λέτο: Δεν ήταν τραυματίας


Μόλις στο 19’ αντικαταστάθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό (4-1). Όσοι βρέθηκαν στη Νεάπολη δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβη, καθώς ο Αργεντινός έδειχνε να χωλαίνει, κατά την αποχώρησή του. Μετά το φινάλε του αγώνα, όμως, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έλυσε κάθε απορία. «Δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός. Δεν ήταν στο επίπεδο που ήθελα», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.

Στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, ο Λέτο ήταν νωχελικός, γεγονός που προκάλεσε τελικά την δυσαρέσκεια του προπονητή του, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει άμεσα. Αναμφίβολα, ο Βαλβέρδε έστειλε στον Αργεντινό, αλλά και στην υπόλοιπη ομάδα, το μήνυμά του, δείχνοντας πως θα παίζουν όσοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους στις προπονήσεις, αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Για τη σημασία του φιλικού, ο 44χρονος τεχνικός επισήμανε πως «η ιδέα της διεξαγωγής αυτού του φιλικού ήταν να μην χάσουμε τον ρυθμό μας. Να μην χάσουν τον ρυθμό όχι μόνο οι διεθνείς που έχουν παιχνίδια με τις Εθνικές ομάδες, αλλά και οι υπόλοιποι που είναι εδώ. Πήραν χρόνο συμμετοχής, αρκετοί παίκτες κόντρα σε έναν αντίπαλο που θέλαμε να μας κοντράρει».

«Να είμαστε έτοιμοι»

Ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα και με απόλυτο ρεαλισμό, αναφέρθηκε στα ματς που ακολουθούν με Ξάνθη και Νόρτζελαντ. «Το Σάββατο που έρχεται πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Μέρα με την ημέρα θα κοιτάμε να είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για Ξάνθη και για την Νόρτζελαντ. Η Ξάνθη είναι μία ομάδα που δυσκολεύει πολύ τον Ολυμπιακό και εμείς πρέπει να πάμε δυνατά και να παίρνουμε παντού νίκες»., ήταν τα λόγια του.

«Όλοι θα χρειαστούν»

Ο Ισπανός τεχνικός είχε καλά λόγια για τον Ντιόγκο, αλλά και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ έστειλε μήνυμα σε όλους τους παίκτες, προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή.

«Μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι, έχει ταχύτητα μπορεί να βάλει γκολ και παίζει και στις δύο θέσεις της επίθεσης», είπε για τον Ντιόγκο και συνέχισε:

«Η περίοδος που έρχεται είναι μεγάλη με πολλές υποχρεώσεις και θα τους χρειαστούμε όλους στη συνέχεια. Παίξανε παίκτες που δεν είχαμε δει πολύ, όπως ο Όσκαρ, ο Γκαλίτσιος, ο Μενδρινός και ο Κυριακός Παπαδόπουλος, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά στη συνέχεια».

Τέλος, σε ερώτηση για τις πρόσφατες εργομετρικές εξετάσεις σχολίασε: «Αυτές οι εξετάσεις είναι για να ελέγχουμε του ποδοσφαιριστές και πάμε καλύτερα».

Ρεχάγκελ: Δύσκολο να κερδίζεις ομάδες που αμύνονται με δέκα παίκτες


Για να πας στο Μουντιάλ πρέπει να κερδίζεις ομάδες σαν το Λουξεμβούργο οι οποίες αμύνονται με δέκα παίκτες, σύμφωνα με τον Ότο Ρεχάγκελ.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά αν θέλεις να περάσεις στα τελικά, πρέπει να νικάς τέτοιες ομάδες. Ήταν δύσκολο επειδή 10 παίκτες των αντιπάλων βρίσκονταν πίσω από τη σέντρα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Χρειαζόμαστε ξεκούραση για να είμαστε έτοιμοι την Τετάρτη με τη Λετονία. Κοιτάω μόνο τους τρεις βαθμούς που πήραμε, δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ρεχάγκελ και εν συνεχεία του ζητήθηκε να σχολιάσει τα λάθη των αντιπάλων.

«Αυτό αφορά το Λουξεμβούργο. Εγώ κοιτάω την ομάδα μου και είμαι ευχαριστημένος. Δεν είναι εύκολη ομάδα το Λουξεμβούργο. Με την Ολλανδία έχασε μόνο με 1-0 κι ενώ είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ», απάντησε.

1η αγωνιστική των ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ του 2010:ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος όμιλος

Αλβανία-Σουηδία 0-0

Ουγγαρία-Δανία 0-0

Μάλτα-Πορτογαλία 0-4
(24’ Σαΐντ αυτ, 60’ Αλμέιδα, 70’ Σιμάο, 78’ Νάνι)

2ος όμιλος

Μολδαβία-Λετονία 1-2
(79’ Αλεξέεφ - 8’ Κάρλσονς, 22΄ Αστάφγιεφς)

Ισραήλ-Ελβετία 2-2
(73’ Μπεναγιούν, 90’ Σαχάρ - 45’ Γιακίν, 56’ Ν’ Κούφο)

Λουξεμβούργο-Ελλάδα 0-3
(36’ Τοροσίδης, 45’+2 Γκέκας, 77’ πεν. Χαριστέας)

3ος όμιλος

Πολωνία-Σλοβενία 1-1
(17. πεν Ζεβλάκοφ – 35’ Ντέντιτς)

Σλοβακία-Β. Ιρλανδία 2-1
(46’ Σκρτελ, 70’ Χάμσικ – 81’ αυτ. Ντούριτσα)

(Σαν Μαρίνο και Τσεχία είχαν ρεπό)

4ος όμιλος

Ουαλία-Αζερμπαϊτζάν 1-0
(83’ Βόουκς * Στο 67’ ο Κούμας έχασε πέναλτι για την Ουαλία ** Στο 68’ αποβλήθηκε ο Ραμίμ για τους Αζέρους με δεύτερη «κίτρινη)

Λιχτενστάιν-Γερμανία 0-6
(21’, 48’ Ποντόλσκι, 65’ Ρόλφες, 66’ Σβαϊνστάιγκερ, 75’ Χίτσλσπέργκερ, 86’ Βέστερμαν)

(Φινλανδία και Ρωσία είχαν ρεπό)

5ος όμιλος

Αρμενία-Τουρκία 0-2
(61’ Τουντσάι, 78’ Σεμίχ)

Βέλγιο-Εσθονία 3-2
(39’, 80’ Σονκ, 75’ Ντεφούρ – 57’ Ζενγιόφ, 93’ Όπερ)

Ισπανία-Βοσνία (23.00)

6ος όμιλος

Ουκρανία-Λευκορωσία 1-0
(90’ πεν. Σεφτσένκο)

Ανδόρα-Αγγλία 0-2
(49’, 55’ Τζ. Κόουλ)

Κροατία-Καζακστάν 3-0
(12’ Ρ. Κόβατς, 35’ Μόντριτς, 80’ Πέτριτς)

7ος όμιλος

Ρουμανία-Λιθουανία 0-3
(31’ Στανκεβίτσιους, 70’ Μικολιούνας, 86’ Καλόνας)

Αυστρία-Γαλλία 3-1
(8’ Γιανκο, 42’ αυτ. Μεξές, 73’ πεν. Ίβανσιτς – 62’ Γκοβού)

Σερβία-Ν. Φερόε 2-0
(29’ αυτ. Γιάκομπσεν, 87’ Ζίγκιτς * Στο 84’ αποβλήθηκε για τους φιλοξενούμενους ο Νάες με δύο γρήγορες «κίτρινες» στο ίδιο λεπτό)

8ος όμιλος

Γεωργία-Ιρλανδία 1-2
(13’ Ντόιλ, 70’ Γουίλαν – 92’ Κένια)

Μαυροβούνιο-Βουλγαρία 2-2
(62’ Βούτσινιτς, 81’ πεν. Γιόβετιτς – 11’ Στ. Πετρόφ, 92’ Γκεοργκίεφ * Στο 81’ αποβλήθηκε με δεύτερη «κίτρινη» ο Αγγέλοφ για τους Βούλγαρους)

Κύπρος-Ιταλία 1-2
(29’ Αλωνεύτης – 8’, 92’ Ντι Νατάλε)

9ος όμιλος

ΠΓΔΜ- Σκωτία 1-0
(5’ Ναουμόσκι)

Νορβηγία-Ισλανδία 2-2
(36’ πεν, 50’ Ίβερσεν – 39’ Χέλγκουσον, 69’ Γκούντγιονσεν)

(Η Ολλανδία είχε ρεπό)

ΚΥΠΡΟΣ-ΙΤΑΛΙΑ 1-2: Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ


Κρίμα. Η Κύπρος ήταν σαφώς καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, έφτιαξε πάμπολλες κλασικότατες ευκαιρίες για γκολ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σε βάρος των παγκόσμιων πρωταθλητών Ιταλία όμως το γκολ του Ντι Νατάλε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε μια άδικη νίκη με 1-2 στους Ιταλούς.

Από το πρώτο λεπτό η Κύπρος πήρε τον έλεγχο του αγώνα και είναι ενδεικτικό ότι στα πρώτα δέκα λεπτά δημιουργήθηκαν τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ.

Όμως μια αδράνεια από την αμυντική γραμμή της Κύπρου στο 8’ έδωσε την ευκαιρία στον Ντι Νατάλε να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Παρά το γκολ η Κύπρος δεν έχασε την ψυχραιμία της. Συνέχισαν να κρατούν μπάλα και να δημιουργούν καταστάσεις στην περιοχή του Μπούφον και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 29’ ο Μάριος Νικολάου έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αλωνεύτης εκμεταλλεύτηκε ένα μπέρδεμα στην περιοχή για να ισοφαρίσει.

Η κατάσταση συνέχισε να είναι ίδια μέχρι τα τελικά στάδια του αγώνα. Η Κύπρος δεν επέτρεψε στους Παγκόσμιους πρωταθλητές να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες.

Όμως η μπάλα τιμωρεί. Από τη στιγμή που δεν καταφέρναμε να στείλουμε την μπάλα στο πλεκτό, ήρθε ο Ντι Νατάλε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ φάτσα με τον Γιωργαλλίδη να κάνει το 1-2.

ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης, Χαραλάμπους, Χρίστου, Μιχαήλ (71΄ Γιασεμάκης), Χαραλαμπίδης, Γαρπόζης, Μακρίδης, Νικολάου, Οκκάς (74΄ Παύλου), Κωνσταντίνου (63΄ Χριστοφή), Αλωνεύτης.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Ζαμπρότα, Γκρόσο (18΄ Κασέτι), Γκαμπερίνι (4΄ Μπαρτζάλι), Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Ντι Νατάλε, Καμορανέζι, Τόνι (46΄ Γκατούζο), Πίρλο, Τζιλαρντίνο.