Σάββατο, Αυγούστου 09, 2008

Nτεπούτο με γκολ για Λυμπερόπουλο !


Ντεμπούτο με γκολ για τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος βοήθησε την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πφούλεντορφ στον 1ο γύρο του κυπέλλου Γερμανίας νικωντας την 3-0.

Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου

Νίντεραουερμπαχ-Κολονία 1-5
Ουντερχάχινγκ-Φράιμπουργκ 0-2
Πρόιζεν Μίνστερ-Μπόχουμ 5-6 πέν. (0-0 παρ., 0-0 κ.α.)
Αουε-Ζανκτ Πάουλι 5-4 πέν. (0-0 παρ., 0-0 κ.α.)
Οφενμπαχ-Γκρόιτερ Φιρτ 1-0
FSV Φρανκφούρτης-Οσναμπρικ 2-0
Αϊντραχτ Τρίερ-Χέρτα 1-3
Αϊντραχτ Νόρντχομ-Βέρντερ Βρέμης 3-9
Χόλσταϊν Κιλ-Χάνσα 0-2
Ροτ Βάις Εσεν-Ντόρτμουντ 1-3
Φίχτε Μπίλεφελντ-Γκλάντμπαχ 1-8
Βέγκμπεργκ Μπεκ-Ααχεν 1-4
Ινγκλοσταντ-Αμβούργο 1-2
Χάλεσχερ-Ανόβερο 0-5
Μπάμπελσμπεργκ-Μάιντζ 1-2 παρ. (1-1 κ.α.)
Ομβούργο-Σάλκε 0-3
Πφούλεντορφ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 0-3
Τένις Μπορούσια Βερολίνου-Κότμπους 0-3
Καρλ Τσάις Ιενα-Κάιζερσλαουτερν 2-1
09/08 20:30
Πάντεμπορν-Αουγκσμπουργκ
10/08 15:30 Ανσμπαχ-Καρλσρούη
10/08 15:30 Μπέργκεντορφ-Ντούισμπουργκ
10/08 15:30 Νόιστρελιτζ-Μόναχο 1860
10/08 15:30 Χάιντενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ
10/08 17:00 Ομπερνοϊλαντ-Κόμπλεντζ
10/08 17:00 Ντούρλαχ-Αρμίνια Μπίλεφελντ
10/08 17:00 Ντάρμσταντ-Βέεν
10/08 17:30 Ομπερχαουζεν-Λεβερκούζεν
10/08 17:30 Τσέμνιτσερ-Χόφενχαϊμ
10/08 17:30 Χάνσα Λίνεμπουργκ-Στουτγκάρδη
10/08 17:30 Ροτ Βάις Αλεν-Νυρεμβέργη
10/08 21:30 Ροτ Βάις Ερφουρτ-Μπάγερν Μονάχου

*** Οι αγώνες είναι μονοί.

Στη Σάντος ο Ζούλιο Σέζαρ


Η Βραζιλιάνικη Σάντος φαίνεται πως θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Ζούλιο Σέζαρ μετά τον Ολυμπιακό.

Ο Σέζαρ από την πλευρά του φαίνεται να είναι αρχικά θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν την πορεία των διαπραγματεύσεων, αν και υπάρχει η εντύπωση πως το θέμα θα κλείσει θετικά με τον Σέζαρ να επαναπατρίζεται.

Σε αναμμένα κάρβουνα για Ντιόγκο !


Το σήριαλ της μεταγραφής του Ντιόγκο συνεχίζεται με τον Ολυμπιακό να περιμένει το πολυπόθητο ναι της Πορτουγκέζα για την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού.

Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ντιόγκο θα φορέσει την "ερυθρόλευκη" φανέλ, σύμφωνα με τα Βραζιλιάνικη Μέσα Ενημέρωσης, η Βραζιλιάνικη ομάδα αύξησε την τιμή του παίκτη ζητώντας 10 εκατομμύρια ευρώ.

Στον Ολυμπιακό, παρότι η εξέλιξη δεν ήταν η επιθυμητή καθώς περίμεναν το ναι της Πορτουγκέζα στην παραχώρηση του παίκτη, υπάρχει η πίστη ότι ο Ντιόγκο θα πιάσει λιμάνι και καμφθεί η αντίσταση της Πορτουγκέζα.

Το ενδιαφέρον ομάδων όπως της ΤΣΣΚΑ και της Λοκομοτίβ Μόσχας δεν ανησυχούν την διοίκηση του Ολυμπιακού, γνωρίζοντας ότι η προσφορά είναι καλύτερη οικονομικά.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης δείχνει ο πιο ένθερμος θαυμαστής του Ντιόγκο, αφού πιστεύει πολύ στην αξία του και θεωρεί ότι η μεταγραφή δεν θα χαλάσει, παρά τις απαιτήσεις της Πορτουγκέζα.

Ωστόσο, η μητέρα του παίκτη ήρθε στην Ελλάδα και ξεναγήθηκε στο Καραϊσκάκη μένοντας εντυπωσιασμένη από τα όσα είδε. Συγκεκριμένα εντύπωση της έκαναν οι παλιές φωτογραφίες με παίκτες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, αναγνωρίζοντας τον Ζιοβάνι. Η Κλαούντια Μπαζιλίνα υποστήριξε πως ο Ντιόγκο έκανε ότι περνάει από το χέρι του ώστε να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.

Το κλίμα είναι το ίδιο με την Βραζιλία όπως τόνισε, κάτι που θα βοηθήσει τον Ντιόγκο στην προσαρμογή του. Η μητέρα του Ντιόγκο έχει ζητήσει επιτακτικά από την διοίκηση της Πορτουγκέζα την πώληση του γιού της.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΗ ΘΑΝΟΥ


Η ΔΟΕ μπορεί να μην έχει αποφασίσει ακόμα αν θα επιτρέψει στην Κατερίνα Θάνου να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, κάτι που αναμένεται να κάνει τη Δευτέρα, πριν από λίγο όμως η ελληνίδα αθλήτρια υποβλήθηκε σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ!

Συγκεκριμένα, "ιπτάμενοι γιατροί" επισκέφθηκαν τη Θάνου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και την πέρασαν από έλεγχο.

Όπως είναι γνωστό, η αθλήτρια έχει πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει συμπεριληφθεί στην ελληνική αποστολή, όμως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν επιθυμεί τη συμμετοχή της. Ίσως ο αιφνίδιος έλεγχος να είναι μια ακόμα κίνηση στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δυο πλευρές.

sportdog.gr

Πρόβλημα στους προσαγωγούς για Σίσιτς


Με πρόβλημα στον προσαγωγό αποχώρησε από τη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού ο Μίρνες Σίσιτς.

Όπως διαπιστώθηκε από το ιατρικό τιμ της ομάδας, ο Σλοβένος διεθνής έχει μια σύσπαση στον δεξιό προσαγωγό, που πιθανότατα θα τον κρατήσει εκτός και αύριο.

Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν και οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης (13/8) με την Ανόρθωση στη Κύπρο. Η προπόνηση της Κυριακής είναι προγραμματισμένη για τις 08:30.
Φιλικό με Ιωνικό

Τον Ιωνικό θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, σε φιλικό ματς στη Νέαπολη την Πέμπτη 21 Αυγούστου. Η ώρα έναρξης της αναμέτρησης θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.

sportdog.gr

Ολυμπιακό ρεκόρ ο Φελπς, πάει για το παγκόσμιο...


Ο κολυμβητής από τις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσε επίδοση 4:07.82 στα 400 μ. μικτή ατομική και πάει για άλλα... Αν... πιστέψουμε την παράδοση, θα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στο Πεκίνο, αφού οι δύο κολυμβητές που είχαν κάνει ολυμπιακό ρεκόρ σε προκριματικά, ο Μπάουμαν το 1984 στο Λος Άντζελες και ο Ντάρνι το 1988 στη Σεούλ, είχαν καταρρίψει το παγκόσμιο.

«Είμαι πραγματικά έκπληκτος. Δεν πίστευα ότι θα είμαι ο πρώτος αθλητής που θα πετύχει κάτι τέτοιο, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στα προκριματικά. Ήθελα απλά να βρίσκομαι στο μεσαίο διάδρομο στον αυριανό τελικό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που το πέτυχα και φυσικά από το χρόνο μου»
, επισήμανε ο Μάικλ Φελπς, φανερά ικανοποιημένος για την εμφάνισή του.

Το ρεκόρ το έχει ο ίδιος ο Φελπς από την Πρωταπριλιά του 2007, με 4:06.22.

Εκτός τελικού και στο άλμα ο Μάρας


Αποτυχημένη ήταν η παρουσία του Βλάση Μάρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, τους οποίους αποχαιρέτησε πολύ νωρίς, αφού έμεινε εκτός τελικού και στο άλμα.

Κρέσπο: Δεν πρόκειται να έρθω στην Ελλάδα


Δεν υπάρχει περίπτωση ένταξης του Ερνάν Κρέσπο στη δύναμη του Ολυμπιακού. Ο διεθνής, με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, επιθετικός της Ίντερ, δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

«Δεν θέλω να παίξω σε άλλη ομάδα σε όλο τον κόσμο, μόνο στην Ίντερ. Έχω αποφασίσει να μείνω στην Ιταλία και δεν πρόκειται να πάω κάπου αλλού. Θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ίντερ και θα παλέψω γι’ αυτό, αλλά ακόμα και αν δεν συμβεί, δεν θα φύγω από την Ιταλία. Είναι αδύνατο να έρθω στην Ελλάδα. Με κολακεύει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, τον ευχαριστώ, αλλά δεν πρόκειται να έρθω», δήλωσε ο Κρέσπο στην εφημερίδα «SportDay».

Δεν θέλει να φύγει δανεικός ο Λεντέσμα Πιέζει για ελεύθερος


Οι Πειραιώτες ήρθαν σε συμφωνία με την διοίκηση του σωματείου της Λατινικής Αμερικής για δανεισμό του παίκτη για ένα χρόνο, όμως ο Λεντέσμα, θέλει να φύγει ελεύθερος και να αποζημιωθεί για την λύση του συμβολαίου...

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαν Λορέντζο απέκτησε ήδη με την μορφή δανεισμού τον Έβερ Μπανέγκα (από την Βαλένθια), που αγωνίζεται στην ίδια θέση και δεν αποκλείεται αν δεν βρεθεί γρήγορα λύση να εγκαταλείψει τις προσπάθειες...

Κάτι τέτοιο φυσικά θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό, αφού θα χρειαστεί να δαπανήσει αρκετά χρήματα να αφήσει ελεύθερο τον παίκτη (που πλέον έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις), αν θέλει να έχει μία θέση ξένου κενή.

Δεντα παρατά ο Ολυμπιακός για Ντιόγκο !


Αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση και να ντύσει στα «ερυθρόλευκα» τον Ντιόγκο, φαίνεται πως είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος όχι μόνο δεν παρατά την περίπτωση του αλλά πιέζει τις καταστάσεις να τελειώνει το σίριαλ μια ώρα νωρίτερα.

Στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» υπάρχει έντονη κινητικότητα, αλλά και μεγάλη αισιοδοξία πως το θέμα είναι διαδικαστικό και από το περιβάλλον της διοίκησης... βγαίνει πως το θέμα θα λήξει θετικά εντός λίγων ημερών. Για να γίνει αυτό βέβαια τα χρήματα που θα δαπανηθούν θα είναι τα περισσότερα που έχουν δοθεί ποτέ για παίκτη από τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Χρυσικόπουλος ρωτήθηκε χθες από δημοσιογράφους για το τι ποσό είναι διατεθειμένος να ξοδέψει ο Ολυμπιακός, αφού η διοίκηση της Πορτουγκέζα κάνει την... δύσκολη και ανεβάζει τις απαιτήσεις και η απάντηση ήταν χαρακτηριστική: «Tο πόσα θα προσφερθούν για τον παίκτη, θα το μάθετε στο τέλος...». Το μόνο δεδομένο είναι πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να ολοκληρώσουν την μεταγραφή

Με σύμμαχο την μητέρα του...

Στον Ολυμπιακό άλλωστε έχουν έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια απόκτησης του Ντιόγκο. Ο λόγος για την μητέρα του παίκτη Κλαούντια Μπαζίλια, που επισκέφτηκε την Αθήνα, ξεναγήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη και έφυγε από την χώρα με τις καλύτερες εντυπώσεις από τους εντυπώσεις, αφού πήρε μια γεύση από τα παραλιακά μέρη των νοτίων προαστίων..

sportdog.gr

Πρώτος στην πρώτη ιστιοδρομία ο Παπαθανασίου


Ιδανική αρχή έκανε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Ο Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε πρώτος στην πρώτη ιστιοδρομία με σκάφη τύπου ΦΙΝΝ, χωρίς βαθμούς ποινής.

Περιμένει τον Ζιβέ o ΠΑΟ


Η περίπτωση απόκτησης του Γάλλου αμυντικού Γκαέλ Ζιβέ είναι η μοναδική εκκρεμότητα που έχουν οι «πράσινοι» στον μεταγραφικό τομέα. Οι «πράσινοι» έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες (τα βρήκαν με την ομάδα του έκαναν την προσφορά στον παίκτη) και πλέον περιμένουν την οριστική απάντηση για να ξέρουν αν τον υπολογίζουν ή όχι.

Η μικρή διαφορά στο οικονομικό, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού μπορεί να... γεφυρωθεί, το θέμα είναι αν ο παίκτης θέλει να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα ή προτιμήσει μέχρι την τελευταία στιγμή να ψάξει για κάτι καλύτερο (υπάρχουν και οι... σειρήνες που ακούν στο όνομα Γουέστ Χαμ).

Όπως και να έχει στο «τριφύλλι» θα προσπαθήσουν από Δευτέρα να πιέσουν λίγο τα πράγματα για να πάρουν μια απάντηση, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα αν ο γάλλος απαντήσει αρνητικά το πιο πιθανό είναι να αφήσουν την μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού για τον Ιανουάριο

sportdog.gr

Δεν προλαβαίνουν με Ομόνοια Μπασινάς-Κυριάκος


Οι δύο παίκτες δεν θα είναι έτοιμοι, όπως αποκάλυψε και ο Γιώργος Δώνης, αρκετά μετά το χθεσινό φιλικό με την Μπόλτον και δεν υπολογίζονται από το τεχνικό της Ένωσης. Ο Γιώργος Δώνης επίσης επιβεβαίωσε πως δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν οι Κονέ και Ενσαλίβα οι οποίοι έχουν αρχίσει να ψάχνουν ομάδα.

Πληρώνει πάνω από 2 εκατομμύρια στον Σόλιντ ο Ολυμπιακός


Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης δικαίωσε τον Τροντ Σόλιντ, στην διαμάχη του με τον Ολυμπιακό, μετά την απόλυσην του και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα... σπασμένα.

Ο Νορβηγός ζητούσε κάτι παραπάνω από 2 εκ. ευρώ (1.4 εκ. για τον ίδιο και περισσότερα από 600 χιλιάδες για τους άμεσους συνεργάτες του). Ο Νορβηγός τεχνικός δεν έκανε δηλώσεις σχετικά, αλλά ο Βέλγος δικηγόρος του (γνωστός από την υπόθεση Μπόσμαν), ο Ζαν Λουίς Ντουπόν, τόνισε σε Νορβηγικά μέσα: «Ο κ. Σόλιντ κέρδισε τη δικαστική διαμάχη και είναι ευχαριστημένος με την τροπή που πήρε η υπόθεση».

Έχασε ο Αλεξανίδης, ελπίζει στο ρεπεσάζ


Με παρατήρηση, 2.10 πριν το τέλος του πενταλέπτου, ο Λαυρέντης Αλεξανίδης αποκλείστηκε στα προημιτελικά της κατηγορίας των -60 κιλών, στο Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνου.

Ο Έλληνας αθλητής, ηττήθηκε από τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007, Ρούμπεν Χουκς, ωστόσο διατηρεί ακόμη ελπίδες πρόκρισης, στα ρεπεσάζ αφού στον τελικό του α' προκριματικού γκρουπ, ο Χουκς επικράτησε του Ξαβιέ Αντόνιο Γκουέντες Σάντσεζ από τη Βενεζουέλα. Ο τελευταίος, σε αγώνα για τη φάση των "16" έκανε την έκπληξη επικρατώντας με Ippon του Αμερκανού Ταράτζε Ουίλιαμς-Μάρεϊ

Απογοήτευσε ο Βλάσης Μάρας


Ο Βλάσης Μάρας απογοήτευσε στην προσπάθεια του στα προκριματικά του μονόζυγου στην ενόργανη γυμναστική των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την πρόκριση του στα τελικά του αγωνίσματος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν κακός, αφού είχε πτώση και στη συνέχεια άσχημη έξοδο στην προσπάθεια του.

Ο Έλληνας αθλητής της έμεινε εκτός τελικού, αφού η βαθμολογία των κριτών ήταν 13.975 βαθμοί, χαμηλότερη από εκείνη του αντιπάλου του στο πρώτο γκρουπ, Μοχάμεντ Σρουρ (Αίγυπτος).

Μετά το τέλος των προσπαθειών του ήταν εμφανώς απογοητευμένος. Πλέον, απομένει να αγωνιστεί στα προκριματικά του άλματος στις 08:47, όπου ελπίζει να έχει καλύτερη τύχη και να προκριθεί.

ΤΣΕΛΣΙ - Επίσημη πρόταση για Ρομπίνιο


Και επίσημα πλέον το ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον Ρομπίνιο. Οι "μπλε" προχώρησαν χθες το βράδυ σε επίσημη πρόταση προς τη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του διεθνή Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, είδηση που ανακοινώθηκε και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγγλικού συλλόγου. Το ποσό δεν έγινε γνωστό, ωστόσο σύμφωνα με τα ΜΜΕ κυμαίνεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Εκπληκτικός ο Πανσερραϊκός, 4-1 την Ουντινέζε!


Σημαντική νίκη σε φιλικό αγώνα επί της ιταλικής Ουντινέζε με 4-1 πέτυχε απόψε ο Πανσερραϊκός στο γήπεδο των Σερρών, παρουσία περίπου 2.000 θεατών.

Η μακεδονική ομάδα είχε πολύ καλό ξεκίνημα και πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 1' ο Μπόζινταρ Τάντιτς με σουτ έκανε το 1-0 ενώ ο ίδιος παίκτης με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος οι Ιταλοί μείωσαν σε 2-1, ενώ στο 70΄ ο Γεωργιάδης κέρδισε πέναλτι, το οποίος μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος (3-1).

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πάλι ο Γεωργιάδης πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του και δεύτερο δικό του.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Κηπουρός, Βοσκόπουλος, Καλλιμάνης, Κολίν, Πιπίνης, Ζουντί, Αμπουμπακάρι, Διγκόζης, Μπαϊκαρά, Τάντιτς, Γκουγκουλιάς. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Κοτταράς, Ανάκογλου, Γκούρτσας, Αντάντο, Κωνσταντινίδης, Μανουσαρίδης, Πετρόφ.

Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Χορέρο, Πασκουάλε, Ντ' Αγκοστίνο, Βουγιαντίνοβιτς, Λούκοβιτς, Μπάστα, Ισλα, Κουαλιαρέλα, Ντι Νατάλε, Σάντσες.

sportdog.gr