Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2009

Champions League: Τεράστιο «Χ» του ΑΠΟΕΛ στη Μαδρίτη, όλα τα αποτελέσματα της Τρίτης !

Το ΑΠΟΕΛ στάθηκε εξαίσια στο «Βιθέντε Καλντερόν» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, και με εξαιρετική εμφάνιση τρέλανε την οικουμένη, πανηγυρίζοντας δίκαια και πανάξια λευκή ισοπαλία.

Τόσο η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ, όσο και το αποτέλεσμα αγγίζει τα όρια του θαύματος, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παλεύουν φιλότιμα, και να καταθέτουν κάθε ικμάδα των δυνάμεων τους και να αφήνουν άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:


Α’ όμιλος


Γιουβέντους-Μπορντό 1-1
63’ Ιακουίντα / 75’ Πλασίλ

Μακάμπι Χάιφα-Μπάγερν Μονάχου 0-3
64’ Φαν Μπούιτεν, 85’, 88’ Μέλερ

Η βαθμολογία


1. Μπάγερν Μονάχου 3 3-0
2. Μπορντό 1 1-1
3. Γιουβέντους 1 1-1
4. Μακάμπι Χάιφα 0 0-3

Β’ όμιλος

Βόλφσμπουργκ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-1
36’, 41’ (πεν), 86’ Γκραφίτε / 76’ Ντζαγκόεφ

Μπεσίκτας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
77’ Σκόουλς

Η βαθμολογία


1. Βόλφσμπουργκ 3 3-1
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 2-0
3. Μπεσίκτας 0 0-2
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0 1-3

Γ’ όμιλος

Ζυρίχη-Ρεάλ Μαδρίτης 2-5
64’ (πεν) Μαργκέρα, 65’ Έγκερτερ / 27’, 89’ Ρονάλντο, 34’ Ραούλ, 45’+1’ Ιγκουαΐν, 90’+3’ Γκούτι

Μαρσέιγ-Μίλαν 1-2
49’ Χάιντσε / 28’, 74’ Ιντσάγκι

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 3 5-2
2. Μίλαν 3 2-1
3. Μαρσέιγ 0 1-2
4. Ζυρίχη 0 2-5

Δ’ όμιλος

Τσέλσι-Πόρτο 1-0
48’ Ανελκά

Ατλέτικο Μαδρίτης-ΑΠΟΕΛ 0-0

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 3 1-0
2. ΑΠΟΕΛ 1 0-0
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 1 0-0
4. Πόρτο 0 0-1


Χάνει και Γκαλέτι o Oλυμπιακός !

Μέσα σε όλα που συμβαίνουν αυτές τις μέρες στον Ολυμπιακό, ο τραυματισμός του Γκαλέτι ήρθε για να «δέσει το γλυκό»! Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υπέστη θλάση, χάνει σίγουρα το αυριανό παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άλκμααρ, αλλά και πιθανότατα τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Την Τετάρτη ο διεθνής χαφ θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί επακριβώς η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Το συγκεκριμένο πρόβλημα συνήθως αφήνει τον παίκτη περίπου δύο εβδομάδες εκτός προπονήσεων. Πέραν του Γκαλέτι, ο Πάντοβιτς έχει να «πονοκεφαλιάζει» με την κατάσταση του Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί αύριο (αν και η μαγνητική βγήκε «καθαρή»). Θυμίζουμε πως εκτός πλάνων βρίσκονται επίσης οι Μαρέσκα και Σοϊλέδης.



Ναφτί: «Δε θα φοβηθούμε τον Παναθηναϊκό»

Ο Μεχντί Ναφτί ήταν ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του Άρη στη σαββατιάτικη αναμέτρηση των κιτρίνων με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ασταμάτητος, με σωτήριες επεμβάσεις στην άμυνα και μέσα σε κάθε φάση… με σημαντικότερη αυτή του τρίτου λεπτού που ο Γαλλοτυνήσιος έμελε να φέρει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, βάζοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Ναφτί μίλησε για τη μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας, με επίκεντρο την περασμένη αγωνιστική και το επίπεδο ετοιμότητας του, δίνοντας τέλος τα δικά του προγνωστικά για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (20/09), στο Ο.Α.Κ.Α....

«Είμαστε μια καινούρια ομάδα και δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι, αλλά καταφέρνουμε και παίρνουμε τους τρεις βαθμούς, χωρίς να φθάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης και αυτό μας ευχαριστεί όλους στην ομάδα. Δεν έχουμε δείξει την πραγματική μας εικόνα μέσα στο γήπεδο, αλλά το θετικό είναι ότι καταφέραμε να έχουμε αυτή τη στιγμή επτά βαθμούς. Αλλά πρέπει να προσέξουμε όλοι γιατί αν παίξουμε έτσι κόντρα σε πραγματικά μεγάλους αντιπάλους, δε θα μπορέσουμε να κερδίσουμε βαθμούς. Πρέπει να έχουμε διάρκεια στα θετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας συνεχώς την απόδοση μας».

Παρά τη θέση του, ο Γαλλοτυνήσιος μέσος αρέσκεται να σουτάρει, βρισκόμενος αρκετές φορές στα όρια της περιοχής. Το γκολ του το πανηγύρισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που λίγοι γνωρίζουν τη σημασία του, όπως δηλώνει. Ερχόμενος στους κίτρινους μετά από εξάμηνη αγωνιστική απραγία, τη φετινή σεζόν εκδηλώνει όλη την αγωνιστική του δίψα, εμφανίζοντας ωστόσο ακόμα σημάδια ελλιπούς ετοιμότητας. Πως το εξηγεί ο ίδιος;

«Προέρχομαι από μία κακή χρονιά. Έξι μήνες δεν αγωνιζόμουν. Επιπλέον, πλησιάζω τα 31 χρόνια της ηλικίας. Αυτό μου δίνει μια περισσότερη νευρικότητα, αλλά τώρα νιώθω καλά, έτοιμος να προσφέρω στην ομάδα μου. Η απόδοση μου στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε, αλλά αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους. Καταρχάς ακόμα δε βρίσκομαι στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης και επιπλέον είχα κάποιες ενοχλήσεις στην ωμοπλάτη και στο γόνατο. Επίσης, η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο δεν έτρεχε το ίδιο, ήταν τακτικά ανοργάνωτη».

Ερωτηθείς τέλος για το πρώτο ποδοσφαιρικό στοίχημα της σεζόν επί αθηναϊκού εδάφους, κόντρα στους πράσινους, είπε: «Καταρχάς να πω ότι το αποτέλεσμα του Κυριακάτικου αγώνα δεν πρόκειται να φανερώσει τίποτα γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς. Γνωρίζουμε ότι παίζουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας. Ωστόσο εμείς θα μπούμε με την ίδια νοοτροπία, όπως και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Θα σεβαστούμε τον αντίπαλο, αλλά δεν θα τον φοβηθούμε».

Ολυμπιακός: Παρελθόν ο Κετσπάγια

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Τιμούρ Κετσπάγια, μετά από συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΠΑΕ την Τρίτη το πρωί. Ο Γεωργιανός τεχνικός πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους», κάτι που είχε διαφανεί από τη Δευτέρα και όσα είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων.

Η διαδικασία έκδοσης του διαζυγίου ήταν συνοπτική, αφενός λόγω του χαμηλού συμβολαίου του Κετσπάγια, αφετέρου επειδή φημολογείται ότι υπάρχει όρος σύμφωνα με τον οποίο σε ενδεχόμενη απομάκρυνσή του παίρνει ένα πολύ μικρό ποσό ως αποζημίωση. Στον πάγκο της ομάδας μέχρι νεωτέρας θα κάθεται ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε χρέη κατασκόπου στην ομάδα του Πειραιά. Η συγκεκριμένη λύση πάντως είναι προσωρινή.