Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2009

O "μάγος" Ριμπερί (ΒΙΝΤΕΟ)


Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Γιουβέντους δεν ανέδειξε νικητή καθώς έληξε ισόπαλο 0-0, όμως το κοινό που κατέκλυσε την "Αλιάντς Αρίνα" θα έχει να θυμάται για αρκετό καιρό μία τρομερή ενέργεια του Φρανκ Ριμπερί στο πρώτο ημίχρονο.







Απολάυστε την φοβερή ενέργεια του Ριμπερί:


Eθνική Ελλάδας: Έκπληξη με Μάντζιο ο Ρεχάγκελ !

Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε την Παρασκευή (2/10) και τα ονόματα των διεθνών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι οποίοι θα αποτελούν την αποστολή της Εθνικής ανδρών για τους αγώνες με τη Λετονία (10/10) και το Λουξεμβούργο (14/10), που θα γίνουν στο ΟΑΚΑ.

Ανάμεσα στους 24 που κλήθηκαν για τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 είναι η επιστροφή στην Εθνική των Σεϊταρίδη και Μάντζιου.

Και αν για τον Γιούρκα η κλήση ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, από τη στιγμή που εδώ και τρεις εβδομάδες έχει βρει ομάδα και προπονείται με τον Παναθηναϊκό, για τον Μάντζιο, που είναι παραγκωνισμένος η επιλογή του ήταν έκπληξη.

Αναλυτικά η 24άδα του Οτο Ρεχάγκελ: Χαλκιάς, Σηφάκης, Τζόρβας, Παπαδόπουλος Α., Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Νίνης, Τζιόλης, Πλιάτσικας, Μάκος, Φωτάκης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Πατσατζόγλου, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Αμανατίδης, Σαμαράς, Μάντζιος.

Europa League: Nτιναμό Β.-Παναθηναϊκός 0-1 (ΒΙΝΤΕΟ)


Το δεξί του πόδι παραμένει ακόμα ισχυρό. Ο Γιώργος Καραγκούνης όπλισε στο 79ο λεπτό, νίκησε τον Ντόλχα και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη, απέναντι στη Ντιναμό Βουκουρεστίου με σκορ 1-0. Χαμένο πέναλτι για τους Ρουμάνους στο 87’. Ανώτεροι οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη. Ισοπαλία 1-1 απέσπασε η Στουρμ Γκρατς από τη Γαλατασαράι.

Το ματς:


Θα ήταν τουλάχιστον άδικο αν ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε τους τρεις βαθμούς απέναντι σε αυτό τον αντίπαλο. Η Ντιναμό Βουκουρεστίου παρουσιάστηκε κατώτερη των απαιτήσεων μιας τέτοιας διοργάνωσης και σίγουρα δεν αποτελεί φόβητρο για καμία ομάδα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που αμύνεται μαζικά εντός έδρας, σε παιχνίδια τα οποία πρέπει να κερδίσει αν θέλει να ελπίζει για πρόκριση… Το 1-0 είναι φτωχό αν αναλογιστούμε τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, αλλά σαφώς αυτό που μετρά είναι οι βαθμοί που μπαίνουν στο σακούλι!

Γνώριμο σκηνικό είχε να αντιμετωπίσει στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Έναν αντίπαλο «ταμπουρωμένο» πίσω, με σφιχτή μεσαία γραμμή και προσπάθειες μοναχά από αντεπιθέσεις. Όπως ακριβώς δηλαδή παρατάσσονται οι περισσότερες ελληνικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας στα μεταξύ τους παιχνίδια. Το στοιχείο που παρατηρήθηκε στον τρόπο που αναπτυσσόταν το «τριφύλλι» ήταν οι στασιμότητα. Σπάνια οι ακραίοι έκαναν κίνηση να ανοίξουν χώρους για να υποδεχτούν την μπάλα, άρα ελάχιστες προσπάθειες μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ως εκεί. Οι κάθετες που επιχείρησε ο Ζιλμπέρτο δεν έπιασαν τόπο, οι γιόμες του Κατσουράνη στην πλάτη της άμυνας των Ρουμάνων επίσης. Οι αμυντικοί της Ντιναμό είχαν διαβάσει καλά τον τρόπο παιχνιδιού των «πρασίνων» και αποδιοργάνωσαν εντελώς τον Λέτο, ενώ ο Καραγκούνης δεν μπήκε στο ρυθμό του αγώνα. Η φλύαρη υπεροχή των φιλοξενούμενων δεν μετουσιώθηκε σε κάτι παραπάνω και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα. Αδυνατούσε να περάσει την κάθετη πάσα και να πατήσει περιοχή με τη μπάλα στα πόδια. Για μια στιγμή τα κατάφερε για λίγα λεπτά, χωρίς αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία καταγράφηκε στο 54’, όταν το σουτ του Σαλπιγγίδη μέσα από την περιοχή έδιωξε ο τερματοφύλακας της Ντιναμό. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, το «τριφύλλι» είχε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε εύκολα τη μπάλα στο κέντρο, όμως έπεφτε συνεχώς στο «τείχος» που είχαν σχηματίσει οι αντίπαλοι στο ύψος της περιοχής…

Παρόλα αυτά, ο γόρδιος δεσμός λύθηκε από τον Γιώργο Καραγκούνη. Στο 79’ ο «τυπάρας» εξαπέλυσε έναν συρτό… κεραυνό από μακρινή απόσταση και έγραψε το 1-0. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι «πράσινοι» θα έπαιρναν τους 3 βαθμούς, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Ντιναμό από τον Μπιέρσμιρ. Ευτυχώς την εκτέλεσή του ανέλαβε ο νεοεισελθόντας Νικουλέσκου και αστόχησε (85’). Το σκορ διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη που δικαιούνταν βάσει της δυναμικής της Ντιναμό και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 1-1 της Γαλατασαράι με την Στουρμ Γκρατς πέρασε στη δεύτερη θέση, σε ισοβαθμία με τους Ρουμάνους.

Η βαθμολογία

1. Γαλατασαράι 4 (4-2)
2. Παναθηναϊκός 3 (2-3)
3. Ντιναμό Βουκουρεστίου 3 (1-1)
4. Στουρμ Γρατς 1 (1-2)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντ. Βουκουρεστίου (Ντάριο Μπονέτι): Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Κονέ, Μπόστινα, Αντριαν Κριστέα, Αντρεϊ Κριστέα, Τόρζε, Σκαρλατάτσε, Ταμάς, Αλέξε (52' Ζίκου).

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε):
Τζόρβας, Καντέ, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Κατσουράνης, Λέτο (46' Νίνης), Καραγκούνης (83' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (67' Ρουκάβινα).



πηγή:sport-fm