Κυριακή, Αυγούστου 03, 2008

«Έκλεισε» ο Ντούντου


Σύμφωνα με τη ΠΑΕ Ολυμπιακός υπάρχει προφορική συμφωνία και με την διοίκηση της ΤΣΣΚΑ που θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη στην ελληνική ομάδα. Η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής από τους πρωταθλητές Ελλάδας, πιθανότατα θα βγει την Δευτέρα και ο Ντούντου θα αμείβεται με περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τα επόμενα 3 χρόνια.

To βιογραφικό του Ντόυντου

Πήραν το Ευρωπαϊκό οι Έφηβοι !


Η Εθνική Εφήβων στο Μπάσκετ επικράτησε 57-50 της Λιθουανίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η εθνική μας ομάδα των εφήβων, αν και ξεκίνησε «νωθρά», εν συνεχεία βρήκε τον ρυθμό της και σταδιακά έπαιρνε και τον έλεγχο του τελικού.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν οι Σλούκας (16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ) και Παππάς (14 πόντους, 7 ριμπάουντ), αλλά όλοι οι διεθνείς συνέβαλαν στη νίκη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Έφηβοι κατέκτησαν το τρόπαιο αήττητοι.

Τα δεκάλεπτα: 6-11, 27-25 (ημίχρονο), 43-38, 57-50.

Οι συνθέσεις: ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Μάντζαρης 2, Παπανικολάου 10, Γεωργάκης, Σλούκας 16, Παππάς 14, Κασελάκης 7, Σαρικόπουλος 8.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Μασάλσκις): Καϊρις, Σαπιέγκα, Πετσιουκεβίτσιους 4, Μπερτάσιους 8, Γκάσκα 9, Σλέζας 3, Μπιρούτα 2, Μοτιεγιούνας 17, Καντεβίτσιους 7.

Ξέσπασε η ΑΕΚ με Πεντάρα !















Εντυπωσιακή κατά διαστήματα ήταν η ΑΕΚ στο φιλικό κόντρα στην Ανκαραγκουτσού, την οποία και συνέτριψε με 5-0. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τέρμα του Σκόκο (19’), ο Μπλάνκο τα διπλασίασε στο 20’ και ο Μαϊστόροβιτς στο 28’ έκανε το 3-0, που ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου. Παυλής στο 70’ και Μπερνς στο 73ο λεπτό διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Καλά στοιχεία έδειξε για μια ακόμα φορά ο Νάτσο Σκόκο. Δεν αγωνίστηκαν Μπασινάς και Κυργιάκος. Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό της ΑΕΚ επι Αυστριακού εδάφους. Επόμενο τεστ στο ΟΑΚΑ μπροστά στο κοινό της με αντίπαλο την Μπόλτον, με τους Κυργιάκο, Μπασινά στην ενδεκάδα και την παρουσίαση της νέας φανέλας.

Η σύνθεση της ΑΕΚ

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Καφές (46΄ Χετεμάι) , Αλεξόπουλος (74΄ Ενσαλίβα), Ριβάλντο (46΄ Πλιάτσικας), Λαγός(69΄ Γκέντσογλου), Χουανφράν (46΄ Ράμος), Ρίκκα (59΄ Ταχτσίδης), Σκόκο(46΄ Μπερνς), Μπλάνκο, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας (74΄ Κουτρομάνος).

1-0


2-0



3-0


4-0



5-0

Mπραντάο ! Ένα θηρίο για τον Θρύλο !






















Όπως όλα δείχνουν ο Μπραντάο μάλλον δείχνει να κλέινει στον Ολυμπιακό. Την Δευτέρα ή την Τρίτη θα ανακοινωθεί η μεταγγραφή του και ήδη ο Βραζιλίανος έχει φροντίσει να μάθει πολλά για τους «ερυθρόλευκους» ρωτώντας τον πρώην ποδοσφαιριστή τους αλλά και πρώην συμπαίκτη του στη Σαχτάρ, Νέρι Καστίγιο.

Το βιογραφικό του !

Όνομα :
Evaeverson Lemos da Silva
Ημερ.Γέννησης : October 16, 1980
Τόπος γεννήσεως: Σάο Πάολο
Εθνικότητα: Βραζιλίανος
Ύψος : 1,89 m
Βάρος : 78 kg

Στατιστικά:
Σεζόν
Ομάδα
Χώρα
ΚατηγηρίαΣυμμετοχέςΓκολ
2006-07 Shakhtar Donetsk UKR A 20 9
2005-06 Shakhtar Donetsk UKR A 36 21
2004-05 Shakhtar Donetsk UKR A 21 12
2003-04 Shakhtar Donetsk UKR A 26 10
2002-03 Shakhtar Donetsk UKR A 18 4
2002-03 Shakhtar 2 UKR B 5 3
2001-01 São Caetano BRA A 0 0
2000-00 Iraty BRA
0 0
Career Totals:12659













Διεθνές Φιλικά !

Tσέλσι-Μίλαν 5-0

Νικολάς Ανελκά
(8’΄, 18’, 51’, 58’), Φρανκ Λάμπαρντ (3').



Λοκομοτίβ Μόσχας-Σεβίλλη 0-3

Ρόμαριτς (4’), ο Κονέ (23’) Σεβαντόν (82’).



Γιουβέντους-Αμβούργο 0-3

Γκερέρο (19'), Όλιτς (90',91')

Πρώτη νίκη στην F1 για τον Κοβαλάινεν


Την πρώτη νίκη στην καριέρα του στη Formula 1 πανηγύρισε ο Χέικι Κοβαλάινεν στο σημερινό Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Ο πιλότος της McLaren Mercedes αν και δεν πραγματοποίησε καλή εκκίνηση, αφού τον πέρασε αμέσως ο Μάσα, κατάφερε να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας του «χαμογέλασε» η τύχη.

Ο κινητήρας της Ferrari του Βραζιλιάνου πιλότου «παρέδωσε» το «πνεύμα» του και ο Φινλανδός πέρασε μπροστά και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φόρα. Ο δεύτερος οδηγός της αγγλικής ομάδας χρειάστηκε 1 ώρα 37 λεπτά, 27 δευτερόλεπτα και 67 δέκατα για να ολοκληρώσει τους 70 γύρους που αποτελούσαν το Γκραν Πρι και χάρισε 10 υπερπολίτιμους βαθμούς στην ομάδα του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεύτερος ήταν ο Τίμο Γκλοκ και τρίτος ο Κίμι Ράικονεν.

Αναλυτικά, η κατάταξη στο GP της Ουγγαρίας ήταν :

1. Κοβαλάινεν (ΜακΛάρεν)
2. Γκλοκ (Τογιότα)
3. Ραϊκόνεν (Φεράρι)
4. Αλόνσο (Ρενό)
5. Χάμιλτον (ΜακΛάρεν)
6. Πικέ (Ρενό)
7. Τρούλι (Τογιότα)
8. Κούμπιτσα (BMW)

Βαθμολογία οδηγών

1. Χάμιλτον 62
2. Ραϊκόνεν 57
3. Μάσα 54
4. Κούμπιτσα 49
5. Χάιτφελντ 41
6. Κοβαλάινεν 38

Βαθμολογία κατασκευαστών

1. Φεράρι 111
2. ΜακΛάρεν 100
3. BMW 90
4. Τογιότα 35
5. Ρενό 31
6. Ρεντ Μπουλ 24


Πεντάρα στη Μίλαν η Τσέλσι !


Όχι 1, όχι 2, όχι 3, όχι 4, αλλά πέντε γκολ φιλοδόρησε την Μίλαν η Τσέλσι σε φιλικό αγώνα που έγινε στη Μόσχα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Νικολάς Ανελκά ο οποίος πέτυχε τέσσερα γκολ (8’΄, 18’, 51’, 58’), ενώ το σκορ είχε ανοίξει στο 3’ ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Τέλος η προετοιμασία για Κακά


Ο Κακά θα χάσει το υπόλοιπο της προετοιμασίας με τη Μίλαν λόγω του προβλήματος που τον ταλαιπωρεί. Σύμφωνα με την επίσημη Μίλαν, ο Βραζιλιάνος υποφέρει από "επίμονη φλεγμονή στο αριστερό γόνατο". Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Κακά χάνει το υπόλοιπο της προετοιμασίας της ομάδας του, και ίσως να χάσει και μέρος της κανονικής σεζόν.

Πολύ άσχημα νέα για τους "ροσονέρι" δηλαδή, οι οποίοι ήδη έχουν στείλει Πάτο και Ροναλντίνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, την ώρα που ο Μάρκο Μποριέλο είναι εκτός για τους επόμενους δύο μήνες, ενώ ακόμη και ο Φίλιπο Ιντζάγκι αντιμετωπίζει τα προβληματάκια του, αφού έχει μυϊκές αδυναμίες.

Έτσι οι Μιλανέζοι έχουν μείνει χωρίς επιθετικογενείς παίκτες, και το μόνο που ελπίζουν είναι να βάλει ο Θεός το χέρι του, ή να βάλει ο Μπερλουσκόνι στην τσέπη το δικό του...

Κόπηκαν τρεις ενόψει Πεκίνου


Την τελευταία προπόνησή της επί ελληνικού εδάφους πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Εθνική Ελλάδας.

Με την ολοκλήρωση της, οι Στράτος Περπέρογλου, Βασίλης Ξανθόπουλος και Δημήτρης Τσαλδάρης, οι οποίοι μετείχαν στις προπονήσεις, αποχαιρέτισαν τους συμπαίκτες τους και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου έναν προς έναν, ευχόμενοι σε καθέναν ξεχωριστά "καλή επιτυχία" στη δύσκολη αποστολή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης, αναφερόμενος στους τρεις παίκτες που μετείχαν στην προετοιμασία σε όλο αυτό το διάστημα, τόνισε:

"Είναι μέλη της ομάδας και ό,τι κάνουμε ανήκει και σ’ αυτούς και σε όλα τα παιδιά που ξεκινήσαμε μαζί την προετοιμασία. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή, όταν πρέπει να αποχωριστείς παιδιά με τέτοιο ήθος, που δούλεψαν σκληρά. Δυστυχώς είναι κάτι που πρέπει να γίνει".

Ο "δράκος" έδωσε ρεπό στους διεθνείς, ενώ η αποστολή της Εθνικής αναχωρεί για την Κίνα τη Δευτέρα στις 10:30.

Βγενόπουλος: "Δέσμιοι κανενός"


Στην ονομασία του γηπέδου αναφέρθηκε ο Ανδρέας Βγενόπουλος καθώς η "Marfin" κατέθεσε προσφορά ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στον πρόσφατο διαγωνισμό, ώστε το γήπεδο να πάρει την ονομασία της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο μέτοχος του Παναθηναϊκού κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα το "Goal", με μοναδικό σκοπό να μη δοθεί το όνομα του γηπέδου σε εταιρεία "ξένη" προς τα συμφέροντα του συλλόγου...

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε για το θέμα: "Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο εκδοχές για τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη είναι να αποφασιστεί ότι θα πωληθεί το «naming» του γηπέδου και με τον τρόπο αυτό να υπάρξουν έσοδα της τάξεως των 23 εκατ. ευρώ, που θα αφορούν αυτό το μεγάλο έργο για τον Παναθηναϊκό. Η δεύτερη εκδοχή είναι να μην ισχύσει αυτή η διαδικασία. Και να ονομαστεί το νέο μας γήπεδο "Panathinaikos Stadium" ή "Panathinaikos Arena".

Ως "Marfin' μπήκαμε σε αυτήν τη διαδικασία, διότι δεν θέλαμε να δοθεί το "brand name" σε εταιρεία "ξένη" προς τον Παναθηναϊκό και τα συμφέροντά του. Εάν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσει να κρατήσει το όνομα και να μην υπάρξει διαγωνισμός, άρα και τα επιπλέον έσοδα, που θα προκύψουν μέσω αυτού, είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα από την πλευρά μας.

Σας εξήγησα τις προθέσεις μας. Δεν θέλουμε να είναι ο Παναθηναϊκός δέσμιος κανενός! Απλώς αντί να αποκτήσει το "naming" του γηπέδου κάποια άλλη εταιρεία και το γήπεδο του Παναθηναϊκού να φέρει, επί παραδείγματι, το όνομα μιας εταιρείας, όπως η "Intracom" ή η "Coca Cola", είπαμε να κάνουμε την κίνηση αυτή και να υπάρχει το όνομα της "Marfin" στο γήπεδο του Παναθηναϊκού".

Δοκιμάζει τον Μιχάλη Κωνσταντίνου η Γουεστ Χαμ !


Στη Γουέστ Χαμ δοκιμάζεται ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος επιθετικός αγωνίστηκε στο α’ ημίχρονο στον χθεσινό φιλικό παιχνίδι της ομάδας του Λονδίνου με τη Γκρέις, στο οποίο τα «σφυριά» ηττήθηκαν με 2-1.

«Στην σύνθεση της Γουέστ Χαμ ήταν και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, Κύπριος διεθνής επιθετικός το συμβόλαιο του οποίου έχει λήξει και προπονείται με την ομάδα μας. Ο 30χρονος παίκτης έχει εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό», αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Γουέστ Χαμ.

Ο Κωνσταντίνου δεν ήθελε αρχικά να μπει στη διαδικασία της δοκιμής, αποφάσισε όμως να το κάνει καθώς οι μέρες περνούν και ακόμα δεν έχει βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Μπραντάο: Ο Καστίγιο μου έχει πει τα καλύτερα


Ένα βήμα πριν από την ένταξή του στη δύναμη του Ολυμπιακού, δηλώνει ότι βρίσκεται ο Μπραντάο, ο οποίος έχει φροντίσει να μάθει πολλά για τους «ερυθρόλευκους» ρωτώντας τον πρώην ποδοσφαιριστή τους αλλά και πρώην συμπαίκτη του στη Σαχτάρ, Νέρι Κσατίγιο.

«Μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα Δευτέρα ή Τρίτη, θα έχουμε οριστικές εξελίξεις όσον αφορά την ομάδα που θα παίζω του χρόνου. Γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει πολύ. Έχω ανακοινώσει και στη Σαχτάρ ότι θέλω να φύγω. Βρίσκομαι έξι χρόνια στο Ντόνετσκ. Η Σαχτάρ μού έδωσε τα πάντα, και εγώ το ίδιο. Θεωρώ ότι ο κύκλος μου ολοκληρώθηκε. Θέλω να αλλάξω παραστάσεις, χώρα, να παίξω μπάλα σε ένα καινούργιο πρωτάθλημα», είπε ο Μπραντάο στην εφημερίδα «SportDay»..

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που πήρε από τον Καστίγιο, ο Βραζιλιάνος παίκτης δήλωσε: «Η τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν πριν από 3-4 ημέρες. Ο Νέρι μου έχει πει τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Με έχει ενθουσιάσει έτσι όπως μου έχει παρουσιάσει τα πράγματα. Πρωταθλητισμός, Τσάμπιονς Λιγκ, το γήπεδο γεμάτο σε κάθε παιχνίδι, ιδανική πόλη η Αθήνα. Φυσικά και με προέτρεψε να πάω στον Ολυμπιακό. Άλλωστε έχω από πρώτο χέρι εντυπώσεις για το κλίμα στο γήπεδο, τη χώρα, από τον αγώνα που δώσαμε για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Άνοιξε την καρδιά του!



Όταν έκανε τα σχέδιά του για τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε περίμενε ότι μερικά πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά, όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Ορισμένες μεταγραφές που δεν έγιναν αλλά και κάποιες που πρόκειται να γίνουν, έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στον Ισπανό προπονητή, σύμφωνα με όσα εξομολογήθηκε ο ίδιος σε συμπατριώτες του.

Τα στοιχεία των συζητήσεων με Ισπανούς δημοσιογράφους που προκύπτουν από σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Γκολ», αλλά και του «Φιλάθλου», είναι ιδιαιτέρως σοβαρά αν όντως οι Ισπανοί συνάδελφοι τα μετέφεραν πιστά. Και ενδεχομένως υπάρξουν απαντήσεις τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία:

** Ο Βαλβέρδε είναι απογοητευμένος από το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές που ζήτησε δεν αποκτήθηκαν, με εξαίρεση τον Όσκαρ, και αυτό δεν του επιτρέπει να υλοποιήσει αυτά που έχει στο μυαλό του, όσον αφορά τον τρόπο του παιχνιδιού της ομάδας του.

** Δεν επιθυμεί να αποκτηθούν πολλοί Βραζιλιάνοι παίκτες, με εξαίρεση τον Ντιόγκο, γιατί θεωρεί ότι είναι μεγάλο ρίσκο να έχεις στην ομάδα του πολλούς ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά και τη Λατινική Αμερική γενικότερα.

** Κάτι άλλο που έχει προκαλέσει την απογοήτευση του Ισπανού τεχνικού, είναι η σημαντική καθυστέρηση στην πραγματοποίηση των μεταγραφών από την πλευρά του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών να έχει αποκτηθεί μόνο ένας παίκτης.

** Απορούσε επίσης, μιλώντας πάντα με τους συμπατριώτες του, γιατί σχεδόν όλοι οι στόχοι της ομάδας απάντησαν αρνητικά στην πρόταση που δέχτηκαν.

** Εξέφρασε την ανησυχία του γιατί, μη έχοντας ενταχθεί στη δύναμή της κάποιος επιθετικός, θα αντιμετωπίσει την Ανόρθωση μόνο με τον Κοβάσεβιτς.

** Και το σοβαρότερο από όλα: Όσον αφορά τη θέση του αμυντικού χαφ (σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «GoalNews»), θεωρεί ότι δεν πρέπει να την καλύψει ο Ντούντου γιατί κατά την άποψή του η καριέρα του βρίσκεται σε πτώση, ενώ με τα ίδια χρήματα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να αποκτήσει τον Αλμπέλδα!

Ενημέρωση Αρθρου :

Θέση στο σημερινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο είναι δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα και την ενίσχυση της ομάδας, πήρε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός διέψευσε κατηγορηματικά ότι ισχύει κάτι τέτοιο και εξέφρασε την απορία του για το γεγονός, τονίζοντας ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ σχετικά, σε κάποιον συμπατριώτη του ή σε οποιονδήποτε άλλο, όπως επικαλείται η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Αναλυτικά η διάψευση του έμπειρου τεχνικού, που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έχει ως εξής: «Εκφράζω ειλικρινά την απορία μου για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, καθώς ουδέποτε είπα σε συμπατριώτη μου, ή οποιονδήποτε άλλο τα όσα περίεργα αναφέρονται σε αυτό. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το όνομά μου με τέτοιο τρόπο, όταν εγώ δεν έχω δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα, καθώς ότι έχω να πω το εκφράζω δημόσια. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα εκτός των άλλων ανακριβειών, αναφέρεται για παράδειγμα ότι εγώ δεν θέλω πολλούς Βραζιλιάνους στην ομάδα, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Θα ήθελα τέλος να τονίσω, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι συνεργάζομαι με την διοίκηση προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Βόμβα ΛεΜπρον !

Πολύ κοντά στον Ολυμπιακό ο Μπραντάο !


Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπραντάο φέρεται ότι βρίσκεται ο Ολυμπιακός, και πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεταγραφή του αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ίσως και μέχρι τη Δευτέρα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός κάνει αγώνα δρόμο, ώστε να τον εξασφαλίσει και να τον δηλώσει ως την Πέμπτη για να έχει δικαίωμα συμμετοχής - αν χρειαστεί - στα ματς του γ΄ προκριματικού γύρου. Οι διαπραγματεύσεις της ομάδας του Πειραιά με τη Σαχτάρ συνεχίζονται και είναι ιδιαίτερα σκληρές, όλα δείχνουν όμως ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία. Σε αυτήν, σύμφωνα, σύμφωνα με πηροφορίες, εμπλέκεται εμμέσως και ο... Καστίγιο, αφού ο Ολυμπιακός δέχεται να μην εισπράξει μια δόση από τη μεταγραφή του παίκτη στην ουκρανική ομάδα

Ο Μπραντάο αναμένεται - αν όλα πάνε καλά - να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών και να προλάβει να δηλωθεί στη λίστα εκείνων που θα αγωνιστούν στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, που πρέπει να σταλεί στην UEFA μέχρι την Πέμπτη. Η μεταγραφή του, αν επιτευχθεί, θα στοιχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον Ολυμπιακό.

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος αγωνίζεται τα τελευταία έξι χρόνια στη Σαχτάρ και πιέζει τη διοίκησή της για να φύγει. Πριν από έναν μήνα περίπου τον είχε ζητήσει η Γαλατασαράι, όμως η ομάδα του Ντόνετσκ απέρριψε την πρόταση των τριών εκατομμυρίων ευρώ που είχε καταθέσει. Η Σαχτάρ ζήτησε αρχικά επτά εκατομμύρια ευρώ από τους «ερυθρόλευκους» και η «χρυσή» τομή βρέθηκε στα πέντε. Υπάρχει μάλιστα η πληροφορία πως ο Ολυμπιακός θα δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στη Σαχτάρ και δεν θα πάρει την τελευταία δόση από την πώληση του Νέρι Καστίγιο, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων.

Άγνωστο παραμένει το ύψος των ετήσιων αποδοχών του Μπραντάο, που υπολογίζονται στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Κινείται πάλι για Ζιβέ ο ΠΑΟ


Ξανά στο στόχαστρο του ΠΑΟ βρίσκεται και πάλι ο Ζιβέ. Ο ΠΑΟ χρειάζεται όπωσδήποτε ένα κεντρικό αμυντικό και ο Ζιβέ αποτελεί μια πολύ καλή λύση.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις με την ελπίδα ότι το θέμα θα κλείσει θετικά αυτή τη φορά.

Πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις είναι οι απαιτήσεις του Γάλλου αμυντικού που αξίωνε αρχικά 1.8 εκ. ευρώ και ακολούθως υποχώρησε στο 1.5 εκ. ετησίως. Ωστόσο, στόχος των πρασίνων είναι να προσφέρουν έως 1.2 εκατ. ευρώ και τίποτα παραπάνω. Αν η Ζιβέ υποχωρήσει, η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί.

Αύριο τα σπουδαία για Ντούντου, περιμένει για Ντιόγκο


Λεπτομέρειες απέμειναν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ντούντου στον Ολυμπιακό, αφού ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους», το ίδιο και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το ρεπορτάζ από τον πειραϊκό σύλλογο και δεν απομένει παρά να περιμένουμε για την επαλήθευση της αισιοδοξίας.

Οι δύο ομάδες κατέληξαν στα 5 εκατ. ευρώ, αφού η ΤΣΣΚΑ έριξε τις αρχικές απαιτήσεις της κατά ένα εκατομμύριο. Μάλιστα, η επιθυμία του Βραζιλιάνου να έρθει στον Ολυμπιακό ήταν τόσο μεγάλη, που ήταν διατεθειμένος αν η ομάδα του επέμενε στα 6 εκατ. ευρώ να κάλυπτε ο ίδιος τη διαφορά, κάτι βέβαια που δεν χρειάστηκε.

Από χθες βρίσκεται στην Αθήνα συνεργάτης του μάνατζερ του Ντούντου, για να τακτοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί πιθανότατα αύριο και ο διεθνής παίκτης θα υπογράψει για συμβόλαιο για τρία χρόνια, με ετήσιες αποδοχές 1.5 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός περιμένει την απάντηση της Πορτουγκέζα στην πρόταση των 11 εκατ. ευρώ που έχει καταθέσει για την απόκτηση του Ντιόγκο. Ο 21χρονος παίκτης πιέζει από την πλευρά του επίμονα τους τη διοίκηση της ομάδας του να δεχτεί την πρόταση. Σε περίπτωση που η υπόθεση του Ντιόγο προχωρήσει, είτε λόγω άρνησης της Πορτουγκέζα, είτε μετά το ενδιαφέρον της Βέρντερ, τότε Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση του Εντού από τη Μπέτις, που θα του στοιχίσει επτά εκατομμύρια ευρώ.

Μπασινάς: Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά


Mεγάλες φιλοδοξιές έχει ο Άγγελος Μπασινάς για την νέα χρονιά με τη νέα του ομάδα:

«Επιστρέφω στην ελληνική πραγματικότητα. Η απόφαση να γυρίσω στην Ελλάδα και να ενταχθώ στην ΑΕΚ, είναι δική μου. Ο κόσμος και οι συμπαίκτες μου περιμένουν πολλά από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαμε τώρα στην ομάδα. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιήσουμε τους στόχους της. Η ΑΕΚ έχει την απαραίτητη ποιότητα και ποσότητα των παικτών για να φτάσει ψηλά», είπε ο Μπασινάς.

Αναφερόμενος στον λόγο που επέλεξε τον «δικέφαλο», τόνισε: «Έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο η διοίκηση και ο προπονητής που έδειξαν πόσο με ήθελαν. Η κίνηση της τελευταίας στιγμής του Ντέμη Νικολαϊδη, ήταν αυτή που με κέρδισε. Αυτή μέτρησε. Αυτό που πρέπει να δείξω εγώ και οι άλλοι συμπαίκτες μου, θα το δείξουμε στο γήπεδο. Θα δώσουμε όσα μπορούμε και ακόμα περισσότερα. Σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκα υπήρχαν υψηλοί στόχοι. Με τη Μαγιόρκα καταφέραμε να αγωνιστούμε στην Ευρώπη, που για τα δεδομένα της ήταν πολύ σημαντικό. Με την ΑΕΚ στόχος είναι ο τίτλος και η πρόκληση της κατάκτησής του είναι πάντα η ίδια, είτε δεν τον έχεις πάρει για έναν χρόνο, είτε για 14».

Ο Άγγελος Μπασινάς δείχνει να βρίσκεται ήδη σε καλή κατάσταση, όμως δεν βιάζεται. «Ήταν μόλις η πρώτη προπόνηση. Θα δούμε στη συνέχεια της προετοιμασίας πότε θα είμαι έτοιμος», είπε χαρακτηριστικά.