Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2008

Βαλβέρδε: "Θα είναι κλειστό παιχνίδι"


Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Πέμπτη (21:45) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Μπενφίκα στη δεύτερη μάχη του στη διοργάνωση του κυπέλλου UEFA και ο Βαλβέρδε δήλωσε ότι: "Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι". "Θα τα δώσω όλα", υποσχέθηκε ο Ντιόγκο.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τη διεξαγωγή του σπουδαίου παιχνιδιού για την τρίτη αγωνιστική του θεσμού, ο Ερνέστο Βαλβέρδε εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσγειωμένος, τονίζοντας ότι η νίκη είναι σημαντική για τη συνέχεια (σ.σ. και την πρόκριση στην επόμενη φάση) και ότι αυτή θα έρθει με προσοχή στην άμυνα και σωστή διαχείριση της πίεσης που θα ασκήσουν οι αντίπαλοι.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αρχικά δήλωσε: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και όποιος χάσει πλησιάζει τον αποκλεισμό. Υπάρχει πίεση, κυρίως για τους αντιπάλους, γιατί αυτοί έχουν ένα παιχνίδι ενώ εμείς δύο μετά το αυριανό (27/11). Παίζουμε εντός έδρας και ο κόσμος θα μας βοηθήσει πολύ".

Η σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον Ηρακλή, αλλά και οι σημαντικές απουσίες της Μπενφίκα δεν παρασύρουν τον Ισπανό τεχνικό: "Το 3-0 κόντρα στον Ηρακλή δείχνει ότι είμαστε σε καλή στιγμή αγωνιστικά όμως το ίδιο συμβαίνει και με την Μπενφίκα. Οι απουσίες των Λουιζάο και Αϊμάρ είναι σημαντικές όμως έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο και σπουδαίους πάικτες όπως ο Ρέγιες και ο Σουάζο".

Παλιοί γνώριμοι τόσο από τα ισπανικά όσο και από τα ευρωπαϊκά γήπεδα με τον Φλόρες, ο Βαλβέρδε τόνισε: "Γνωριζόμαστε καλά με τον Φλόρες, όμως αύριο δεν παίζουμε εμείς αλλά οι ομάδες μας. Το ότι με έχει νικήσει περισσότερες φορές είναι μία στατιστική που πρέπει να αλλάξουμε. Το κλειδί του αγώνα είναι η άμυνα, η διαχείριση της πίεσης και η προσοχή στις αντεπιθέσεις της Μπενφίκα με τον Ρέγιες και τον Σουάζο. Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδ"ι.

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τον Ντιόγκο, που εκπροσωπούσε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου, αναφορικά με το τι θα του έλεγε για το παιχνίδι, ο Ισπανός τεχνικός απάντησε: "Καλύτερα να μας πει ο ίδιος", και συνέχισε λέγοντας: "Δεν είναι τελικός το αυριανό ματς. Θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες αλλά η συνέχειά μας στη διοργάνωση κρίνεται και από τον αγώνα της Πέμπτης. Δεν μπορώ να σας πω αν θα παίξει η ίδια ενδεκάδα με Ηρακλή. Φανταστείτε να μάθει ο Ντιόγκο ότι δε θα παίξει".

Ο Βαλβέρδε θυμήθηκε την αναμέτρηση της Εσπανιόλ με την Μπενφίκα: "Ο προκριματικός με την Μπενφίκα πέρυσι ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό και θα πάνε για τη νίκη. Παλιά η Μπενφίκα σήμαινε επίθεση. Τώρα παίζει πολύ καλύτερη άμυνα και ο Φλόρες είναι φανατικός στο 4-4-2".

Ντιόγκο: "Θα τα δώσω όλα"

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Βραζιλιάνος άσος των "ερυθρολεύκων", Ντιόγκο Λουίς Σάντο, ο οποίος είχε πολύ καλή διάθεση: "Δεν ξέρω αν θα παίξω αύριο αλλά αν μου δοθεί η ευκαιρία θα τα δώσω όλα. Δεν σκέφτομαι πιθανή μεταγραφή ή σκάουτερ γιατί ειμαι λίγο καιρό στην ομάδα και έχω πολλά ακόμα να δώσω στον Ολυμπιακό. Δεν παίζαμε καλή μπάλα στο ξεκίνημα, όμως έχουμε βελτιωθεί πολύ και είναι καλό αυτό γιατί εκτός από το αποτέλεσμα μετράει και το θέαμα. Δεν βλέπω φαβορί. Όποιος κάνει λιγότερα λάθη θα νικήσει".

Για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μπενφίκα που αποτελείται από τους συμπατριώτες του Νταβίντ και Σίντνεϊ είπε: "Τους ξέρω από την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας και ιδιαίτερα τον Νταβίντ. Επέστρεψε από τραυματισμό και πιστεύω ότι θα κάνει σπουδαία καριέρα".

Τέλος σε ερώτηση που δέχθηκε όσον αφορά από ποιους συμπαίκτες του περιμένει περισσότερη βοήθεια αύριο είπε: "Όλοι οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε, αλλά δεν μπορώ να πω ονόματα γιατί ακούει και ο προπονητής".

Η Ίντερ δίνει 40 εκατ. και τον Αντριάνο στην Τσέλσι για να πάρει τον Ντρογκπά


Γέλασαν με την ψυχή τους στην Ίντερ, με το που άκουσαν την τιμή του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Οι Άγγλοι ζήτησαν για τον Ντρογκμπά, 40 εκατομμύρια ευρώ και τον Αντριάνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα οι δύο πλευρές είχαν συνάντηση την Δευτέρα σε γνωστό εστιατόριο του Λονδίνου όπου και έγινε η πρώτη κουβέντα για τον Ντρογκμπά.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό οι Ιταλοί φαίνεται πως δεν θα προχωρήσουν άλλο το θέμα αφού θεωρούν τις απαιτήσεις των "μπλε" το λιγότερο υπέρογκες.

Πλέον οι "νερατζούρι" στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άλλες περιπτώσεις και θα επανέλθουν στην περίπτωση του Ιβοριανού μόνο αν η Τσέλσι ρίξει τις απαιτήσεις της.

Δίνει 130 εκ. για Μπουφόν - Κακά η Σίτι


Να σαρώσει τα πάντα θέλει η ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είναι έτοιμη να προσφέρει 130 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Κακά και τον Μπουφόν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, οι "Πολίτες" είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ουρανό τον Ιανουάριο για να αποκτήσουν και τους δύο σούπερ σταρ.

65 εκατομμύρια ευρώ για τον Ιταλό κίπερ της Γιουβέντους και άλλα τόσα για τον Βραζιλιάνο μέσο της Μίλαν σκοπεύουν να δώσουν οι νέοι ιδιοκτήτες του αγγλικού συλλόγου.

Πάντως αν και τα λεφτά είναι πολλά οι δύο σύλλογοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να χάσουν τα δύο αστέρια τους οπότε οι περιπτώσεις τους είναι εξαιρετικά αμφίβολες.

Champions League: 5η αγωνιστική (Τετάρτη)









1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπορντό-Τσέλσι

Κλουζ-Ρόμα


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 4 6-3 7

2. Ρόμα 4 5-7 6

3. Μπορντό 4 4-8 6

4. Κλουζ 4 3-4 4


Η 6η Αγωνιστική:

Τσέλσι - Κλουζ

Ρόμα - Μπορντό


2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ίντερ-Παναθηναϊκός

Ανόρθωση-Βέρντερ Βρ.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ίντερ 4 7-4 8

2. Ανόρθωση 4 6-5 5

3. Παναθηναϊκός 4 5-6 4

4. Βέρντερ Βρ. 4 3-6 3


Η 6η Αγωνιστική:

Παναθηναϊκός - Ανόρθωση

Βέρντερ - Ίντερ


3ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Βασιλεία

Σπόρτινγκ Λ.-Μπαρτσελόνα


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 4 11-3 10

2. Σπόρτινγκ Λ. 4 5-3 9

3. Σαχτάρ 4 3-5 3

4. Βασιλεία 4 2-10 1


Η 6η Αγωνιστική:

Βασιλεία-Σπόρτινγκ

Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ


4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μ.-Αϊντχόφεν

Λίβερπουλ-Μαρσέιγ


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ατλέτικο Μ. 4 7-3 8

2. Λίβερπουλ 4 7-4 8

3. Μαρσέιγ 4 5-6 3

4. Αϊντχόφεν 4 3-9 3


Η 6η Αγωνιστική:

Αϊντχόφεν - Λίβερπουλ

Μαρσέιγ - Ατλέτικο

Champions League: Έγραψε ιστορία ο Ραούλ


Το γκολ που σημείωσε ο Ραούλ στο παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς όχι μόνο χάρισε στην "Βασίλισσα" τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά παράλληλα με αυτό έπιασε τον Φιλίπο Ιντζάγκι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.




Πιο αναλυτικά οι καλύτεροι σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, είναι:

1. Ραούλ (Ισπανός/Ρεάλ Μαδρίτης) 64 τέρματα

2. Φιλίπο Ιντζάγκι (Ιταλός/Μίλαν) 64

3. Γκερντ Μίλερ (Γερμανός) 62

4. Αντρέι Σεβτσένκο (Ουκρανός/Μίλαν) 61

5. Ρούουντ Φαν Νιστελρόι (Ολλανδός/Ρεάλ Μαδρίτης) 60

6. Εουσέμπιο (Πορτογάλος) 56

7. Χένρικ Λάρσον (Σουηδός/Χέλσινγκμπρογκ) 56

8. Τιερί Ανρί (Γάλλος/Μπαρτσελόνα) 54

9. Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Αργεντινοϊσπανός) 50

Οι καλύτεροι σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και του κυπέλλου πρωταθλητριών (σ.σ. από το 1956 συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών), είναι:

1. Ραούλ 62

2. Ρούουντ Φαν Νιστελρόι 60

3. Αντρέι Σεβτσένκο 56

4. Αλφρέδο Ντι Στέφανο 49

5. Εουσέμπιο 47

6. Τιερί Ανρί 46

7. Φιλίπο Ιντζάγκι 46

Χωρίς Αϊμάρ, Λουιζάο στο "Καραϊσκάκη" η Μπενφίκα


Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" η Μπενφίκα καθώς Αϊμάρ και Λουιζάο δεν ταξίδεψαν στην Ελλάδα για το αγώνα του Κυπέλλου UEFA με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (21:45 ΑΝΤ1).


Αναλυτικά οι 20 ποδοσφαιριστές:

Τερματοφύλακες: Κιμ, Μορέιρα, Μορέτο.

Αμυντικοί: Νταβίντ Λουΐς, Σίντνεϊ, Μιγκέλ Βίτορ, Μάξι Περέιρα, Ζόρζε Ριμπέιρο.

Μέσοι: Κατσουράνης, Μπαλμπόα, Φελίπε Μπάστος, Ρούμπεν Αμορίμ, Ουρέτα, Μπίνια, Κάρλος Μάρτινς, Γιεμπντά, Χοσέ Αντόνιο Ρέγες.

Επιθετικοί: Καρντόσο, Νούνο Γκόμες, Σουάζο.

Τέλος εποχής για Γκαγκάτση!


Απόφαση βόμβα από τον Βασίλη Γκαγκάτση καθώς αποφάσισε να υποβάλει την παραίτηση του από την προεδρία της ΕΠΟ.

Αφορμή για να προχωρήσει σ' αυτό το βήμα ο Έλληνας παράγοντας ήταν οι αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε από τους "εχθρούς" του κάτι που αποτυπώνεται και από την δήλωση του:"Κουράστηκα τα σιχάθηκα ολα".

Την απόφαση του να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΕΠΟ, αναμένεται να την ανακοινώσει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., με την ημερομηνία να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ο "πόλεμος" που δέχθηκε τον κούρασε ψυχολογικά και έτσι λίγους μήνες μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ, ο Έλληνας παράγοντας είναι έτοιμος να υποβάλει την παραίτηση του.

Μεγάλο φαβορί για την θέση του Βασίλη Γκαγκάτση, είναι ο Σοφοκλής Πιλάβιος, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της Ομοσπονδίας, ενώ πριν κάποια χρόνια είχε την ίδια θέση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει


Υπογράφτηκε πριν λίγο η συμφωνία αγοράς των λιμανιών από την Κινέζικη COSCO.
Ετσι έχουμε και λέμε.

Οι Κινέζοι τα λιμάνια
Οι Γερμανοί τον ΟΤΕ
Στο ΚΑΤΑΡ η Ολυμπιακή.


Τι άλλο έχει σειρά να πουλήσουμε;

Ποιά εξωτική χώρα θα είναι ο επόμενος αγοραστής;


http://kafeneio-gr.blogspot.com/2008/11/blog-post_9480.html

Champions League: Αποτελέσματα 5ης Αγωνιστικής (Τρίτη)













Group E


Villareal-Manchester utd 0-0


Aalborg-Celtic 2-1
Κακά 73’, Κάλντγουελ (αυτογκόλ) 87’ / Ρόμπσον 53’

Η βαθμολογία (Σε 5 αγώνες)
1. Μάντσεστερ Γ. 9
2. Βιγιαρεάλ 9
3. Άαλμποργκ 5
4. Σέλτικ 2

Η τελευταία αγωνιστική (10/12)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άαλμποργκ
Σέλτικ-Βιγιαρεάλ

Group F

Bayern-Steaua 3-0

Κλόζε 57’, 71’, Τόνι 61’

Fiorentina-Lyon 1-2

Τζιλαρντίνο 45’ / Μακούν 15’, Μπενζεμά 27’

Η βαθμολογία (Σε 5 αγώνες)
1. Λυών 11
2. Μπάγερν Μ. 11
3. Φιορεντίνα 3
4. Στεάουα Β. 1

Η τελευταία αγωνιστική (10/12)
Στεάουα Βουκουρεστίου-Φιορεντίνα
Λυών-Μπάγερν Μονάχου

Group G

Fenerbahce-Porto 1-2

Καζίμ Ρίτσαρντς 63’ / Λισάντρο Λόπες 19’, 28’

Arsenal-Dynamo Kiev 1-0
Μπέντνερ 87’
** Στο 89’ αποβλήθηκε ο Αλίεφ της Ντιναμό Κιέβου

Η βαθμολογία (Σε 5 αγώνες)
1. Άρσεναλ 11
2. Πόρτο 9
3. Ντιναμό Κ. 5
4. Φενέρμπαχτσε 2

Η τελευταία αγωνιστική (10/12)
Πόρτο-Άρσεναλ
Ντιναμό Κιέβου-Φενέρμπαχτσε

Group H

Zenit-Juventus 0-0


Bate-Real Madrid 0-1

Ραούλ 7’

Η βαθμολογία (Σε 5 αγώνες)
1. Γιουβέντους 11
2. Ρεάλ Μαδρίτης 9
3. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 5
4. Μπάτε Μπορίσοφ 2

Η τελευταία αγωνιστική (10/12)
Γιουβέντους-Μπάτε Μπορίσοφ
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης