Κυριακή, Ιουνίου 21, 2009

Confederations Cup: Περίιπατος η Βραζιλία την Ιταλία, προκρίθηκε η Αμερική !

Βραζιλία-Ιταλία 3-0

Η Βραζιλία έκανε επίδειξη δυνάμεων απέναντι στην Ιταλία και με το εμφατικό 3-0 «πέταξε» εκτός ημιτελικών την Πρωταθλήτρια Κόσμου και πέρασε πρώτη στην επόμενη φάση!

Οι Βραζιλιάνοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος και κατάφεραν σε διάστημα 8 λεπτών να πετύχουν τρία γκολ. Δράστης ο Λούις Φαμπιάνο που άνοιξε το σκορ στο 37', ενώ έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Σα να μην έφτανε αυτό στους Ιταλούς, ήρθε και το αυτογκόλ του Ντοσένα να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα και να απομακρύνει το όνειρο των παγκόσμιων πρωταθλητών για πρόκριση.

Tα γκολ:
1-0

Link: Italy 0-1 Brazil



2-0

Link: Italy 0-2 Brazil



3-0

Link: Italy 0-3 Brazil



ΗΠΑ-Αίγυπτος 3-0

Στο άλλο ματς της ημέρας, οι ΗΠΑ κατάφεραν να κάμψουν εύκολα την αντίσταση της Αιγύπτου επίσης με 3-0 και σε συνδυασμό με την καλύτερη επίθεση υπερτέρησαν στην ισοβαθμία και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση.

Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν οι Ντέιβις (21’), Μπράντλεϊ (63’) και Ντέμπσι (71’).

Τα γκολ:

1-0

Link: Egypt 0-1 USA



2-0

Link: Egypt 0-2 USA



3-0

Link: Egypt 0-3 USA



Στις 24 και 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί. Τα ζευγάρια είναι: Βραζιλία- Νότιος Αφρική Ισπανία- ΗΠΑ

F1: Έκανε το ''ένα-δύο'' η Red Bull, με τον Φέτελ στην κορυφή !

O Φέτελ κατάφερε μαζί με τον team mate του Μαρκ Γουέμπερ να κάνουν το 1-2 για τους «Ταύρους», αφού ο Αυστραλός πιλότος τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο. Εξαιρετική στρατηγική ακολούθησε η Ferrari για τον Φελίπε Μάσα, καθώς ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην τέταρτη θέση (από 11ος), χαρίζοντας στη Scuderia πέντε πολύτιμους βαθμούς. Ακόμη μία άσχημη εμφάνιση για τη McLaren, με τον Λούις Χάμιλτον να μένει 16ος, ενώ ο Χέικι Κοβαλάινεν εγκατέλειψε...

ΠΑΟ: Φουλ για Κατσουράνη !

Μετά την αρνητική εξέλιξη στο θέμα του Ένχελααρ το βάρος για τον χώρο της μεσαίας γραμμής πέφτει όπως είναι λογικό στον Κώστα Κατσουράνη. Ο 30χρονος μέσος και ο εκπρόσωπός του θα ξεκινήσουν νέες επαφές με την Μπενφίκα έτσι ώστε το θέμα της μετακίνησής του στον Παναθηναϊκό να μπει στην τελική ευθεία. Η πορτογαλική εφημερίδα «Abola» με σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι η ελληνική ομάδα ετοιμάζεται να ξαναμπεί γερά για την απόκτηση του διεθνή μέσου.

Γερό μπάσιμο για Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι γνωστό πως αρέσει πολύ στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, όμως ο παίκτης είναι σαφές πως προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του σ’ ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός RMC ανέφερε χθες πως οι «πράσινοι» έχουν στα «σκαριά» νέα βελτιωμένη πρόταση για τον Γάλλο επιθετικό, της τάξεως των 8-9 εκατ., όμως το κατά πόσον ισχύει κάτι τέτοιο, όταν αναφέρουν ως πρόεδρο του «τριφυλλιού» τον Αργύρη Μήτσου είναι μια άλλη ιστορία…

«Ο πρόεδρος Αργύρης Μήτσου πάντα ονειρευόταν να τον ντύσει στα πράσινα, και οι Ελληνες επιμένουν. Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση 6 εκατ. ευρώ που κρίθηκε ανεπαρκής. Τώρα όμως επανήλθε, μια και φέρεται διατεθειμένος να ανέβει στα 8-9 εκατ. Με ένα τέτοιο ποσό μπορεί να βρεθεί σημείο επαφής, μια και η Μαρσέιγ δεν έχει άλλη πρόταση για τον διεθνή φορ. H συμμετοχή του ελληνικού συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ ίσως και να μετρήσει για τον Σισέ, που πάντως δεν δείχνει τόσο πρόθυμος να πάει στην Ελλάδα» ανέφεραν για το θέμα οι Γάλλοι.

Για τον Γκραφίτε στον Παναθηναϊκό αν και ξέρουν ότι είναι πολύ δύσκολη η συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες και θέλουν να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες. Στα υπόψιν υπάρχει πάντα και το όνομα του Λούκας Μπάριος ο οποίος δείχνει να αποτελεί και την πιο εφικτή λύση για το «τριφύλλι».

Mανστεστερ Γ: Θέλει Μπενζεμά !

Ο Γάλλος άσος της Λιόν, αποτελεί μεταγραφικό στόχο των πρωταθλητών Αγγλίας και σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Parisien», τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές επαφές με την τιμή εκκίνησης των διαπραγματεύσεων να εκτιμάται κοντά στα 35 εκατ. ευρώ.

O Mπενζεμά εν δράση...

Μάνατζερ Μέλμπεργκ: «Ερχόμαστε Δευτέρα για τις υπογραφές»

Oι δηλώσεις του:

"Είναι αλήθεια. Τη Δευτέρα ερχόμαστε στην Ελλάδα για να συναντήσουμε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και να ολοκληρώσουμε την μεταγραφή. Ο Όλοφ δεν θέλει να πει κάτι προτού υπογράψει, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ικανοποιήθηκε πλήρως και από τους όρους του συμβολαίου του και από τον τρόπο που τον προσέγγισε ο Ολυμπιακός.

Γνωρίζει πράγματα για την ομάδα. Όπως το γεγονός ότι στην Ελλάδα κερδίζει συνεχώς τίτλους και ότι φέτος θέλει να πετύχει μια διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ",
τόνισε στην "Εξέδρα" ο εκπρόσωπος του παίκτη για να συνεχίσει:

"Ο Όλοφ θέλει να είναι τυπικός, για αυτό δεν μιλάει. Αυτές τις ημέρες προσπαθεί να ξεκουραστεί γιατί η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη. Άλλωστε δεν έπαιζε σε μία μικρή ομάδα αλλά στην Γιουβέντους.

Παράλληλα, είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα. Δεν έχω να πω κάτι για τον Παναθηναϊκό. Συμφωνήσαμε με τον Ολυμπιακό και ότι συνέβη πριν από αυτό δεν έχει σημασία",
κατέληξε.

Confederations 2009: Ασταμάτητη η Ισπανία

Ισπανία - Νότιος Αφρική 2-0

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν είχε η Ισπανία να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ν. Αφρικής. Οι Φούριας Ρόχας νίκησαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Βίγια (52') και Γιορέντε (72'), κάνοντας το τρία στα τρία στην πρώτη φάση του Confederations Cup.

Ιράκ - Νέα Ζηλανδία 0-0

Ιστορικές στιγμές για την Νέα Ζηλανδία στο "Free State Stadium" του Μπλόμφονταϊν, καθώς με την λήξη της αναμέτρησης οι παίκτες της πανηγύριζαν τον πρώτο τους βαθμό στην τρίτη τους συμμετοχή στην διοργάνωση.

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου

1. Ισπανία 9 (8-0)
2. Ν. Αφρική 4 (2-2)
3. Ιράκ 2 (0-1)
4. Ν. Ζηλανδία 1 (0-7)

Τα γκολ της Ισπανίας

1-0


2-0