Πέμπτη, Οκτωβρίου 09, 2008

Ντιόγκο:"Να φτιάξω όνομα"


Μεγαλεπήβολα είναι τα σχέδια του Ντιόγκο για την καριέρα του, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος μιλώντας σε εφημερίδα της Βραζιλίας. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού τόνισε ότι θέλει να κάνει το όνομά του και να παίξει για πολλά χρόνια στην Ευρώπη, ενώ μίλησε για την προσαρμογή του στην Ελλάδα, τους φετινούς στόχους των πειραιωτών και την Εθνική της πατρίδας του.

"Εδώ πολλοί αμφιβάλλουν για τους βραζιλιάνους παίκτες", είπε ο Ντιόγκο. "Ερχονται και μετά από λίγο θέλουν να γυρίσουν στην Βραζιλία. Εγώ δεν σκέφτομαι έτσι. Θέλω να κάνω το όνομά μου στην Ευρώπη και να μείνω για καιρό. Μια μέρα θα ήθελα να γυρίσω, αλλά όχι τώρα".

Οσον αφορά την προσαρμογή του στη χώρα μας, ανέφερε: "Το ξεκίνημά μου στην Ελλάδα είναι πολύ καλό. Η προσαρμογή μου γρήγορη, καθώς οι συνήθειες, το στυλ ζωής και το φαγητό μοιάζουν στην Βραζιλία. Το μόνο πρόβλημα είναι η γλώσσα. Οι έλληνες είναι χαρούμενοι άνθρωποι και είναι σαν και μας τους βραζιλιάνους".

"Είχα βοήθεια και από τους συμπαίκτες μου. Ο Ντουντού ήρθε μαζί με μένα, αλλά έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Τον Λεονάρντο τον ξέρω από την Πορτουγκέζα και με βοήθησε. Η αλήθεια είναι ότι ήρθα την κατάλληλη στιγμή, όταν όλοι μπορούσαν να με βοηθήσουν".

Σχετικά με τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα, σημείωσε: "Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή οργάνωση. Ολοι οι βραζιλιάνοι που πέρασαν από εδώ μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Πάντα παίζουμε για τη νίκη και για τους τίτλους".

Για την υποδοχή του είχε από τον κόσμο των ερυθρολεύκων, ο Ντιόγκο υπογράμμισε: "Είναι όμορφο αυτό που ζω. Από την άφιξή μου κιόλας ένιωσα τη ζεστασιά του κόσμου. Ήρθε στο αεροδρόμιο για να με υποδεχθεί πολύς κόσμος. Νιώθω πολύ καλά, αλλά ξέρω ότι ακόμη είμαι στην αρχή".

Αναφορικά με το Κύπελλο UEFA και τις ελπίδες που έχει ο Ολυμπιακός για κάποια διάκριση, τόνισε: "Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος, αλλά έχουμε την ομάδα για να περάσουμε. Ηταν μια καθαρή ατυχία που δεν μπήκαμε στο Champions League. Εγώ έφτασα τη μέρα της ρεβάνς με την Ανόρθωση. Παρά τον αποκλεισμό, ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες. Αυτό μου άρεσε πολύ".

Τέλος, σε ερώτηση για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να κληθεί στην Εθνική Βραζιλίας, είπε: "Πρέπει να συνεχίσω τη δουλειά μου. Αν έρθει η ευκαιρία να παίξω στη προολυμπιακή ομάδα, δεν θα πω όχι".

Μία αγωνιστική στον Μπαρκαουάν. Πρόστιμα σε Ολυμπιακό-ΠΑΟ


Τιμωρία μίας αγωνιστικής και πρόστιμο 80 ευρώ, επέβαλε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα στον Κοσμίν Μπαρκαουάν, για την αντιαθλητική συμπεριφορά του σε βάρος του Φερνάντο Μπελούτσι, στο ματς του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό, για τη 4η αγωνιστική.

Πρόστιμα για τους "αιώνιους"

Από εκεί και πέρα, με βαριά χρηματικά πρόστιμα τιμωρήθηκαν οι δυο "αιώνιοι". Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός καλείται να πληρώσει 9.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ματς με τον ΟΦΗ και άλλα 12.600 για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός 8.000 ευρώ για τα συνθήματα που ακούστηκαν στο ματς με τον Λεβαδειακό.

«Άνοιξαν» οι φάκελοι με τις προσφορές για τα τηλεοπτικά, αποσύρθηκαν ΑΝΤ1-ΕΡΤ


Όπως ήταν προγραμματισμένο, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η παραλαβή και αποσφράγιση των προσφορών για τον «Κλειστό Διαγωνισμό για την Αγορά Οπτικοακουστικών Δικαιωμάτων» που διενεργεί η εταιρία Mondial Marketing A.E. κατ εντολή της Super League για την τριετία 2009-2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Με βάση τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 4.1 της σχετικής Διακήρυξης, η Επιτροπή Διαγωνισμού αποτελούμενη από:

α) Το νόμιμο εκπρόσωπο της «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ. Γιώργο Μποροβήλο (Αναπληρωτής Πρόεδρος της Super League)
β) τον νομικό σύμβουλο της «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ», κ. Γιάννη Οικονομάκη
γ) το νόμιμο εκπρόσωπο της διοργανώτριας Εταιρείας, κ. Γιώργο Κουρμούζη
δ) τον νομικό σύμβουλο της διοργανώτριας Εταιρείας, κ. Παναγιώτη Παπαχρήστου
ε) τον ορκωτό λογιστή διορισμένο από την «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ. Ανδρέα Ρούσσο (Εκπρόσωπος PriceWaterhouse Coopers).

παρέλαβε και αποσφράγισε τις προσφορές.

Προσφορές υπέβαλαν στα ακόλουθα πεδία δικαιωμάτων οι:

Α) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
1. ALPHA TV
2. MEGA CHANNEL
3. FORTHNET
4. SKAI
5. ON TELECOMS

B) ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΥΠΡΟΥ
1. LUMIERE
2. NETMED ΕΛΛΑΣ

Γ) ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
1. ΑΝΤ1
2. SETANTA SPORTS
3. SPORTS COM ΕΠΕ
4. CLEVERBANK
5. IMG SPORT

Δ) ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1. WIND
2. COSMOTE
3. VODAFONE

Απορρίφθηκαν οι προσφορές των εταιρειών:
1. SETANTA SPORTS
2. IMG SPORT

Η Mondial Marketing μετά από την αξιολόγηση των προσφορών, θα εισηγηθεί στη «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ», εντός της ερχόμενης εβδομάδας, τις πλέον συμφέρουσες προσφορές για κάθε πεδίο δικαιωμάτων.

Κριτήριο για την αξιολόγηση του αποτελέσματος του διαγωνισμού είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά ανά πεδίο δικαιώματος, σε συνάρτηση με την ανάδειξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και της «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ».
Η τελική εισήγηση της Mondial Marketing για τους προτιμητέους δικαιοδόχους τελεί υπό την έγκριση της «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ».
Η εισήγηση της MONDIAL MARKETING, καθώς και άλλες παράμετροι που αφορούν στην κεντρική διαχείριση θα συζητηθούν σε έκτακτο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Χριστοδουλόπουλος: Χτίζουμε κάτι μεγάλο


Συνέντευξη του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου φιλοξενεί το «Παναθηναϊκό Τριφύλλι» που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή (10/10/2008). Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» παρουσιάζεται αισιόδοξος για το μέλλον τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς του Παναθηναϊκού και θέλω το όνομά μου να συνδεθεί με αυτό της ομάδας. Χτίζουμε κάτι μεγάλο».

Στο μεταξύ μετά το φιλικό με τον Εθνικό ο Χριστοδουλόπουλος δήλωνε στους δημοσιογράφους:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Έχουμε κάνει μια μεγάλη νίκη στο Χαριλάου, μπορούμε και μέσα στην Τούμπα. Είναι δύσκολη έδρα αλλά τα τελευταία χρόνια τα καταφέρνει ο ΠΑΟ».

Ενώ για την ιδιαιτερότητα του ματς: «Συναισθηματικά θα είναι δύσκολο. Έμεινα χρόνια στην ομάδα ήταν το σπίτι μου. Ωστόσο δεν νομίζω να έχω πρόβλημα».

Σάββας Θεοδωρίδης: Τρέμω τον Ολυμπιακό εναντίον των... «καφενείων»


Μπορεί η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ να μην έφερε στο δρόμο του Ολυμπιακού εύκολους αντιπάλους, παρόλα αυτά ο Σάββας Θεοδωρίδης είναι αισιόδοξος για την πορεία των «ερυθρόλευκων» στη διοργάνωση. Ο λόγος; Όπως δήλωσε ο ίδιος χθες, οι πρωταθλητές έχουν πολύ καλή απόδοση εναντίον μεγάλων ομάδων, αφού διαθέτουν παίκτες ποιότητας, που επιθυμούν να διακριθούν.

«Εγώ τον Ολυμπιακό τον τρέμω όταν παίζει με τα... «καφενεία». Με τις καλές ομάδες δεν τον φοβάμαι. Έχω ποδοσφαιριστές ποιότητας και είμαι βέβαιος ότι θέλουν να δείξουν πολλά εναντίον αντιπάλων όπως η Μπενφίκα. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από αυτές τις ομάδες, αρκεί να το δείξει μέσα στα παιχνίδια», είπε σχετικά με την κλήρωση ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

Μάντσεστερ Γ: Πρόταση 40 εκ. ευρώ για Μπενζεμά


Πρόταση που θα αγγίζει τα 40 εκατομμύρια Ευρώ ετοιμάζει, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, στην Λυόν για να αποκτήσει τον Καρίμ Μπενζεμά, τον οποίο έχει βάλει στο… στόχαστρο εδώ και καιρό

Ο 20χρονος επιθετικός ανανέωσε πρόσφατα την συνεργασία του με την γαλλική ομάδα (μέχρι το 2012 μάλιστα), αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» ευελπιστούν πως θα δελεάσουν με αυτή την πρόταση την διοίκηση της Λυόν. Αξίζει να σημειωθεί πως ενδιαφέρον για τον παίκτη έχουν εκδηλώσει και οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Ολυμπιακός: Εισιτήρια με ΠΑΟ τέλος, Χωρίς κόσμο στην Πόλη


Εισιτήρια με ΠΑΟ τέλος!

Τι κι αν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκη" είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε 4 περίπου μήνες (1η Μαρτίου), οι φίλοι του Ολυμπιακού εξαφάνισαν τα "μαγικά χαρτάκια".

Η κίνηση της Πειραϊκής ΠΑΕ να θέσει στην κυκλοφορία μέσω διαδικτύου εισιτήρια για όλους τους εντός έδρας αγώνες του πρωταθλήματος, ήταν άκρως επιτυχημένη καθώς έγινε sold out στο ματς με τον αίωνιο αντίπαλο, ενώ μεγάλη ζήτηση έχει παρατηρηθεί για τους αγώνες με ΠΑΟΚ (16/11), Άρη (14 ή 15 Φεβρουαρίου) αλλά και Λάρισα την τελευταία αγωνιστική.

Χωρίς κόσμο στην Πόλη

Μπορεί οι φίλοι του Ολυμπιακού να έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εισιτήρια του αγώνα με την Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία στις 23 Οκτωβρίου, όμως η ερυθρόλευκη διοίκηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να ζητήσει "μαγικά χαρτάκια".

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αν και δικαιούται περίπου 1.500, θα ζητήσουν περίπου 200 VIP που δικαιούται για την αποστολή.

Λούα Λούα: Θέλει επιστροφή στον Ολυμπιακό


Μπορεί να έχουν περάσει μόλις λίγες μήνες από την φυγή του Λούα Λουά, όμως ο ίδιος νοσταλγεί τα όσα έζησε στον Ολυμπιακό και επιθυμεί διακαώς την επιστροφή στο μεγάλο λιμάνι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "ΦΩΣ" o Κονγκολέζος επιθετικός τα έχει βρει σκούρα στο Κατάρ, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες για να παίξει μπάλα.

Όλα αυτά έχουν κάνει τον Λούα Λούα να σκέφτεται την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και όχι τα τρία εκατομμύρια ευρώ που εισπράτει κάθε χρόνο από την Αλ Αράμπι.

Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο άρθρο, η επιθυμία του 27χρονου επιθετικού να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα είναι τέτοια, ώστε να είναι διατεθειμένος να συμφωνήσει με πολύ λιγότερα χρήματα με τον Ολυμπιακό, απ' όσα έχει συμφωνήσει με την ομάδα του Κατάρ.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα μέχρι και μια ημέρα πριν την ανακοίνωση της παραχώρησής του από τους νταμπλούχους Ελλάδας δήλωνε τον διακαή του πόθο να μείνει στον Πειραιά, όμως η διοίκηση των ερυθρολεύκων δεν συγχώρησε τα πειθαρχικά του παραπτώματα και τον παραχώρησε στην Αλ Αράμπι.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν οι νταμπλούχοι θα κάνουν την έκπληξη την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και θα στραφούν στον Κονγκολέζο επιθετικό που έρχεται... "πετώντας".

Το σενάριο φαντάζει τρομερά δύσκολο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ακόμη επιθετικό και σύμφωνα με την διοίκηση το κενό θα καλυφθεί τον πρώτο μήνα του 2009.