Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

Europa League: Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ 1-3

Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό, που έχασε 3-1 στο ΟΑΚΑ από την Γαλατασαράι για την πρώτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Europa League. Ελάνο (5’), Μπάρος (48’) και αυτογκόλ του Σαριέγκι (58’) τα γκολ για τους Τούρκους, που εκμεταλλευτήκαν τα πολλά αμυντικά λάθη των πράσινων. Ο Σαλπιγγίδης μείωσε στο 78’. Έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου προς τον Γκαλίνοβιτς.


Το ματς:


Ο «εφιάλτης» της Μαδρίτης ξύπνησε πάλι… Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από μια αδράνεια του Μαρίνου στην άμυνα και βρέθηκε από το 5ο κιόλας λεπτό να κυνηγά την ανατροπή (γκολ του Ελάνο). Τα στάνταρ της αναμέτρησης άλλαξαν εντελώς. Υπό καταρρακτώδη βροχή στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, οι «πράσινοι» προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση.

Επιθετικά με τους Χριστοδουλόπουλο, Καραγκούνη, Ζιλμπέρτο και ενίοτε τον Λέτο να επιδίδονται σε ατομικές προσπάθειες και μεταβιβάσεις από τον άξονα, φαινόταν ότι υπήρχε πιθανότητα να μπει κάποιο τέρμα. Η άμυνα της Γαλατά μπορεί να «έμπαζε» από παντού, αλλά απέδειξε ότι είχε δουλέψει πολύ στο τεχνητό οφ-σάιντ. Ο Σαλπιγγίδης έβγαινε συνεχώς στην πλάτη της άμυνας, όμως τις περισσότερες φορές πιανόταν σε αντικανονική θέση. Μεγάλο πρόβλημα στην κάθετη πάσα… Από το λεπτό του γκολ μέχρι το τέλος η ομάδα του Τεν Κάτε ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Έκλεινε συνεχώς τον αντίπαλο στα καρέ του και περιόριζε τις αντεπιθέσεις.

Βέβαια όποτε αυτές έβγαιναν υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Οι Κιούελ, Μπάρος και Κεϊτά μόλις έβρισκαν κενό χώρο δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γκαλίνοβιτς. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή Ταλιαβέντο και το σκορ έμεινε στο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ άσχημα. Ένα λεπτό μετά το σφύριγμα της έναρξης ο Μπάριος έσπασε το τεχνητό οφ σάιντ και αφού πέρασε τον Γκαλίνοβιτς, πλάσαρε εύκολα. Αναγκαστικά ο Τεν Κάτε έβαλε μέσα τους Νίνη και Πετρόπουλο και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-2-3-1. Πράγματι η σκέψη του Τεν Κάτε αποδείχτηκε σωστή, αφού οι «πράσινοι» έγιναν από τα πρώτα περισσότερο απειλητικοί και έχασαν μοναδικές ευκαιρίες να μειώσουν με τον Πετρόπουλο.

Η ψυχρολουσία όμως ήρθε πάλι ξαφνικά με σουτ του Ελάνο (57’΄), το οποίο κόντραρε στον Σαριέγκι και κατέληξε στα δίχτυα. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε. Προσπάθησε πολύ, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, είχε δοκάρι (με Πετρόπουλο στο 60’) αλλά η ατυχία του είχε γυρίσει την πλάτη. Τελικά το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 77’, όταν ο Καραγκούνης έβγαλε τετ α τετ τον Σαλπιγγίδη και εκείνος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Αξίζει να σημειώσουμε πως μέσα στην απογοήτευση, οι οπαδοί αποδοκίμαζαν τον Γκαλίνοβιτς, προφανώς θεωρώντας τον υπαίτιο των γκολ που δέχτηκε. Η ήττα δεν άξιζε στον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (50' Πετρόπουλος), Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Καραγκούνης, Κατσουράνης (50' Νίνης), Σπυρόπουλος.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Φρανκ Ράικαρντ): Λέο Φράνκο, Κουνγκόλ (24' Ουγκούρ), Ελάνο (62' Αρντά), Κεϊτά (72' Εσμπέκ), Τοπάλ, Μπάρος, Σαρπ, Κιούελ, Εμρέ Ασίκ, Μπαλτά, Σαμπρί.

Ολυμπιακός: Καιι επίσημα Ζίκο !

Kαι επίσημα προπονητής του Ολυμπιακού είναι από σήμερα ο Ζίκο Ο Βραζιλιάνος τεχνικός υπέγραψε το συμβόλαιό τους με τους Πειραιώτες, διάρκειας 2 ετών και δήλωσε διψασμένος να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση και άλλων τίτλων.

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας της , με υπογραφή διετούς συμβολαίου συνεργασίας, με τον Βραζιλιάνο προπονητή, Αρτούρ Αντούνες Κοΐμπρα (Ζίκο)», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της πειραϊκής ΠΑΕ.

«Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για την καθυστέρηση. Είμαι πολύ χαρούμενος από την εξέλιξη των πραγμάτων, ήρθα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Θέλω να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ», δήλωσε ο Ζίκο, αμέσως μετά την έξοδο του από τα γραφεία της ΠΑΕ, για να προσθέσει:

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από τα όσα πρόλαβα να δω στο νέο μου σύλλογο. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο ενθουσιασμός και η δύναμη των φιλάθλων μας.

Είναι τρομερή ικανοποίηση να αγωνίζεσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου οι φιλοδοξίες για όλους βρίσκονται στο έπακρο. Θέλω να κερδίσουμε τίτλους
».



Τιμωρία 3 αγωνιστικές στον Αντεμπαγιόρ (BINTEO)

Τιμωρία τριών αγωνιστικών για τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ. Η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή, έκρινε ανάρμοστη τη συμπεριφορά του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι προς τους οπαδούς της Άρσεναλ, αλλά και σκόπιμα επικίνδυνο το μαρκάρισμα του προς τον Φαν Πέρσι στον αγώνα Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ.

Ο Αντεμπαγιόρ στην απολογία του παραδέχτηκε βίαιη συμπεριφορά και η επιτροπή αποφάσισε αποκλεισμό τριών αγωνιστικών από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, αρχής γενομένης από σήμερα.


Αμφιλεγόμενος κόουτς, καλό timing

AΠΟ: http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/archives/250

Αρτουρ Αντούνες Κοΐμπρα, κατά κόσμον Ζίκο. Ο Ολυμπιακός θα έχει στον πάγκο έναν προπονητή-σταρ στα νιάτα του, όταν έπαιζε μπάλα (και παραήταν καλός) αλλά περισσότερο δημοσιοσχεσίτη παρά τεχνικό.


Και πού είναι το κακό σε αυτό; Κατ’ εμέ, πουθενά.

Κατ’ αρχάς, για να προσληφθεί τόσο γρήγορα, στον Ολυμπιακό πρέπει να είχε μελετήσει την περίπτωσή του αρκετά νωρίτερα, ίσως και προ Βαλβέρδε.

Ο Ζίκο στη Φενερμπαχτσέ έκανε αυτό που του έλεγαν να κάνει κι αυτό που έπρεπε να κάνει. Χειρίστηκε τις βεντέτες όσο έπρεπε, χωρίς να έρχεται συχνά σε ρήξη προτάσσοντας το καλό της ομάδας. Στη Φενέρ δούλεψε με Ρομπέρτο Κάρλος, Ματέγια Κέζμαν, Αλεξ Ντε Σόουζα κ.ά.

Αδιαμφισβήτητα μεγάλος παίκτης, τεράστιος χαρακτήρας αλλά τα τελευταία χρόνια δείχνει πως πρώτο μέλημα έχει τον τραπεζικό του λογαριασμό και όχι την καριέρα. Μετά τη Φενερμπαχτσέ, όπου κατ’ εμέ (τόσα χρόνια SuperLig γράφουμε…) έκανε καλή δουλειά πήγε στην Μπούντιονκορ (τη σημερινή ομάδα του Ριβάλντο) κι από εκεί στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στην Τουρκία τον κατηγορούσαν ότι μπορούσε να νικήσει άνετα σε ντέρμπι αλλά πελάγωνε στα θεωρητικά εύκολα ματς. Γεγονός. Γεγονός επίσης ότι δεν την ψάχνει και πολύ, έχει τρία συστήματα (4-2-3-1, 4-3-2-1 και 4-3-1-2) που εναλλάσσει, ανάλογα το ματς.

Στην παρούσα φάση, ο Ολυμπιακός ήθελε έναν προπονητή ακριβώς όπως ο Ζίκο. Κάποιον που θα εμπνέει το σεβασμό στα αποδυτήρια και που διαχειριστεί το ρόστερ όπως πρέπει, δίκαια και χωρίς ρήξεις με τις βεντέτες.

Αν περιμένουμε θέαμα; Δύσκολο… Το νταμπλ της σεζόν 2006-07 του πιστώνεται αλλά η Φενέρ πήρε τον τίτλο με 10 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 34 ματς, και μόλις 65 γκολ ενεργητικό. Την επόμενη χρονιά είχε 3 βαθμούς παραπάνω (73), 5 γκολ περισσότερα ενεργητικό αλλά έμεινε 3 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Γαλατά.

10 ισοπαλίες και 4 ήττες, ήτοι 14… μη νίκες σε 34 ματς, μας κάνουν περίπου 9-10 χωρίς νίκη στην ελληνική Super League. Αντέχεται; Φέρνει τίτλο; Λογικά όχι.

Το πρόβλημα είναι πως στον Ολυμπιακό ο Ζίκο θα ψάξει να βρει έναν νέο «Αλεξ» και στο ρόστερ τέτοιος δεν υπάρχει. Σε κάθε ομάδα του έκανε καλή δουλειά χάρη σε τέτοιους παίκτες.

Δεν είναι αυστηρός, είναι διαλλακτικός, λατρεύει τους συμπατριώτες του παίκτες κι ο Ντιόγο καλά θα κάνει να τον ακούσει. Τον Γενάρη προβλέπω φουλ μεταγραφές Βραζιλιάνων.

Επίσης, παίζει πολύ από τα άκρα. Πάτε στοίχημα ότι το πρώτο που θα πει είναι «δεν έχουμε αριστερό μέσο;».

«Το να γίνω προπονητής, γενικά δεν ήταν ποτέ στις σκέψεις μου. Οταν ταξίδεψα στην Ιαπωνία για να παρακολουθήσω το Μουντιάλ 2002, δεν περίμενα πως θα επέστρεφα σε αυτή τη χώρα, ως ο μελλοντικός ομοσπονδιακός τεχνικός. Ηταν, πραγματικά, απροσδόκητο. Με βάση την εμπειρία μου στη Βραζιλία, την Ιταλία και την Ιαπωνία ως παίκτης, δεν πίστευα πως θα μπορούσα να σκεφτώ ως προπονητής» είχε πει κάποτε, όταν ανέλαβε την εθνική Ιαπωνίας.

Champions League: Aποτελέσματα Τετάρτης (17/09/2009)















Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Τετάρτης:


5ος όμιλος

Λίβερπουλ-Ντέμπρετσεν 1-0
45’+1 Κάιτ

Λιόν-Φιορεντίνα 1-0
76’ Πιάνιτς
* Στο 45’ αποβλήθηκε ο Τζιλαρντίνο της Φιορεντίνα

6ος όμιλος

Ίντερ-Μπαρτσελόνα 0-0

Ντιναμό Κιέβου-Ρούμπιν Καζάν 3-1
71’ Γιουσούφ, 79’ Μαγκράο, 85’ Γκούσεφ / 25’ Ντομίνγκεζ

7ος όμιλος

Στουτγκάρδη-Ρέιντζερς 1-1
18’ Πόγρεμπνιακ/ 77' Μπουγκέρα

Σεβίλλη-Ουνιρέα 2-0
45’+1 Λουίς Φαμπιάνο, 71’ Ρενάτο

8ος όμιλος

Ολυμπιακός-Άλκμααρ 1-0
79’ Τοροσίδης

Σταντάρ Λιέγης-Άρσεναλ 2-3
2’ Μανγκαλά, 4’ πεν. Γιοβάνοβιτς/ 45’ Μπέντνερ, 79’ Βερμάελεν, 81’ Εντουάρντο