Τρίτη, Μαρτίου 24, 2009

Euroleague:Παναθηναϊκός-Σιένα: 90-85


Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας έκανε την Τρίτη ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», έστω και χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη σύνθεσή τους, κέρδισαν με 90-85 τη Σιένα στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έκαναν το 1-0, πηγαίνοντας με άλλον «αέρα» στο δεύτερο ματς την Πέμπτη, στο ίδιο γήπεδο. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και, με «ξεσπάσματα» ενίοτε των περιφερειακών του και ενίοτε των ψηλών του, πήραν το ροζ φύλλο, κόντρα σε μια ομάδα που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και είχε τα μεγάλα της αστέρια σε άσχημη μέρα.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 44-38, 62-53, 90-85

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 8, Μπατίστ 12, Χατζηβρέττας 3 (1), Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής 4, Πέκοβιτς 21, Γιασικεβίτσιους 2

ΣΙΕΝΑ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Ντόμερκαντ 5, ΜακΙνταϊρ 27 (4), Φίνλεϊ, Εζε 2, Καραρέτο 2, Σάτο 29 (2), Καουκένας 13, Ρες, Λεχτάλερ, ΜακΝτόναλντ, Στόουνρουκ 7 (2)

Aγγλία : Το τέλειο πέναλτι !


Μετά από ατελείωτες ώρες μελετών, όπως αποκάλυψε την Τρίτη (24/3) η αγγλική εφημερίδα "Sun", μία ομάδα πανεπιστημιακών μελετητών βρήκε τα απαραίτητα συστατικά προκειμένου ο παίκτης που πηγαίνει στην άσπρη βούλα να ευστοχεί πάντα απέναντι στον γκολκίπερ!

Θα πρέπει λοιπόν -βάσει μελέτης- η μπάλα να φεύγει από τα πόδια του παίκτη με ταχύτητα 105 χιλιομέτρων/ώρα, και ο ίδιος να κάνει πέντε με έξι βήματα, ξεκινώντας από απόσταση 16,5 μέτρων σε σύγκριση με το σημείο που έχει τοποθετηθεί η μπάλα.

Σημαντική είναι επίσης η γωνία με την οποία θα την χτυπήσει, καθώς θα πρέπει να πάρει κλίση μεταξύ 20 και 30 μοίρων, με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι το εξής: η μπάλα θα περάσει μισό μέτρο κάτω από το οριζόντιο δοκάρι και θα καταλήξει σε ύψος μισού μέτρου σε κάποιο από τα δύο "παραθυράκια" της εστίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των ερευνητών, η φόρμουλα αυτή προβλέπει 100% επιτυχία, με την αγγλική εφημερίδα η οποία φιλοξένησε το θέμα να κάνει αναφορά στην περίπτωση του Τζον Τέρι, υποστηρίζοντας πως αν οι επιστήμονες είχαν δώσει πιο γρήγορα αυτή τη λύση, ίσως ο αρχηγός της Τσέλσι να μην είχε αστοχήσει κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Μόσχας...