Τρίτη, Απριλίου 14, 2009

Champions League: Στα ημιτελικά Μπάρτσα και Τσέλσι !

Tσέλσι-Λίβερπουλ 4-4

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι Τσέλσι και Λίβερπουλ εξήλθαν ισόπαλες 4-4 με τους μπλέ να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι κόκκινοι πάγωσαν το Σταμφορντ Μπιτζ αφού προηγήθηκαν με 2-0 με τα γκολ των Φάμπιο Αουρέλιο(19') και Τσάμπι Αλόνσο (28' πεν). Στην επανάληψη η Τσέλσι κάτάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με τα γκολ του Ντρογκμπά στο 51' και του Άλεξ στο 57'. Η Τσέλσι δεν έμεινε εκεί αλλά έκανε την ολική ανατροπή (3-2) με σκόρερ τον Λάμπαρντ στο 76'. Η Λίβερπουλ δεν τα έβαλε κάτω και κατάφερε σε διαστημα 2 λεπτών να ισοφαρίσει με τον Λούκας στο 81' (3-3) και να προηγηθεί με τον Κάιτ στο 82' (3-4). Στο 89' ο Φρανκ Λάμπαρντ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (4-4) με κοντινό πλασέ από το ύψος του πέναλτι.


Οι συνθέσεις:

Τσέλσι:
Τσεχ, Καρβάλιο, Ιβάνοβιτς, Αλεξ, Κόουλ, Μπάλακ, Λάμπαρντ, Εσιέν, Ντρογκμπά (94' Φράνκο ντι Σάντο), Μαλουντά, Καλού (36' Ανελκά)

Λίβερπουλ:Ρέινα, Σκρτελ, Κάραχερ, Αουρέλιο, Αρμπελόα (85' Μπάμπελ), Λούκας Λέιβα, Μπεναγιούν, Αλόνσο, Ματσεράνο (69' Ριέρα), Κάουτ, Τόρες (80' Γκονγκ)

Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 1-1

Σε ένα μέτριο ματς Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 1-1 και λόγω του 4-0 του πρώτου αγώνα στο «Καμπ Νου» η Μπάρτσα πήρε το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για τη φάση των «4» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γκολ για τους "μπλαουγκράνα" πέτυχε στο 73’ ο Κεϊτά ενώ για τους Βαυαρούς στο 47’ ο Ριμπερί.

Οι συνθέσεις:
ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπουτ, Λελ, Ντεμικέλις, Λούσιο, Λαμ, Σόσα (78΄ Χαμίτ Αλτιντόπ), Φαν Μπόμελ, Οτλ, Ζε Ρομπέρτο (78΄ Μπορόφσκι), Ριμπερί, Τόνι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Τσάβι, Τουρέ, Κεϊτά, Μέσι, Ετό, Ινιέστα (78΄ Χλεμπ)