Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2018

Τέλος καριέρας για Ροναλντίνιο!

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που γνώρισαν τα γήπεδα παγκοσμίως την τελευταία 20ετία, έβαλε τέλος στην επαγγελματική του καριέρα.

Αυτό δήλωσε ο Ασίς, αδερφός και ατζέντης του Ροναλντίνιο, μιλώντας στην "O Globo".
"Σταμάτησε. Τέλος. Θα κάνουμε κάτι μεγάλο και όμορφο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, πιθανότατα τον Αύγουστο. Θα σχεδιάσουμε διάφορες εκδηλώσεις στην Βραζιλία, την Ευρώπη και την Ασία. Και φυσικά θα οργανώσουμε ένα παιχνίδι με την εθνική Βραζιλίας.
Η Nike θα βρίσκεται δίπλα μας στον σχεδιασμού του πρότζεκτ. Ακόμη δεν έχω λεπτομέρειες, για την ώρα φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα, ένα χρονοδιάγραμμα.
Το γεγονός πως υπήξρε πρεσβευτής της Μπαρτσελόνα για μια δεκαετία, κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Τον θέλουν παντού. Για την ώρα έχει τρεις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, η επόμενη είναι την 1η Μαρτίου στο Μεξικό", τόνισε ο Ασίς, χωρίς να αποκαλύψει αν θα υπάρξει σύντομα μια συνέντευξη Τύπου του Ροναλντίνιο, όπου θα ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του.
Ο Ροναλντίνιο αγωνίστηκε σε Ατλέτικο Μινέιρο (73 συμ., 24 γκολ, 26 ασίστ), Φλαμένγκο (44 συμ., 19 γκολ, 13 ασίστ), Κερετάρο (27 συμ., 8 γκολ, 6 ασίστ), Μίλαν (95 συμ., 26 γκολ, 29 ασίστ), Παρί Σεν Ζερμέν (69 συμ., 22 γκολ) και φυσικά την Μπαρτσελόνα όπου μεγαλούργησε και σε 198 εμφανίσεις είχε απολογισμό 91 γκολ και 52 ασίστ με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα". Τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε επαγγελματικά ήταν η Φλουμινένσε, για 7 ματς το 2015.
Πηγή: sport24.gr