Σάββατο, Αυγούστου 02, 2008

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-3


Ο Ολυμπιακός, με πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή του, νίκησε τον Ατρόμητο με 3-1.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, είδε με ικανοποίηση τον Φερνάντο Μπελούτσι να επιστρέφει... σιδερένιος στους αγωνιστικούς χώρους, μετά τον τραυματισμό του. Ο Αργεντινός μέσος έπαιξε ως αλλαγή (μπήκε στον αγώνα στο 58') και το σημαντικό είναι πως έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του στο γήπεδο. Μάλιστα, ο άσος της πειραϊκής ομάδας σκόραρε στο 90' με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ.

Δεν αγωνίστηκε ο 19χρονος Καμερουνέζος επιθετικός, Ντομινίκ Βασί, ο οποίος, πιθανότατα, προορίζεται για την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, εφόσον φυσικά περάσει με επιτυχία τα δοκιμαστικά τεστ του Ισπανού τεχνικού των νταμπλούχων Ελλάδας.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Μενδρινός ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 28'. Το δευτερο τέρμα του Ολυμπιακού το πέτυχε ο Κώστας Μήτρογλου με ετέλεση πέναλτι στο 48'. Ο Ατρόμητος μέιωσε προσωρινά με τν Καλατζή στο 53'. Το 3-1 διαμόρφωσε ο Φερνάντο Μπελούτσι στο 90' με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Βασίλης Βούζας): Μιχαηλίδης, Μαρίνος, Μασάρα, Ολιβέιρα, Ιωάννου, Κόρμπος, Ρόβας, Μπρίτο, Φαβάλι, Καλαντζής, Περόνε. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Κατεμής, Μελισσάς, Κριπιντίρης, Τρέχο, Ανδρούτσος, Σκόδρας, Καραλής.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κόβατς, Πάντος, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Κατσικογιάννης, Γ. Παπαδόπουλος (58' Μπελούτσι), Μενδρινός, Σοϊλέδης (65' Νικλητσιώτης), Σίσιτς, Μήτρογλου (82' Ματσούκας).

Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ε. Γιαννουγλίδης-Α. Ταρανάς (Αθηνών)

Πήρε το Σούπερ Καπ η Μπορντό !


Η Μπορντό κατέκτησε το γαλλικό Σούπερ Καπ στο «Σαμπάν Ντελμά» της Λυών με 5-4 στην διαδικασία των πέναλτι, μετά από ενενήντα λεπτά κανονικής διάρκειας (σ.σ. δεν υπήρξε παράταση), το τέλος των οποίων βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες δίχως σκορ.

Eπεισόδια στο ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός !


Ενώ ο αγώνας βρισκόταν στο πρώτο μέρος και οι φίλαθλοι τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και του Πανσερραϊκού, τραγουδούσαν για τις αγαπημένες τους ομάδες δημιουργώντας όμορφο κλίμα στο Δημοτικό Σερρών, άρχισαν τα παρατράγουδα...

Ξαφνικά (σ.σ. είχαν παιχτεί μόλις 15 λεπτά), άγνωστοι (αρχικά) που βρίσκονταν εκτός γηπέδου, άρχισαν να πετάνε πέτρες, ξύλα και κάθε λογής αντικείμενα εντός γηπέδου και πιο συγκεκριμένα στο «πέταλο» που φιλοξενούσε φίλους του Πανσερραϊκού. Αυτό γινόταν επί αρκετή ώρα και η ρίψη αντικειμένων... μεταφέρθηκε και στις άλλες θύρες. Όσον αφορά το τι έκαναν οι ελλιπείς αστυνομικές δυνάμεις... άγνωστο.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι «δράστες» ήταν είκοσι περίπου φίλοι του ΠΑΟΚ που βγήκαν από την θύρα που τους φιλοξενούσε, έκαναν τον... γύρο του γηπέδου και έδειξαν τις... φιλικές διαθέσεις τους σε αυτούς των γηπεδούχων.

Οι τελευταίοι, για να προστατευτούν, μπήκαν εντός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα οι παίκτες και το διαιτητικό τρίο να αποχωρήσουν και το παιχνίδι να διακοπεί. Η ένταση, είχε πια μεταφερθεί...

Εν συνεχεία, κάποιοι άλλοι φίλοι του ΠΑΟΚ (λίγοι, μιας και η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης αποδοκίμασαν τα γεγονότα), μπήκαν κι αυτοί στο γήπεδο και άρχισαν να σκίζουν τα πανό των Σερραίων και να τους τρέπουν σε φυγή... Η Αστυνομία.... πουθενά. Πραγματικά... φιλικό το παιχνίδι.

Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε και επίσημα ότι το παιχνίδι δεν θα συνεχιζόταν... Ακόμα πιο μετά, γνωστοποιήθηκε και το ότι επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής (όχι με σοβαρά τραύματα, ευτυχώς), όπως και το ότι υπήρξαν ζημιές στη γύρω περιοχή.

Διεθνές Φιλικά !

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Ρεάλ Μαδρίτης-Αμβούργο 2-1

Φαν Νιστελρόι 25’, Παρέχο 85’ / Ζιντάν 53’




Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Εσπανιόλ 1-0
Κάμπελ 82’



Ρέιντζερς-Λίβερπουλ 0-4
Φερνάντο Τόρες 23’, Ν’ Γκονγκ 57’, Μπεναγιούν 60’, Τσάμπι Αλόνσο (πέναλτι) 71’

Άρσεναλ-Γιουβέντους 0-1
Τρεζεγκέ 37’

Στον τελικό οι Έφηβοι!


Το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διεκδικεί στον αυριανό τελικό της Αμαλιάδας (20:30) η Εθνική Εφήβων, μετά την σπουδαία νίκη της με 82-62 επί της Κροατίας στον ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στον Πύργο!

Η ελληνική ομάδα, πήρε από το πρώτο δεκάλεπτο του ημιτελικού τα «ηνία» και δεν απειλήθηκε ποτέ από τους Κροάτες στη συνέχεια, φτάνοντας την διαφορά ακόμη και στ +34 (60-26), αποδίδοντας κατά διαστήματα θεαματικό μπάσκετ.

Δεκάλεπτα: 28-9, 53-26, 68-44, 82-62.

Σκόραρε ο Λυμπερόπουλος !


Το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Άιντραχτ πέτυχε ο Νίκος Λυμπερόπουλος σε φιλικό παιχνίδι μεταξύ της Άιτραχ Φρανκφούρτης και της Άουγκσμπουργκ. Η Άιτραχ Φρανκφούρτης νίκησε με 1-0.

Pole position στην Ουγγαρία ο Χάμιλτον


Την pole position κατέκτησε σήμερα στα δοκιμαστικά της Ουγγαρίας.

Αναλυτικότερα οι χρόνοι:

01 L. Hamilton McLaren 1:20.899
02 H. Kovalainen McLaren 1:21.140
03 F. Massa Ferrari 1:21.191
04 R. Kubica BMW 1:21.281
05 T. Glock Toyota 1:21.326
06 K. Raikkonen Ferrari 1:21.516
07 F. Alonso Renault 1:21.698
08 M. Webber Red Bull 1:21.732
09 J. Trulli Toyota 1:21.767
10 N. Piquet jr. Renault 1:22.371
11 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:20.144
12 J. Button Honda 1:20.332
13 D. Coulthard Red Bull 1:20.332
14 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:20.963
15 N. Rosberg Williams -
16 N. Heidfeld BMW 1:21.045
17 K. Nakajima Williams 1:21.085
18 R. Barrichello Honda 1:21.332
19 G. Fisichella Force India F1 1:21.670
20 A. Sutil Force India F1 1:22.113

«Πρώτη» για Μπασινά και Κυργιάκο


Την πρώτη τους προπόνηση με τη φανέλα της ΑΕΚ πραγματοποίησαν οι Άγγελος Μπασινάς και Σωτήρης Κυργιάκος, το πρωί του Σαββάτου. Τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο τόσο από την πλευρά της φυσικής κατάστασης όσο και του γενικότερου εγκλιματισμού στο σύνολο.

Φιλικό με Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

Φιλικό με τον Ατρόμητο α δώσει απόψε ο Ολυμπιακός στις 20:30. Στο φιλικό αυτό θα παίξει και ο Μπελούτσι αφού έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε, και θα δοκιμαστεί και ένας Καμερουνέζος.

Εμπόδιο η Βέρντερ για Ντιόγκο. Δίνει 12 εκ !


Τα εμπόδια στο δρόμο του Ολυμπιακού προς τους μεταγραφικούς του στόχους, δεν έχουν τελειωμό! Έτσι, το σίριαλ «Ντιόγκο», με την ανένδοτη στάση της Πορτουγκέζα, μπαίνει σε νέα δραματική φάση, καθώς «ξαφνικά» εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται η Βέρντερ για την απόκτησή του. Αυτό αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας «Μπιλντ», η οποία προσθέτει ότι η Βέρντερ είναι διατεθειμένη να δώσει μέχρι και 12 εκατομμύρια για την απόκτηση του νεαρού Βραζιλιάνου.

Ενημέρωση: Στο παιχνίδι πάντως της απόκτησης του βραζιλιάνου επιθετικού μπήκε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία επικοινώνησε με την Πορτουγκέζα ζητώντας να μάθει τις απαιτήσεις της.

ΚΑΙ Ο ΜΠΡΑΝΤΑΟ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ


Το όνομα του Μπραντάο είναι αυτό που προστέθηκε, καθώς Ντούντου και Ντιόγκο βρίσκονται από καιρό στη λίστα του Ολυμπιακού, με τον υψηλόσωμο φορ της Σαχτάρ Ντόνετσκ, να συμπληρώνει την τριάδα της… σάμπα!

Όπως έγινε χθες γνωστό, ο Μπραντάο είναι ένας από τους παίκτες που ενδιαφέρουν τους Πειραιώτες, καθώς επιθυμούν να αποκτήσουν δύο φορ ενδεκάδας, κι όχι έναν. Ο θηριώδης στράικερ της Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι πιθανό να μετακινηθεί στο Λιμάνι καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρωταθλητές έχουν βρει σημείο προσέγγισης με την ουκρανική ομάδα σε ένα ποσό για την παραχώρησή του, αλλά και στη μη καταβολή μιας σημαντικής δόσης από την μεταγραφή Καστίγιο. Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Βραζιλιάνου αναμένονται άμεσα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα που θα έρθει.

Κοντά σε Ντιόγκο και Ντούντου

Αρκετές πιθανότητες συμπληρώνει η ολοκλήρωση και των μετακινήσεων στο Λιμάνι των Ντιόγκο και Ντούντου. Ο 21χρονος φορ της Πορτουγκέζα έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Πειραιώτες και το μόνο που μένει είναι να τα βρουν οι δύο σύλλογοι. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς ο πρόεδρος του βραζιλιάνικου συλλόγου, έχει διαμηνύσει ότι τη Δευτέρα θα γίνει το καθοριστικό ραντεβού με ομάδα που θέλει τον Ντιόγκο.
Και στην υπόθεση Ντούντου οι εξελίξεις αναμένεται να είναι θετικές. Ο παίκτης τα έχει βρει με τον Ολυμπιακό και το μόνο που μένει είναι να τα βρουν και οι δύο σύλλογοι. Τα χρήματα που προσφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ καλά (δεδομένου ότι του χρόνου μένει ελεύθερος και μπορούν να τον αγοράσουν πιο εύκολα), ενώ υπάρχει και η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος πιέζει από την πλευρά του την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να τον παραχωρήσει, κι όπως έλεγαν κύκλοι της διοίκησης χθες, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα υπάρξουν και σε αυτό το «μέτωπο» εξελίξεις!

Στην περίπτωση βέβαια του Βραζιλιάνου, η υπόθεση έχει μπλεχτεί λίγο! Μπορεί οι δύο ομάδες να μην τα χαλάσουν στον οικονομικό τομέα, θα τα χαλάσουν όμως στον... Ντιόγκο. Πληροφορίες από τη Ρωσία αναφέρουν ότι η ΤΣΣΚΑ επιθυμεί να αποκτήσει τον 21χρονο φορ και έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της απόκτησής του.

Λέτο: Υπόσχομαι την Τρίτη να βρίσκομαι στην Αθήνα


Μπορεί οι άνθρωποι της Λίβερπουλ να κατέφυγαν στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την έκδοση άδειας εργασίας στον Σεμπαστιάν Λέτο, ούτε οι ίδιοι όμως δεν πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν! Αυτό εκμυστηρεύτηκε με δηλώσεις του ο Αργεντινός χαφ, που περιμένει παρόλα αυτά με αγωνία την απόφαση της Δευτέρας, ετοιμάζοντας παράλληλα βαλίτσες για την Τρίτη :

«Η απόφαση θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, παρόλα αυτά οι άνθρωποι της Λίβερπουλ μου είπαν να ετοιμάσω τα πράγματα μου για την Αθήνα! Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, κατά 99% η έκβαση θα είναι αρνητική. Έχω κουραστεί πάρα πολύ με αυτή την ιστορία. Το μόνο που θέλω είναι να έρθω στον Ολυμπιακό και να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο. Να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο. Έχω πάρα πολύ μεγάλη όρεξη να παίξω μπάλα, μου έχει λείψει. Θέλω να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ολυμπιακός μου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Υπόσχομαι πως την Τρίτη θα βρίσκομαι στην Αθήνα, εφόσον η απόφαση είναι αρνητική όπως μου έχουν διαμηνύσει. Ανυπομονώ να ενσωματωθώ στην ομάδα», δήλωσε στην εφημερίδα «Sportday» ο 22χρονος άσος.

Στoν Ηρακλή ο Ν΄ Ντόι;


Συμφωνία έχει επιτευχθεί μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή, για την παραχώρηση του Νταμ Ν΄ Ντόι με τη μορφή δανεισμού για δύο χρόνια. Οι δύο ομάδες τα έχουν βρει σε όλα και το μόνο που μένει είναι να πει το «ναι» και ο Σενεγαλέζος, που έχει βέβαια ως προτεραιότητα να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού αν δε συνεχίσει στο «τριφύλλι».