Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2008

ΠΑΟ: Εφτά εκατ. ευρώ για Πράνιτς


Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την Ολλανδία, ο Παναθηναικός έκανε πρόταση ύψους εφτά εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ντάνιελ Πράνιτς της Χέρενφεν . Ο 27χρονος Κροάτης μπακ-χαφ πληρεί τις προδιαγραφές του Χενκ Τεν Κάτε, μια και είναι αριστεροπόδαρος.





WHO IS WHO...


Ονοματεπώνυμο: Ντάνιελ Πράνιτς
Ημ. Γέννησης: 2/12/1981
Χώρα: Κροατία
Ύψος: 1.72μ
Θέση: Αριστερό μπακ/χαφ

Χρονιά-ομάδα-συμμετοχές-γκολ

2002-04 Όσιγιεκ 53-3
2004-05 Ντιναμό Ζάγκρεμπ 29-2
2005-2008 (και συνεχίζει ακόμα) Χέρενφεν 109-26

* Μετρά 20 συμμετοχές με την Εθνική Κροατίας.

Υποδοχή ηρώων στους παίκτες του Γυμναστικού

AΠΟ:fthiotidasport.blogspot.com

Μια τέτοια ιστορική πρόκριση δεν θα μπορούσε να μην πανηγυριστεί δεόντως. Επαρχιακή ομάδα που πριν 4 χρόνια έπαιζε στην Α2 και τώρα προκρίνεται στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν βρίσκεις εύκολα. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαμίας είναι μία από αυτές. Η πόλη σφύζει από περηφάνια για αυτά τα παιδιά. Απόψε τα περίμενε μια έκπληξη από τους ένθερμους οπαδούς του Συνδέσμου Φιλάθλων Λαμίας κατά την επιστροφή τους από την Ολλανδία. Μια υποδοχή που τους αρμόζει. Μια υποδοχή που δικαιούνται. Μια υποδοχή που δεν περίμεναν...







Βαλβέρδε: «Πάμε για τη νίκη»


Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαλβέρδε:

- Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός βολεύεται με δύο αποτελέσματα, σκέφτεστε να αλλάξετε τα πλάνα σας ή η ομάδα θα μπει όπως με την Μπενφίκα, με στόχο το γρήγορο γκολ για να κερδίσει;

«Η αλήθεια είναι πως μας κάνουν δύο αποτελέσματα, σαφώς η νίκη αλλά και η ισοπαλία με την έννοια ότι η Μπενφίκα δεν θα βάλει πολλά γκολ στον αγώνα της με την Μέταλιστ. Εμείς σίγουρα θα μπούμε για να κερδίσουμε γιατί δεν πρέπει να ελπίζουμε στο τι θα κάνουν οι άλλοι».

- Πως περιμένετε το ματς με την έννοια ότι η Χέρτα θέλει μόνο τη νίκη; Με την Μπενφίκα το περιμένατε κλειστό και ήρθε 5-1.

«Σίγουρα ο αντίπαλός μας έχει έρθει για να κερδίσει και αυτό δείχνει για ένα ανοιχτό παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι αυτό θα γίνει από την αρχή. Θα ανοίξει πιστεύω, αλλά όχι από την αρχή. Θα παίξει μεγάλο ρόλο η εξέλιξή του, το πώς θα πάει».

«Προσοχή στις αντεπιθέσεις»

- Σε σχέση με τον προηγούμενο αντίπαλο, την Μπενφίκα, μπορείτε να βρείτε κοινά στοιχεία στην Χέρτα;

«Και οι δύο ομάδες έρχονται από σπουδαία πρωταθλήματα και οι δύο πάνε καλά στο πρωτάθλημα της χώρας τους. Η Χέρτα έχει δυνατούς παίκτες μπροστά, παίζει επιθετικά και δυνατά, όπως όλες οι γερμανικές ομάδες. Πρέπει να την προσέξουμε πάρα πολύ και ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις».

- Ένας από τους επικίνδυνους παίκτες της Χέρτα, ο Βορονίν, θα απουσιάσει.

«Είναι κάτι που δεν μας αφορά, δεν θα το λάβουμε υπόψη μας. Μας νοιάζει ποιοι είναι εδώ. Έχει παίκτες για να αντικαταστήσουν το κενό του Βορονίν. Έχουμε κι εμείς τις δικές μας απουσίες, αλλά θα προσπαθήσουμε και θα παίξουμε με αυτούς που έχουμε. Αυτούς πρέπει να δούμε»

- Έχετε παρακολουθήσει την Χέρτα και αν ναι σε ποιο ματς; Σας έκανε εντύπωση κάποιος ποδοσφαιριστής συγκεκριμένα;

«Ναι, την έχω δει, εναντίον της Γαλατασάραι, της Μέταλιστ, της Μπενφίκα, αλλά και με την Σάλκε και την Καρλσρούη. Δεν έχουμε δει μόνο τα ματς στο ΟΥΕΦΑ, αλλά και στο γερμανικό πρωτάθλημα. Είναι καλή ομάδα και ως παίκτες έχω ξεχωρίσει τον Πάντελιτς και τον Σίμουνιτς, δίνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα στην ομάδα της Χέρτα».
«Δεν κρίνεται το συμβόλαιό μου»

- Εκτός από τον Ολυμπιακό το ματς αυτό είναι σημαντικό και για εσάς, ως προς την ανανέωση συνεργασίας ενδεχομένως;

«Όχι, δεν είναι. Είναι ένας σημαντικός αγώνας για την ομάδα. Για τον προπονητή, όλοι είναι σημαντικοί. Για εμάς αυτός ο αγώνας είναι ως τελικός. Ίσως είναι ο πρώτος τελικός μας στο ΟΥΕΦΑ, από τη στιγμή που μπήκαμε στους ομίλους και με αυτή την έννοια είναι και για εμένα. Παίζουμε το μέλλον μας σε αυτή τη διοργάνωση».

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο ατού του Ολυμπιακού για να φτάσει στη νίκη; Ονειρεύεστε εκείνο το ματς με την Μπενφίκα;
«Αναφερόμαστε πολύ συχνά στο ματς με την Μπενφίκα. Έχει περάσει στο παρελθόν, όμως. Σε ποιον δεν θα άρεσε να σκοράρουμε στο πρώτο λεπτό; Είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Ατού μας είναι ο κόσμος, η ατμόσφαιρα του Καραϊσκάκη που είναι μοναδική. Όπως έχει έρθει η Χέρτα για να κερδίσει, αυτή είναι και η δική μας υποχρέωση, να νικήσουμε μπροστά σε αυτό τον κόσμο. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού».

- Η τακτική που ακολουθεί ο Ολυμπιακός τον βολεύει; Αυτή του επιθετικού ποδοσφαίρου;

«Σίγουρα αυτή η τακτική βολεύει αυτούς που την ακολουθούν γιατί έρχονται τα γκολ. Η Χέρτα είναι δυνατή ομάδα, βάζει πολλά γκολ και παίζει σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα. Πρέπει κι εμείς να ακολουθήσουμε και να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο. Την Χέρτα την βοηθάει, όμως, ότι έχει και πολύ καλή άμυνα».

«Με νοιάζει η ομάδα μου, όχι ο ΠΑΟ»
- Πόσο ποντάρετε στη δύναμη της έδρας, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα που έχετε στο Καραϊσκάκη;

«Αυτοί που βάζουν τα γκολ και αυτοί που τα δέχονται, είναι στον αγωνιστικό χώρο. Θα βοηθήσει η ατμόσφαιρα, αλλά ως ένα σημείο. Μας δημιουργεί μία καλή ψυχολογία πάντως η παρουσία του κόσμου μας».
- Μήπως η πρόκριση του Παναθηναϊκού στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έχει βάλει σε σύγκριση και φέρνει την υποχρέωση για τον Ολυμπιακό να προκριθεί στην επόμενη φάση;

«Όχι, σας ζητάω συγνώμη. Ξέρω πως σκέφτεται ο κόσμος, αλλά για εμένα δεν παίζει ρόλο τι κάνει η άλλη ομάδα. Θέλω να κερδίσουμε γιατί θα είναι καλό για την ομάδα μας. Ξέρω πως υπάρχουν συναισθήματα και ανταγωνισμός, κατά βάθος, όμως, για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλό να πηγαίνουν και οι δύο ομάδες καλά. Εμένα με νοιάζει τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό και αυτό που με νοιάζει είναι να περάσει ο Ολυμπιακός».

Κύπελλο UEFA: Τελευταία αγωνιστική στους ομίλους













Την τελευταία αγωνιστική στους ομίλους του Κύπελλου UEFA θα έχουμε αυτή την εβδομάδα.
Η αγωνιστική ολοκληρώνονται σε δύο δόσεις την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο Καραϊσκάκη την Χέρτα την δεύτερη μέρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (ώρα έναρξης 21:45):

Τετάρτη (17/12)

Group E
Πόρτσμουθ - Χέερενφεεν
Μίλαν - Βόλφσμπουργκ
Ρεπό: Μπράγκα

Group F
Αμβούργο - Άστον Βίλα
Άγιαξ - Σλάβια
Ρεπό: Ζίλινα

Group G
Μπριζ - Κοπεγχάγη
Σεντ Ετιέν - Βαλένθια
Ρεπό: Ρόζενμποργκ

Group H
Ντεπορτίβο - Νανσί
Φέγενοορντ - Λεχ
Ρεπό: ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Πέμπτη (18/12)

Group A
Παρί Σ.Ζ. - Τβέντε
Σανταντέρ - Μάντσεστερ Σίτι
Ρεπό: Σάλκε

Group B
Ολυμπιακός - Χέρτα
Μπενφίκα - Μέταλιστ
Ρεπό: Γαλατάσαράι

Group C
Σαμπντόρια - Σεβίλλη
Στουτγκάρδη - Σταντάρ
Ρεπό: Παρτιζάν

Group D
Ναϊμέγκεν - Ουντινέζε
Τότεναμ - Σπαρτάκ Μ.
Ρεπό: Ντιναμό Ζ.

Οι βαθμολογίες

Group A


ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοί
1.Μάντσεστερ Σίτι37
2.Τβέντε36
3.Σάλκε44
4.Σανταντέρ32
5.Παρί Σ.Ζ.32


Group B

ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοί
1.Γαλατάσαράι49
2.Μέταλιστ37
3.Ολυμπιακός33
4.Χέρτα32
5.Μπενφίκα31


Group C


ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοί
1.Σταντάρ Λιέγης39
2.Σεβίλλη36
3.Στουτγκάρδη34
4.Σαμπντόρια34
5.Παρτιζάν40


Group D

ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοί
1.Ουντινέζε39
2.Τότεναμ36
3.Ναϊμέγκεν33
4.Σπαρτάκ Μόσχας33
5.Ντινάμο Ζάγκρεμπ43


Group E

ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοί
1.Βόλφσμπουργκ39
2.Μίλαν37
3.Μπράγκα 46
4.Πόρτσμουθ31
5.Χέερενφεεν30


Group F

ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοί
1.Άστον Βίλα36
2.Άγιαξ36
3.Αμβούργο36
4.Ζίλινα44
5.Σλάβια Πράγας31


Group G

ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοί
1.Σεντ Ετιέν37
2.Βαλένθια35
3.Μπριζ33
4.Κοπεγχάγη32
5.Ρόζενμποργκ42


Group H

ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοί
1.ΤΣΣΚΑ Μόσχας412
2.Νανσί34
3.Ντεπορτίβο Λα Κορούνια34
4.Λεχ Πόζναν32
5.Φέγενοορντ30

Χωρίς Βορονίν η Χέρτα στην Αθήνα


Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί η Χέρτα στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σημαντικότερο πρόβλημα για την γερμανική ομάδα είναι αυτό του Αντρέι Βορονίν.

Ο Ουκρανός φορ δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ίωση που αντιμετώπιζε και δεν ταξίδεψε στην Ελλάδα.

Ακόμη στην Ελλάδα δεν ταξίδεψε και ο 21χρονός Σέρβος μέσος Γκόικο Κάτσαρ. Αμφίβολοι είναι και οι Πάντελιτς και Νταρντάι ενώ ο Γιόζιπ Σίμουνιτς θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο παιχνίδι.

Κλειστός στη Ρεάλ ο Λασανά Ντιαρά


Το τυπικό μέρος της διαδικασίας απομένει πλέον, προκειμένου ο Λασανά Ντιαρά να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Πόρτσμουθ ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία της με τους Μαδριλένους, προκειμένου ο Γάλλος αμυντικός μέσος να ενταχθεί στο δυναμικό της "βασίλισσας" της Ευρώπης.

"Είναι πάγια τακτική μας να πουλάμε παίκτες, σε περίπτωση που έρθει η κατάλληλη πρόταση. Δεν μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο στον Λασανά. Η ομάδα έχει κάνει ήδη κινήσεις για να βρει τον αντικαταστάτη του και αυτός θα έρθει, όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή" αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "πομπέις".

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες ότι η μεταγραφή θα κοστίσει περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ το συμβόλαιό του θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2009.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη στο δυναμικό της ακόμη έναν Ντιαρά, τον Μαχαμαντού, ο οποίος τραυματίστηκε πρόσφατα σοβαρά και θα μείνει εκτός δράσης για 6-9 μήνες.

Φεύγει απ' τη Ρεάλ ο Φαν ντερ Φάαρτ


Άσχημο το κλίμα για τον Ράφαελ Φαν Ντε Φάαρτ στην Ρεάλ Μαδρίτης και η καριέρα του Ολλανδού στην ισπανική ομάδα ίσως τελειώσει πρόωρα. ,

Ο Ολλανδός μέσος της ισπανικής ομάδας δεν έχει καταφέρει να πείσει τους ανθρώπους της "Βασίλισσας" και αυτοί σκέφτονται το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσουν το καλοκαίρι.

Ο πρώην μέσος του Αμβούργου πήγε το καλοκαίρι στην Ρεάλ αλλά δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τα 13 εκατομμύρια που κατέβαλαν οι Ισπανοί. Αν και έκανε εκπληκτικό ντεμπούτο μετά τα 4 γκολ σε 3 εμφανίσεις, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "AS" ο Μιγιάτοβιτς έχει χάσει την εμπιστοσύνη του για τον παίκτη και δεν θα έλεγε όχι σε μία πρόταση για αυτόν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στη Γαλλία ο ΠΑΟ για Μπαστός


Ταξίδι στην Γαλλία ετοιμάζεται να κάνει ο ΠΑΟ για να αποκτήσει τον Μισέλ Μπαστός από την Λίλ. Αγκάθι στην περίπτωση του είναι το γεγονός πως δεν είναι κάτοχος ευρωπαϊκού διαβατηρίου.

Ο αριστεροπόδαρος παίκτης της Λιλ βρίσκεται στην κορυφή της πράσινης μεταγραφικής λίστας και δεν αποκλείεται κίνηση για την περίπτωση του τις επόμενες ημέρες.

Ο Βραζιλιάνος τεχνίτης είναι βασικός στόχος της ομάδας του τριφυλλιού αλλά η απόκτηση του κολλάει σε ένα σημείο. Ο Μισέλ Μπαστός δεν είναι κάτοχος ευρωπαϊκού διαβατηρίου, κάτι που σημαίνει πως ο ΠΑΟ δεν μπορεί να κινηθεί για αυτόν διότι δεν μπορεί να αποκτήσει άλλο μη κοινοτικό παίκτη.

Βέβαια, αν παραχωρηθεί ο Ροντρίγκο Σόουζα τότε μία θέση ξένου θα αδειάσει για τον έτερο Βραζιλιάνο. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα και το ενδεχόμενο να φύγει ο Σόουζα φαντάζει μακρινό.

Ρήξη μηνίσκου ο Χούτος


Σοβαρότερο από ότι φάνηκε αρχικά, ήταν το πρόβλημα του Λάμπρου Χούτου, ο οποίος θα μείνει για περίπου ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ο Έλληνας επιθετικός του Πανιωνίου ταλαιπωρείται από ρήξη μηνίσκου στο δεξιό γόνατο και θα πρέπει να οδηγηθεί στο χειρουργείο.

Αυτό σημαίνει ότι αν όλα πάνε καλά, ο Χούτος θα επιστρέψει στα γήπεδα γύρω στο τέλος του Ιανουαρίου. Στην ομάδα της Πλατείας, δεν περίμεναν το πρόβλημα του 30χρονού φορ να είναι τόσο σοβαρό και προβληματίζονται έντονα με αυτή την εξέλιξη διότι πλέον μόνο ο Ντελούρα έχει μείνει ως καθαρός φορ περιοχής.