Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

Super League: Βίντεο τα γκολ των Πλέι οφ (09/05)

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0



ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 4-2

Euroleague: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 86-68

Κόντρα σε αυτή την Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία τύχη. Έχασε 86-68 στον μεγάλο τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας στο Παρίσι και είδε την ομάδα του Ναβάρο να στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι «μπλαουγκράνα» δεν έδωσαν δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» να ελπίζουν για κάτι καλύτερο. Εχθρός του Ολυμπιακού εκτός από τον κακό του εαυτό και η κακή διαιτησία...


Άτολμος
Ο Ολυμπιακός αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, δεν κατάφερε να επιβάλει τους κανόνες του. Το ματς πήγε σε πολύ γρήγορο ρυθμό, κάτι που τον βολεύει, αλλά ήταν άστοχος και είχε αρκετές λάθος επιλογές. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 6-5. αλλά η Μπαρτσελόνα αμέσως απάντησε και με τους Μάικλ και Βάσκεθ να κάνουν όλη τη δουλειά, προηγήθηκε με 20-13 με τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να μην παίρνουν πρωτοβουλίες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν κακές επιλογές στις περισσότερες επιθέσεις τους. Οι Ισπανοί ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους δέκα πόντους (28-17) με κάρφωμα του Τέρενς Μόρις.

Εκνευριστικά εύστοχοι

Η είσοδος του Βούισιτς φάνηκε να αλλάζει τις ισορροπίες, αλλά επρόκειτο για κάτι περιστασιακό. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 35-28, αλλά και πάλι οι επιλογές του, κυρίως στην άμυνα, δεν ήταν σωστές. Οι παίκτες του Τσάμπι Πασκουάλ ήταν εκνευριστικά εύστοχοι και έτσι η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε ακόμη και με 14 πόντους (46-32), ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός εκτός από τους «μπλαουγκράνα», είχε να αντιμετωπίσει και τους τρεις διαιτητές, οι οποίοι ήταν εχθρικοί απέναντι του.
Ναι μεν, αλλά…

Η είσοδος του Πάτρικ Μπέβερλι στην αρχική πεντάδα του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε στον Ολυμπιακό την σπίθα που χρειαζόταν για να ανάψει η φωτιά της αντεπίθεσης. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ… κατάπιε τον Μπέβερλι, την ίδια ώρα που και ο Σκούνι Πεν έκανε τη ζωή του Ναβάρο δύσκολη. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν με επιμέρους σκορ 11-5, στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, να μειώσουν σε 52-47. Αλλά μέχρι εκεί. Οι Ισπανοί, «απάντησαν» αμέσως και με σερί 8-0 ανέβασαν τη διαφορά στους 13 πόντους (60-47). Ο Ναβάρο ήταν ασταμάτητος, ο Ν’ Ντονγκ για ακόμη μια φορά εξαιρετικός και ο Σάδα αποδείχθηκε το κρυφό χαρτί του Πασκουάλ. Έτσι, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 64-60 στο τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου.
Το παράτησε

Στα πρώτα πέντε λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε. Η διαφορά ανέβηκε στους 19 πόντους (71-52) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη εμφανώς εκνευρισμένοι, έπαιξε σε αυτό μεγάλο ρόλο η εχθρική διαιτησία των Μπραζάουσκας, Μπαχάρ και Σαμπόν, δεν είχαν καθαρό μυαλό με συνέπεια η Μπαρτσελόνα να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ. Η διαφορά συνέχισε να διατηρείται πάνω από τους δέκα πόντους με αποτέλεσμα το τελευταίο τρίλεπτο να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα…
Δεκάλεπτα 28-19, 47-36, 64-50, 86-68

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Μπαζίλε 6 (2), Ρούμπιο 9 (1), Ναβάρο 21 (4), Βάσκεθ 6, Ν’Ντονγκ 7, Μόρις 8 (1), Σάδα 7 (1), Λόρμπεκ 8 (2), Μάικλ 14 (2), Γκριμάου.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 12, Πεν, Τσίλντρες 12 (3), Βούισιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 9 (1), Χαλπερίν, Κλέιζα 13 (1), Μαυροκεφαλίδης 1, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 10 (1), Σχορτσανίτης 6.



sport-fm.gr