Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2012

Σέντρα το Σεπτέμβριο για το FIFA 13

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ποδοσφαιρική σεζόν για τους gamers ξεκινάει το Σεπτέμβριο με το νέο FIFA. Όπως ανακοίνωσε η ΕΑ, το πολυαναμενόμενο FIFA 13 κυκλοφορεί στις 28 Σεπτεμβρίου, για Xbox 360 (συμβατό με Kinect), PS3 (συμβατό με Move), PS Vita, PC, PS2, 3DS, PSP, iPhone, iPad, iPod Touch, Android και άλλα κινητά. Το FIFA 13 αναπαριστά το δράμα και την απρόβλεπτη φύση του ποδοσφαίρου, με καινοτομίες σε βασικούς τομείς, όπως η ΑΙ, οι ντρίμπλες, ο έλεγχος της μπάλας, τα μαρκαρίσματα, τα online χαρακτηριστικά και οι live υπηρεσίες. Σύμφωνα με την ΕΑ το FIFA 13 είναι το μεγαλύτερο και πιο βαθύ παιχνίδι στην ιστορία της σειράς, μετατρέποντας το franchise στο κοινωνικό δίκτυο του ποδοσφαίρου, στο οποίο οι fans αλληλεπιδρούν με εκατομμύρια άλλους ανά τον κόσμο. Δείτε ξανά το πρώτο gameplay trailer του FIFA 13 και πείτε μας αν πιστεύετε ότι το παιχνίδι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις τεράστιες προσδοκίες!



πηγή: http://game20.gr

Brujita, para siempre

Mετά από 19 χρόνια λαμπρής καριέρας, ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση...



Ήταν 9 Μαρτίου του 1975 και η Εστουδιάντες φιλοξενούσε την Χιμνάσιο στο clasico της Λα Πλάτα. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με το εμφατικό 4-1 τους συμπολίτες, με τον θρυλικό Χουάν Ραμόν Βερόν να σκοράρει ένα από τα 4 τέρματα. Την ίδια μέρα, όμως, η γυναίκα του Βερόν έφερνε στον κόσμο τον γιο του, τον Χουάν Σεμπαστιάν. Ο προπονητής της Εστουδιάντες, Κάρλος Μπιλάρδο, το γνώριζε, αλλά δεν το αποκάλυψε στον Βερόν, καθώς ήθελε να είναι προσηλωμένος για το μεγάλο ντέρμπι.
Ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν έμελλε να γράψει την δική του ιστορία στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ο Brujita (=μικρή μάγισσα) είχε αρνητικά, ίσως να ήταν και πολλά, αλλά όλοι ανεξαιρέτως αποδέχονται τον Βερόν ως έναν από τους πιο ποιοτικούς, έυστροφους και εμβληματικούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του.
Τα πρώτα βήματα στην Αργεντινή
Ο Βερόν, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Εστουδιάντες Λα Πλάτα. Το 1994 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο και μετατράπηκε σε βασικό στέλεχος της ομάδας. Την σεζον 1994/1995 αγωνίστηκε 38 φορές κι αποτέλεσε έναν από τους βασικούς παράγοντες για την επιστροφή της Εστουδιάντες στην πρώτη κατηγορία.
Την επόμενη χρονιά, στην πρώτη κατηγορία πλέον, αποτελούσε το αστέρι της ομάδας και μετά από 6 μήνες, τον Γενάρη του 1996 πήρε την μεταγραφή για την Μπόκα Τζούνιορς, στην οποία αγωνίστηκε για μέχρι το τέλος της σεζόν 95/96, έχοντας συμπαίκτη τον Ντιέγο Μαραντόνα.
Η πενταετία στην Ιταλία
Μία χρονιά στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής ήταν αρκετη για να πείσει την Σαμπντόρα του Σβεν Γκόραν Έρικσον να τον αποκτήσει. Εκεί, αγωνίστηκε με απόλυτη επιτυχία για 2 χρόνια, πραγματοποιώντας 62 συμμετοχές. Την επιτυχημένη του πορεία εξαργύρωσε με μια μεταγραφή 15 εκατομμυρίων στην Πάρμα, το 1998, με την οποία κατέκτησε -μέσα σ’ ένα χρόνο- το Κύπελλο Ιταλίας και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, προπονούμενος από τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι.
Το 1999, η Λάτσιο ξόδεψε 20 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει και, μάλλον, δικαιώθηκε. Έμεινε εκεί μέχρι το 2001 και κατέκτησε ένα Σκουντέτο, ένα Κύπελλο Ιταλίας κι ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας. Συνολικά, συμπλήρωσε 72 συμμετοχές και 14 γκολ, με σπουδαίους συμπαίκτες, όπως ο Νέντβεντ, ο Στάνκοβιτς κι ο Σιμεόνε και με προπονητή τον Έρικσον, τον άνθρωπο που τον πήγε στην Ιταλία.
Το όνειρο και η Αγγλική περιπέτεια
Ο μύθος λέει πως ο Βερόν ονειρευόταν από μικρός να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ και, συγκεκριμένα, στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου είχε αγωνιστεί και ο θείος του, Πέδρο Βέρντε. Το όνειρο του πραγματοποιήθηκε, αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο. Ο στόχος της Πρέμιερ επετεύχθη, όπως κι αυτός της Γιουνάιτεντ, μόνο που δεν ήταν η Σέφιλντ, αλλά η Μάντσεστερ.
Η Μάντσεστερ ξόδεψε το ποσό-ρεκόρ, εκείνη την εποχή, των 40 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει. Η αλήθεια είναι πως δεν δικαίωσε τον Φέργκιουσον. Λίγο τα προβλήματα προσαρμογής, λίγο οι αυξημένες απαιτήσεις τον οδήγησαν σε μια κακή πρώτη χρονιά. Στην δεύτερη, τα πράγματα βελτιώθηκαν, αλλά ο κόσμος δεν είχε πειστεί.
Κάπου εκεί, εμφανίστηκε ο Ρανιέρι και η Τσέλσι, η οποία τον απέκτησε με 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά κι εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. Το σύνολο: 14 συμμετοχές και 3 χρονιές δανεικός σε άλλες ομάδες.
Το πέρασμά του από την Αγγλία ήταν τόσο άσχημο, ώστε οι Times συμπεριέλαβαν την μεταγραφή του τόσο στην Μαντσεστερ, όσο και στην Τσέλσι στις 50 χειρότερες στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.
Back to base
Μετά από δύο χρόνια στην Ίντερ, ο Βερόν επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, την Εστουδιάντες, όπου κι έκλεισε την καριέρα του.
Στην Αργεντινή επέστρεψε το 2006, ως δανεικός από την Τσέλσι και πολύ γρήγορα κατέκτησε το Απερτούρα, το 2007. Η σαιζόν 2007/2008 δεν ήταν η καλύτερη για τον Βερόν, καθώς είχε ορισμένους μικροτραυματισμούς. Την επόμενη χρονιά, όμως, κατάφερε να οδηγήσει την Εστουδιάντες στα τελικά του Κόπα Σουδαμερικάνα και στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2009.
Το 2009 ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα του, αλλά και μια από τις καλύτερες στην ιστορία της Εστουδιάντες. Για πρώτη φορά, έπειτα από 30 χρονιά, η Εστουδιάντες βρέθηκε στον τελικό του Λιμπερταδόρες, το οποίο και κατέκτησε απέναντι στην Κρουζέιρο, με τον Βερόν να ανακηρύσσεται MVP του τουρνουά.
Ακολούθησαν άλλες τρεις επιτυχημένες χρονιές, μέχρι να φτάσουμε στις 17 Ιουνίου του 2012. Μια μέρα που θα θυμούνται όλοι οι οπαδοί της Εστουδιάντες, αφού αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο αρχηγό τους. Η Εστουδιάντες νίκησε με 1-0 την Ολίμπο, αλλά ελάχιστοι ασχολήθηκαν με αυτό.
Μια μπλούζα με το νούμερο «11″ και το όνομα «Ευχαριστούμε, brujita» και πολλά πανό λατρείας, μεταξύ των οποίων κι ένα που έγραφε: «Ο γέρος μου έλεγε ιστορίες για το πώς έπαιζε ο μπαμπάς σου, τώρα εγώ θα λέω στα εγγόνια μου ότι σε είδα να παίζεις, σε ευχαριστώ Μάγισσα «, συνέθεταν ένα απόλυτα συγκινητικό σκηνικό.
To αφιέρωμα του sportculture.gr στον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν κλείνει με μερικά λόγια του Ντιέγο Μαραντόνα, όταν ο Βερόν μετακόμισε στην Αγγλία για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:
«Ο Χουάν είναι κάτι ξεχωριστό. Η Μάντσεστερ αγόρασε ένα σπουδαίο παίχτη. Υπάρχουν ελάχιστοι παίχτες στον κόσμο που μπορούν να κάνουν τα πάντα στο γήπεδο. Ο Βερόν είναι ένας από αυτούς. Πιστεύω ότι κάποτε θα μνημονεύεται ως ένας από τους σπουδαίους του ποδοσφαίρου. «Μπορεί να μην έκανε την λαμπρή καριέρα που έκαναν άλλοι, σύγχρονοί του, μπορεί να μην αγωνίστηκε για πολλά χρόνια σε τοπ επίπεδο, αλλά ο Βερόν κατάφερε να επαληθεύσει τον Μαραντόνα. Όλοι θα τον θυμούνται ως έναν από τους πιο γοητευτικούς ποδσοφαιριστές.


πηγή: sportculture.gr