Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2009

Ολυμπιακός: «Στο δρόμο για τον Πειραιά ο Κάλστρομ»

Σύμφωνα με την σουηδική «Aftonbladet», ο διεθνής μέσος της Λυών βρίσκεται καθ’ οδόν για τον Πειραιά!

«Ο Κιμ Κάλστρομ στο δρόμο για τον Ολυμπιακό», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, στο οποίο πάντως, διευκρινίζεται πως οι πληροφορίες αντλούνται και από τη Γαλλία και από την Ελλάδα. Γίνονται μάλιστα, αναφορές σε συγκεκριμένα γαλλικά δημοσιεύματα.

«Οι Γάλλοι επιμένουν: ο Κιμ Κάλστρομ θα κάνει παρέα στον Όλαφ Μέλμπεργκ! Η Ελλάδα αρχίζει και γίνεται δημοφιλής προορισμός για τους Σουηδούς ποδοσφαιριστές. Τελευταίος στη σειρά ο Κιμ Κάλστρομ, που λέγεται ότι βρίσκεται στο δρόμο της φυγής από τη Λιόν και της μεταπήδησης στον Ολυμπιακό. Αυτό έγραψε και η εφημερίδα “Lyon Capitale”, που τυπώνεται στη Λυών, και ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Σουηδού», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα και καταλήγει:

«Το “France Football”, μάλιστα, έγραψε ότι ο Κιμ μίλησε τηλεφωνικά με τον Μέλμπεργκ. Ο ελληνικός Τύπος δημοσίευσε, πάντως, ότι ο ατζέντης του Κάλστρομ ξεκαθάρισε σε όλους πως ο πελάτης του δεν επείγεται να αποχωρήσει από τη Λυών. Ο Ολυμπιακός, εξάλλου, δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει τα λεφτά που χρειάζονται για να αγοράσει τον Κάλστρομ, καθώς ο προπονητής του Τιμούρ Κετσπάγια τον θεωρεί ιδανικό παρτενέρ του Ντουντού στο κέντρο».

Το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τον Κάλστρομ, που όπως έχουμε επισημάνει αποτελεί τον διακαή πόθο του Κετσπάγια.

Πιθανότατα, οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν, μετά την επαφή που θα έχει ο Γεωργιανός τεχνικός με τον Σωκράτη Κόκκαλη στο Ζέεφελντ, την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο, να αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει κάτι νωρίτερα.

ΠΑΟ: Aνακοινώθηκε ο Σισέ, παίρνουν σειρά Κατσουράνης και Λέτο !


Ο Σισέ πλέον είναι και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα 4 χρόνια μετά απο μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η ΠΑΕ.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ για την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας τεσσάρων ετών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Τρέχουν οι μεταγραφικές εξελίξεις

Σειρά παίρνει ο Κώστας Κατσουράνης, που πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει και αυτός το συμβόλαιό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολαβές του Κατσουράνη θα φτάνουν τα 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πριν το Σαββατοκύριακο θα έχει ολοκληρωθεί το θέμα του Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να υπογράψει και αυτός τη συνεργασία του με τους "πράσινους". Ο Τζιμπρίλ Σισέ θα επιστρέψει στην Αγγλία για να μαζέψει τα πράγματά του και θα έρθει στη συνέχεια στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση.

Δυναμική συνέχεια στο μεταγραφικό παζάρι

Η μεταγραφική ενίσχυση των "πράσινων" όμως δεν σταματά εδώ. Η απόκτηση ενός στόπερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο, ενώ αναμένεται να αποκτηθεί και ένας ακόμη επιθετικός με διαφορετικά όμως ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά από αυτά του Σισέ.

Για το θέμα του αμυντικού, φαβορί αυτή τη στιγμή είναι ο Ματίας Μπιέρσμιρ, με τις εξελίξεις να αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Τις τελευταίες ημέρες οι "πράσινοι" ασχολούνται και με τον Κάρλος Μαρτσένα της Βαλένθια. Η περίπτωσή του μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τη θετική κατάληξη της υπόθεσης Σισέ τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Μέλμπεργκ: Γιατί διάλεξα τον Ολυμπιακό....

Οι δηλώσεις του Μέλμπεργκ:

«Ο Ολυμπιακός κερδίζει συνεχώς το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και εγώ θέλω να βοηθήσω περισσότερο για μία καλή πορεία στο Champions League. Ξέρω ότι η Γιουβέντους είχε μιλήσει και με τον Παναθηναϊκό για μένα, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος που έκλεισα στον Ολυμπιακό,
την ομάδα που έχει τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα.

Η καριέρα μου μπαίνει πλέον σε μία άλλη φάση, μετά το αγγλικό και το ιταλικό πρωτάθλημα και νιώθω έτοιμος να προσφέρω αυτά που θέλει η νέα μου ομάδα. Θα συνεχίσω την καριέρα μου στην πιο επιτυχημένη ομάδα της Ελλάδας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα», τόνισε ο 32χρονος άσος.

ΠΑΟΚ: Παρουσιάστηκαν Παπάζογλου και Αμπουμπακαρί !


Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκαν την Παρασκευή (26/6) από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Θανάσης Παπάζογλου και Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί. Αμφότεροι εμφανίστηκαν ενθουσιασμένοι με τη νέα πρόκληση της καριέρας του και ανυπόμονοι να αγωνιστούν με την φανέλα του Δικεφάλου.

Ανακοίνωσε Νασούτι ο Άρης !

Ο Κριστιάν Νασούτι είναι και επίσημα παίκτης του Άρη. Η συμφωνία με τη Ρίβερ Πλέιτ που ανήκει ο παίκτης ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα και ο 27χρονος αμυντικός θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συμφωνία των δύο ομάδων υπάρχει ρήτρα 1,5 εκατ. ευρώ.

Oλυμπιακός: Στο στόχαστρο και πάλι ο Σεϊταρίδης ;

Ο Γούρκας Σεϊταρίδης είναι ελεύθερος και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους υποψήφιους.

Οι Πειραιώτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενισχύσουν το δεξί άκρο της άμυνάς τους με τον 28χρονο άσο, μια σκέψη που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την ΠΑΕ. Δεν αποκλείεται, πάντως, μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις, από τη στιγμή που δεν φαίνεται να έχει κάποια αξιόλογη πρόταση στα χέρια του ο διεθνής άσος.

ΠΑΟ: Μπιέρσμιρ και Μαρτσένα στο στόχαστρο για τη θέση του στόπερ !

Από τους δύο, ο Σουηδός Μπιέρσμιρ συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να έρθει στον Παναθναϊκός από τον Μαρτσένα.

Το θέμα του αμυντικού της Γκέτεμποργκ θα έχει εξέλιξη την επόμενη εβδομάδα και από τον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν πώς θα είναι θετική.

Πάντως, το «τριφύλλι» κυνήγα και ένα «μπαμ» για την άμυνα! Διακαής πόθος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι ο 30χρονος στόπερ της Βαλένθια, Κάρλος Μαρτσένα!

Πρόκειται, ωστόσο, για πολύ δύσκολη περίπτωση αφού οι «νυχτερίδες» τον κοστολογούν στα 7 εκ. ευρώ, ενώ ο ίδιος δεν πολύ «ψήνεται» για Ελλάδα.

Σκόκο: Αξίζουμε έναν τίτλο...

Οι δηλώσεις:

«Ο στόχος μας είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας και να παλέψουμε για όλους τους τίτλους. Μακάρι αυτή τη φορά να μην βρεθούμε απλώς κοντά αλλά και να τα καταφέρουμε να κατακτήσουμε κούπες. Έγινε και πέρσι μεγάλη προσπάθεια και αξίζαμε έναν τίτλο. Προφανώς το πρωτάθλημα είναι ο αρχικώς στόχος αλλά όχι ο μοναδικός»
, είπε αρχικά ο Σκόκο και πρόσθεσε:

«Πρώτα απ' όλα πρέπει να μπούμε στους ομίλους του Europa League και εν συνεχεία να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια αναμονής. Προφανώς θέλουμε να πάρουμε και το κύπελλο. Η ΑΕΚ θα βγει να κερδίσει σε όλα τα γήπεδα, για να πετύχουμε τους στόχους μας και να προσφέρουμε χαρά στους οπαδούς μας».
«Μπορώ να προσφέρω ακόμη περισσότερα»

Και σε προσωπικό επίπεδο, ο Σκόκο επεσήμανε: «Hταν θετική η χρονιά γιατί ήταν η πρώτη μου στην Ευρώπη. Προσαρμόστηκα γρήγορα σε μία θέση που δεν είχα συνηθίσει να παίζω. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα και θα προσπαθήσω να το δείξω τη νέα σεζόν. Παίζοντας στην θέση μου μπορώ να αποδόσω περισσότερα και να βοηθήσω την ομάδα μου καλύτερα. Είναι κάτι που θα αναζητήσω την επόμενη σεζόν, αλλά είναι απόφαση του προπονητή που θα παίζω. Το σημαντικό είναι να διεκδικήσουμε τους στόχους μας».

ΠΑΟ: Φήμες για συνάντησης Πατέρα-Καστίγιο...

Πολύ έντονη φημολογία υπάρχει ότι χθές στο ο Πατέρας στα πλαίσια τoυ ραντεβού με τον Τζιμπρίλ Σισέ- συναντήθηκε τυχαία με τον Νέρι Καστίγιο συζητώντας, μάλιστα, το ενδεχόμενο της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό!

Οι δυο άντρες φέρεται ότι συνομίλησαν για αρκετά λεπτά για το ενδεχόμενο ο Καστίγιο να φορέσει τα "πράσινα", πράγμα που είναι που
μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, αλλά που ενισχύεται από την σφοδρή επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην Ελλάδα...

Mομπαρλέτ: Ο Γκονζάλεζ πωλείται, περιμένουμε πρόταση...

Oι δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της Μπέτις:

«Οχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και αρκετές ομάδες ακόμα φαίνεται πως θέλουν τον Μαρκ κρίνοντας από τα δημοσιεύματα. Ούτε όμως ο Ολυμπιακός ούτε κάποια άλλη ομάδα μας έχει προσεγγίσει επίσημα. Δεν έχουμε καμία πρόταση για τον ποδοσφαιριστή ούτε από την Ελλάδα ούτε από κάποια άλλη χώρα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μομπαρλέτ και πρόσθεσε:

«Οπως όλοι μας οι ποδοσφαιριστές, έτσι και ο Γκονζάλεζ είναι προς διαπραγμάτευση. Η πολιτική μας είναι αυτή. Ολοι πωλούνται αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά ο σύλλογος. Αν μας κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός για τον Μαρκ θα την εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε. Ο παίκτης πωλείται, αλλά με τα λεφτά που θέλουμε εμείς. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως η ρήτρα του είναι στα 20 εκατ. ευρώ».


Ολυμπιακός: Βίντεο από το νέο στόχο του Ολυμπιακού, Άλντιντορ !











ΠΑΟ: Υπέγραψε ο Σισέ !

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, μετά την αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και τη συνάντησή του με τον Νίκο Πατέρα, τον Κώστα Αντωνίου, τον Χενκ τεν Κάτε στη Βουλιαγμένη, πείστηκε για την επιλογή του και αργά το βράδυ της Πέμπτης (25/6) υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με το "τριφύλλι".

Ο Σισέ το πρωί της Παρασκευής θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ανακοινώσει μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σισέ: "Εντυπωσιάστηκα από την υποδοχή"

Η εντυπωσιακή υποδοχή που επεφύλαξαν περισσότεροι από 2.000 φίλοι του Παναθηναϊκού στον Τζιμπρίλ Σισέ, άφησε έκπληκτο τον Γάλλο διεθνή επιθετικό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο και ακούγοντας τους φίλους του "τριφυλλιού", ο Σισέ άλλαξε το αρχικό πλάνο που υπήρχε και ζήτησε από τη γυναίκα του και από τα παιδιά του να ζήσουν αυτήν την εμπειρία, ακολουθώντας τον στην έξοδο από το αεροδρόμιου.

"Είμαι εντυπωσιασμένος. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή", ήταν τα πρώτα λόγια του 28χρονου επιθετικού. Ο Σισέ αντιλήφθηκε δια ζώσης αυτό που του έλεγαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ότι θα είναι ο ηγέτης της ομάδας.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, κατέλυσαν στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και το βράδυ δείπνησαν με τον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα, τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου και τον προπονητή Χενκ τεν Κάτε. Ο Σισέ, μάλιστα, είχε τετ-α-τετ με τον Ολλανδό τεχνικό, ο οποίος για ακόμα μία φορά του κατέστησε σαφές ότι "είσαι ο παίκτης που θέλω για την επιθετική γραμμή" και του ανέλυσε το πλάνο της ομάδας.

Ο 28χρονος επιθετικός θα μείνει στην Ελλάδα μέχρι την Κυριακή και το κόστος της μεταγραφής αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η Μαρσέιγ θα εισπράξει 8 εκατομμύρια, ο Σισέ 2,5 εκατομμύρια το χρόνο για τετραετές συμβόλαιο και 2 εκατομμύρια ευρω είναι τα μπόνους και οι αμοιβές των μάνατζερ.



ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ:



Confederations Cup: Στον τελικό η Βραζιλία με "κεραυνό" του Άλβες !

Η Βραζιλία επιβεβαίωσε όσους την έχριζαν φαβορί και κέρδισε –αν και δύσκολα- με 1-0 την μαχητική Νότια Αφρική. Η λύτρωση για την Σελεσάο ήρθε στο 87’ από μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντάνι Αλβες. Οι Νοτιοαφρικανοί έκαναν φιλότιμη προσπάθεια, όμως τελικά λύγισαν στην ανωτερότητα της πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής. Η ομάδα του Ντούνγκα θα συναντήσει στον τελικό την Κυριακή (28/06) τις ΗΠΑ.