Τετάρτη, Ιουνίου 09, 2010

«Πολύ σημαντική η πρεμιέρα»

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και για την Εθνική Ελλάδος, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νοτίου Αφρικής, το παν είναι η πρόκριση και αρχή το ματς με τη Νότιο Κορέα, όπου βασικός στόχος είναι τουλάχιστον η ισοπαλία, όπως τόνισαν με δηλώσεις τους οι Χρήστος Πατσατζόγλου και Νίκος Σπυρόπουλος. Αμφότεροι χαρακτήρισαν τις στημένες φάσεις κλειδί του αγώνα.

«Ζούμε ένα όνειρο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση. Είναι κλειδί το πρώτο ματς και με νίκη είναι κοντά η πρόκριση, αλλά το παν είναι να μη χάσουμε.

Το 2008 δεν είχαμε καλή παρουσία και εύχομαι τώρα να πάμε καλύτερα. Αλλαγές δεν υπάρχουν ούτε στην προπόνηση ούτε σε πρόσωπα και το κλίμα είμαι πολύ καλό στις τάξεις της ομάδας», ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Πατσατζόγλου...

Ερωτηθείς για το ποιον παίκτη ξεχωρίζει από τη Νότιο Κορέα, απάντησε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι καλύτερος παίκτης των αντιπάλων μας είναι ο Παρκ, που αγωνίζεται στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Έχουμε δει τη Νότιο Κορέα και μας έχει μιλήσει ο κόουτς. Δεν είναι μόνο ο Παρκ όμως, έχουν πάρα πολύ καλό σύνολο. Εύχομαι να γίνει καλό παιχνίδι και να νικήσουμε. Έχουμε πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, αλλά όλα αυτά φαίνονται στο γήπεδο και μπορούν να αλλάξουν στη διάρκεια ενός αγώνα».

Όσο για το τρίτο και πολυαναμενόμενο ματς της διοργάνωσης, με την Αργεντινή, ο άσος της Ομόνοιας είπε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η Αργεντινή είναι φαβορί. Είναι καλό, αλλά και ταυτόχρονα και κακό ότι την αντιμετωπίζουμε στο τρίτο ματς. Ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες του ομίλου. Εύχομαι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάμε καλά».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σπυρόπουλος, που στα πλάνα του Ότο Ρεχάγκελ δεν έχει εξασφαλίσει χρόνο συμμετοχής, ελπίζει η ομάδα να μπει με το δεξί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, εκμεταλλευόμενη το δυνατό της σημείο έναντι του αντιπάλου.

«Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα καλά στημένη, με πειθαρχία και τρεξίματα. Πρέπει να αντισταθμίσουμε τα πλεονεκτήματά τους. Δικό μας πλεονέκτημα είναι οι στημένες φάσεις. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Με νίκη θα μπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ελπίζω το Σάββατο να παρουσιαστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να κερδίσουμε το ματς».

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Παρκ, απάντησε: «Με αυτοπεποίθηση. Αυτοί είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε μένα; Για την τακτική καλύτερα να ρωτήσετε τον προπονητή. Δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε το στυλ. Τόσα χρόνια έχουμε τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Δεν γνωρίζω αν θα παίξω. Ελπίζω να χρησιμοποιηθώ σε κάποια ματς».

Όσο για το τι θα θεωρηθεί επιτυχία της Εθνικής σ’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο μπακ του Παναθηναικού τόνισε: «Και μόνο ότι είμαστε εδώ είναι επιτυχία. Όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε την πρόκριση».