Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 24, 2008

Serie A Μόνη πρώτη η Ίντερ, "γκέλες" για Ρόμα-Γιούβε!














Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:


Αταλάντα-Κάλιαρι 1-0 (79' Φλοκάρι)

Μπολόνια-Ουντινέζε 0-3 (13' (πεν.) Ντ'Αγκοστίνο,20' Φλόρο Φλόρες, 73' Πέπε)

Κιέβο Βερόνα-Τορίνο 1-1 (50' Μαρκολίνι / 40' (πεν.) Μπιάνκι)

Τζένοα-Ρόμα 3-1 (4' Σκούλι, 61', 88' Μιλίτο / 28' Ντε Ρόσι)

Ίντερ-Λέτσε 1-0 (79' Κρους)

Γιουβέντους-Κατάνια 1-1 (16' Αμάουρι / 68' Πλασμάτι)

Λάτσιο-Φιορεντίνα 3-0 (51' Μάουρι, 55' Πάντεφ, 59' Σιβίλια)

Νάπολι-Παλέρμο 2-1 (14' Χάμσικ, 75' Ζαλαγέτα / 83' (πεν.) Μίκολι)

Ρετζίνα-Μίλαν 1-2 (59' Κοράντι / 24' Μποριέλο, 73' Πάτο)

Σιένα-Σαμπντόρια 0-0

Primera Division: Δύσκολη νίκη για Μπαρτσελόνα!














Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:


Μπαρτσελόνα-Μπέτις 3-2 (17', 23' Ετό, 80' Γκούντγιονσεν / 59' Μονζόν, 67' Μάρι)

Οσασούνα-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 0-0

Βιγιαρεάλ-Σανταντέρ 2-0 (28' Καπντεβίλα, 32' Γιορέντε)

Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (29' Σιναμά Πονγκόλ, 82' αυτ. Κορτές / 75' Αλμπίν)

Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν 7-1 (18', 33' και 47' Φαν Ντερ Φααρτ, 36' Χιγκουαΐν, 51' Ρόμπεν, 58' και 64' Ραούλ / 53' Κίκε Ματέο)

Σεβίλλη-Εσπανιόλ 2-0 (56' Μαρέσκα, 85' Σεβαντόν)

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωση κατά ΚΕΔ και ΕΠΟ


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Έπειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές, στις οποίες σημειώθηκαν σοβαρά διαιτητικά σφάλματα εις βάρος της ομάδας μας δεν προβήκαμε σε κάποια επίσημη ενέργεια, αποφεύγοντας να επιβαρύνουμε την ήδη «φορτωμένη» με δυσπιστία ατμόσφαιρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά και την 3η αγωνιστική, στον αγώνα της οποίας συγκεκριμένες υποδείξεις του βοηθού κ. Τρύφωνα ήταν εξόφθαλμα λανθασμένες περιμέναμε το λιγότερο τη δέουσα αξιολόγηση εκ μέρους του παρατηρητή, κ. Μπριάκου. Αντ΄ αυτού, ο τελευταίος επιβράβευσε με τη βαθμολογία του (8,30) το βοηθό διαιτητή!

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, χθες αποφασίστηκε από τις αρμόδιες αρχές να τεθούν σε διαθεσιμότητα ο παρατηρητής και οι βοηθοί διαιτητές άλλου αγώνα για συμπεριφορά ανάλογη των αντίστοιχων του δικού μας. Θεωρούμε τη συμπεριφορά αυτή, δηλαδή τη μη τιμωρία και των παρατηρητή και βοηθού του δικού μας αγώνα, τόσο εκ μέρους της ΚΕΔ και του κ. Ψυχομάνη, όσο και εκ μέρους της ΕΠΟ και του κ. Γκαγκάτση εχθρική προς τον Παναθηναϊκό"
αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιδιώκει ένα πρωτάθλημα, το οποίο θα παίζεται επί ίσοις όροις και θα κρίνεται από τις προσπάθειες ποδοσφαιριστών και προπονητών στο γήπεδο. Οποιαδήποτε νοοτροπία ή σκοπιμότητα αντιστρατεύεται αυτήν την επιδίωξη θα μας βρει σθεναρά και αμετάκλητα απέναντί της. Για αυτούς τους λόγους θέτουμε τους παραπάνω κυρίους στην κρίση της φίλαθλης κοινής γνώμης".

Carling Cup: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Με πολλά πιτσιρίκια στη σύνθεση της, η Άρσεναλ έδειξε πως όχι μόνο έχει παρόν, αλλά και μέλλον με το τελικό 6-0 επί της Σέφιλντ στο "Έμιρατς", να τα λέει όλα. Πρωταγωνιστής των... "μπέμπηδων" του Βενγκέρ ήταν ο Βέλα που πέτυχε χατ τρικ, ενώ την παράσταση έκλεψε ο 16χρονος Γουίλσαϊρ που πέτυχε το πρώτο του γκολ. Τα άλλα δύο γκολ πέτυχε ο Μπέντνερ.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 3ου γύρου του Carling Cup

Τρίτη 23/9

Αρσεναλ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 6-0 (31’, 42’ Μπέντερ, 44’, 50’, 87’ Βέλα, 57’ Γουίλσιρ)

Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ 1-0 (70’ αυτ. Μάλινς)

Λιντς-Χάρτπουλ 3-2 (14’ Σνόντγκρας, 58’ Σουόνμι, 90’ Ρόμπινσον – 2’ Μόνκχαουζ, 33’ Πότερ)

Μπέρνλι-Φούλαμ 1-0 (88’ Ροντρίγκεζ)

Ρόδεραμ-Σαουθάμπτον 3-1 (20’ Φέντον, 56’ Χάρισον, 69’ Μπράνγκτον – 61’ Τζον)

Σάντερλαντ-Νορθάμπτον 4-3 πεν. (2-2 κ.α., παρ.) (86’, 90’ Στόουκς - 20’Λάρκιν, 81’ Γκάτριτζ)

Σουόνσι-Κάρντιφ 1-0 (57’ Γκόμεζ)

Στόουκ-Ρέντινγκ 4-3 πεν. (2-2 κ.α., παρ.) (9΄Πέρικαρντ, 50’ Σιντιμπέ – 45’ πεν., 75’ Χένρι)

Λίβερπουλ-Κρου 2-1 (15’ Αγκερ, 58’ Λούκας – 25’ Οκόνορ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίντλεσμπρο 3-1 (25’ Ρονάλντο, 79’ Γκιγκς, 90’ Νάνι – 56’ Τζόνσον)

Τετάρτη 24/9

21:45GR Αστον Βίλα- ΚΠΡ

21:45GR Ιπσουιτς-Γουίγκαν

21:45GR Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι

21:45GR Νιούκαστλ-Τότεναμ

21:45GR Πόρτσμουθ-Τσέλσι

22:00GR Μπλάκμπερν-Εβερτον

Μπλεξίματα για Άντερσον


Δύο άτομα, που εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας. Το ένα από αυτά συνελήφθη σε σπίτι που έχει εκεί ο Άντεροσν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος διατηρεί μαζί του φιλικές σχέσεις.

Ο εισαγγελέας της πόλης εξετάζει το ενδεχόμενο εμπλοκής του άσου των «κόκκινων διαβόλων» στην υπόθεση, αλλά και του Ροναλντίνιο, ο οποίος είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Άντερσον στην οποία αναφέρθηκαν στις δύο συλλήψεις.

Ο εκπρόσωπος του 20χρονου παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πάουλο Τονιέτο, υποστήριξε ότι ο Άντερσον γνώριζε τους συλληφθέντες, αλλά δεν είχε καμία ανάμιξη στις δραστηριότητές τους «Ο Άντερσον είναι σοβαρός επαγγελματίας και θα δώσει τις εξηγήσεις του όταν πρέπει. Μπορεί να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον οποιονδήποτε, αυτό δεν σημαίνει πως έχει διαπράξει εγκλήματα, ούτε ότι είναι έμπορος ναρκωτικών», τόνιισε χαρακτηριστικά ο Τονιέτο.

Ζιβέ στην «L ’Equipe»: Ήθελα πραγματικά να πάω στον Παναθηναϊκό!


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ήθελα πραγματικά να πάω στον Παναθηναϊκό, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήταν όλα τα πράγματα ξεκάθαρα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί εκεί. Πάψτε πια να νομίζετε πως κάθισα στο συμβόλαιό μου. Δεν ήταν οικονομικό το θέμα. Μάλιστα έχασα και χρήματα ερχόμενος στη Μαρσέιγ από τη Μονακό», ανέφερε αρχικά ο 27χρονος άσος, για να συμπληρώσει:

«Είναι μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση για μένα. Είμαι εδώ, προπονούμαι κανονικά, αλλά δεν αγωνίζομαι. Είμαι απογοητευμένος και δυσαρεστημένος. Δεν έχω πέσει σε κατάθλιψη, γιατί είμαι ποδοσφαιριστής και γνωρίζω πως πολλοί άνθρωποι είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τη δική μου», δήλωσε ο 27χρονος άσος.

ΒΑΛΒΕΡΔΕ«Στην Κρήτη για +3, διάκριση στο ΟΥΕΦΑ»


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Χρειάστηκε να συνηθίσω το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού που υπάρχει στην Ελλάδα και το διαφορετικό στυλ παικτών. Έπρεπε να γνωρίσω το σύλλογο και να μάθω την υποχρέωση να κερδίζει η ομάδα βάση της πορείας της αλλά και πως λειτουργεί η ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του Βαλβέρδε, για να προσθέσει για τον αποκλεισμό της ομάδας από το Τσάμπιονς Λιγκ:
«Η αρχή ήταν δύσκολη μετά το παιχνίδι στην Κύπρο και στον επαναληπτικό δεν είχαμε την δυνατότητα να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Είναι δύσκολο για όλους που δεν συνεχίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έχουμε την ευκαιρία να διακριθούμε και υπάρχουν πολλές προοπτικές».

«Βήμα-βήμα θα προχωρήσουμε»

Στη συνέχεια, υποστήριξε: «Υπάρχουν μεγάλες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ που έχουν ξεκινήσει από εδώ, όπως η Σεβίλλη κι η Ζενίτ. Αυτή την στιγμή πρέπει να περάσουμε τον προκριματικό και μετά έχουμε ένα μικρό πρωτάθλημα. Ακόμα είμαστε στα προκριματικά. Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα, ξέρω ότι όλοι σκέφτονται ήδη την κλήρωση. Πρέπει να σκεφτώ και να εκτιμήσω σωστά το παιχνίδι, έχουμε πολλά περισσότερα να χάσουμε παρά να κερδίσουμε κόντρα στη Νόρντζελαντ. Βήμα-βήμα θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες φέτος και πολύ υψηλού επιπέδου».

Ο Βάσκος είναι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά θέλει να δει τους «ερυθρόλευκους» να είναι ανταγωνιστικοί και στα εκτός έδρας ματς : «Στο πρωτάθλημα έχουμε κάνει τρεις νίκες, στο γήπεδο μας παίζουμε σε καλό και υψηλό ρυθμό τον οποίο πρέπει σιγά-σιγά να εφαρμόσουμε και στα εκτός έδρας παιχνίδια».
«Πρέπει να είμαστε σταθεροί»

Για την εβδομάδα που έρχεται, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική η εβδομάδα που έρχεται. Παίζουμε στην Κρήτη και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, ενώ μετά έχουμε καθοριστικό παιχνίδι στο ΟΥΕΦΑ, όπου θα πάμε χωρίς αίσθηση σιγουριάς. Στο τέλος, έχουμε το ματς κόντρα στην ΑΕΚ, που είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Προέχει όμως το ματς της Κρήτης. Παιχνίδια όπως με την ΑΕΚ παίζουν ρόλο στην ψυχολογία, αλλά υπάρχουν ακόμα δύο ματς. Όταν το έχεις το μυαλό σου, θα χάσεις την προσοχή σου από το ματς που προηγείται. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι αναμετρήσεις κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους. Όμως, τα πρωταθλήματα χάνονται όταν οι παίκτες έχουν αλλού την προσοχή τους. Πρέπει να είμαστε σταθεροί και σίγουροι σε όλα τα παιχνίδια».

«Εξαρτιόμαστε από τα αποτελέσματα οι προπονητές»

Ερωτηθείς για το αν θέλει να μείνει και την επόμενη σεζόν στον Πειραιά, απάντησε: «Οι προπονητές ζούμε την ημέρα. Εξαρτιόμαστε από τα αποτελέσματα, προθέσεις μας είναι να κάνουμε μια καλή χρονιά και στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο ο ΟΦΗ. Μετά θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τον τρόπο που με υποδέχτηκε και για την πολύ καλή συμπεριφορά του απέναντί μου». Στο τέλος, ο 44χρονος προπονητής αναφέρθηκε στην αργοπορία του Ντιόγκο: «Καθυστέρησε λόγω κίνησης όπως και αρκετοί ποδοσφαιριστές γιατί δεν έχει συνηθίσει ακόμα την κίνηση στην Αθήνα».

Βαζέχα για Νίνη: Να μη σκέφτεται τα λεφτά, εγώ δεν τα σκέφτηκα...


Οι δηλώσεις

«Η κίνηση του Παναθηναϊκού να κάνει αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο του Νίνη, δείχνει την διάθεση του να ανταμειφθεί ένα παιδί που βγήκε από την ακαδημία του συλλόγου. Αυτό δίνει ένα κίνητρο και στα άλλα παιδιά στην Παιανία. Για τον ίδιο τον Νίνη, όμως το οικονομικό πρέπει να είναι το τελευταίο που να τον απασχολεί. Να μην σκέφτεται τα λεφτά αλλά την καριέρα του. Εγώ όταν ήρθα από την Πολωνία δεν σκέφτηκα τα χρήματα, αλλά πώς να γίνω καλύτερος και να βοηθήσω την ομάδα μου. Ο Νίνης δεν είναι 16 χρονών, είναι 18 και σ’ αυτή την ηλικία αγωνίζονται πολλοί παίκτες στο εξωτερικό σε μεγαλύτερες ομάδες. Σίγουρα είναι ένας παίκτης με ταλέντο αλλά πρέπει να αποδεικνύει κάθε μέρα ότι αξίζει τα λεφτά του. Ο Νίνης έχει όλα τα φόντα τα επόμενα δύο χρόνια να γίνει ο παίκτης από τον οποίο θα ξεκινάει η ενδεκάδα».

Σε ένα μήνα επιστρέφει ο Μπενζά

Τέλος Οκτωβρίου υπολογίζεται ότι θα μπορέσει ο Μπο Μπενζά να ενισχύσει τη Λάρισα. Ο 32χρονος παίκτης έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της ισχυαλγίας που τον ταλαιπωρούσε, έχει αρχίσει να γυμνάζεται ελαφρά και σύντομα θα αρχίσει να τρέχει και να ανεβάζει σταδιακά τον ρυθμό του.

Σε... διαβολική φόρμα βρίσκεται ο Γιώργος Σαμαράς!

Ο έλληνας διεθνής πέτυχε άλλα δύο γκολ με τη φανέλα της Σέλτικ και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στο εντυπωσιακό 4-0 επί της Λίβινγκστον που της χάρισε την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Σκωτίας.