Κυριακή, Μαΐου 31, 2009

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 0-2

Σαφώς πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ στο «κίτρινο» σήμερα ΟΑΚΑ με 2-0 και να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Καραγκούνης με πέναλτι στο 30’ και Ρουκάβινα στο 36’ μετά το τραγικό λάθος του Καφέ τα δυο γκολ. Στον τέταρτο προκριματικό του γιουρόπα λιγκ θα συμμετάσχει η ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος (70' Κυργιάκος), Κουτρομάνος, Γεωργέας, Μαντούκα (56' Ντιούφ), Καφές, Σκόκο, Γκέντζογλου, Μπλάνκο, Τζεμπούρ (65' Παυλής)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ (69' Νίλσον), Καραγκούνης (80’ Μάτος), Ρουκάβινα (53' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης

ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0

Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 τη Λάρισα, με τέρμα του Αναστασάκου στο 21ο λεπτό και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στα πλέι-οφ της Super League.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Κοντρέρας (85' Μαλεζάς), Λίνο, Γκαρσία, Βερόν, Ίβιτς (56' λ.τρ. Μπακαγιόκο), Κονσεϊσάο (82' Π.Κωνσταντινίδης), Σορλέν, Αναστασάκος.

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σερεμέτ, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Ααράμπ, Ίλιτς , Φεράρι, Βέμπερ (81' Μιούλερ), Βλασόπουλος (59' Μπαλής), Γιαννακόπουλος, Πάρα (81' Κυριάκος), Τσίγκας.

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Β.Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Π. Τρύφων (Δράμας), Ι.Σταματόγλου (Καβάλας)

Γκολ: 22΄Αναστασάκος
Κίτρινες: 38' Βερόν, 57' Τσίγκας

Μίλαν: Τέλος o Αντσελότι

Μετά την αναμέτρηση με την Φιορεντίνα ο Κάρλο Αντσελότι επιβεβαίωσε πως αποχωρεί από τον πάγκο της Μίλαν, έπειτα από οχτώ χρόνια παρουσίας του σε αυτόν, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Αντριάνο Γκαλιάνι ανακοίνωσε πως νέος προπονητής της Μίλαν είναι ο Λεονάρντο.

O Αντσελότι δήλωσε πώς δεν έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα για να συνεχίσει την πρπονητική του καριέρα, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει έρθει με συμφωνία με την Τσέλσι όπου και εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί και επισημα !

Nέος προπονητής ο Λεονάρντο

Η μετά Αντσελότι εποχή για την Μίλαν ξεκινά με προπονητή τον αλλότε άσο της, Λεονάρντο. Ο Λεονάρντο
εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως σκάουτερ και τεχνικός διευθυντής στον σύλλογο, ενώ τώρα ο Βραζιλιάνος θα ξεκινήσει την καριέρα του ως προπονητής.

ΑΕΚ και ΠΑΟ για Τσάμπιονς Λιγκ !

Η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η πιθανότητα πρόκρισης στους προσοδοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης αποτελεί το μεγάλο στόχο για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και θα κριθεί την Κυριακή το βράδυ (21:15) στο ΟΑΚΑ.

Στην κοινή τους έδρα αλλά με την ΑΕΚ να έχει τον κόσμο στο πλευρό της ως τυπικά γηπεδούχος, οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, με τον Παναθηναϊκό βέβαια να έχει το πλεονέκτημα ότι βολεύεται και με ισοπαλία. Αντιθέτως η "Ένωση" μόνο με νίκη τερματίζει δεύτερη.

Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Αραμπατζής, Κουτρομάνος, Κυργιάκος, Γκέντσογλου, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Ενσιαμπαμφούμου, Καφές, Πελετιέρι, Εντίνιο, Χετεμάι, Μπερνς, Παυλής, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Μαντούκα, Σκόκο και Ελ Χατζί Ντιούφ.

Στην αποστολή του ΠΑΟ βρίσκονται οι: Γκαλίνοβιτς, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Βύντρα, Σαριέγκι, Μουν, Σπυρόπουλο, Καραγκούνη, Γκάμπριελ, Σαλπιγγίδη, Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλο, Μάντζιο, Πετρόπουλο, Ντέιβιντ, Μάτος, Μελίσση, Νίλσον.

Ισπανία: Στο Τσάμπιονς Λίγκ η Ατλέτικο !

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση και το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, έπειτα από την εντός έδρας νίκη της εναντίων της Αλμερία με 3-0 για την 38η και τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Σημειώνεται ότι ο επιθετικός των Ροχιμπλάνκος, Ντιέγκο Φορλάν, είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 32 γκολ.

Η νίκη που σημείωσε η Βιγιαρεάλ στη Μαγιόρκα με 3-2 δεν της έφτανε καθώς ήλπιζε σε ήττα της Ατλέτικο. Έτσι η ομάδα του Πελεγκρίνι τερμάτισε στην πέμπτη θέση και θα λάβει μέρος στο UEFA Europa League την επόμενη περίοδο.
Τα αποτελέσματα:
Ατλέτικο Μαδρίτης- Αλμερία 3-0
(19’ Αγκουέρο, 27’ Ραούλ Γκαρθία, 50’ Φορλάν)

Λα Κορούνια- Μπαρτσελόνα 1-1
(31’ Μποντίπο-89’ Ετό)

Μαγιόρκα- Βιγιαρεάλ 2-3
(36’ Αντούριθ, 90’ Γουεμπό-28’ Κάνι, 40’, 53’ Γιορέντε)

Βαλένθια-Μπιλμπάο 2-0
(7’, 90' Βίγια)

Γιουβέντους: Τέλος ο Νέντβεντ

Παρελθόν από τη Γιουβέντους θα αποτελέσει το καλοκαίρι ο Πάβελ Νέντβεντ. Ο Τσέχος ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου ότι το παιχνίδι με τη Λάτσιο την Κυριακή θα είναι το τελευταίο με την "μπιανκονέρο" φανέλα.

"Μετά από οκτώ χρόνια στην Γιουβέντους ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω και να ευχαριστήσω τους φίλος της ομάδας για το διάστημα που περάσαμε μαζί. Εδώ κατάφερα να κατακτήσω τέσσερα πρωταθλήματα, όμως και την "χρυσή μπάλα". Από την Δευτέρα θα σκεφτώ το μέλλον μου. Θέλω να ευχαριστήσω την γυναίκα μου και τα παιδιά μου που όλα αυτά τα χρόνια με στήριξαν και με βοήθησαν να πετύχω τους στόχους μου. Θα έχω στην καρδιά μου πάντα την Γιουβέντους και την οικογένεια Ανιέλι. Η αποχώρηση μου δεν έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Νέντβεντ.

Γαλλία: Πρωταθλήτρια η Μπορντό!

Το έκτο πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγυρίζει η Μπορντό, μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Καέν. Οι Γιρονδίνοι, πήραν ξανά τα σκήπτρα έπειτα από επτά χρόνια και έσπασαν την κυριαρχία της Λιόν, ενώ ταυτόχρονα με αυτή τους τη νίκη, υποβίβασαν τους αντιπάλους τους. Μεγάλη σε εύρος νίκη με 4-0, αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για τον τίτλο, πέτυχε η Μαρσέιγ με αντίπαλο τη Ρεν.

Τα αποτελέσματα:

Καέν- Μπορντό 0-1
(49' Γκουφράν)
Γκρενόμπλ- Σοσό 0-1
(42' Ερντίνγκ)

Λιλ- Νανσί 3-2
(13' Βίτεκ, 15' Ραμί, 75' Πλεστάν - 41' Ουαντού, 65' Χατζί)
Λοριάν- Λε Μαν 1-1
(36' Σιανί - 18' Χέλσταντ)

Μαρσέιγ- Ρεν 4-0
(51' Κονέ, 56' και 70' Νιανγκ, 58' αυτ. Ντουσέζ)

Ναντ- Οσέρ 2-1
(12' Κλάζνιτς, 53' Μπακαγιόκο - 47' Μπερτόντ)

Νις- Χάβρη 0-0 Παρί- Μονακό 0-0
Σεντ Ετιέν- Βαλενσιέν 4-0
(13' Ιλάν, 52' και 56' Γκομίς, 66' Μιραλάς)

Τουλούζ- Λιόν 0-0