Τρίτη, Ιουλίου 01, 2008

"Πράσινος" και ο Πεγεράνο

Παναθηναϊκός και Βέλεζ Σάρσφιλντ τελικά έδωσαν τα χέρια για την απόκτηση του Ερνάν Πεγεράνο με τον Αργεντινό στόπερ να αποτελεί το τρίτο μετεγραφικό χτύπημα του "τριφυλιού". Το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι οι υπογραφές.

Η μεταγραφή θα κοστίσει στον ΠΑΟ περίπου 3 εκατομ. ευρώ

Στην Ομόνοια ο Αλωνεύτης

Η μεταγραφή της χρονιάς, για την Ομόνοια τουλάχιστον, είναι γεγονός. Αυτό που ονειρεύονταν οι φίλοι της ομάδας έγινε πραγματικότητα, αφού μετά από έντονες διεργασίες ο πρόεδρος, Μιλτιάδης Νεοφύτου, κατάφερε να πείσει τον Στάθη Αλωνεύτη να επιστρέψει στην Κύπρο για λογαριασμό της αγαπημένης του ομάδας.

Ο Αλωνεύτης εξασφάλισε την ελευθέρα του από την Κότμπους και τα επόμενες 24ωρα επιστρέφει για να βάλει την υπογραφή του στο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Λεπτομέρειες για το οικονομικό κομμάτι δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως το συνολικό κόστος της μεταγραφής και απολαβών του ποδοσφαιριστή, θα ξεπεράσει κατά πολύ το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Άρης: Παραιτήθηκε ο Μπάγεβιτς!

Σοκ στο Άρη! Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς διαφώνησε με το αίτημα του προέδρου της ΠΑΕ, Λάμπρου Σκόρδα, να μην χρησιμοποιεί τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, παρότι εκείνος θα αποτελεί κανονικά μέλος της ομάδας. "Φεύγω! Δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Δεν μπορώ να έχω τον Αβραάμ και να μην τον χρησιμοποιώ. Δεν κατηγορώ κανέναν και πολύ περισσότερο τον κόσμο. Δεν μπορώ να προσφέρω. Εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία. Περισσότερα θα σας πει ο Σκόρδας."

Αυτά ήταν τα λόγια τους Σερβοέλληνα τεχνικού προς τους δημοσιογράφους, όταν εκείνος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα, ενώ τόνισε σε ερώτηση που δέχθηκε: "Η απόφασή μου είναι οριστική!"

Αύξηση σε Μπλάνκο

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Μπλάνκο μαζί με τον μάνατζερ του, Γκουστάβο Οναϊντία θα συναντηθούν σήμερα με την διοίκηση των "κιτρινόμαυρων" έτσι ώστε να συζητήσουν το θέμα. Ο 25χρονος άσος θα πάρει 240 χιλιάδες ευρώ για την προσεχή περίοδο, 270 χιλ. για την επόμενη και 300 χιλ. για τη μεθεπόμενη.

Ερυθρόλευκος με βούλα ο Όσκαρ !

Και με τη... βούλα παίκτης του Ολυμπιακού ο Όσκαρ Γκονζάλες. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αφού πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρολεύκους" και αμέσως αναχώρησε για το Ζέεφελντ, έτσι ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή.

Κέτσμαν ο τέταρτος

Η τέταρτη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό είναι γεγονός. Μετά τους Φώτση, Πέκοβιτς και Νίκολας, σειρά πήρε ο Ντούσαν Κέτσμαν, ο οποίος "δεσμεύτηκε" με τους "πράσινους" με διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα με τη φανέλα του Μακεδονικού

ΒΑΤΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Η Πιούνικ Ερεβάν Αρμενίας είναι η αντίπαλος της Ανόρθωσης στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στη Νιόν.

Αν περάσει η πρωταθλήτρια της Κύπρου , θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την αυστριακή Ραπίντ Βιέννης, μια κλήρωση πολύ καλή με βάση τις άλλες πιθανές αντιπάλους (Άντερλεχτ, Δυναμό Κιέβου, Παναθηναϊκός, κλπ).

ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια πάνε στα Σκόπια

Τις δύο εκπροσώπους των Σκοπίων θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια στον 1ο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA, όπως έβγαλε η κλήρωση στη Νιόν.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα παίξουν με την Πέλιστερ και οι πράσινοι με τη Μιλάνο, με τις κυπριακές ομάδες να έχουν ασφαλώς τον πρώτο λόγο για πρόκριση.

Τέλος ο Παπαμακάριος από τον Ολυμπιακό

Με μια λιτή ανακοίνωση, η ΚΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε το τέλος της συνεργασίας με τον Μανώλη Παπαμακάριο. Ο 27χρονος γκαρντ, ο οποίος επί μία τριετία φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν φανερό πως βρισκόταν εκτός πλάνων του Παναγιώτη Γιαννάκη για τη νέα χρονιά. Μετά τις προσθήκες των Χαλπερίν, Παπαλουκά, αλλά και την παραμονή των Γκριρ και Τεόντοσιτς, το διαζύγιο ήταν αναμενόμενο. Υπέγραψε ο Παπαλουκάς.

Του χεριού του…

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στο Champions League ξεκινά με αντίπαλο μια εκ των Ντιναμό Τυφλίδας από τη Γεωργία ή Ρούναβικ από τα νησιά Φερόε. Στις 29 ή 30 Ιουλίου το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, με τη ρεβάνς στις 6 Αυγούστου είτε στην Τυφλίδα είτε στα νησιά Φερόε.

Τελειώνει με Ντούσερ, παλεύει για Ντούντα

Ο 29χρονος άσος της Σαντατέρ, βρίσκεται μια ...ανάσα από το λιμάνι, η μεταγραφή του θεωρείται δεδομένη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, απομένουν τα διαδικαστικά. Ο Ολυμπιακός τα έχει βρει με την Ισπανική ομάδα και ο Ντούσερ έχει πειστεί και αναμένεται το τελικό «οκ» για να πάρει τέλος το σίριαλ και να πέσουν οι υπογραφές.

Στην περίπτωση Ντούντα ο Βαλβέρδε ζήτησε από την διοίκηση να περιμένει όσο μπορεί την οριστική απάντηση του Ντούντα και να μην κινηθεί για την απόκτηση άλλου αριστερού χαφ, μέχρι να οριστικοποιηθεί το όχι του Πορτογάλου. Σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ των εφημερίδων της χώρας του, ο παίκτης, δεν ενδιαφέρεται να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση νέας άρνησης οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν γρήγορα, για την απόκτηση άλλου αριστερού χαφ. Το όνομα του Εθκέρο, παραμένει ψηλά στην λίστα, ενώ, χθες κυκλοφόρησε στην Ισπανία, το όνομα του Όσκαρ Σεράνο. Ο 27χρονος μέσος, πάντως είναι βασικός τα τελευταία χρόνια στην Ρασίγκ του Σαντατέρ και για να φύγει θα πρέπει ο Ολυμπιακός, να δαπανήσει αρκετά χρήματα,

Αγρίεψαν τα πράγματα για Αβραάμ...

Αγριότητες κατά του Αβραάμ Παπαδόπουλου από φίλαθλους του Άρη κατά την αποχώρησή του από τα αποδυτήρια μετά την πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα.

Τα συνθήματα και οι αποδοκιμασίες κατά του Αβραάμ Παπαδόπουλου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην χθεσινή προπόνηση του Άρη, αλλά τα ακόμη πιο δυσάρεστα ακολούθησαν κατά την αποχώρηση του νεαρού αμυντικού από το γήπεδο. Εξω από τα αποδυτήρια ήταν συγκεντρωμένοι εκατό περίπου φίλαθλοι του Άρη, που μόλις αντίκρισαν τον Παπαδόπουλο να εξέρχεται λίγο μετά τις 22.05 κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Ο 24χρονος στόπερ συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ, Λάζαρο Παπανικολάου και τον Νίκο Αγγελάκη, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του αρχηγού των "κιτρίνων", Κώστα Νεμπεγλέρα. Οι οπαδοί τον ακολούθησαν και άρχισαν να τον φτύνουν, τον έβριζαν, του πέταξαν αντικείμενα, του κουνούσαν χαρτονομίσματα και ακολούθησαν το αυτοκίνητο, πηγαίνοντάς το... καροτσάκι για περισσότερο από 100 μέτρα, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στο αυτοκίνητο του αρχηγού του Άρη που προσπάθησε να προστατέψει τον συμπαίκτη του

Ανακοίνωσε Ντέκο η Τσέλσι

Η Τσέλσι ανακοίνωσε τη Δευτέρα (30/60 την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου έναντι 10,2 εκατομμυρίων ευρώ που πέρασαν στα ταμεία της Μπαρτσελόνα. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής είχε συμφωνήσει εδώ και μερικές μέρες με τους ανθρώπους των "μπλε", ύστερα και από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας τους από τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, τον μέχρι πρότινος προπονητή του στην εθνική Πορτογαλίας.