Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2009

AEK: Ανακοινώθηκε ο Καράμπελας

Ο Νίκος Καράμπελας θα είναι παίκτης της ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον αμυντικό Νίκο Καράμπελα (20/12/1984), ο οποίος θα αγωνίζεται στην ομάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Μπάρτσα και Ίντερ συμφώνησαν για την Τράμπα μεταξύ Ετό-Ζλάταν !

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι «μπλαουγκράνα» θα εντάξουν στο δυναμικό τους τον διεθνή Σουηδό επιθετικό, παραχωρώντας τον Καμερουνέζο άσο μαζί με το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Πλέον, το μόνο που απομένει έτσι ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα η "τράμπα" είναι η θετική απάντηση του Σαμουέλ Ετό να συνεχίσει την καριέρα του στους "νερατζούρι". Ο Ζλάταν έχει δηλώσει πως θέλει να πάει στην "Μπάρτσα", επειδή θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το Champions League.

Oλυμπιακός: Μειώνει τις απαιτήσεις της για Ντάρμπισιρ η Μπλακμπερν !

Η Μπλάκμπερν φέρεται διατεθειμένη πια να ρίξει τις απαιτήσεις της και η απόκτηση του άγγλου από τους πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Οι προτάσεις που περίμεναν τα "Ρόδα" δεν έχουν πάρει επίσημο χαρακτήρα, ενώ κι ο ίδιος ο παίκτης έχει ασκήσει πιέσεις στον αγλλικό σύλλογο για να παραμείνει στον Πειραιά. Οι πληροφορίες λένε ότι η Μπλάκμπερν τον παραχωρεί πλέον με ένα ποσό των 3 εκ. ευρώ, ποσό που απέχει από την προσφορά των ερυθρολεύκων μόλις 500.000 ευρώ.

Εξελίξεις αναμένονται ακόμα και την Τετάρτη (10/6), καθώς επιθυμία των ερυθρολεύκων είναι να ολοκληρώσουν τα μεταγραφικά ζητήματα -παρά την καθυστέρηση- όσο το δυνατόν ταχύτερα. Η διαφορά είναι μικρή και οι δύο πλευρές πιθανότατα να συμφωνήσουν για την μεταγραφή του 23χρονου επιθετικού στον Ολυμπιακό.

"Λύκοι" για Ματ
Μετά το φημολογούμενο ενδιαφέρον πολλών αγγλικών ομάδων για την απόκτηση του Ματ Ντάρμπισαϊρ, άλλη μία, oι νεοφώτιστοι στην Premier League Γουλβς, ήρθαν να προστεθούν στο μεταγραφικό "γαϊτανάκι" που έχει στηθεί γύρω από τον 22χρονο επιθετικό.

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας "Sun" ο τεχνικός των "λύκων", Μικ ΜακΚάρθι, εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του Ματ Ντάρμπισαϊρ.

ΠΑΟ: Στην Ισπανία για "τρείς" !

Πρώτος στόχος ο Ολιβέιρα

Ο Ρικάρντο Ολιβέιρα είναι ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού για την επίθεση και οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να δώσουν πολλά χρήματα για να τον αποκτήσουν. Συγκεκριμένα, όπως γράφει η «SportDay», οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» σκοπεύουν να προσφέρουν 7 εκατομμύρια ευρώ στην Μπέτις για να κάνουν δικό τους τον Βραζιλιάνο. Η ισπανική ομάδα έχει το 50% του παίκτη και οι αρχικές της απαιτήσεις ήταν στα 8 εκατομμύρια. Σε ό,τι αφορά τις ετήσιες απολαβές του Ολιβέιρα, ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να του δώσει δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Οι «πράσινοι» κάνουν μεγάλη προσπάθεια για τη μεταγραφή αυτή, η οποία, ούτως ή άλλως, δεν είναι εύκολη.

Ραντεβού με Ρεάλ για Ντρέντε

Ο Κώστας Αντωνίου θα μεταβεί σήμερα στην Ισπανία και θα συναντηθεί με ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης. Βασικό αντικείμενο συζήτησης των δύο πλευρών θα είναι ο Ντρέντε. Ο αριστερός μέσος της «βασίλισσας» είναι πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα, αφού αρέσει πολύ στον Χενκ Τεν Κάτε. Βέβαια, οι «πράσινοι» έχουν απέναντί τους ομάδες όπως η Μπάγερν και η Γιουβέντους, που θέλουν τον παίκτη. Η Ρεάλ τον δίνει δανεικό ή με αγορά κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δίνει το «τριφύλλι».

Και για Γκαράι

Ο Αντωνίου εκτός από τον Ντρέντε αναμένεται να διαπραγματευτεί με τν Ρεάλ καιγια την απόκτηση του Έκι Γκαράι.

Ποιος είναι, όμως, ο Γκαράι που προστέθηκε εσχάτως στη λίστα του Παναθηναϊκού; Ο δυναμικός στόπερ αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης πέρυσι από την Σανταντέρ έναντι του ποσού των 10 εκ. ευρώ! Παρόλα αυτά, δεν παρέμεινε στο «Μπερναμπέου» και επέστρεψε στην πρώην ομάδα του με την μορφή δανεισμού!

Ο Γκαράι δεν φαίνεται να υπολογίζεται ούτε φέτος από τους «μερένγκες» και τα ρεπορτάζ των Ισπανών αναφέρουν ότι και ο νέος τεχνικός της «βασίλισσας», Μανουέλ Πελεγκρίνι, δεν προορίζει τον Γκαράι για βασικό.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του 22χρονου αμυντικού και χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από δύο χρόνια η Ρεάλ είχε «μονομαχήσει» με τις Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τον αποκτήσει.

«Record»: «Υπάρχει διαφορά 300.000 ευρώ για Κατσουράνη, αλλά θα πάει στον ΠΑΟ!»

Νέο ρεπορτάζ για την υπόθεση του Κώστα Κατσουράνη και την επικείμενη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό φιλοξενεί σήμερα η ιστοσελίδα της μεγάλης πορτογαλικής εφημερίδας «Record».

Όπως γράφουν οι Πορτογάλοι αιτία της καθυστέρησης της απόκτησης του Έλληνα μέσου από το «τριφύλλι» είναι η διαφορά των 300.000 ευρώ που έχει προκύψει -εκτός των 3 εκ. ευρώ που φέρεται να ζητάει η Μπενφίκα για να δώσει την ελευθέρας του παίκτη.

Πάντως, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, αυτή η διαφορά αλλά και η «δυσαρέσκεια» των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για τα «παζάρια» των «αετών», δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στο να ντυθεί τελικά στα «πράσινα» ο «Κατσούρ».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ, μετά την Ισπανία (το δημοσίευμα λανθασμένα αναφέρει την Ιταλία!) ο Κώστας Αντωνίου θα μεταβεί στην Πορτογαλία για να «τελειώσει» θετικά το θέμα για τον Παναθηναϊκό.

Μπομπό: Η Μπεσίκτας ψάχνει τον αντικαταστάτη μου... Ενδιαφέρον της Μπενφίκα για Μπομπό !

Oι δηλώσεις του στο ΦΩΣ:

Ξέρω ότι ο κ. Φίχερ έχει μιλήσει με τον Ολυμπιακό και τα έχει βρει μαζί του. Από εκεί και πέρα, όμως, πληροφορήθηκα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα από την πλευρά της Μπεσίκτας. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό. Γνωρίζω τον Ντιόγκο και μου έχουν πει διάφορα για την ελληνική ομάδα. Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι που έχει θέσει ο Ολυμπιακός με καλύπτουν απολύτως».

«Εχω κουραστεί...»

Στη συνέχεια, ερωτώμενος για το πώς βλέπει την εξέλιξη της μεταγραφής του, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί, γιατί η υπόθεσή μου τραβάει περίπου ένα μήνα! Εχω πει επανειλημμένως ότι με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός και πως θα ήθελα να παίξω στην Ελλάδα. Ομως, αν δεν γίνει η μεταγραφή, δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνεχίσω στην Μπεσίκτας, γιατί περνάω «σούπερ» στην Κωνσταντινούπολη. Πάντως, θέλω να ξεκαθαρίσει σύντομα το μέλλον μου, γιατί θα αρχίσουν σε λίγες μέρες οι προετοιμασίες των ομάδων».

«Δεν θέλουν να με χάσουν»

Τέλος, ξεκαθάρισε πως έχει γνωστοποιήσει στη Μπεσίκτας την επιθυμία του να αλλάξει περιβάλλον: «Μου είπαν ότι με υπολογίζουν και πώς δεν θέλουν να με χάσουν. Ομως, κατάλαβαν και οι ίδιοι ότι θα με ενδιέφερε η προοπτική να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Επίσημη πληροφόρηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν έχω. Πάντως, από τη στιγμή που μαθαίνω από τουρκικές εφημερίδες πως η Μπεσίκτας ήδη ψάχνει τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό μου, τότε αυτό σημαίνει πως είναι θετική στο να με παραχωρήσει. Ειλικρινά δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά εγώ είμαι διατεθειμένος να έρθω στην Ελλάδα , το ξαναλέω...».

Ενδιαφέρον της Μπενφίκα για Μπομπό

Η Μπενφίκα είναι ο σύλλογος που κερδίζει έδαφος για την απόκτηση του Μπομπό σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Οι διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό δεν ευοδώθηκαν, καθώς ο πρόεδρος της Μπεσίκτας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν χαρακτηρίζει ασύμφορη την προσφορά που κατατέθηκε για την απόκτηση του Βραζιλιάνου στράικερ.

Ως εκ τούτου κλείνει την πόρτα στους "ερυθρολεύκους" χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ανατροπής των δεδομένων.

Οι "Kάρα Καρταλάρ" φέρονται να έχουν ρίξει τις απαιτήσεις τους στα... 7 εκατομ. ευρώ.

Ο Ουρουγουανός μάνατζερ του 24χρονου άσου, Xουάν Φίχερ αναζητεί εναλλακτικές λύσεις για τον πελάτη του σε Ισπανία, Γαλλία και εσχάτως Ρωσία.

Σημειώνεται, ότι από την περασμένη Δευτερά ο Κίκε Φλόρες αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Λουζιτανών.