Τετάρτη, Απριλίου 29, 2009

Champions League: Μάντσεστερ Γ. - Άρσεναλ 1-0 (BINTEO)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα: να πάρει το πάνω χέρι για την πρόκριση στον τελικό του ChampionsLeague.


Οι Κόκκινοι Διάβολοι κέρδισαν 1-0 την Αρσεναλ στο Ολντ Τράφορντ, με γκολ του Ο’ Σεϊ στο 17.

Εκτοτε, δημιούργησαν ευκαιρίες και κυνήγησαν κι άλλα γκολ, αλλά ο Αλμούνια και το δοκάρι τούς σταμάτησαν.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εντβιν φαν ντερ Σαρ, Νεμάνια Βίντιτς, Ρίο Φέρντιναντ, Πατρίς Εβρά, Τζον Ο'Σέι, Ντάρεν Φλέτσερ, Λουίς ντε Αμπρέου Αντερσον, Μάικλ Κάρικ, Γουέιν Ρούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Κάρλος Τέβεζ

Αρσεναλ: Μανουέλ Αλμούνια, Μικαέλ Σιλβέστρ, Μπακαρί Σανιά, Κόλο Τουρέ, Τσεσκ Φάμπρεγκας, Σαμίρ Νασρί, Κίεραν Γκιμπς, Αμπού Ντιαμπί, Αλεξάντρ Σονγκ, Θίο Γουόλκοτ, Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ



TO GOAL

Link: Manchester Utd 1-0 Arsenal

Champions League: Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 0-0


Η έξυπνη τακτική του Γκους Χίντινκ "φρέναρε" την Μπαρτσελόνα και η Τσέλσι έφυγε με το πολύτιμο 0-0 από το "Καμπ Νου", στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολλανδός προπονητής των Λονδρέζων έστησε μαεστρικά τους "μπλε" και με διπλή ζώνη άμυνας δεν επέτρεψε στους Καταλανούς να βρουν τους διαδρόμους και να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Τσεχ.

Η υπεροχή των "μπλαουγκράνα", με το καταπληκτικό passing game, σταματούσε έξω από την περιοχή του Τσέχου πορτιέρο, ο οποίος, πέρα από δύο σουτ των Ανρί και Ντάνι Αλβες, δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία άλλη φάση μέχρι το 69'. Τότε έδειξε τη μεγάλη κλάση του, καθώς απέκρουσε το πλασέ του Ετό από το ύψος της μικρής περιοχής.

Είχε προηγηθεί στο πρώτο μέρος (39') η μεγάλη ευκαιρία του Ντρογκμπά για την Τσέλσι, μετά το λάθος γύρισμα του Μάρκες. Ο στράικερ από την Ακτή Ελεφαντοστού, όμως, νικήθηκε δύο φορές από τον Βαλντές στην ίδια φάση, έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στις 6 Μαΐου, στη ρεβάνς του "Στάμφορντ Μπριτζ".

Στο 75' ο Μποσίνγκουα φαίνεται να τραβάει τον Ανρί μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γερμανός διαιτητής Βόλφγκανγκ Σταρκ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, σε μια δύσκολη φάση ομολογουμένως. Στο 90', τέλος, ο Μπόγιαν από καλή μπαλιά του Ντάνι Άλβες δεν κατάφερε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ, αλλά ούτε και ο Χλεμπ με διπλή προσπάθεια στις καθυστερήσεις.

Κίτρινες: Τουρέ, Πουγιόλ (χάνει τη ρεβάνς) - Αλεξ, Μπάλακ

Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Μάρκες (52' Πουγιόλ), Αμπιντάλ, Τσάβι, Γιάγια Τουρέ, Ινιέστα, Μέσι, Ετό (82' Μπόγιαν), Ανρί (87' Χλεμπ).

Τσέλσι (Χίντινκ): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Τέρι, Μποσίνγκουα, Εσιέν, Ομπι Μίκελ, Μπάλακ (95' Ανελκά), Λάμπαρντ (70' Μπελέτι), Ντρογκμπά, Μαλουντά.