Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2008

O Ντούντου έρχεται αύριο το απόγευμα (17:00)


Ο Βραζιλιάνος διεθνής μέσος φτάνει το απόγευμα (17:00) της Τρίτης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αναμένεται θερμής υποδοχής από τους φίλους των «ερυθρολεύκων».

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνή ποδοσφαιριστή Ντούντου Σεαρένσε, ο οποίος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο ποδοσφαιριστής θα έρθει στη χώρα μας αύριο το απόγευμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της πειραϊκής ΠΑΕ.

«Ποια Βέρντερ, μόνο ο Ολυμπιακός», είπε ο Ντιόγκο στον πρόεδρο της Πορτουγκέζα


Μετά το ρήγμα του με τη διοίκηση και την απόφασή του να φύγει από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή, δίχως να ρωτήσει κανέναν, ο Βραζιλιάνος επιθετικός ξεκαθάρισε στον πρόεδρο του συλλόγου πως δεν το ενδιαφέρει η προοπτική της Βέρντερ Βρέμης και εκείνο που τον... καίει είναι να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα».

«Πάω μόνο στον Ολυμπιακό», ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση που έδωσε ο Ντιόγκο στον πρόεδρο της Πορτουγκέζα, Ντα Λούπα, όταν εκείνος τον προέτρεψε να περιμένει ως την ερχόμενη Πέμπτη (9/8), οπότε και αναμένεται πρόταση της Βέρντερ Βρέμης για την απόκτησή του.

Ο παίκτης του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται καν να συζητήσει ενδεχόμενη πρόταση, αφού το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Γίνεται πλέον αντιληπτό πως ο Ντιόγκο κάνει τα πάντα, προκειμένου να οδηγήσει την Πορτουγκέζα, ώστε να δεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού, που λέγεται πως φτάνει τα 11 εκ. ευρώ.

Ο ίδιος άλλωστε, τα έχει βρει σε όλα με τους «ερυθρόλευκους». Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι ιδιαίτερα καθοριστικά και στην πειραϊκή ΠΑΕ βλέπουν τις ελπίδες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής να αυξάνονται. Μένει να δούμε, αν η Πορτουγκέζα επιμείνει στο να αυξήσει ο Ολυμπιακός την προσφορά του ή αναγκαστεί πια να ενδώσει, λόγω και της πίεσης που ασκεί ο παίκτης.

"Τέλος" η Εθνική για τον Νιστελρόι


Την αποχώρησή του από την Eθνική ομάδα ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (4/8) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Στην επίσημη ιστοσελίδα της KNVB φιλοξενούνται και δηλώσεις του στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος εξηγεί το λόγο που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση στα 32 του χρόνια.

"Αφού μελέτησα προσεκτικά το πρόγραμμα της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ολλανδίας συνειδητοποίησα ότι παίζοντας και για τις δύο ομάδες θα κουραζόμουν πάρα πολύ κι έτσι κατέληξα σε αυτήν την απόφαση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Άρης-Μπόλτον 1-1


Ο Άρης με γκολ του Χαβίτο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπόλτον στο πρώτο φιλικό των Θεσσαλονικέων στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με τον ΜακΚαν στο 81'.

Οι συνθέσεις
Άρης:
Κέλεμεν, Κουλοχέρης, Λεμπό, Κάλβο (54’ Χαβίτο), Γκαρσία, Ζεντίλ (54’ Σανσόν), Κόκε (70’ Ντελόρτε), Μπατιόν (54’ Νεμπεγλέρας), Αουρέλιο, Ρεγκέιρο (70’ Βλόνταρτσικ), Βανγκέλι (54’ Νέτο).

Μπόλτον: Αλ Χαμπσί, Στέινσον (46’ Χαντ), Σάμουελ, Νόλαν, Κάχιλ, Α. Ο’ Μπράιεν, Ρίγκα (90’ Βαζ Τε), Τ. Ο’ Μπράιεν (68’ Τζεμαλί), Ντέιβις (58’ Ομπαντέγι), ΜακΚαν, Γκάρντνερ.

Mάνατζερ του Φρέντρικ Λιούνμπεργκ: "Δεν έχει τα λεφτά ο Ολυμπιακός!"


Ο μάνατζερ του Φρέντρικ Λιούνμπεργκ μίλησε σε σουηδικά ΜΜΕ και δήλωσε πως η εληνική ομάδα δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει οικονομικά τον πελάτη του. "Δεν είχαμε δεχτεί καμία πρόταση από την Ελλάδα και δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα είχαν τα χρήματα για να ικανοποιήσουν τον Φρέντρικ. Εξάλλου ο Λιούνμπεργκ είναι ευχαριστημένος με τα χρήματα που παίρνει από την Γουέστ Χαμ".

Πριν από λίγο καιρό είχε γραφεί πως ο άσος της Γουέστ Χαμ απασχολούσε τον Ολυμπιακό. Ο μάνατζερ του 31χρονου, όμως έσπευσε να δώσει τέλος στα σενάρια που ήθελαν να γίνεται μια τέτοια μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός θέλει Γκιγιέρμε, γράφουν οι Βραζιλιάνοι


Μετά τους Ντιόγο, Μπραντάο, Ντούντου, στην χώρα του καφέ κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της ομάδας του Πειραιά στο πρόσωπο του Γκιγιέρμε της Κρουζέιρο.

Ο 19χρονος επιθετικός έχει τα τελευταία δύο χρόνια 40 συμμετοχές και 19 γκολ, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Στην Κρουζέιρο δεν θέλουν ακόμα να τον παραχωρήσουν αν και έχουν πολλές προτάσεις από ομάδες της Ευρώπης. Επίσης, ο Γκιγιέρμε δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2012 και για να αποκτηθεί θα πρέπει να δοθούν πολλά χρήματα.

Στον Ολυμπιακό ο Ντούντου !


Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Ντούντου Σεαρένσε! Ο τεχνικός διευθυντής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποκάλυψε σε Ρώσους δημοσιογράφους τη συμφωνία με τους «ερυθρολεύκους», για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου διεθνή μέσου.

«Τα βρήκαμε σε όλα με τον Ολυμπιακό. Το μόνο που μένει είναι να πέσουν οι υπογραφές, κάτι που αναμένεται να γίνει μες το επόμενο εικοσιτετράωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής της ΤΣΣΚΑ, Ρόμαν Μπαμπάεφ. Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός θα δώσει το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ στη ρωσική ομάδα.

Αναφορικά με τον Ντούντου, τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό για τριετές συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει συνολικά 4,5 εκατομμύρια ευρώ (1,5 το χρόνο). Μέχρι στιγμής από την πειραϊκή ΠΑΕ δεν έχει επιβεβαιωθεί η είδηση, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί μες τις επόμενες ώρες.

Το προφίλ του Ντούντου


Ο Αλεσάντρο Σίλβα Ντε Σόουσα ή Ντουντού Σεαρένσε γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1983 στη Φορταλέζα της Σεαρά. Έχει ύψος 1.86, βάρος 81 κιλά. Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας, στην οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2004 και εκ τότε μετράει 12 συμμετοχές με τη "σελεσάο".

Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γεννέτειράς του, τη Σεαρά, τo 1998 (σε ηλικία 15 ετών), ενώ από το 2000 έως το 2003 αγωνίστηκε στη Βιτόρια, με την οποία πέτυχε 7 γκολ σε 55 συμμετοχές. Το 2004 πήρε μεταγραφή σε ομάδα της Ιαπωνίας, την Κασίβα Ρεϊσόλ, με την οποία σε 11 εμφανίσεις σημείωσε 2 γκολ. Στα μέσα της σεζόν 2004/05, παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Ρεν, όπου σκόραρε ένα γκολ σε 15 παρουσίες στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Το 2005 μεταγράφηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία αγωνίστηκε 74 φορές στο πρωτάθλημα Ρωσίας (7 γκολ), 12 στο Κύπελλο (2 γκολ), 19 στα Κύπελλα Ευρώπης (Champions League και Κύπελλο UEFA), πετυχαίνοντας ένα γκολ και 2 φορές στο Σούπερ Καπ (χωρίς γκολ).

Μπορεί να διανύει μόλις το 26ο έτος της ηλικίας του, αλλά έχει κατακτήσει ουκ ολίγους τίτλους έως τώρα. Το 2004, ήταν μέλος της Εθνικής Βραζιλίας, που κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα στο Περού. Το 2003, με την Εθνική Νέων της Βραζιλίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ήταν, μάλιστα, πρώτος σκόρερ του τουρνουά με τέσσερα γκολ σε επτά αγώνες.

Σε συλλογικό επίπεδο, σπουδαιότερη στιγμή της σταδιοδρομίας του είναι αναμφίβολα η κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, το 2005 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο "Ζοσέ Αλβαλάδε" της Λισσαβώνας, όπου στον τελικό η ρωσική ομάδα νίκησε την Σπόρτινγκ με 3-1, αν και τα "λιοντάρια" αγωνίζονταν στη φυσική τους έδρα. Παράλληλα, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ρωσίας (2005), το Κύπελλο (2006), αλλά και μία φορά το Σούπερ Καπ (σεζόν 2006/2007).

Ο Ντουντού εν δράσει...






Στη Ρεάλ Μαδρίτης και επισήμως ο Φαν ντερ Φάαρτ


Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι και τυπικά από τη Δευτέρα (4/8) ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, όπως ανακοίνωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η ομάδα του Αμβούργου. Το κόστος της μεταγραφής του διεθνούς ποδοσφαιριστή θα ξεπράσει τα 15 εκατομμύρια ευρω.

Πρόβλημα με Καφέ ! Eπιστρέφει στην Ελλάδα η ΑΕΚ !


Παντελής Καφές από το χθεσινό φιλικό αποκόμισε διάστρεμμα στην δεξιά ποδοκνημική και η κατάσταση του θα εκτιμηθεί από το ιατρικό τιμ με την άφιξη της ομάδας στην Ελλάδα.

*Στην Ελλάδα επιστρέφει σήμερα η αποστολή της ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου σταδίου προετοιμασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Λίογκανγκ της Αυστρίας.

Επιστροφή στις προπονήσεις για Λεντέσμα


Επιστροφή στις προπονήσεις μετά από πολύ καιρο για Λεντέσμα καθώς στη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού ο Αργεντινός έδειξε πως ξεπερνά το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Μια σίγουρα ευχάριστη εξέλιξη για τον τεχνικό του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε που μπορεί να υπολογίζει σε έναν ακόμα παίκτη.

Παράλληλα κανονικά προπονήθηκαν και οι Άντζας-Τοροσίδης, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες ένιωσαν κάποιες μικροενοχλήσεις.

Παρουσίασε φανέλες και μεταγραφικά αποκτήματα o Άρης !


Παριουσίαση των νέων αποκτημάτων και των νέων εμφαωίσεων έκανε ο Άρης σήμερα το μεσημέρι.

Το παρών έδωσαν τα νέα αποκτήματα, οι Ρομπέρτο Μπατιόν, Αλεχάντρο Ντελόρτε, Αλεχάντρο Λέμπο, Πιότρ Βλοντάρτσικ, Μάριο Ρεγκέιρο, Βαλεντίν Ρομπέρζ και Μιχάλης Σηφάκης, όπως και οι τρεις αρχηγοί (Νεμπεγλέρας, Κόκε και Κουλουχέρης).

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Λάμπρος Σκόρδας, μίλησε για την συνεργασία με την Reebok, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Reebok επέλεξε μόνο τον Άρη από την Ελλάδα για να συνεργαστεί. Υπάρχει πλάνο προς την κορυφή και για τους δύο! Η συμφωνία είναι για τα τρία επόμενα χρόνια. Ίσως να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για την ομάδα, μία εποχή τίτλων και επιτυχιών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η Reebok προσάρμοσε τα σχέδια της στον Άρη και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό».

Σήμερα το βράδυ στις 21.00 ο Άρης αντιμετωπίζει την Μπόλτον στο πρώτο φιλικό ενόψει της νέας σεζόν, που θα διεξαχθεί μπροστά στο κοινό του. Το παιχνίδι μεταδίδεται απ’ ευθείας από την ΕΤ 3

Στα «άκρα» ο Ντιόγκο με την Πορτουγκέζα!


Σοβαρή εξέλιξη σημειώθηκε στις σχέσεις του Ντιόγκο με τη διοίκηση της Πορτουγκέζα, η οποία δεν αποκλείεται να κάνει πιο εύκολη την προσπάθεια του Ολυμπιακού να εντάξει τον παίκτη στη δύναμή του.

Ο Βραζιλιάνος παίκτης, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη χώρα του, φιλονίκησε έντονα με τον πρόεδρο της ομάδας του, Ντα Λούπα. Αιτία ήταν η πολύ κακή εμφάνιση και η βαριά ήττα με σκορ 4-0 που γνώρισε η Πορτουγκέζα από τη Γκόιας, για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας.

Ο Ντιόγκο θεωρήθηκε σαν ένας από τους βασικούς υπαίτιους για την ήττα και αυτό προκάλεσε τη φιλονικία του με τον πρόεδρο του συλλόγου, με τον οποίο οι σχέσεις του ήταν ήδη σε ένταση λόγω της επιθυμίας του παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και της άρνησης του Ντα Λούπα. Ο παίκτης μάλιστα αποχώρησε από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα, χωρίς να πάρει άδεια από κανένα μέλος της διοίκησης ή της τεχνικής ηγεσίας.

Μετά από αυτό, η παραμονή του Ντιόγκο στην Πορτουγκέζα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και ίσως το συμβάν του ανοίξει τον δρόμο για τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους».

Ειδήσεις από την Ισπανία !

Παραμένει ο Αλμπέλδα

Μπορεί ο Νταβίντ Αλμπέλδα να ήταν από τους βασικούς υποψήφιους για να αποχωρήσουν από την Βαλένθια το καλοκαίρι με τα σενάρια να φέρνουν και τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του, ωστόσο η διοίκηση των "νυχτερίδων" του ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στην ομάδα και την νέα σεζόν.


Μαδριλένος ο Φαν Ντερ Φάαρτ


Στην Ρεαλ Μαδρίτης θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ καθώς σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild" επήλθε συμφωνία ανάμεσα στην "Βασίλισσα" και το Αμβούργο. Το κόστος για τη μετακίνηση του Ολλανδού στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, αναμένεται να φτάσει τα 13 εκατομμύρια ευρώ.


Δεκάρι ο Μέσι


Ο Λιονέλ Μέσι θα είναι ο κάτοχος της φανέλας με το νούμερο δέκα στην Μπαρτσελόνα μετά την πώληση του Ροναλντίνιο στην Μίλαν.





Ρομπίνιο: "Θέλω να πάω στην Τσέλσι"!

Όπως αποκάλυψε χθες η ισπανική εφημερίδα"Marca", ο Ρομπίνιο είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των "μερένγκες", Ραμόν Καλδερόν, και τον τεχνικό Μπερντ Σούστερ, όπου τους ζήτησε να παραχωρηθεί στην Τσέλσι.

"Θέλω να πάω στην Τσέλσι όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να έρθει στη Μαδρίτη. Είναι η ίδια περίπτωση", είπε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, με την εφημερίδα να συμπληρώνει πως ο διοικητικός και τεχνικός ηγέτης της Ρεάλ προσπάθησαν να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη και να μείνει στην ομάδα.

Στην αποστολή ο Ζιλμπέρτο


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Χενκ Τεν Κάτε ανακοίνωσε τους 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για τον εκτός έδρας επαναληπτικό του β’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Ντιναμό Τιφλίδας και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα κατέλαβε μέγαλη προσπάθεια στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού και παρουσίασε βελτίωση στη φυσική του κατάσταση και ο Ολλανδός τεχνικός τον επιβράβευσε, συμπεριλαμβάνοντάς τον στην αποστολή. Δεν είναι απίθανο ο Βραζιλιάνος άσος να κάνει εκεί την πρώτη του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Τιφλίδα είναι οι: Γκαλίνοβιτς, Μάλαρτζ, Νίλσον, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Γκούμας, Σιόντης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μάτος, Καραγκούνης, Σιμάο, Νίνης, Γκάμπριελ, Ρουκάβινα, Σαριέγκι, Σάλπιγγιδης, Μάντζιος, Χριστοδουλόπουλος και Κλέιτον.

Tραυματισμός-σοκ για Σνάιντερ!


Το φιλικό με την Άρσεναλ το βράδυ της Κυριακής στο πλαίσιο του τουρνουά "Emirates Cup" αποδείχτηκε... καταστροφικό για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κατά την διαρκεια του αγώνα σε μια σύγκρουση μεταξύ του Σνέιντερ και του Ντιαμπί, ο Ολλανδός τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να γίνει αλλαγή. Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της «βασίλισσας», ο Ολλανδός παίκτης θα μείνει τρεις ως έξι μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων, μετά τον τραυματισμό του στους συνδέσμους στο αριστερό γόνατο .

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Άρσεναλ πήρε τη νίκη μετά από ευστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντεμπαγιόρ στο 48'.



Αναχώρησε η Εθνική για το Πεκίνο


Με στόχο αυτή τη φορά να κατακτήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες αναχώρησε σήμερα το πρωί (10:30) για το Πεκίνο η Εθνική μας ομάδα. «Θέλουμε να δείξουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να μας θυμούνται», ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Γιαννάκη στους δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη διάθεσή του ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα έχει τους: Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Τσαρτσαρή, Βασίλη Σπανούλη, Αντώνη Φώτση (Παναθηναϊκός), Θοδωρή Παπαλουκά, Γιώργο Πρίντεζη, Γιάννη Μπουρούση, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, Μιχάλη Πελεκάνο (Ολυμπιακός), Νίκο Ζήση (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Ανδρέα Γλυνιαδάκη (Μαρούσι).

Το πρόγραμμα της Εθνικής:

(10/8, 09:30) Ισπανία - Ελλάδα
(12/8, 09:30) Ελλάδα - Γερμανία
(14/8, 15:00) Η.Π.Α - Ελλάδα
(16/8, 04:00) Ελλάδα - Ανγκόλα
(18/8, 09:30) Ελλάδα - Κίνα

Δεν επιβεβαιώνει ο Ολυμπιακός για αμεσότητα στον Μπραντάο


Μπορεί ο Μπραντάο να δηλώνει σίγουρος για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και ότι είναι θέμα χρόνου να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα», ωστόσο, από τον πειραϊκό σύλλογο υπογραμμίζουν ότι η περίπτωση του Βραζιλιάνου επιθετικού υπάρχει μόνο ως σκέψη.

Μάλιστα, οι Πρωταθλητές Ελλάδος αρνούνται πεισματικά τα σενάρια που τους θέλουν να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους ιθύνοντες της Σαχτάρ και την πλευρά του παίκτη, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αφήνουν να εννοηθεί έμμεσα ότι προτεραιότητά τους είναι η υπόθεση του Ντιόγκο, ο οποίος είναι και ο πρώτος στόχος της ομάδας για την επίθεση.

Πάντως, στη Βραζιλία υποστήριζαν και χθες ότι στην περίπτωση που η υπόθεση του Ντιόγκο «ναυαγήσει», ο Ολυμπιακός έχει ως εναλλακτική λύση τον Γκιγιέρμε της Κρουζέιρο, ο οποίος σκόραρε χθες στο φιλικό με την Φλαμένγκο.

Μπραντάο:Ήρθε η ώρα, τα έχουμε βρει σε όλα!


Σίγουρος ότι θα ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» είναι ο Μπραντάο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός με δηλώσεις που πραγματοποίησε σε Βραζιλιάνους δημοσιογράφους σε ό,τι αφορά την μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, ο άσος της Σαχτάρ αποκάλυψε ότι ο πειραϊκός σύλλογος πληρώνει στους Ουκρανούς την ρήτρα, υπογραμμίζοντας πως χαρακτηριστικά ότι «το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έχουν τελειώσει» όλα.

«Κουράστηκα στην Ουκρανία»
«Κουράστηκα στην Ουκρανία έξι χρόνια και ήρθε η ώρα να συνεχίσω την καριέρα μου σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Ο μάνατζέρ μου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα και διαπραγματεύεται την μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό. Γνωρίζω ότι έχει επέλθει πλήρης συμφωνία και η ελληνική ομάδα θα πληρώσει το μπάι άουτ του συμβολαίου μου, που είναι πέντε εκατ. ευρώ. Σήμερα περιμένω τον ατζέντη μου στο Ντόνετσκ για να φέρει την προσφορά στη Σαχτάρ και φυσικά να μετακομίσω στην Ελλάδα», είπε, αρχικά, ο Μπραντάο και πρόσθεσε:
«Η Σαχτάρ ζητάει 10 εκατ. ευρώ, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει το μπάι άουτ, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Πιστεύω αύριο ή, το αργότερο την Τρίτη να έχουν τελειώσει όλα και να ταξιδέψω στην Ελλάδα για να ενσωματωθώ στη νέα μου ομάδα».

«Θα πετύχω πολλά γκολ»

Ο Μπραντάο αναφέρθηκε και στην «κόντρα» που υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Ξέρω ότι τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είοναι τα σπουδαιότερα ματς όλης της χρονιάς. Πιστεύω ότι θα πετύχω πολλά γκολ σε αυτές τις αναμετρήσεις και θα δώσω μεγάλη χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού!».

Από την πλευρά του, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου ήταν κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Μπραντάο στον Ολυμπιακό: «Η Σαχτάρ χρειάζεται τον Μπραντάο. Είναι πάρα πολύ σημαντικός παίκτης για μας και έχουμε χτίσει την ομάδα γύρω του. Εχω πει στη διοίκηση ότι δεν πρέπει να πουληθεί. Θέλω να παίζει μαζί μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Είδε τον Τοροσίδη η Μπλάκμπερν


Πριν από έναν περίπου μήνα η Μπλάκμπερν είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη, προσφέροντας το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ, όμως ο Ολυμπιακός απέρριψε την προσφορά της κρίνοντάς την μη ικανοποιητική.

Η αγγλική ομάδα δεν απέσυρε το ενδιαφέρον της, σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμη να προσφέρει 6 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη και έστειλε άνθρωπό της στην Ελλάδα για να τον δει αγωνιζόμενο στη φιλική αναμέτρηση με τη Χετάφε.

Όπως έγινε γνωστό, ο σκάουτερ των «ρόδων» θα κάνει ένα ακόμα ταξίδι στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον Τοροσίδη, πριν κάνει την εισήγησή του στη διοίκηση για την απόκτηση του παίκτη, ο οποίος ενδιαφέρει μια ακόμα αγγλική ομάδα, τη Νιούκαστλ.

O Moντεστό δεύτερος στην «πράσινη» λίστα


Aκόμη ένας Γάλλος στη λίστα του ΠΑΟ. Ο λόγος για τον Φρανσουά Μοντεστόο οποίος θα είναι η εναλλακτική λύση αν δεν προχωρήσει η μεταγγραφή του Ζιβέ.

Ο Μοντεστό είναι ένας εκ των αρχηγών της Μονακό (30 ετών) και έχει αγωνιστεί παρέα με τον Ζιβέ (πριν αυτός «μετακομίσει» στην Μαρσέϊγ, για τρεις σεζόν. Είναι παίκτης με εμπειρία και πολλές συμμετοχές στην ομάδα του. Έχει αγωνιστεί και στο καμπιονάτο με την φανέλα της Κάλιαρι για πέντε χρόνια, ενώ στην Γαλλία έχει φορέσει και την φανέλα της Μπαστιά. Με την Μονακό, στην οποία αγωνίζεται από το 2004, έχει 94 συμμετοχές, έχοντας πετύχει μάλιστα και 5 γκολ.

«Περιμένουμε σήμερα νέα πρόταση για Ντιόγκο», λέει ο πρόεδρος της Πορτουγκέζα


Νέες επαφές με την Πορτουγκέζα για την απόκτηση του Ντιόγκο, προκειμένου να λύσει τη διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό κομμάτι με τον βραζιλιάνικο σύλλογο, θα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπρόσωπος του παίκτη βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να διαπραγματευθεί με τους «ερυθρόλευκους».

«Αύριο (σ.σ: σήμερα) περιμένω νέα πρόταση του Ολυμπιακού. Βέβαια, πρόταση περιμένω και από την Βέρντερ Βρέμης, αλλά ως τώρα κανείς από τους δύο δεν την έχει καταθέσει. Εμείς για να συναινέσουμε θέλουμε 15 εκατ. ευρώ. Αν μας τα δώσει ο Ολυμπιακός, θα πάρει τον Ντιόγκο», δήλωσε στην εφημερίδα «Εξέδρα» ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας, Μάνουελ ντα Λούπα.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο παίκτης μίλησε σε Βραζιλιάνους δημοσιογράφους και διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», που ήθελε την Βέρντερ Βρέμης να έχει καταθέσει πρόταση ύψους 12 εκατ. ευρώ στην Πορτουγκέζα για να τον αποκτήσει:

«Δεν υπάρχει κανένας εξουσιοδοτημένος ατζέντης μου, εκτός από την μητέρα μου, Κλαούντια και τον Βραζιλιάνο εκπρόσωπό μου, Κλαούντιο Γκουαντάνιο. Γι’ αυτό και δεν είναι αλήθεια αυτά που γράφτηκαν ότι ο κ. Ούβε Πίελ, διαπραγματεύεται την μεταγραφή μου στη Βέρντερ Βρέμης της Γερμανίας».

Λέτο: Η καλύτερη επιλογή ο Ολυμπιακός...


Ο αριστερός χαφ της Λίβερπουλ, ο οποίος θα πατήσει το πόδι του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα στις 11 το βράδυ για να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ανυπομονεί να έρθει στην χώρα μας και να αγωνισθεί με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» μπροστά στον κόσμο της ομάδας.

«Είναι η καλύτερη επιλογή για μένα ο Ολυμπιακός. Μου δίνετε η ευκαιρία να παίξω σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και να δείξω το ποδόσφαιρό μου σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Εχω μάθει ότι αντιμετωπίζουμε μια κυπριακή ομάδα στα προκριματικά», είπε, ο νεαρός άσος και πρόσθεσε:

«Ομως πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να περάσουμε στη φάση των ομίλων. Είμαι διψασμένος για μπάλα και θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον Ολυμπιακό να φτάσει ξανά στην κατάκτηση των τίτλων».

Ο Λέτο θεωρεί ότι δεν θα αργήσει να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα: «Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς συμπατριώτες μου και πολλοί από τους παίκτες είναι ισπανόφωνοι, θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ γρήγορα».

Εκτός ο Ιβαντσιτς μέσα ο Κλέιτον


Εκτός αποστολής αναμένεται να μείνει στον επαναληπτικό αγώνα με τη Ντιναμό, που θα γίνει την Τετάρτη ο Αντρέας Ίβανσιτς. Ο Αυστριακός άσσος του «τριφυλλιού» δεν προπονήθηκε ούτε και έτσι έμεινε εκτός αποστολής.

Τη θέση του Αυστριακού στην αποστολή αναμένεται να την πάρει ο Κλέιτον ο οποίος έμεινε εκτός στο ματς του ΟΑΚΑ.