Τετάρτη, Δεκεμβρίου 03, 2008

Ολυμπιακός-Αβελίνο: 91-66 & Πανιώνιος-Ρεάλ 68-66


Σε ρυθμούς προπόνησης ο Ολυμπιακός συνέτριψε 91-66 την ιταλική Αβελίνο στο ΣΕΦ, ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στον δεύτερο γύρο της πρώτης φάσης και αύξησε σε 5 τις νίκες του σε 6 αγωνιστικές του Α’ ομίλου της Ευρωλίγκα.

Οι Ιταλοί, που παραδόθηκαν άνευ όρων, υπέστησαν την 4η ήττα τους στη διοργάνωση.

Πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ο Τζος Τσίλντρες με 13 πόντους και τέσσερις ακόμη παίκτες να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων. Εκτός από την πολυφωνία και το θέαμα που προσέφεραν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, έπαιξαν και ασφυκτική άμυνα, όπως αποδεικνύουν και οι 66 πόντοι που σημείωσε ο αντίπαλος.

Κλειδί οι 15 ασίστ της ομάδας του Πειραιά, απόδειξη του ομαδικού πνεύματος, εκ των οποίων τις 5 μοίρασε ο Θοδωρής Παπαλουκάς και τις 4 ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Η Αβελίνο του Ζάρε Μαρκόφσκι άντεξε μόνο ένα δεκάλεπτο, το πρώτο και στη συνέχεια υποτάχτηκε στις άγριες διαθέσεις της ελληνικής ομάδας. Με 16 πόντους ο Ουόρεν αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων.

Δεκάλεπτα: 20-16, 41-25, 73-40, 91-66

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6, Πελεκάνος 3, Τσίλντρες 13, Βούιτσιτς 10, Μπουρούσης 11 (1), Χαλπερίν 8 (1), Γκριρ 11 (2), Βασιλόπουλος 4, Πρίντεζης 2, Ερτσέγκ 4, Τεόντοσιτς 11 (3), Σχορτσιανίτης 8.

Αβελίνο (Ζάρε Μαρκόφσκι): Ουόρεν 16 (1), Ραντούλοβιτς 3 (1), Πόρτα, Μπεστ 6, Τσιντσιαρίνι, Κροσαριόλ 7, Σλέι 11 (1), Τούσεκ 1, Ουίλιαμς 12, Ντίνερ, Νάρντι 10 (1).

Πανιώνιος-Ρεάλ 68-66

* Ένας "διπρόσωπος" Πανιώνιος μετέτρεψε έναν μονόλογο για 30 λεπτά σε... θρίλερ, επικρατώντας μετά από χιτσκοκικό φινάλε 68-66 της Ρεάλ Μαδρίτης, χάρη στο νικητήριο λέι απ του Ααρόν Μάιλς, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του δ' ομίλου στην Ευρωλίγκα. Αυτή ήταν η πρώτη ιστορική νίκη επί της "Βασίλισσας" και η πρώτη εντός έδρας επί ισπανικής ομάδας στη διοργάνωση για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Με τη μεγάλη αυτή νίκη, οι κυανέρυθροι ξεκίνησαν με το δεξί στον δεύτερο γύρο της α' φάσης και ισοβαθμούν με 3 νίκες-3 ήττες με τη Ρεάλ στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Δεκάλεπτα: 17-13, 41-25, 60-45, 68-66

Παραιτήθηκε ο Τάκης Λεμονής!


Μόλις τρία παιχνίδια διήρκεσε η θητεία του Τάκη Λεμονή στον Πανιώνιο.

Ο Έλληνας τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, μετά από διαφωνία με τη διοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε την απομάκρυνση του βοηθού προπονητή, Γιώτη Σταματόπουλου (ο οποίος βρισκόταν στην ομάδα επί Λίνεν), καθώς και των Χριστόφορου Μαυρόπουλου (διευθύνων σύμβουλος) και Γιώργου Τσέλιου (αθλητικός διευθυντής), αιτήματα τα οποία δεν έγιναν δεκτά στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Κατόπιν αυτού, η διοίκηση των «κυανέρυθρων» έκανε δεκτή την παραίτηση του Λεμονή, αναθέτοντας στον Σταματόπουλο καθήκοντα υπηρεσιακού τεχνικού.

Το δρόμο του Τάκη Λεμονή ακολούθησε και ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΠΑΕ, Φάνης Γαλλής, τον οποίο διαδέχεται ο Χριστόφορος Μαυρόπουλος. Ο Γαλλής παραμένει απλό μέλος του Δ.Σ.

Ο ΠΑΟ "Χτυπάει" Άλεξ


Τον διεθνή Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό της Τσέλσι, Άλεξ, φέρεται να έχει στο στόχαστρό του ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα «skySports.com»

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, έχει γίνει μια διερευνητική επαφή, για τον 26χρονο άσο.

Ο Τεν Κάτε γωρίζει καλά τον Βραζιλιάνο από την κοινή τους θητεία στην Τσέλσι.

Θετικό για το «τριφύλλι» είναι το γεγονός ότι ο παίκτης δεν θεωρείται βασικός στην Τσέλσι , αλλά και η παρουσία στον Παναθηναϊκό του συμπαίκτη του στην Εθνική Βραζιλίας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, που πιθανόν να παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

Από στέλεχος τού Παναθηναϊκού, επιβεβαιώνεται μόνο ότι χτες, Τρίτη, βράδυ, έγινε πρόταση από μάνατζερ στην ΠΑΕ, αν ενδιαφέρεται για τον Βραζιλιάνο αμυντικό. Πάντως η εκγυρότητα του «skySports.com», περιορίζει τις πιθανότητες να έπεσε "θύμα" πληροφόρησης σκοπιμότητας από κάποιον μάνατζερ.

LEAGUE CUP: Απέκλεισε και Άρσεναλ η Μπέρνλι


Μετά την Τσέλσι, και η Άρσεναλ έπεσε θύμα της ίδιας ομάδας στο αγγλικό Λιγκ Καπ! Η Μπέρνλι, που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ, λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη επί της Τσέλσι για τη φάση των "16", απέκλεισε και τους "κανονιέρηδες", επικρατώντας με 2-0.

Ο Κέβιν ΜακΝτόναλντ ήταν αυτός που χρίστηκε σκόρερ δύο φορές για την Μπέρνλι, δίνοντας στην ομάδα του το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο Αρσέν Βενγκέρ επέλεξε να παρατάξει τα... δεύτερα της Άρσεναλ, αφού δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, όπως άφησε να φανεί, για τον συγκεκριμένο θεσμό.

Η δέυτερη ομάδα που προκρίθηκε την Τρίτη στα ημιτελικά ήταν η Ντέρμπι Κάουντι, που νίκησε εκτός έδρας με 1-0 τη Στόουκ Σίτι.

ΤΡΙΤΗ, 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μπέρνλι-Άρσεναλ 2-0

(6', 57' ΜακΝτόναλντ)

Στόουκ Σίτι-Ντέρμπι 0-1

(90' πεν. Έλινγκτον)

ΤΕΤΑΡΤΗ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Γουότφορντ-Τότεναμ (21:45)
Μάντσεστερ Γ.-Μπλάκμπερν (22:00)

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ "ΒΟΜΒΑ Κ.ΡΟΝΑΛΝΤΟ" Η ΊΝΤΕΡ


Με μια σημαντική αποκάλυψη κυκλοφόρησε σήμερα η "Corriere dello Sport". Η ιταλική εφημερίδα τιτλοφορείται "Η Ίντερ θέλει τον Κριστιάνο Ρονάλντο" και στο σχετικό κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι "ο σύλλογος του Μιλάνου είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει το Νο7 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

Οπως είναι γνωστό, το περασμένο καλοκαίρι, ο 23χρονος Πορτογάλος, που έχει πλέον στην κατοχή του και την "Χρυσή Μπάλα" βρέθηκε κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η μεταγραφή ναυάγησε εξ΄αιτίας της αρνητικής στάσης της Γιουνάιτεντ. Όπως αναφέρει, πάντως, η εφημερίδα, ο Ρονάλντο είναι έτοιμος να παίξει στην Ιντερ, όπου προπονητής είναι ο συμπατριώτης του, Ζοζέ Μουρίνιο.

Στο δημοσίευμα εμπλέκεται και η Pirelli, που είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της Ίντερ και που σύμφωνα με την εφημερίδα μπορεί να συνδράμει οικονομικά στην ολοκλήρωση της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μέχρι στιγμής, το ρεκόρ είναι 76 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταγραφή του Ζινεντίν Ζιντάν από τη Γιουβέντους στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2001.

Νέο σοκ στη Ρεάλ με Ντιαρά!


Νέο πλήγμα υπέστη η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς μετά τον Ρούουντ Φαν Νιστελρόι, που θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της περιόδου, σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Μαχαμαντού Ντιαρά.

Μάλιστα, το ιατρικό επιτελείο των "μερένγκες" αποφάσισε ότι για να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο δεξί γόνατο του διεθνή μέσου από το Μάλι, απαιτείται αρθροσκόπηση, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας για περίπου δύο μήνες!

Δύο εκατομμύρια για ένα φιλικό δίνει το Βιετνάμ στην Μάντσεστερ Γ


Το ποσό των 1,95 εκατομμυρίων ευρώ είναι διατεθειμένη να προσφέρει η ομοσπονδία του Βιετνάμ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου οι "κόκκινοι διάβολοι" να ταξιδέψουν μέχρι το Ανόι και να δώσουν μία φιλική αναμέτρηση με την Εθνική ομάδα της χώρας.

"Πράγματι τα χρήματα είναι πολλά, όμως μπορούμε να έχουμε κέρδος από την πώληση των εισιτηρίων, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις διαφημίσεις", εξήγησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νγκουγιέν Τρονγκ Χι.

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίζονται και είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιθύνοντες του αγγλικού συλλόγου έχουν θέσει όρο να μην υπάρχει καμία διαφήμιση στο γήπεδο και οι παίκτες του Βιετνάμ να φορούν φανέλες με τη σημαία της χώρας και το όνομα τους.

Παράλληλα, ο Χι αποκάλυψε ότι οι διοικούντες την ομοσπονδία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και με τη Μίλαν, αφού όπως υποστήριξε: "Ολα βαίνουν καλώς. Εάν η Μίλαν συμφωνήσει τελικά, η αναμέτρηση μπορεί να διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2009".

Ανακοίνωσε Χούντελααρ η Ρεάλ


Η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με τον Άγιαξ για την απόκτηση του Κλάας Γιάν Χούντελααρ.

Ο 25χρονος Ολλανδός στράικερ, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2013, δεν θα μπορεί να ενισχύσει τη "βασίλισσα" έως τον Ιανουάριο, όταν θα καλύψει το κενό του Ρούουντ φαν Νίστελροϊ, ο οποίος τέθηκε εκτός μάχης για το υπόλοιπο της σεζόν, λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Bλέπει Ντούριτσα o Παναθηναϊκός


Ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Γιαν Ντούριτσα αποκαλύπτει ο Τύπος της Σλοβακίας.

"O Γιαν Ντούριτσα ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό" είναι ο τίτλος της της Σλοβακικής εφημερίδας "Pravda". Ο 27χρονος παίκτης έδειξε με δηλώσεις του ότι γνωρίζει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον απασχολεί η περίπτωση να αγωνιστεί στους "πράσινους".

"Προσωπικά θέλω πολύ να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη βέβαια έχω συνηθίσει στην Ρωσία, έχω πολλούς φίλους και πολλοί από αυτούς θα ήθελαν να μείνω. Αυτή τη στιγμή δεν αγωνίζομαι σε μία δυνατή αλλά σε μία μάλλον αδύναμη ομάδα του Ρωσικού πρωταθλήματος.

Μου έχει πει κάποια πράγματα ο ατζέντης μου, όμως αυτή δεν είναι και σε τόσο επίσημη μορφή. Επομένως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε επίσημα την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και συν της άλλοις έχω συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων με την ομάδα μου την Σατούρν.


Η Σατούρν με έχει ενημερώσει ότι με παραχωρεί, αν υπάρξει πρόταση που θα ικανοποιήσει την ομάδα", ήταν τα λόγια του Ντούριτσα.

Η Σατούρν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και πιθανό είναι το ενδεχόμενο να συγχωνευτεί με την Κίμκι, προκειμένου να βρεθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρωσικές ομάδες.