Τρίτη, Αυγούστου 05, 2008

Αποκλείστηκε η Ρέιντζερς


Η Κάουνας επιβλήθηκε με 2-1 της Ρέιντζερς στη Λιθουανία και εκμεταλλευόμενη την «λευκή» ισοπαλία του πρώτου αγώνα στη Σκωτία, πανηγύρισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στον επόμενο γύρο και η Μπραν, η οποία, παρά το ότι έχασε στο γήπεδο της Βέντσπιλς με 2-1, προκρίθηκε λόγω της νίκης της με 1-0

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Βέντσπιλς-Μπραν 2-1
Μεντεσασβίλι 6’, Ρίμκους 44’ / Μπιόρνσον 50’
** Στο 16’ αποβλήθηκε ο Μεντεσασβίλι της Βέντσπιλς
** Στο πρώτο ματς, Μπραν-Βέντσπιλς 1-0

Κάουνας-Ρέιντζερς 2-1
Ράτζιους 43’, Πιλιμπάτις 86’ / Τόμσον 33’
** Στο πρώτο ματς, Ρέιντζερς-Κάουνας 0-0

Ήρθε ο Ντούντου


Λίγο μετά τις 17:30 έφτασε στην Αθήνα ο Ντούντου Σεαρένσε. Παρά τις προβλέψεις για θερμή υποδοχή από τον κόσμο του Ολυμπιακού, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκαν μόλις 20 άτομα, τα οποία πάντως, ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικά και αποθέωσαν τον Βραζιλιάνο μέσο. Από την πλευρά του, ο Ντούντου εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη μεταγραφή του, ενώ έστειλε μήνυμα στον καλό του φίλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα. «Είμαστε φίλοι και μου είπε να έρθω, όμως, όταν παίξουμε αντίπαλοι, θέλω να τον κερδίσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Χαίρομαι που ήρθα στον Ολυμπιακό. Νιώθω πολύ καλά με την ολοκλήρωση της μεταγραφής, αλλά πιο σημαντικό είναι πως οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν πως με εμπιστεύονται. Ευχαριστώ τον κύριο Κόκκαλη και τον κύριο Χρυσικόπουλο», τόνισε ακόμη το νέο απόκτημα των «ερυθρολεύκων», για να αναφερθεί στις φιλοδοξίες του:

«Έχω μεγάλες φιλοδοξίες, ξέρω πως ήρθα σε μια μεγάλη και θέλω ο κόσμος να με αγαπήσει όπως τον Ζιοβάνι και τον Ριβάλντο».
«Κόσμος και τίτλοι»

Σε ερώτηση για τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του, ο Ντούντου ήταν ξεκάθαρος.

«Ήρθα στον Ολυμπιακό για τον κόσμο του, αλλά και επειδή θέλω να κερδίσω τίτλους. Θέλω να επαναλάβουμε όσα έκανε η ομάδα πέρυσι. Να κερδίσουμε το νταμπλ και να κάνουμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Θέλω να κάνω καλές χρονιές με τον Ολυμπιακό και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ», ήταν τα λόγια του.

Τεν Κάτε: Μπορεί να παίξει ο Ζιλμπέρτο, τον θέλω έτοιμο με Σπάρτα. Να μην δεχθούμε γκολ αύριο


Το αυριανό δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στην Ντιναμό Τιφλίδας και τον Παναθηναϊκό για τον Β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο του ΟΑΚΑ σύμφωνα με τον Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός παραδέχθηκε στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου πως στην Αθήνα έπρεπε να πιέσει η ομάδα του ενώ αύριο θα πρέπει να μείνει πίσω και να περιμένει τον αντίπαλο, καθώς βασικός της στόχος είναι να μην δεχθεί γκολ.

Σχετικά με τον συμμετοχή του Ζιλμπέρτο Σιλβα ο προπονητής του «τριφυλλιού» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνισθεί αύριο, αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε πως στόχος είναι να είναι έτοιμος για τα παιχνίδια του επόμενου γύρου κόντρα στην Σπάρτα Πράγας.

Σε ερώτηση Γεωργιανού δημοσιογράφου για το ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο δεν επέλεξε να γίνει προπονητής της εθνικής Ολλανδίας ξεκαθάρισε με το γνωστό του χαρακτηριστικό τρόπο πως δεν το ήθελε, καθώς οι «οράνιε» έχουν... σαράντα εκατομμύρια προπονητές.

Όσον αφορά την παρουσία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην ομάδα και το ενδεχόμενο παραχώρησής του, είπε πως όλοι στην ομάδα είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία του διεθνούς επιθετικού στην Παιανία και το ίδιο είναι και ο παίκτης.

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου επιστράτευσε και πάλι το χιούμορ του ώστε, να τιμωρηθεί η κοπέλα που μιλούσε στο κινητό της κατά την διάρκεια της ομιλίας του, λέγοντάς της πως θα πρέπει να πληρώσει 5.000 ευρώ πρόστιμο (όσα θα πρέπει να καταβάλει όποιος παίκτης του Παναθηναϊκού προβεί σε ανάλογη ενέργεια ...εν ώρα υπηρεσίας).

«Πρόκειται για ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σύγκριση με το πρώτο. Στην Αθήνα έπρεπε να δημιουργήσουμε εμείς παιχνίδι και να σημειώσουμε γκολ, ενώ τώρα μπορούμε να περιμένουμε και να αντιδράσουμε ανάλογα με τις συνθήκες, το σημαντικό είναι να μην δεχθούμε γκολ στα πρώτα λεπτά και αυτό θα προσέξουμε», είπε αρχικά ο Τεν Κάτε.

Σε ερώτηση για το αν θα κάνει αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, είπε: «Θα υπάρξουν αλλαγές, καθώς ο Ίβανσιτς δεν είναι στην αποστολή, ενώ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα έχουμε μαζί μας τους Μάλαρζ και Κλέιτον. Για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα θα δούμε, πάντως προπονείται μαζί μας μόλις μια εβδομάδα που είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας είναι να τον έχουμε έτοιμο για τον επόμενο γύρο και την έναρξη του πρωταθλήματος, μπορεί να τον χρησιμοποιήσω για λίγα λεπτά όμως πρέπει να σεβόμαστε την ομάδα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Ένας δημοσιογράφος από τη Γεωργία τον ρώτησε επίσης αν πήγε στον Παναθηναϊκό για να γίνει διάσημος και εκείνος του απάντησε: «Στον Παναθηναϊκό δεν ήρθα για να γίνω διάσημος, αλλά για να οδηγήσω την ομάδα σε επιτυχίες. Οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που γράφουν για κάποιον και τον κάνουν διάσημο».

Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν ανέλαβε την Εθνική Γεωργίας, απάντησε: «Δεν θέλω να είμαι προπονητής σε Εθνική ομάδα γιατί δίνει λίγους αγώνες σε μια σεζόν και δεν μου αρέσει αυτό».

Σε ερώτηση για την Εθνική Ολλανδίας, είπε με νόημα: «Δεν θα αναλάμβανα την Ολλανδία, γιατί έχει... 40 εκ. προπονητές»!

Tέλος, χωρίς να ερωτηθεί σχολίασε τις φήμες περί αποχώρησης του Σαλπιγγίδη, λέγοντας: «Η ομάδα είναι απόλυτα ευχαριστημένη με τον Σαλπιγγίδη και εκείνος με την ομάδα».

Μπραντάο στην ιστοσελίδα της Σαχτάρ: Γιατί να μη παίξω και κάπου αλλού;


Σήμερα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Σαχτάρ απάντησε στα ερωτήματα των φίλων της ομάδας και μπορεί να παρουσιάστηκε σαφώς πιο... μαζεμένος ωστόσο, φανέρωσε την επιθυμία του να αλλάξει περιβάλλον.

Ο Μπραντάο μίλησε για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού (και της Γαλατασαράι) και όχι για συμφωνία, όμως, τόνισε πως αν του δοθεί η δυνατότητα να παίξει σε κάποια άλλη ομάδα, θα ήταν πρόθυμος να το κάνει.
«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαι κολακευμένος από το ενδιαφέρον ομάδων, όπως ο Ολυμπιακός και η Γαλατασαράι. Προς το παρόν πάντως, είναι μόνο ενδιαφέρον, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος, για να καταλήξει:

«Βρίσκομαι στο Ντόνετσκ εδώ και έξι χρόνια και έχω δώσει τον καλύτερο μου εαυτό. Έχω ακόμη συμβόλαιο για 3,5 χρόνια με τη Σαχτάρ και θα δουλέψω σκληρά για να το τιμήσω. Αν, όμως, μου δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστώ σε κάποια άλλη ομάδα, γιατί να μη παίξω και σε ένα άλλο πρωτάθλημα;».

Στα 500.000 ευρώ η διαφορά ΠΑΟ και Μαρσέιγ για Ζιβέ, γράφει η «La Provence»


Μπορεί οι «πράσινοι» να ανέβασαν την προσφορά τους από το 1.5 εκατ. ευρώ στα 1.7 εκατ. ευρώ, όπως αναγράφεται στον γαλλικό Τύπο, όμως οι άνθρωποι της ομάδας της Μασσαλίας δεν είναι διατεθειμένοι να κατεβάσουν κι άλλο την τιμή του ποδοσφαιριστή.

Η τοπική εφημερίδα της Μασσαλίας, «La Provence», η οποία παρακολουθεί από κοντά τα θέματα της ομάδας της νότιας Γαλλίας, σε σημερινό δημοσίευμά της, κάνει λόγο για πρόταση του ΠΑΟ, ύψους 1.7 εκατ. ευρώ στη Μαρσέιγ, μία προσφορά η οποία θεωρείται μικρή, όπως αναγράφεται.

Η πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί την ομάδα του Σαμπιονά, η οποία επιθυμεί να βάλει στα ταμεία της το ποσό των 2.2 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του υψηλόσωμου κεντρικού αμυντικού.

Παρουσιάζει φανέλα και αποκτήματα αύριο η «Ένωση»


Τις φανέλες που θα φορά τη νέα σεζόν, καθώς και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, πλην των Άγγελου Μπασινά και Σωτήρη Κυργιάκου, θα παρουσιάσει το μεσημέρι της Τετάρτης η ΑΕΚ.

Όπως έγινε γνωστό από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο ξενοδοχείο Holiday Inn Attica, στην αίθουσα Central. Τις νέες φανέλες της ομάδας θα παρουσιάσουν οι Σκόκο, Ρίκκα, Μαϊστόροβιτς, Μπερνς και Σάχα, οι οποίοι θα κάνουν και δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Διεθνείς ειδήσεις !

Ευχαριστημένος με Ετό ο Γκουαρντιόλα


Ευχαριστημένος με την απόδοση του Σάμουελ Ετό στα παιχνίδια προετοιμασίας που δίνει η Μπαρτσελόνα στις Η.Π.Α. δήλωσε ο Πέπε Γκουαρντιόλα. Αυτές οι δηλώσεις δείνουν μεγάλες πιθανότητες για την παραμονή του Ετό στη Μπάρτσα !







Στη Σεβίλλη ο Ντούσερ


Κάτοικος Ανδαλουσίας θα είναι ο Άλντο Ντούσερ για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς η Σανταντέρ συμφώνησε να παραχωρήσει τον Αργεντινό μέσο στη Σεβίλλη για 3 εκατ. ευρώ, συν τα μπόνους που μπορούν να φτάσουν το 1 εκατ. ευρώ.






Τρείς μήνες εκτός ο
Σνάιντερ

Στους τρεις μήνες, τελικά, ορίστηκε η επιστροφή του Γουέσλεϊ Σνάιντερ στα γήπεδα, σύμφωνα με τους γιατρούς στην Ισπανία. Όπως αναφέρθηκε, ο τραυματισμός του Ολλανδού διεθνούς μέσου της Ρεάλ δεν ήταν τόσο σοβαρός, όσο αναμενόταν, καθώς υπήρχαν φόβοι πως θα απουσίαζε για, περίπου, έξι μήνες.




Η Γιούβε θέλει Μάνινγκερ


Ο Αλεξ Μάνινγκερ βρίσκεται στο στόχαστρο της «Μεγάλης Κυρίας» για να πάρει την θέση του δεύτερου τερματοφύλακα, πίσω από τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Το “Tuttosport” υποστηρίζει πως οι άνθρωποι της Γιουβέντους έχουν κάνει τις πρώτες επαφές με τον ατζέντη του παίκτη και η πρόταση θα φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιό του θα έχει διάρκεια τεσσάρων ετών.

Στη Φιορεντίνα ο Αλμιρόν


Η Φιορεντίνα έκανε δικό της, με μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους, τον Σέρχιο Αλμιρόν, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere Dello Sport». Μετά την παραμονή του Άντριαν Μούτου στη Φλωρεντία μέχρι το 2012, οι «βιόλα» κινήθηκαν για την απόκτηση του Αργεντινού μέσου από την «Γηραιά Κυρία» και το πέτυχαν με 400.000 ευρώ, έχοντας οψιόν αγοράς για την συνιδιοκτησία του.



Πρόταση Γι
ουβέντους σε Σβανστάιγκερ

Μετά το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Τσάμπι Αλόνσο, η Γιουβέντους στρέφεται στις υπόλοιπες λύσεις για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Πρώτος στόχος είναι ο Σεμπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, με τους «μπιανκονέρι» να εμφανίζονται έτοιμοι να καταθέσουν προσφορά στην Μπάγερν Μονάχου με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ο Γερμανός άσος.




Εντουάρντ
ο:Επιστρέφω τα χριστούγεννα

Την πεποίθηση ότι θα επιστρέψει πριν από τα Χριστούγεννα εξέφρασε ο Εντουάρντο Ντα Σίλβα της Άρσεναλ. Ο Κροάτης επιθετικός, ο τραυματισμός του οποίου -στο παιχνίδι με την Μπέρμιγχαμ- σόκαρε την ποδοσφαιρική Ευρώπη, τον περασμένο Φεβρουάριο και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον πέντε μήνες ακόμα.


Τότεναμ για Βίγια


Αστρονομική πρόταση που αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ είναι έτοιμη να καταθέσει η Τότεναμ προκειμένου να «προσγειώσει» στο Λονδίνο τον Νταβίντ Βίγια, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου. Δεδομένου ότι η αγγλική ομάδα δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα πώλησης του Βούλγαρου επιθετικού Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την Βαλένθια, η ολοκλήρωση της μεταγραφής ίσως δεν είναι δύσκολη υπόθεση.

Πέρνει Σαχά η Σάντερλαντ


Μια ακόμα πολύ καλή μεταγραφική κίνηση ετοιμάζεται να κάνει η Σάντερλαντ, αφού τα έχει βρει σε όλα με τον Λουίς Σαχά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «μαύρες γάτες» δεν είχαν πρόβλημα να καταβάλουν στην πρωταθλήτρια Αγγλίας το ποσό των 12 εκατ. ευρώ προκειμένου να εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ρονάλντο:"Δεν επιστρέφω"


Σήμερα είναι προγραμματισμένη η επαφή ανθρώπων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ιθύνοντες της Ρεάλ Μαδρίτης, σχετικά με την υπόθεση παραχώρησης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην ισπανική ομάδα. Παρόλα αυτά, ο Πορτογάλος σούπερ-σταρ επέλεξε να μείνει μακριά από τις διαπραγματεύσεις των δύο συλλόγων για τη μεταγραφή του στους «μερένχες», επειδή δεν επιθυμεί να τις επηρεάσει και να χάσει, έτσι, την ευκαιρία να γίνει παίκτης των Μαδριλένων. Σύμφωνα με την «Marca», ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είπε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του: «Δεν θα πάω στο Μάντσεστερ», όπου θα υπάρξει συνάντηση των διοικούντων των δύο ευρωπαϊκών κλαμπ. Ενδεικτικό της θέλησης του Ρονάλντο να μείνει εκτός του «πεδίου μάχης» είναι όσα δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα: «Δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εμφανίζεται βέβαιος ότι ο Ρονάλντο θα παραμείνει στις τάξεις των «κόκκινων διαβόλων» για ακόμη μία περίοδο.

Λέτο: Θα πάρω την θέση του Τζόρτζεβιτς


Ορεξάτος και φιλόδοξος ο Σεμπαστιάν Λέτο, κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του από τον Ολυμπιακό, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ξέρω τι γίνεται στην αριστερή πλευρά, όμως νιώθω έτοιμος να πάρω την θέση του Τζόρτεβιτς. Θα δουλέψω σκληρά και θα τα καταφέρω».

Ο Αργεντίνος μέσος δήλωσε επίσης: ««Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Είναι σημαντικό για μένα που θα συμμετέχω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω μιλήσει με τον Βαλβέρδε, ο οποίος μου είπε ότι θα κάνω καλή χρονιά στον Ολυμπιακό. Μπορώ να βοηθήσω τόσο στα παιχνίδια του πρωταθλήματος όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Για την περιπέτεια που είχε μέχρι να πει προς το παρών αντίο στην Λίβερπουλ τόνισε: «Με ήθελε ο Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ και προσπάθησαν να κάνουν κάτι για να με κρατήσουν. Δεν έγινε αυτό και από εκεί και πέρα εγώ ήμουν σύμφωνος να έρθω και να αγωνιστώ για τον Ολυμπιακό».

Ο Ντούντου με αριθμούς


O Nτούντου συνολικά έχει αγωνιστεί σε 155 παιχνίδια πρωταθλήματος και έχει σημειώσει 17 γκολ. Αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τρία στην Βιτόρια της πατρίδας του και από μισό στην ιαπωνική Κασίβα Ρεϊσόλ και τη Ρεν.

Έχει επίσης 12 συμμετοχές και 2 γκολ στο Κύπελλο Ρωσίας, 21 συμμετοχές και 2 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ έχει λάβει μέρος σε 12 παιχνίδια της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας.

Συνολικά, η επαγγελματική καριέρα του Ντούντου, συνολικά, με αριθμούς, έχει ως εξής:

2000-2003: Βιτόρια 55 (7 γκολ)
2003 (β’ εξ.): Κασίβα Ρεϊς. 11 (2 γκολ)
2004-2005: Ρεν 15 (1 γκολ)
2005-2008: ΤΣΣΚΑ Μ. 107 (11 γκολ)

Όσον αφορά τους αγώνες πρωταθλήματος:

2000-2001: Βιτόρια 5 (1 γκολ))
2001-2002: Βιτόρια 18 (-)
2002-2003: Βιτόρια 32 (6)
2003 (β’ εξ.): Κασίβα Ρεϊς. 11 (2)
2004-2005: Ρεν 15 (1)
2005: ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21 (3)
2006: ΤΣΣΚΑ Μόσχας 28 (2)
2007: ΤΣΣΚΑ Μόσχας 15 (1) 2008: ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10 (1)

Θέλει Πελετιέρι ο Ολυμπιακός, γράφει η «Ole»


Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκεται ο Αγκουστίν Πελετιέρι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ole». Μάλιστα, η αργεντίνικη εφημερίδα δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο οι «ερυθρόλευκοι» να καταθέσουν μέσα στις επόμενες μέρες επίσημη πρόταση στην Λανούς για την αγορά του 26χρονου αμυντικού χαφ, με τους «βυσσινί» να μην κλείνουν την πόρτα σε μια πιθανή πώληση του παίκτη, αν φυσικά ικανοποιηθούν οικονομικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Πρωταθλητές Ελλάδος θα ασχοληθούν με την περίπτωση του Πελετιέρι μόνο αν αποφασίσουν να πουλήσουν τον Κριστιάν Λεντέσμα στη Σαν Λορένσο, ενδεχόμενο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

«Μακάρι να έρθω στον Ολυμπιακό»

Από την πλευρά του, ο Αγκούστιν Πελετιέρι δεν είναι αρνητικός στην προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» θα ήταν ένα τεράστιο βήμα για την καριέρα του.

«Εδώ και μήνες είμαι ενήμερος ότι έχουν γίνει κουβέντες με τον Ολυμπιακό. Δεν είχε προχωρήσει κάτι και συνέχισα στη Λανούς. Ξέρω ότι και πάλι κάτι γίνεται, όμως τίποτα περισσότερο. Δεν μου έχει πει ο μάνατζέρ μου συγκεκριμένα πράγματα. Αν θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό; Μακάρι...», είπε αρχικά ο Πελετιέρι και πρόσθεσε:

«Θέλω να έρθω. Θα είναι τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στην καριέρα μου. Εχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Αρτσούμπι και μου έχει πει εξαιρετικά λόγια για την ελληνική ομάδα. Γνωρίζω τα πάντα για τον Ολυμπιακό. Είχα δει τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ. Φοβερή εμφάνιση. Θα το θυμάμαι αυτό το ματς, συγκλονιστικό. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και με καλύπτει απόλυτα».


"Με έπεισε ο Ζιλμπέρτο" λέει ο Ντούντου !


Ο 25χρονος Βραζιλιάνος μιλώντας στην εφημερίδα "Sportday" υπογράμμισε πως το αστέρι του "αιωνίου αντιπάλου" τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα, ενώ τόνισε παράλληλα πως η μεγάλη επιθυμία της διοίκησης των νταμπλούχων τον οδήγησε στην θετική απάντηση.

"Για να είμαι ειλικρινής ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με έπεισε να αποδεχτώ την προσφορά του Ολυμπιακού και να έρθω σε λίγες ώρες στην Ελλάδα. Μίλησα για αρκετή ώρα με τον Ζιλμπέρτο, ο οποίος μου είπε ότι έχει εκπλαγεί ευχάριστα απ' όσα έχει δει στη χώρας σας και με προέτρεψε να έρθω και εγώ.

Εν συνεχεία μίλησα με τον Λεονάρντο, ο οποίος επίσης μου ανέφερε ότι είναι όλα καταπληκτικά στον Ολυμπιακό και μου είπε ότι δεν πρέπει καν να το σκεφτώ. Ο Έλληνας ατζέντης, Σάκης Τζήκας, μου τα έλεγε όλα αυτά τις τελευταίες ημέρες, αλλά ήθελα να βεβαιωθώ.


Ο Ντούντου Σεραένσε εξέφρασε την ικανοποίηση του για την νέα σελίδα στην καριέρα του, τονίζοντας πως θα τα δώσει όλα για το καλό του Ολυμπιακού: "Επιτέλους πραγματοποιείται το όνειρο μου. Φεύγω από τη Ρωσία και πάω σε μια καλή ευρωπαϊκή ομάδα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και θέλω να υποσχεθώ στον κόσμο του Ολυμπιακού ότι θα τα δώσω όλα για να φτάσει το κλαμπ όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ανυπομονώ να βρεθώ αύριο στο Καραϊσκάκη και να γνωρίσω τον κόσμο της ομάδας. Έχω ακούσει τόσα πολλά για αυτόν και θα ήθελα να τον δώ από κοντά".

Στην Ουκρανία ο μάνατζερ του Μπραντάο για να «κλείσει» τη μεταγραφή !


Η μεταγραφή του Ντούντου ολοκληρώθηκε, όχι όμως και οι κινήσεις του Ολυμπιακού. Ο επόμενος παίκτης που θα φέρουν στον Πειραιά οι «ερυθρόλευκοι», θα είναι πιθανότατα ο Μπραντάο και σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση μπορεί να κλείσει και αύριο.

Ο μάνατζερ του Μπραντάο, Φιγκέρ, αναμένεται να μεταβεί από τη Βραζιλία στην Ουκρανία για να ολοκληρώσει τις επαφές με τη Σαχτάρ, ενώ ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για τις απολαβές του και τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του (που θα είναι τρία χρόνια) και απομένει να συμφωνήσει και η ομάδα του, από την οποία έχει ζητήσει να φύγει. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Μπραντάο στα ΜΜΕ της Βραζιλίας, υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό του με τη Σαχτάρ, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, που ο Ολυμπιακός είναι πρόθυμος να καταβάλει.

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα, που ακούει στο όνομα του Μιρτσέα Λουτσέσκου, του προπονητή της Σαχτάρ, ο οποίος δεν έχει την πρόθεση να αποχωριστεί τον παίκτη. «Δεν είναι δυνατό να αγοράσαμε πέρσι τον Καστίγιο για 20 εκατομμύρια ευρώ και να πουλήσουμε τον Μπραντάο για 5. Τους γνωρίζω και τους δύο και μπορώ να πω ότι ο Μπραντάο είναι τρεις φορές καλύτερος. Εγώ δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι ο Μπραντάο μπορεί να φύγει δέκα μέρες πριν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ Ξέρω ότι ο παίκτης θέλει να φύγει και ότι όλα έχουν την τιμή τους, αλλά αυτή θα είναι πολύ ψηλή», είπε ο Λουτσέσκου .

Πέταξε για Τιφλίδα ο Παναθηναϊκός


Με στόχο την νίκη και στον επαναληπτικό αγώνα με την Ντιναμό για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, πέταξε σήμερα το πρωί (8:30) ο Παναθηναϊκός με προορισμό την Τιφλίδα.

Οι 19 παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Τιφλίδα είναι οι: Γκαλίνοβιτς, Μάλαρτζ, Νίλσον, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Γκούμας, Σιόντης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μάτος, Καραγκούνης, Σιμάο, Νίνης, Γκάμπριελ, Ρουκάβινα, Σαριέγκι, Σάλπιγγιδης, Μάντζιος, Χριστοδουλόπουλος και Κλέιτον.

Ήρθε ο Λέτο και δήλωσε: Πρόκληση ο Ολυμπιακός


Μερικά λεπτά μετά τις 11:00 το βράδυ της Δευτέρας (4/8) έφτασε στην Αθήνα ο Σεμπαστιάν Λέτο. Περίπου 20 φίλοι του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τον Αργεντινός μέσο, που χαρακτήρισε πρόκληση για την καριέρα του τη μετακίνησή του στους "ερυθρολεύκους" και υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

«Είναι πρόκληση για μένα ο Ολυμπιακός. Γνωρίζω ότι έχει παρά πολλούς καλούς παίκτες, καλό προπονητή και ιδιαίτερα φανατικό κοινό. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίρνει συνέχεια τον τίτλο. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Να πάμε καλά και στην Ευρώπη και να κάνουμε ένα παραπάνω βήμα», είπε ο Λέτο, για να προσθέσει: «Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον Ολυμπιακό, αλλά το πότε θα αγωνιστώ θα το κρίνει ο προπονητής μου».

Ο Αργεντινός μέσος θα περάσει αύριο από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους «ερυθρολεύκους». Όπως είναι γνωστό, ο Λέτο θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό για τα επόμενα δύο χρόνια ως δανεικός από τη Λίβερπουλ.

Στην Αθήνα η ΑΕΚ


Επιστροφή στην Αθήνα για την αποστολή της ΑΕΚ που πριν από λίγη ώρα αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Έτσι, μετά από 12 ημέρες παραμονής στο Λέογκανγκ της Αυστρίας, όπου και πραγματοποιήθηκε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, στόχος του Γιώργου Δώνη είναι η αποφόρτιση των ποδοσφαιριστών, που τους έδωσε ρεπό για την Τρίτη.

Στόχος της Ένωσης είναι το πρώτο παιχνίδι με την Ομόνοια για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (14 Αυγούστου) και ένα πολύ σημαντικό τεστ θα είναι αυτό της Παρασκευής με την Μπόλτον (21:00) στο ΟΑΚΑ.