Δευτέρα, Μαΐου 26, 2008

Προβάρει τα κιτρινόμαυρα ο Κλέιτον !


Πιο κοντά από ποτέ στην ΑΕΚ βρίσκεται ο Σίλβα Κλέιτον, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε νέα προσέγγιση των δύο πλευρών.
Η πρόταση της ΑΕΚ φέρεται να είναι ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, με δύο παίκτες για αντάλλαγμα. Προβλέπεται προκαταβολή περίπου 500.000 ευρώ και η αποπληρωμή θα γίνει σε 18 μήνες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας, ΚώσταςΠηλαδάκης, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη (28/5) το πρωί θα απαντήσει στην πρόταση της ΑΕΚ.

Οπως δείχνουν τα πράγματα, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού έχει ατονίσει, ο Παναθηναϊκός δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ η ΑΕΚ ήταν και παραμένει "ζεστή" στο θέμα Κλέιτον και αυτό ίσως μετρήσει πολύ. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό πλέον ο Κλέιτον να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Η επαναπροσέγγιση της ΑΕΚ προκύπτει ύστερα από την προτίμηση που δείχνει ο ΓιώργοςΔώνης στο πρόσωπο του παίκτη και αποτελεί ένα είδος ικανοποίησης από τη διοίκηση των επιθυμιών του προπονητή, που θεωρεί ότι ο Κλέιτον μπορεί να προσφέρει στην ομάδα που σχεδιάζει.

Κύριε Σάββα Καφές !

Η νέα διαφήμιση της ΝΟVA για το ΕURΟ !

«Ζωντανοί» με Νίνη στις καθυστερήσεις οι Νέοι


Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σωτήρη Νίνη στις καθυστερήσεις, η Εθνική ομάδα Νέων νίκησε με 2-1 την Ολλανδία στην Καστοριά και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το σκορ είχε ανοίξει στο 72' ο Λευτέρης Ματσούκας με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από πάσα του Νίνη, όμως οι Ολλανδοί ισοφάρισαν στο 87' με σουτ του Ζέεφουκ. Ο τελευταίος λόγος ανήκε στην ελληνική ομάδα, με τον Σαββα Γκέντσογλου να κερδίζει το πέναλτι και τον Νίνη να το μετατρέπει σε γκολ.

Πλέον με νίκη επί της Ρωσίας την Πέμπτη στις 17:00 και εφόσον η Μολδαβία δεν επιβληθεί της Ολλανδίας στο άλλο ματς του ομίλου, το συγκρότημα του Αλέξη Αλεξίου θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Ρωσία επιβλήθηκε με 2-1 της Μολδαβίας.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Μίλντερ, Ντρόστε, Τερ Χορστ (39΄ Σουπουσέπα), Μπλιντ, Μπαραζίτε, Ανίτα (68΄ Μαγκουάιρ), Ζέεφουκ, Βίναλντουμ, Χόρστεν, Φερ, Ρέινερινκ (64΄ Χάουτκοοπ)
ΕΛΛΑΔΑ: Μπαμπανιώτης, Μπαρμπούδης, Λαμπρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μπουτζίκος, Γκέντζογλου, Γ. Παπαδόπουλος, Ματσούκας (81΄ Ρες), Αργυρόπουλος (76΄ Ψιάνος), Στρατάκης (46΄ Παυλής), Νίνης

Η βαθμολογία μετά τη δεύτερη αγωνιστική στον πέμπτο όμιλο της ενδιάμεσης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:

1. Ρωσία 4
2. Μολδαβία 3
3. Ελλάδα 3
4. Ολλανδία 1

Ελέυθερος ο Βαλβέρδε από την Εσπανιόλ !


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του προπονητή της Εσπανιόλ σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας. Αυτό που δεν έκανε γνωστό ο 44χρονος τεχνικός, το συμβόλαιο του οποίου λύθηκε κοινή συναινέσει, είναι πού θα συνεχίσει την καριέρα του, αφού δεν δέχτηκε ερωτήσεις για το μέλλον του. Τα ισπανικά ΜΜΕ εκτιμούν πως η Χετάφε έχει προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού για να συμφωνήσει με τον Ισπανό προπονητή, παρά το γεγονός πως η προσφορά των «ερυθρολεύκων» είναι πολύ καλύτερη και του προσφέρεται η προοπτική συμμετοχής στο Champions League.

«Ήταν δύο φανταστικά χρόνια για μένα. Κορυφαία στιγμή για μένα ήταν η συμμετοχή στον περσινό τελικό του Κυπέλλου UEFA στη Γλασκώβη. Ο κύκλος μου στη Χετάφε έκλεισε. Η ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και η απόφαση που πήραμε ήταν η πιο σωστή, τόσο για μένα, όσο και για το σύλλογο», δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Εσπανιόλ, Ντάνιελ Σάντσεθ Γίμπρε και τον αθλητικό διευθυντή, Πάκο Ερέρα.

Οι εναλλακτικές…

Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τις περιπτώσεις προπονητών που εξετάζει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση «ναυαγίου» με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Χοακίν Καπαρός και ο Μαρθελίνο αποτελούν προτεραιότητες, με τον δεύτερο να βρίσκεται στο στόχαστρο της Εσπανιόλ, όπως υποστηρίζουν στην Ιβηρική Χερσόνησο. Μανθάνο, Κούπερ και Περέν είναι στα υπόψη, οι δύο τελευταίοι έχουν δεχθεί κρούσεις από Τουρκία, Γαλατασαράι και Φενερμπαχτσέ αντίστοιχα.

Ο Πατέρας νέος πρόεδρος


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όπως είχε γίνει γνωστό νέος πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος των "πρασίνων" θα είναι ο Νίκος Πατέρας, ενώ τη θέση του football manager αναλαμβάνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Αντωνίου, με τον οποίο θα έχει συνάντηση ο πρώτος.

Επίσης ο Νίκος Πατέρας έχει εξουσιοδοτηθεί για να μιλήσει με τον Αντώνη Αντωνιάδη, έτσι ώστε να προταθεί στον τελευταίο να αναλάβει τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου.

Μετά το τέλος της δίωρης συνάντησης ο νέος πρόεδρος των "πρασίνων" είπε ότι εντός της εβδομάδας θα πρέπει να έχει κλείσει και το θέμα του προπονητή, έτσι ώστε να προχωρήσει η διοίκηση στις μετεγγραφές, για να είναι έτοιμη η ομάδα στον πρώτο επίσημο αγώνας της.


ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Η συζήτηση ήταν άκρως εποικοδομητική σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν για το μέλλον. Εμείς, διότι θα υπάρξουν και άλλοι μέτοχοι, αποφασίσαμε να προτείνουμε ομόφωνα σαν καινούργιο πρόεδρο του Παναθηναϊκού τον κ. Νίκο Πατέρα. Ο οποίος δέχτηκε και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του άμεσα. Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Πατέρας να συζητήσει για τη θέση του Α� αντιπροέδρου με τον κ. Αντώνη Αντωνιάδη και για τη θέση του football manager με τον κ. Κώστα Αντωνίου. Η επιλογή τους είναι ομόφωνη. Βεβαίως είναι και θέμα όρων, αρμοδιοτήτων, τα οποία απαιτούν μια διαπραγμάτευση για να δεχτούν».

ΠΑΥΛΟΣ: «Αρκεί να δεχθούν να ασχοληθούν μόνο με τον Παναθηναϊκό».


-Μιλάμε πάντως για μια ιστορική μέρα...

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Ρε παιδιά, έχουμε χορτάσει ιστορικές μέρες τον τελευταίο καιρό. Ιστορική μέρα είναι αυτή που θα σηκώσουμε το πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα όλα προχωράνε».


-Ο Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα οριστικά;

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Από τη στιγμή που ο κ. Βαρδινογιάννης αποφάσισε να ισχύσει η πολυμετοχικότητα και που υπήρξε ανταπόκριση όλων μας, να συσπειρωθούμε δίπλα του για να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό, η σελίδα έχει αλλάξει».

ΠΑΥΛΟΣ: «Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση, δεν υπάρχει καμία αντίθεση. Όλα κύλησαν ομαλά και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να κυλήσουν όλα ομαλά και από εδώ και πέρα».


ΠΑΤΕΡΑΣ:

-Σιδεροκέφαλος να ευχηθούμε. Είναι βαρύ το φορτίο που κουβαλάτε, ποια είναι τα συναισθήματά σας και πως βλέπετε την πρώτη μέρα ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού;
«Πιστεύω ότι από την ώρα που υπάρχει σύμπνοια και ομόνοια μεταξύ μας, όλα θα πάνε καλά. Θα κάνουμε και μια ανακοίνωση επίσημη. Θα τα πούμε μια άλλη στιγμή, όταν θα είμαστε έτοιμοι».

-Ο ρόλος σας τι ακριβώς θα συμπεριλαμβάνει για τον νέο Παναθηναϊκό;
«Ότι ο ρόλος ενός προέδρου. Θα συμμετέχω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και όπως προείπα, θα έχω ότι ρόλο έχει ένας πρόεδρος».

-Ο στόχος σας ποιος είναι;
«Αυτό που είπε ο κ. Γιαννακόπουλος».

ΠΑΥΛΟΣ: «Να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα».

ΤΖΙΓΚΕΡ: «Νομίζω ότι είναι μια σημαντική μέρα. Καταλήξαμε στα περισσότερα θέματα τα οποία ήταν να συζητήσουμε σήμερα (σ.σ. χθες). Το σημαντικότερο είναι ότι ξεκινάμε μια προσπάθεια η οποία χρειάζεται όλοι να είμαστε συμμέτοχοι. Και νομίζω ότι σήμερα (σ.σ. χθες) αποδείξαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι όταν συζητάμε μπορούμε να βγάλουμε αποφάσεις και να βγουν κάποια συμπεράσματα πολύ χρήσιμα».

-Το μέλλον του Παναθηναϊκού φαίνεται πολύ λαμπρό. Είναι γεγονός ότι ο κόσμος αισιοδοξεί...
«Το μέλλον θα δείξει. Το παρόν είναι που έχει σημασία και από εκεί και πέρα το μέλλον χτίζεται πάνω σε αυτά που κάνεις στο παρόν. Aρα λοιπόν όλοι είμαστε αισιόδοξοι και ότι πρέπει θα το προσφέρουμε, είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για το σύλλογο».

-Έχετε καταλήξει στο όνομα του προπονητή;
«Αυτά θα τα μάθετε σύντομα, πλέον έχω απαλλαγεί από αυτές τις δηλώσεις (γέλια)».

ΠΑΤΕΡΑΣ:

-Για το θέμα του προπονητή; Πότε θα καταλήξετε;
«Μέσα στην εβδομάδα (σ.σ. το είπε δύο φορές)».

Κορυφαίος στην Bundesliga ο Ριμπερί


Ο Φρανκ Ριμπερί αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Bundesliga για την περίοδο 2007-2008, μετά από σχετική ψηφοφορία, στην οποία έλαβαν μέρος οι παίκτες που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, συγκέντρωσε την προτίμηση του 57,8% από τους 268 ποδοσφαιριστές που ψήφισαν, ενώ στην δεύτερη θέση κατετάγη ο Ιταλός συμπαίκτης του, Λούκα Τόνι (24,8%) και στην τρίτη ο Βραζιλιάνος μέσος της Βέρντερ Βρέμης, Ντέκο (8,5%).

Παράλληλα, ο Ότμαρ Χίτσφελντ, ψηφίσθηκε ως ο καλύτερος προπονητής (32,9%), αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Σλοβένο, Μπόγιαν Πράσνικαρ (18,9%) που "κράτησε" την Κότμπους στην Bundesliga.

Όσον αφορά, τέλος, στους τερματοφύλακες, ο Όλιβερ Καν που αποχώρησε από την ενεργό δράση, πήρε την τρίτη θέση (11,5%), ενώ πρώτος στην προτίμηση των συναδέλφων του ήταν ο Ρενέ Άντλερ της Λεβερκούζεν (40,7%) και δεύτερος ο Ρόμπερτ Ενκε του Ανόβερου (21,1%).

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Βαλβέρδε


Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε λίγη ώρα να παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το μέλλον του. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανακοινωθεί το διαζύγιό του με την Εσπανιόλ, καθώς τον 44χρονο τεχνικό θα συνοδεύει ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου, Ντάνιελ Σάντσεθ Γίμπρε. Πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως οι δρόμοι για τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι δύο: ο Ολυμπιακός και η Χετάφε.

Μαρσέιγ για Τοροσίδη


Ο 22χρονος άσος του Ολυμπιακού ενδιαφέρει τους Μασσαλούς που τον έχουν παρακολουθήσει φέτος και στα παιχνίδια του Champions League, ενώ παράλληλα αναφέρεται ότι είναι διαθετειμένοι να προσφέρουν το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του αλλά οι απαιτήσεις των "ερυθρόλευκων" είναι υψηλότερες.

Παράλληλα γίνεται λόγος και για ενδιαφέρον των Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεϊντζερς και Μονακό για τον διεθνή παίκτη.

Εθνική Ελλάδας:Προετοιμασία με προβλήματα


Με προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας στη Φρανκφούρτη καθώς η πρωινή προπόνηση της Δευτέρας έγινε χωρίς τη συμμετοχή τριών παικτών.

Ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Αντώνης Νικοπολίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Ο διεθνής τερματοφύλακας που αποχώρησε τραυματίας από το φιλικό με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη συνεχίζει να ακολουθεί θεραπεία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα αγωνιστεί και στο τελευταίο τεστ πριν το "EURO 2008" με αντίπαλο την Αρμενία την Κυριακή στο Όφενμπαχ.

Εξάλλου ο διεθνής μέσος που προφυλάχθηκε στο φιλικό με την Ουγγαρία, αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων από την Τρίτη και έτσι θα δώσει το "παρών" στο παιχνίδι με την Αρμενία. Παράλληλα όμως και ο Νίκος Σπυρόπουλος έκανε θεραπεία, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας χτυπήματος στο πόδι στη διάρκεια της προπόνησης της Κυριακής.

Στον αντίποδα κανονικά προπονείται ο Άγγελος Μπασινάς που δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του και θα βρίσκεται στην διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ για την πρόβα τζενεράλε πριν τα τελικά.

"Βλέπει" Σουηδία-Ρωσία ο Τοπαλίδης

Στο μεταξύ την ευκαιρία να πάρει μία "γεύση" από την πρώτη αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στα τελικά του "EURO 2008", θα έχει ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Ο συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ θα βρεθεί στο Γκέτεμποργκ για να παρακολουθήσει τον αγώνα προετοιμασίας των Σκανδιναβών με την Σλοβενία και αύριο θα επιστρέψει στην Φρανκφούρτη.

Την Τετάρτη, επίσης, ο συνεργάτης του Οτο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ομάδα θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Ρωσίας με την Σερβία.

Χωρίς νούμερο ο Παπασταθόπουλος

Στο μεταξύ μέχρι την Τετάρτη υπάρχει το περιθώριο στον Ότο Ρεχάγκελ για να δηλωθεί η τελική 23αδα για το "EURO 2008" και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που δεν πήρε νούμερο, προβάλει ως το πρώτο φαβορί για να "κοπεί" από την αποστολή.

Οι διεθνείς διάλεξαν τα νούμερα τους και αυτά πιο συγκεκριμένα είναι: 1. Νικοπολίδης, 2. Σεϊταρίδης, 3. Πατσατζόγλου, 4. Σπυρόπουλος, 5. Δέλλας, 6. Μπασινάς, 7. Σαμαράς, 8. Γιαννακόπουλος, 9. Χαριστέας, 10. Καραγκούνης, 11. Βύντρα, 12. Χαλκιάς, 13. Τζόρβας, 14. Σαλπιγγίδης, 15. Τοροσίδης, 16. Κυργιάκος, 17. Γκέκας, 18. Γκούμας, 19. Αντζας, 20. Αμανατίδης, 21. Κατσουράνης, 22. Τζιόλης και 23. Λυμπερόπουλος.

Coolermaster Stacker CSX Spartan !


Είναι το ένα και μοναδικό κουτι Stacker απο την Coolermaster, κατασκευασμένο πλήρως από αλουμίνιο και... βαμμένο από την Smooth Creations!!

Κάθε μοντέλο Special/Limited Edition κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων ο οποίος έιναι στο μπροστινό μέρος του κάθε κουτιου. Το συγκεκριμένο είναι βαμμένο με θέμα τους "300" και η προσοψή του, σε αντίθεση με κάθε αλλο stacker δεν έχει ούτε mesh panel αλλά ούτε και κοψίματα, ενώ το πλαϊνό πράθυρο έχει διάφανο plexiglass.

Υποστηρίζει μέχρι και 9 x 120mm Fans (στην αρχική συσκευασία περιέχονται μόνο οι 2) για την μέγιστη δυνατή ψύξη των υποσυστημάτων του, ενώ μπορεί να δεχθεί μητρικές E-ATX, ATX, m-ATX. Υποστηρίζει μέχρι και 4 HDD με το 4-in-3 HDD Module, ενώ το Fan tray στην αριστερή του πλευρά, μπορεί να αφαιρεθεί έτσι ώστε να βλέπετε όλο το εσωτερικό του κουτιού σας!

Υποστηρίζει μέχρι και 9 x 120mm fans ώς εξής :
- 3 x 120mm Fans στην πρόσοψη (περιέχεται στην συσκευασία 1 x 120mm fan)
- 1 x 120mm Fan στην οροφή
- 1 x 120mm Fan στό πίσω μέρος (περιέχεται στην συσκευασία)
- 4 x 120mm ή 4 x 92mm ή 4 x 80mm ή 4 x 60mm fans στό side fan tray panel

και Standard ATX PS2 τροφοδοτικό, ενώ ζυγίζει 14.7 kg.

Τιμή:999,00 € (ΠΛΑΙΣΙΟ)

«Μυθική» πρόταση της Ρεάλ για Κ. Ρονάλντο


Έτοιμη να «ρίξει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το… «αστρονομικό» ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης για να κάνει δικό της τον Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής «Marca».

Με βάση τα όσα αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προτίθεται να αντιπροτείνει το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ συν τους Ρομπίνιο, Σέρχιο Ράμος και Μαχαμαντού Ντιαρά των οποίων η αξία στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο» αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

BMW X6



Αισθητικά, η BMW X6 είναι ό,τι πιο δυναμικό μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία των SUV, αλλά συνάμα και ένα από τα πιο επιβλητικά σχήματα τετράτροχων οχημάτων. Το αμάξωμά της αραπέμπει σε "σφαίρα" με τη χυτή γραμμή οροφής, τα μικρά παράθυρα δημιουργούν ένα επιπλέον μυστήριο, το κοφτό πίσω μέρος αναδεικνύει τη δυναμική σχεδίαση της X6. Με δύο εξατμίσεις, αεροτομή, υπερυψωμένα πίσω φώτα, μυώδη μάσκα, που θυμίζει τα ρουθούνια ενός αρπακτικού, και νεύρα στα πλαϊνά της μέρη, η BMW πλασάρει ένα καινοτόμο στιλ στην κατηγορία των εκτός δρόμου αυτοκινήτων. Ο στόχος να έχει τη χάρη ενός 4πορτου κουπέ έχει επιτευχθεί απόλυτα και συνδυάζεται με τον καλύτερο τρόπο με τους μεγάλους θόλους για τα ελαστικά. Επιπλέον, με σχεδόν δύο μέτρα πλάτος (1.983 χιλιοστά), δείχνει τόσο ογκώδης, όσο και κομψή ταυτόχρονα, ενώ χάρη στους 407 ίππους, που "καλπάζουν" κάτω από το καπό της, η κορυφαία έκδοση X6 50i κάνει τα πάντα να φαίνονται απλά. Κάπως έτσι η BMW έφτασε στο αποτέλεσμα να δημιουργήσει το -όπως η ίδια ονομάζει- πρώτο Sports Activity Coupe της.

Κινητήρες Η άνεση για να κινηθεί κανείς στο δρόμο με το νέο μοντέλο της BMW ποικίλει, ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει κανείς από τη μεγάλη γκάμα των κινητήρων που έχει εφοδιαστεί η Χ6. Τα μοτέρ ξεκινούν από τους 235 ίππους, που προσφέρει η 30d, και φτάνουν μέχρι τους 407 ίππους, που διαθέτει η 50i. Ενδιάμεσα βρίσκουμε τον 6κύλινδρο, με διπλά τούρμπο πετρελαιοκινητήρα των 286 ίππων και στην ανάλογη βενζινοκίνητη έκδοση, η ισχύς αγγίζει τους 306 ίππους. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την κορυφαία έκδοση "50i", με το V8 των 4,4 λίτρων. Το μοτέρ αυτό, χάρη στα διπλά τούρμπο και στον άμεσο ψεκασμό βενζίνης, βγάζει 407 ίππους από τις 5.500 έως τις 6.400 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή των 600 Nm αποδίδεται ανάμεσα στις 1.750 έως στις 4.500 σ.α.λ. και φυσικά το νέο μοτέρ είναι πιο αποδοτικό από τον προηγούμενο, ατμοσφαιρικό πεντάλιτρο κινητήρα V8, ο οποίος απέδιδε μέγιστη ροπή 490 Nm στις 3.400 σ.α.λ. Οι μηχανικοί της BMW έχουν χρησιμοποιήσει μια εντελώς καινούργια τεχνική και μια επαναστατική μέθοδο για την τοποθέτηση των δύο τούρμπο και των καταλυτών, οι οποίοι έχουν μπει εντός των δύο πλευρών του κινητήρα. Αυτό το αποτέλεσμα έχει επιτευχθεί με την αντίστροφη τοποθέτηση της εισαγωγής και της εξαγωγής. Με απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι η εισαγωγή είναι εξωτερικά τοποθετημένη, ενώ η εξαγωγή εσωτερικά στο V8. Στο δρόμο, ο νέος bi-turbo κινητήρας προσφέρει απολαυστικές στιγμές, ενώ οι επιδόσεις (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,4 δλ.) είναι εκρηκτικές!

Εσωτερικό Η πρώτη γεύση, μπαίνοντας μέσα στη νέα BMW X6, δεν αλλάζει τόσο πολύ τα δεδομένα, όσο η εξωτερική της εμφάνιση. Περισσότερο αποπνέει την ατμόσφαιρα ενός μοντέλου της σειράς 5 και όχι τόσο ενός κουπέ της σειράς 6. Το κόκπιτ του οχήματος έχει βασιστεί πάνω σ' αυτό της Χ5, αλλά είναι αλλαγμένο και βελτιωμένο, με σπορτίφ γραμμές και με μια απέριττη κομψότητα. Φυσικά, η υψηλή ποιότητα κατασκευής και η πολυτέλεια είναι για μια ακόμη φορά παρούσες σ' ένα εσωτερικό αυτοκινήτου της βαυαρικής εταιρείας. Οι επενδύσεις λευκού δέρματος, εκτός από τα καθίσματα και το εσωτερικό των θυρών, ντύνουν και τμήματα της κεντρικής κονσόλας, έτσι ώστε να μη φαίνονται επιτηδευμένες, χαρίζοντας μια αίσθηση ανωτερότητας στον οδηγό και στο συνοδηγό. Ο αυτόματος 6τάχυτος επιλογέας από αλουμίνιο ενισχύει τη λάμψη του μοντέλου, ενώ αφήνει τη δυνατότητα στον οδηγό να τον χρησιμοποιήσει και χειροκίνητα, όταν το θελήσει. Επιπλέον, μπορεί ν' αλλάξει τις σχέσεις και μέσω των ειδικών paddle στο τιμόνι, δίνοντάς του μια ακόμη πιο σπορτίφ αίσθηση. Οι θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού, τέλος, έχουν φτιαχτεί με τέτοιον τρόπο, ώστε αφ' ενός να νιώθουν φυλαγμένοι, λες και έχουν βγει για κυνήγι και αφ' ετέρου με καλή θέα, λες και περιμένουν στην κρυψώνα τους το ανυπεράσπιστο θύμα…

Χώροι Το εσωτερικό της BMW X6 είναι 2+2 θέσεων, επιτείνοντας τον κουπέ χαρακτήρα του οχήματος. Επιπλέον, και η χαμηλωμένη οροφή δίνει στο εσωτερικό την αίσθηση ενός κουπέ οχήματος, όμως ένας μέσος επιβάτης με ύψος πάνω από τα 1,80 μέτρα θα αισθανθεί κάπως άβολα καθήμενος πίσω, αφού το κεφάλι του ακουμπάει στην οροφή. Οι υπόλοιποι χώροι είναι υπερ-αρκετοί για τέσσερις ενήλικες. Μάλιστα, χωρίς πρόβλημα γίνεται τόσο η επιβίβαση, όσο και η αποβίβαση από το αυτοκίνητο. Μεγάλη χωρητικότητα έχει ο αποθηκευτικός χώρος της Χ6, ο οποίος ξεκινάει από τα 570 λίτρα και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.450 λ., χάρη στην αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Η θύρα του πορτ-μπαγκάζ έχει μεγάλο άνοιγμα και φτάνει ψηλά και, σε συνδυασμό με το χαμηλό κατώφλι, δίνει την ευχέρεια στον οδηγό να φορτώσει το αμάξι, χωρίς τον κίνδυνο να χτυπήσει το κεφάλι του. Αυτή η μεγάλη αποθηκευτική ικανότητα αλλά και η ευκολία φόρτωσης σίγουρα δεν αποτελούν χαρακτηριστικό των κουπέ μοντέλων και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο όπου πλεονεκτεί η Χ6.

Στο δρόμο
Η BMW X6 μπορεί να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Χ5, στο δρόμο όμως καταφέρνει να είναι ακόμη πιο ασφαλής και κυρίως σίγουρη, δίδοντας κορυφαία αίσθηση στον οδηγό της. Χάρη στη μόνιμη τετρακίνηση ΧDrive και στο νέο ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου ευστάθειας (Dynamic Performance Control), η X6 ανταποκρίνεται με ευκολία σε οποιαδήποτε κατάσταση του δρόμου κι αυτό, παρά το βάρος της που φτάνει στους 2,2 τόνους. Η δυνατότητα μετατόπισης της αναγκαίας ροπής, όχι μόνο μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, αλλά και ξεχωριστά, ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς, βοηθούν την Χ6 να έχει κορυφαία πρόσφυση στις στροφές και εκπληκτική σταθερότητα στην πλευρική επιτάχυνση. Η BMW ξεχωρίζει για την ουδέτερη οδική συμπεριφορά της, ακόμη και στις παρατεταμένες στροφές της πίστας και όχι μόνο στις στενές κλίσεις του σλάλομ. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι χάνει την "παιχνιδιάρικη" οδική συμπεριφορά και την ελευθερία να "χορέψει" το πίσω μέρος του αμαξώματος. Είναι ξεκάθαρο, ότι όλες αυτές οι ιδιότητες έχουν δεθεί άρρηκτα με τα πολύ καλά ελαστικά της Michelin, που διέθετε το αυτοκίνητο που οδηγήσαμε στις ΗΠΑ. Το ίδιο καλά αντέδρασε η X6 και σε δύσκολα οδοστρώματα, στις "βόλτες" που κάναμε εκτός της πίστας, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει ως SUV. Γενικά λοιπόν, η X6 μας άφησε άριστες εντυπώσεις κατά την οδήγησή μας, όμως βρήκαμε και 2 αρνητικά στοιχεία. Το πρώτο έχει να κάνει με το πεντάλ του γκαζιού, το οποίο στην αρχή δείχνει κάπως βαρύ και μειώνει την οδηγική ευχαρίστηση, ενώ το δεύτερο αφορά στην περιορισμένη ορατότητα στο πίσω μέρος, αφού το τζάμι και οι μεγάλες κολόνες στήριξης την περιορίζουν.
πηγή:ams.gr

Ατλέτικο θέλει Κωνσταντίνου !


Ποιος είπε ότι θα μείνει για πολύ χωρίς ομάδα; Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, το φλερτ με επίκεντρο τον Μιχαλάκη άρχισε να γίνεται πιο έντονο.Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου βρίσκεται λοιπόν στο στόχαστρο ομάδων από την Ελλάδα, όμως ο στόχος του είναι να παίξει σε ψηλότερο επίπεδο πρωταθλήματος. Πληροφορίες του sport-fm.com.cy από την Ισπανία αναφέρουν λοιπόν πως ο κανονιέρης της εθνικής μας έχει ήδη στα χέρια του πρόταση από την Ατλέτικο Μαδρίτης που στην επόμενη αγωνιστική περίοδο θα λάβει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

63 εκατ για Τόρες η Τσέλσι !


Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι έχει ανάψει το πράσινο φως στον τεχνικό διευθυντή των "Μπλε", Πίτερ Κένιον, για να διαπραγματευτεί την απόκτηση του σκόρερ των 33 τερμάτων της φετινής χρονιάς. Το ποσό; 63 εκατομμύρια ευρώ, το ίδιο με αυτό που ήθελε να δώσει ο Ρομάν, για τον Τιερί Ανρί, όταν ανέλαβε την Τσέλσι.

Πάντως αυτό που διαρρέει τις τελευταίες μέρες είναι πως ο Τομ Χικς, ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της Λίβερπουλ, θέλει να ανεβάσει τα κεφάλαια του, έτσι ώστε να πάρει τον πλήρη έλεγχο της ομάδας και η πώληση του Τόρες μετά από ένα χρόνο, από 29 εκατ ευρώ σε 63 είναι πολύ καλή συμφωνία.

Χρήση κοκαΐνης στην Πρέμιερ Λιγκ!


Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "News of The World", ντετέκτιβς βρίσκονται πολύ κοντά στο να ξεσκεπάσουν αστέρι της Πρέμιερ Λιγκ που θεωρείται ύποπτος τόσο για διακίνηση κοκαΐνης όσο και για χρήση της ναρκωτικής ουσίας.

Ανάμεσα στους δημοφιλείς αθλητές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο υπάρχει και ένας διακεκριμένος αθλητής του κρίκετ, σπορ εξαιρετικά διαδεδομένο στην Αγγλία.

Μάλιστα πηγή της αστυνομίας αποκάλυψε: "Γνωρίζουμε για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εντός των ποδοσφαιρικών κόλπων. Έχουμε ήδη κάποιες πληροφορίες ότι ένας ισχυρός ποδοσφαιριστής της Πρέμιερσιπ κάνει λήψη αλλά και διανομή κοκαΐνης.

Η γνώση μας για το ζήτημα προέκυψε από έρευνα που πραγματοποιούσαμε για ένα ποδοσφαιρικό ατζέντη τον οποίο υποψιαζόμασταν για διακίνηση ναρκωτικών σε σπουδαίους παίκτες και που είχε ως αποτέλεσμα να μας οδηγήσει και σε άλλους παίκτες άλλων αθλημάτων. Κάποιοι αθλητές μπορεί να έχουν υψηλό status και μεγάλο ποτοφόλι αλλά αυτούς δεν τους θέτει πάνω από το νόμο".

Μία ομάδα ανωτέρων αξιωματικών από αρκετές δυνάμεις έχουν αναλάβει την άκρως απόρρητη έρευνα μετά από "κόλλημα" συναδέλφων τους. Πλεόν βρίσκονται μία ανάσα από το να αποκαλύψουν τους διεθνείς "γκάνγκστερς", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, μετά από αρκετούς μήνες παρακολούθησης.

Το όνομα του ποδοσφαιριστή πάντως δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί με τις αστυνομικές δυνάμεις να το κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Πάντως δεν πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο στα αγγλικά γήπεδα με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον πρώην ποδοσφαιριστή της Τσέλσι και νυν της Φιορεντίνα, Αντριάν Μούτου, που είχε βρεθεί θετικός σε χρήση κοκαΐνης και είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό 8 μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.