Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2009

Champions League: Σταντάρ-Ολυμπιακός 2-0 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια στιγμιαία αδράνεια και ένα γκολ, στο τέλος του αγώνα, έφερε την ήττα 2-0 του Ολυμπιακού από τη Σταντάρ στη Λιέγη. Σκόρερ για τους Βέλγους οι Μποκανί στο 31’ και Γιοβάνοβιτς στο 89’. Άξιζαν κάτι παραπάνω «ερυθρόλευκοι» που στάθηκαν καλά και θα μπορούσαν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Κρατάει την τύχη της στα χέρια της η ομάδα του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός με βάση την εικόνα του αγώνα θα μπορούσε να πάρει ακόμη και σκορ που θα του έδινε από απόψε την πρόκριση. Ένα κακό δεκάλεπτο είχαν οι Πειραιώτες και το «πλήρωσαν» δεχόμενοι ένα γκολ. Παρά τις απουσίες και την απώλεια του Γκαλέτι κατά τη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα του Ζίκο πίεσε, είχε τον έλεγχο και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Στο τέλος δέχτηκε ακόμη ένα γκολ σε μια αντεπίθεση από τον Γιοβάνοβιτς. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» μετά και το 4-1 της Άρσεναλ ξέρουν ότι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την πρόκριση είτε στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Άλκμααρ, είτε κόντρα στους «κανονιέρηδες» μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Το ματς

Το 5-4-1 που επέλεξε ο Ζίκο λειτούργησε πολύ καλά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν επέτρεψε στη Σταντάρ Λιέγης να δημιουργήσει φάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ψηλά, διατηρούσαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους και έδειχναν να είναι αυτοί τα «αφεντικά» του παιχνιδιού. Όλα αυτά κράτησαν για μισή ώρα, μέχρι δηλαδή τη στιγμή που ο Μανγκαλά έβγαλε απίστευτη κάθετη μπαλιά προς τον Μποκανί, πιάνοντας στον ύπνο τον Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός αμυντικός δεν μπόρεσε να σταματήσει τον πολύ δυνατό σωματικά Μποκανί, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στο Νικοπολίδη και δεν δυσκολεύτηκε να τον νικήσει, γράφοντας το 1-0. Το γκολ «έκοψε» τα πόδια των Πειραιωτών και αναπτέρωσε το ηθικό των Βέλγων, που στα λεπτά που ακολούθησαν έγιναν και πάλι επικίνδυνοι και μάλιστα θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, αλλά το φοβερό σουτ του Καρσελά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη δυσκολότερα για την ομάδα του Ζίκο λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους όταν διαπιστώθηκε ότι ο Γκαλέτι δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει και πέρασε εκτός αγώνα με τον νεαρό Φετφατζίδη να μπαίνει στη θέση του. Χωρίς ένα από τα πιο σημαντικά του όπλα, ο Ολυμπιακός ήταν φανερό ότι θα συναντούσε δυσκολίες στη δημιουργία φάσεων. Κι όμως οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη ζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Έχασαν ευκαιρίες και δέχτηκαν το τελειωτικό χτύπημα στο τυελευταίο λεπτό του αγώνα, όταν όλοι είχαν περάσει μπροστά κυνηγώντας την ισοφάριση.

*Μικροεντάσεις μεταξύ Ελλήνων και Βέλγων φιλάθλων υπήρξαν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Αιτία, κάποια πανό που αναρτήθηκαν από την πλευρά των φίλων της Σταντάρ με υβριστικό περιεχόμενο και... ελληνικές επιρροές, αφού πρόκειται για συνθήματα που ακούγονταο στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας! Πετάχτηκαν εκατέρωθεν μερικά αντικείμενα, χωρίς η κατάσταση να ξεφύγει πάντως.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σταντάρ Λ. (Μπόλονι): Μπολάτ, Ρικάρντο Ρότσα, Φελίπε, Μποκανί, Ντε Καμάργκο, Καμοτσάτο, Σαρ (46'Ράμος), Μάνγκαλα, Γιοβάνοβιτς (90'Γιοβάνοβιτς), Βίτσελ, Καρσελά (87'Γκορέ).

Ολυμπιακός (Zίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι (43'Φετφατζίδης), Όσκαρ (77'Στολτίδης), Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος (77'Γ.Παπαδόπουλος), Μαρέσκα, Μήτρογλου.

ΓΗΠΕΔΟ: «Μορίς Ντιφράσν»
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Tα γκολ


1-0


2-0


sport-fm

Champions League: Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής (TΡΙΤΗ)












Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

1ος Όμιλος:


Μπάγερν Μονάχου - Μπορντό 0-2 (37’ Γκουρκίφ, 90’ Σάμακ)

Μακάμπι Χάιφα - Γιουβέντους 0-1 (45’ Καμορανέζι)


2ος Όμιλος:


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-3 (29’ Οουεν, 82’ Σκόουλς, 90+ Βαλέντσια - 25’ Τζαγκόεφ, 31’ Κράσιτς, 47’ Μπερεζούτσκι)

Μπεσίκτας - Βόλφσπουργκ 0-3 (14’ Μουσίμοβιτς, 80’ Γκέτνερ, 87’ Τζέκο)


3ος Ομιλος:


Μίλαν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (29’ Μπενζεμά - 35’ Ροναλντίνιο πεν.)

Μαρσέιγ - Ζυρίχη 6-1 (3’ Εγκερτερ (αυτογκόλ), 11’ Αμπριελ, 51’ Νιάγκ, 80’ Χίλτον, 87’ Σεϊρού, 89’ Μπραντάο - 31’ Αλφόνς)


4ος Ομιλος:


ΑΠΟΕΛ - Πόρτο 0-1 (84’ Φαλκάο)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι 2-2 (66’, 90’ Αγκουέρο - 82’, 85’ Ντρογκμπά)