Σάββατο, Ιανουαρίου 10, 2009

Βαλβέρδε: Στο τέλος της σεζόν θα αποφασίσω


Οι δηλώσεις του:

«Είναι δεδομένο ότι μου αρέσει πολύ στον Ολυμπιακό και περνάω υπέροχα στην Ελλάδα. Μου έχει γίνει πρόταση να παραμείνω, όπως προβλέπετε και από το συμβόλαιό μου, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες υπαρκτές δυσκολίες. Για το λόγο αυτό θα τελειώσω αυτή τη σεζόν και στο τέλος θα αποφασίσω τι θα κάνω», απάντησε στη σχετική ερώτηση ο Ισπανός τεχνικός, ενώ ερωτώμενος για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση μες τον Ιανουάριο, είπε: «Αν υπάρχει κάτι πολύ καλό, είναι καλοδεχούμενο. Ωστόσο, είμαστε ικανοποιημένοι από τους παίκτες που έχουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτούς».

«Θα ήθελα τον Μέσι»

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, ο Βαλβέρδε δεν παρέκκλινε από τα προηγούμενα λεγόμενά του. «Είπαμε ότι στο τέλος της χρονιάς θα μιλήσουμε για την ανανέωση. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός μου πρότεινε να μείνω όμως και εγώ ζήτησα χρόνο για να το σκεφτώ. Είμαι ευχαριστημένος από τον Ολυμπιακό, όμως θα πρέπει να δούμε πως θα πάμε στο πρωτάθλημα γιατί έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα ήμουν ειλικρινής απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως και η ομάδα απέναντι σε μένα. Δεν περιμένω άλλη προσφορά και δεν ασχολούμαι με τις φήμες που υπάρχουν στην Ισπανία. Θα λάβω σοβαρά υπόψη μου την επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή», είπε σχετικά.

Όσο για το ματς με την Ξάνθη; «Είναι σαφές ότι σήμερα αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα που είχε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Όμως και εμείς είχαμε ευκαιρίες. Μπορούσαμε να κάνουμε το 3-1 και να είχαμε ένα πιο εύκολο παιχνίδι. Όταν προηγείσαι πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί ανά πάσα στιγμή στο πρωτάθλημα μπορεί να σε ισοφαρίσουν και να χάσεις βαθμούς. Σήμερα είχαμε την πίεση γιατί μέχρι το τέλος φαινόταν ότι προσπαθούσαν για την ισοφάριση, όμως η αλήθεια είναι ότι εμείς ήμασταν πιο κοντά στο τρίτο γκολ παρά η Ξάνθη στο δεύτερο», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Το να κερδίζεις το πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι πρέπει να κερδίζεις πάντα 4-0 ή 5-0, στο ποδόσφαιρο πρέπει να ιδρώνεις και να προσπαθείς. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, χάσαμε ένα πέναλτι και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θα ήταν βολικό πριν από κάθε πέναλτι να ρωτάγαμε τον αντίπαλο τερματοφύλακα τι ξέρει για τον Γκαλέτι. Το μόνο που θα ήταν πρόβλημα ο Γκαλέτι να μην έχει αυτοπεποίθηση. Από την στιγμή που έχει αυτοπεποίθηση τον εμπιστευόμαστε. Δεν εκτελεί τα πέναλτι μόνο από τα δεξιά, δεν είναι αυτό το πρόβλημα».

Επίσης, μίλησε:
Για τον Κοβάσεβιτς: «Ο Ντάρκο έχει πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει εκ γενετής. Χθες είχε ένα πρόβλημα με την υπέρταση και για αυτό έμεινε εκτός αποστολής. Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο αίμα, που ανεβάζει την αρτηριακή πίεση. Θα γίνουν διάφορες εξετάσεις τις επόμενες ημέρες».
Για τις μεταγραφές: «Είναι καθαρά θέμα της ομάδας μας. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει, σίγουρα θα θέλουμε να τον φέρουμε. Για παράδειγμα θέλουμε τον… Μέσι. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για παίκτες και για ποιες θέσεις χρειαζόμαστε. Φανταστείτε αν πω εγώ για τερματοφύλακα, πως θα νιώθει ο Αντώνης. Ο Λεντέσμα είναι κλεισμένος μέχρι τον Ιούνιο οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει».

Σοβαρό πρόβλημα υγείας η αιτία της απουσίας του Ντάρκο


Σοβαρό πρόβλημα υγείας φέρεται να αντιμετωπίζει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος σύμφωνα με φήμες σκέφτεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Σέρβος στράικερ υποβλήθηκε σε κάποιες εξετάσεις το Σάββατο το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο, που έδειξαν ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που έχει εκ γενετής και αφορά την αρτηριακή του πίεση.

Ο Κοβάσεβιτς, που έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν ανάλογο πρόβλημα, θα ταξιδέψει την Κυριακή στην Ισπανία και θα υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από ειδικό γιατρό. Από αυτές θα φανεί αν ο 35χρονος επιθετικός βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του ή όχι!

PREMIER LEAGUE : Στραβοπάτησε η πρωτοπόρος Λίβερπουλ


Η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, Λίβερπουλ, στραβοπάτησε στην έδρα της Στόουκ, όπου το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0).

Κοντά στην κορυφή παρέμεινε η Άστον Βίλα. Οι "χωριάτες" σε αγώνα για την 21η ημέρα επικράτησαν 2-1 της Γουέστ Μπρομ και έφτασαν τους 41 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ που αγωνίζεται αργότερα σήμερα εκτός έδρας με αντίπαλο την Στόουκ.

Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Ντέιβις (18`) και Κάρσον (41`-αυτογκόλ), ενώ για τη Γουέστ Μπρομ μείωσε ο Μόρισον στο 49`.

Όσον αφορά στην Άρσεναλ, πήρε δύσκολη νίκη με 1-0 επί της Μπόλτον (84` Μπέντνερ) και βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ η Έβερτον που ακολουθεί στην 6η, νίκησε 2-0 την Χαλ.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ 2-1
(18` Ντέιβις, 41`-αυτ. Κάρσον / 49` Μόρισον)
Αρσεναλ-Μπόλτον 1-0
(84` Μπέντνερ)
Εβερτον-Χαλ 2-0
(18` Φελαίνι, 45` Αρτέτα)
Φούλαμ-Μπλάκμπερν Αναβλήθηκε
Μίντλεσμπρο-Σάντερλαντ 1-1
(45` Άλβες / 82` Τζόουνς)
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ 2-2
(19` Όουεν, 78` Κάρολ / 29` Μπέλαμι, 55` Κόουλ)
Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Σίτι Αναβλήθηκε
Στόουκ-Λίβερπουλ 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γουίγκαν-Τότεναμ
Μάντσεστερ Γ.-Τσέλσι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)
Λίβερπουλ 46
Τσέλσι 42 -20αγ.
Άστον Βίλα 41
Μάντσεστερ Γ. 38 -18αγ.
Αρσεναλ 38
Έβερτον 35
Γουίγκαν 28 -19αγ.
Χαλ 27
Φούλαμ 26 -19αγ.
Γουέστ Χαμ 26
Πόρτσμουθ 23 -20αγ.
Μπόλτον 23
Νιούκαστλ 23
Σάντερλαντ 23
Μάντσεστερ Σίτι 22 -20αγ.
Μίντλεσμπρο 21
Στόουκ Σίτι 21
Τότεναμ 20 -20αγ.
Μπλάκμπερν 18 -20αγ.
Γουέστ Μπρομ 18


SUPERLEAGUE - 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αποτελεσματα

Δύσκολη νίκη για τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1 κόντρα στην Ξάνθη στο "Γ. Καραϊσκάκης". Με αυτογκόλ προηγήθηκαν οι πρωταθλητές, ο Γκαλέτι διπλασίασε τα τέρματα, ενώ ο Ζουέλα μείωσε για τους Ακρίτες. Εκρηκτικοί σε ορισμένα διαστήματα οι "ερυθρόλευκοι", επικίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι.






Αν και βρέθηκε να χάνει από τον Πανθρακικό με το "καλημέρα", ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Σαλπιγγίδη στα μισά του ημιχρόνου και να γυρίσει το ματς στην επανάληψη, φέυγοντας από την Κομοτηνή νικητής με 3-1, χάρη σε γκολ του Μάντζιου (63') και του Ζιλμπέρτο Σίλβα (90'+).






Εύκολο απόγευμα για τον Πανιώνιο, που προηγήθηκε νωρίς του Πανσερραϊκού μέσα στη Νέα Σμύρνη με τον Εστογιανόφ και τελικά πήρε τη νίκη 2-0.

Ολυμπιακός: Πρόβλημα με Κοβάσεβιτς


Ξαφνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε χθες με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο παίκτης του Ολυμπιακού προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα αλλά αρνήθηκε να πάει στο εστιατόριο και έφυγε από του Ρέντη. Ο Βαλβέρδε ζήτησε από τον Δουρέκα να συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ αρχικά είχε αποκλειστεί.

Ο Ντάρκο, στη συζήτηση που είχε με τον Βαλβέρδε, αιτιολόγησε αυτή του την απόφαση λέγοντας ότι αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα και αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησε από του Ρέντη.

Πιθανόν, νέο φραστικό επεισόδιο με τον Βαλβέρδε να ήταν και πάλι ο λόγος της αποχώρησης του, παρότι ο ίδιος δεν το παραδέχεται. Ο Κοβάσεβιτς και άλλες φορές την φετινή σεζόν είχε προστιβές με τον Ισπανό τεχνικό, αλλά τον τελευταίο καιρό τα πράγματα είχαν ηρεμήσει.

Επηρεασμένος από την εξέλιξη αυτή έδειξε και ο Βαλβέρδε όπως φάνηκε αργότερα στον δείπνο της ομάδας

Όλη η ποδοσφαιρική δράση του Σαββατοκύριακου













Αναλυτικά το πρόγραμμα των κορυφαίων πρωταθλημάτων:


Premier League - 21η αγωνιστική
Σάββατο

Άστον Βίλα - Γουέστ Μπρομ (14:45)
Άρσεναλ - Μπόλτον (17:00)
Έβερτον - Χαλ
Φούλαμ - Μπλάκμπερν
Μίντλεσμπρο - Σάντερλαντ
Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ
Πόρτσμουθ - Μάντσεστερ Σίτι
Στόουκ - Λίβερπουλ (19:30)
Κυριακή
Γουΐγκαν - Τότεναμ (15:30)
Μάντσεστερ Γιουν. - Τσέλσι (18:00)

Serie A - 18η αγωνιστική

Σάββατο
Τζένοα - Τορίνο (19:00)
Ίντερ - Κάλιαρι (21:30)
Κυριακή
Μπολόνια - Κιέβο (16:00)
Φιορεντίνα - Λέτσε
Γιουβέντους - Σιένα
Νάπολι - Κατάνια
Παλέρμο - Αταλάντα
Ρετζίνα - Λάτσιο
Ουντινέζε - Σαμπντόρια
Ρόμα - Μίλαν (21:30)

Primera Division - 18η αγωνιστική
Σάββατο
Ντεπορτίβο - Σεβίλλη (21:00)
Βαλένθια - Βιγιαρεάλ (23:00)
Κυριακή
Ατλέτικο - Μπιλμπάο (18:00)
Μπέτις - Μάλαγα
Σανταντέρ - Ουέλβα
Χιχόν - Βαγιαδολίδ
Μαγιόρκα - Ρεάλ Μαδρίτης
Νουμάνθια - Χετάφε
Εσπανιόλ - Αλμερία (20:00)
Οσασούνα - Μπαρτσελόνα (22:00)

Ligue 1 - 20ή αγωνιστική

Σάββατο
Οσέρ - Μαρσέιγ (22:00)
Χάβρη - Τουλούζ
Λε Μαν - Λιλ
Λιόν - Λοριάν
Μονακό - Ναντ
Νανσί - Νις
Ρεν - Γκρενόμπλ
Σοσό - Σεντ Ετιέν
Βαλενσιέν - Καέν (αναβολή)
Κυριακή
Μπορντό - Παρί Σ.Ζ. (22:00)

Liga Sagres - 14η αγωνιστική
Σάββατο

Γκιμαράες - Αμαδόρα (20:30)
Σπόρτινγκ - Μαρίτιμο (22:45)
Κυριακή
Λεϊσόες - Σετουμπάλ (18:00)
Ναβάλ - Ακαδέμικα
Πάκος Φερέιρα - Νασιονάλ
Ρίο Άβε - Μπελενένσες
Μπενφίκα - Μπράγκα (20:30)
Πόρτο - Τροφένσε (22:45)

Κύπρος - 17η αγωνιστική
Σάββατο
Δόξα - ΑΕΚ (15:00)
Απόλλων - ΑΠΟΠ/Κινύρας (17:00)
Ατρόμητος - Ομόνοια (17:00)
Ανόρθωση - ΑΕΛ (19:00)
Κυριακή
Αλκή - ΕΝΠ (15:00)
ΑΠΟΕΛ - ΑΕΠ (18:00)
Δευτέρα
ΑΠΕΠ - Εθνικός (17:00)

Ολυμπιακός: Σκάουτερ της Γιούβε στο αυριάνο παιχνίδια με την Ξάνθη


Στα επίσημα του Καραϊσκάκη θα βρεθεί το απόγευμα του Σαββάτου ο σκάουτερ της Γιουβέντους, Μαρίνο Φραντζέσκο, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ξάνθη.

Ο εκπρόσωπος της «Μεγάλης Κυρίας» δεν έρχεται τυχαία στο Φάληρο. Τι ακριβώς θέλει να τσεκάρει το γνωρίζει ο ίδιος και οι υπεύθυνοι του ιταλικού συλλόγου. Την ίδια στιγμή πάντως, κυκλοφορούν πληροφορίες και φήμες σχετικά με περισσότερους από έναν παίκτες του Ολυμπιακού.

Για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι έχει γραφτεί αρκετές φορές πως παρακολουθείται από τη Γιουβέντους, όμως, λέγεται πως τα μάτια του Φραντζέσκο θα είναι στραμμένα και στους Βραζιλιάνους Ντουντού, Ντιόγκο, καθώς και στον Βασίλη Τοροσίδη.
Χαμός με «Τόρο»

Σκάουτερ στο Καραϊσκάκη το Σάββατο πάντως, θα έχει και το Ανόβερο και συγκεκριμένα τον Πίτερ Μπράουντ. Ίσως και αυτός να έρχεται για τον «Τόρο», το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί τις τελευταίες μέρες και με τις Λάτσιο, Ζενίτ, Ουντινέζε, Σέλτικ, Νιούκαστλ, Μπλάκμπερν και Λυών!

Παναθηναϊκός:Εμίλ Σπάχιτς στο προσκήνιο


Η μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έχει ήδη ξεκινήσει και όπως φαίνεται από το περιβάλλον του "τριφυλλιού" είναι προ των πυλών το πρώτο "χτύπημα" του Παναθηναϊκού.

Ο Εμίλ Σπάχιτς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από κάθε πλευρά φέρεται να είναι το πρώτο μεταγραφικό "χτύπημα" του Παναθηναϊκού. Από την "πράσινη" ΠΑΕ τηρείται σιγή ιχθύος ενώ το όνομά του δεν διαψεύδεται όπως κάποια άλλα που έχουν βγει στο προσκήνιο.

Από την πλευρά του Βόσνιου αμυντικού της Λοκοματίβ Μόσχας, ο εκπρόσωπός του διαρέει ότι οι "πράσινοι" τον κρατούν... σφικτά για να τον αποκτήσουν και απομένουν ίσως και κάποιες μικρολεπτομέρειες.

"Ανοικτό" παραμένει ακόμα και το κεφάλαιο του Ζόνεφελντ με τον Τεν Κάτε να έχει μεσολαβήση και να περιμένει μαζί με τους ιθύνοντες της ελληνικής ομάδας την απάντηση της Αϊντχόφεν αλλά και του αριστεροπόδαρου παίκτη για τον δανεισμό του έναντι ενός ικανοποιητικού ποσόύ κοντά στις 300.000 ευρώ.

Δύσκολα.... οι Λατίνοι σταρ

Σε ότι αφορά τους δύο σταρ από την Λατινική Αμερική, Παλάσιο και Νιλμάρ οι πιθανότητες να έρθουν στην χώρα μας είναι σχεδόν μηδαμινές. Οι δύο άσοι της Μπόκα Τζούνιορς και της Ιντερνασιονάλ, πλην των κασέ τους που φτάνουν απαγορευτικά νούμερα (και παρά τα όσα τόνισε ο κ. Βγενόπουλος) δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους στις οποίες νιώθουν πολύ καλά.

Times: "Συμφώνησε ο Κ.Ρονάλντο με Ρεάλ"


Σύμφωνα με σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα των "Times" του Λονδίνου, ο μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο Ζόρζε Μέντες έχει ήδη έρθει σε προφορική συμφωνία με τον πρώην πρόεδρο των "μερένγκες" Φιορεντίνο Πέρεθ για την μετακόμισή του το ερχόμενο καλοκαίρι στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός δεν αποκλείεται να έχει ισχυρή δόση αλήθειας, αν αναλογιστεί κανείς πως ο παίκτης είχε εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν την επιθυμία του να πάει στην Ισπανία, ενώ είναι πιθανό ο Πέρες να χρησιμοποιήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως το... κρυφό χαρτί στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εκλογές για την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι προγραμματισμένες για το 2010.