Παρασκευή, Μαΐου 08, 2009

Κετσπάγια: Μίλησα με τον Κόκκαλη......


Oι δηλώσεις του Κετσπάγια:

«Είχαμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά δεν μπορώ να σας μιλήσω για λεπτομέρειες και είπαμε ότι θα τα ξαναπούμε μέχρι τέλος του μήνα. Με είχαν πάρει τηλέφωνο από την ΠΑΕ και κλείσαμε ραντεβού για χθες», τόνισε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Κετσπάγια, ο οποίος την Παρασκευή επέστρεψε στην Κύπρο.

«Κατανοώ τον κόσμο»


Ο Κετσπάγια πάντως, εμφανίστηκε έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και πεπεισμένος πως θα πετύχει, αν τελικά επιλεγεί. Επιπλέον, τόνισε πως καταλαβαίνει τις αντιδράσεις του «ερυθρόλευκου» κόσμου, μια και περιμένει ένα σαφώς μεγαλύτερο όνομα.

«Υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό, έχει μεγάλους στόχους και πρέπει να επιτευχθούν, αν τελικά επιλεγώ να αναλάβω την ομάδα. Κανένας δεν γεννήθηκε μεγάλος προπονητής. Είναι ευκαιρία για μένα και πιστεύω ότι αν επιλεγώ τελικά θα πετύχω», είπε ο Γεωργιανός και πρόσθεσε:

«Είναι λογικό κάποιοι παίκτες να είναι υπέρ του προηγούμενου προπονητή. Κατανοώ τον κόσμο για τις αντιδράσεις του. Περιμένει κάτι μεγάλο».

Ολυμπιακός: Tέλος ο Βαλβέρδε !


Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ που έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι.

Στο συμβούλιο, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, επικυρώθηκε η απόφαση που έτσι κι αλλιώς φαίνεται ότι έχει ληφθεί εδώ και μέρες: Η θητεία του Ισπανού στο Λιμάνι ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάντως, κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις από αυτή του προέδρου (περί αποχώρησης του Βαλβέρδε και πρόσληψης του Κετσπάγια), από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τα ακόλουθα, σε σχέση με τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου: 1. Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη μη αποδοχή της πρότασης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τον κ. Ερνέστο Βαλβέρδε για επέκταση της συνεργασίας τους, αποφασίζει ομόφωνα τη μη ανανέωση αυτής. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστεί τον κ. Ενρέστο Βαλβέρδε για τη μέχρι σήμερα προσφορά του. Σε νέα συνεδρίαση του μέχρι το τέλος Μαΐου θα αποφασίσει τη πρόσληψη νέου προπονητή. 2. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις 22 Ιουνίου 2009 με θέματα ημερήσιας διάταξης: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.Κατάργηση Δικαιώματος Προτίμησης Παλαιών Μετόχων. Έχει ορισθεί ήδη χρηματοοικονομικός σύμβουλος προκειμένου να καθορισθούν οι λεπτομέρειες της αύξησης αυτής».

UEFA: Βέρντερ-Σαχτάρ ο τελικός!

Η Βέρντερ Βρέμης και η Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τελευταίο τρόπαιο του Κυπέλλου UEFA, πριν η διοργάνωση μετονομαστεί από του χρόνου σε Europa League και πάρει και μια νέα μορφή διεξαγωγής.

Οι επαναληπτικοί ημιτελικοί ήταν δραματικοί και αποζημίωσαν όσους... καταδέχτηκαν να τους δουν, μετά από δύο συνεχόμενες βραδιές Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτη χρονικά εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης η Σαχτάρ, που επικράτησε με 2-1 της Ντιναμό Κιέβου, στη μάχη της Ουκρανίας. Οι δύο ομάδες ήταν στο 1-1 μέχρι το 89', σκορ με το οποίο είχε λήξει και ο πρώτος αγώνας, ωστόσο ο Ιλσίνιο με ένα ωραίο σόλο σκόραρε και δεν άφησε το ματς να πάει στην παράταση, δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη-πρόκριση.

Στο Αμβούργο, η τοπική ομάδα είχε το προβάδισμα της νίκης με 1-0 μέσα στη Βρέμη στον πρώτο αγώνα και αύξησε το προβάδισμα της όταν προηγήθηκε νωρίς στο σκορ. Η Βέρντερ, ωστόσο, είχε έναν εκπληκτικό Ντιέγκο στο α' μέρος, που σκόραρε μεν και έκανε το 1-1, ωστόσο δέχτηκε κίτρινη κάρτα σε άλλη φάση και θα χάσει τον τελικό!

Στην επανάληψη, οι Πιζάρο και Μπάουμαν έκαναν το σκορ 1-3, πριν ο Όλιτς σημειώσει το δεύτερο του γκολ στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-3 και δίνοντας δραματικό τόνο στο παιχνίδι. Τελικά, η πίεση των γηπεδούχων δεν απέφερε καρπούς, έτσι η Βέρντερ, μέσα σε λίγες μέρες, απέκλεισε για δεύτερη φορά το Αμβούργο, μετά τη μεταξύ τους μάχη και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΚΟΡΕΡ

Σαχτάρ - Ντιναμό Κ. 2-1 (1-1)

(17' Τζάντσον, 89' Ιλσίνιο - 47' Μπανγκουρά)

Αμβούργο - Βέρντερ Βρ. 2-3 (1-0)

(13', 87' Όλιτς - 29' Ντιέγκο, 66' Πιζάρο, 83' Μπάουμαν)