Δευτέρα, Οκτωβρίου 27, 2008

Γκαγκάτσης: "Οι ποντικοί δεν πείθουν..."


Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Γκαγκάτση, όπως αυτή αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ:

Στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" είναι εξαιρετικά εύκολο και πολύ συνηθισμένο να προσφεύγουν κάποιοι, όταν πρέπει να δικαιολογηθούν άλλα πράγματα, στη γνωστή από το παρελθόν γκεμπελική μέθοδο της λάσπης. Τα όσα το τελευταίο χρονικό διάστημα "αποκαλύπτονται" ανήκουν ακριβώς στην παραπάνω διαδικασία.

Ο στόχος είναι προφανής αν και δεν ομολογείται ευθέως. Η χρησιμοποίηση φαντασμάτων του παρελθόντος που προσπάθησαν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο και τα οποία εκδιώχθηκαν από το χώρο επί προεδρίας μου, αυτό το στόχο υπηρετεί. Οι ποντικοί, όμως, ως πρωτοσέλιδο, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν και δεν πρόκειται να αντέξουν για πολύ. Τα υπόλοιπα, οι "καταγγέλοντες" και όσοι τα αναπαρήγαγαν θα κληθούν να τα αποδείξουν εκεί που πρέπει.

ΠΑΟ: Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ


Εκτενής συζήτηση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην Παιανία σε μια προσπάθεια να αναλυθούν τα αίτια για την νέα απώλεια βαθμών στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και την προβληματική εικόνα της ομάδας σε καίρια διαστήματα της κυριακάτικης αναμέτρησης.

Ο Χενκ Τεν Κάτε ήταν σαφώς πιο ήρεμος από ό,τι μια μέρα πριν, κατέβασε τους τόνους και δεν αρνήθηκε το δικό του μερίδιο ευθύνης, ενώπιον των παικτών του. «Φταίμε όλοι και πάνω από όλους φταίω εγώ», είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός σε μια αποστροφή του λόγου του, θέλοντας να δείξει στους ποδοσφαιριστές τους πως το κυριακάτικο ξέσπασμα του τόσο στα αποδυτήρια όσο και στην συνέντευξη Τύπου, είχε να κάνει περισσότερο με την ένταση της στιγμής.

Απενοχοποίηση της άμυνας

Οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να πουν την άποψη του για το... «τις πταίει» και συμφώνησαν πως δεν θα πρέπει να ρίχνεται η ευθύνη αποκλειστικά στην αμυντική γραμμή στα γκολ που δέχονται οι «πράσινοι». Πρώτος από όλους συμφώνησε ο Τεν Κάτε (το έκανε άλλωστε και στην συνέντευξη Τύπου), αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η αμυντική λειτουργία είναι υπόθεση και των επιθετικών και των μέσων. Μη τα ρίχνουμε όλα στους αμυντικούς...».
Πάντα στο ξενοδοχείο

Παράλληλα έκανε συστάσεις στους παίκτες που αγωνίζονται από την μέση και μπροστά για την έλλειψη συγκέντρωσης και αναποτελεσματικότητα που παρατηρείται στα τελευταία παιχνίδια και ασφαλώς... κόστισε. Δεν παρέλειψε, επίσης, να ανακοινώσει στο έμψυχο δυναμικό πως στο εξής η ομάδα θα συγκεντρώνεται σε ξενοδοχείο πριν τα εντός έδρας παιχνίδια, κάτι που δεν έγινε το Σάββατο, παραμονή του αγώνα με τον «γηραιό»...
Πιθανή επιστροφή Μάτος

Από εκεί και πέρα, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ακολούθησε θεραπεία και λογικά δεν θα παρθεί ρίσκο με την συμμετοχή του στο ματς της Τετάρτης αφού ακολουθεί μια τριάδα αγώνων «φωτιά», με Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, με Βέρντερ στην Βρέμη, καθώς και το κλασικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Πιθανότατα, θα επιστρέψει ο Μάτος που δεν αγωνίστηκε λεπτό για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (και μετά την πληθωρική του παρουσία στο ματς της Τούμπας). Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε μόνο ο Λεοντίου, αφού ο Ροντρίγκο Σόουζα υπολογίζεται πλέον κανονικ

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 4-0: ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Πριν πέντε μέρες η Ανόρθωση έμοιαζε άτρωτη μέσα στο Μιλάνο και η Ομόνοια "λίγη" κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Στο ΓΣΠ η Ομόνοια ήταν η υπερομάδα και οι κυανόλευκοι προβληματικοί.

Σε άλλη μια απόδειξη του γιατί στη μπάλα δεν μπορείς να είσαι ποτέ απόλυτος για τίποτα, η Ομόνοια έκανε μια χαψιά την Ανόρθωση, ή καλύτερα το φάντασμα της ομάδας του Κετσπάγια, που ξέχασε το καλό της κουστούμι στο "Μεάτσα".

Σε παράσταση για ένα ρόλο, με... καλεσμένους 13.000 οπαδούς της Ομόνοιας, τους παίκτες του Κετσπάγια και 4.000 φίλους της "Κυρίας" που αποχώρησαν πριν το τέλος, μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι του ΓΣΠ η ομάδα του (υπό αμφισβήτηση πριν τη σέντρα) Νεντίμ Τούτιτς.

Και όμως, όχι μόνο το... pre game, αλλά και το πρώτο 20λεπτο δεν προδίκαζε αυτό που ακολούθησε. Η Ανόρθωση είχε δοκάρι με τον Λαμπάν στο 7’ και άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 20’. Ο... μασκοφόρος, πρώην Ανορθωσιάτης, Άντον Ζλόγκαρ άνοιξε με κεφαλιά το δρόμο προς τη νίκη στο 23’, μετά από σέντρα του Αλωνεύτη, στην πρώτη επίθεση της Ομόνοιας.

Το 2-0 έκανε στο 36’ ο ξεχασμένος Καφού, εκμεταλλευόμενος λάθος του Δέλλα στο κέντρο, ενώ στο 3-0 διαμόρφωσε με γκολ-ποίημα ο Γιάννης Οκκάς πέντε λεπτά αργότερα, δίνοντας πρόωρο τέλος στο παιχνίδι.

Από εκεί που σταμάτησαν, συνέχισαν στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι, με τον Ζλόγκαρ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 51’, κλέβοντας και την τελευταία ελπίδα ανατροπής από τους ποδοσφαιριστές του Κετσπάγια. Τυπική διαδικασία τα υπόλοιπα λεπτά, με την Ομόνοια να φτάνει περισσότερες φορές κοντά στο γκολ, παρά η Ανόρθωση.

Ανεπανάληπτο standing ovation – επιβράβευση για την υπομονή, την επιμονή και τη δουλειά του όλο αυτό τον καιρό, έζησε ο Καφού στο 76', όταν αντικαταστάθηκε από τον Χριστοφή. Τραυματίας (κράταγε τον προσαγωγό του) αποχώρησε για την Ανόρθωση στο 85' ο Τραϊανός Δέλλας.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Ανόρθωση σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από ενάμιση χρόνο!

Γκολ: 23', 51' Ζλόγκαρ, 36' Καφού, 41' Οκκάς

Διαιτητής: Πανίκος Γερασίμου

Κίτρινες: Καϊάφας, Ζλόγκαρ

Κόκκινες: -

ΟΜΟΝΟΙΑ (Τούτιτς): Γιωργαλλίδης, Ντικουμάνα, Βέντζελ, Πλετς, Πάντιτς, Ζλόγκαρ (90' Κλέιτον), Καϊάφας, Ντούρο, Οκκάς, Αλωνεύτης (88' Αγκίρε), Καφού (76' Χριστοφή).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Κετσπάγια): Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Λεϊβακαμπέσι, Δέλλας (85' Παναγή), Κατσαβάκης, Ντομπρασίνοβιτς (68' Κωνσταντίνου), Λαμπάν, Νικολάου (46' Φρούσσος), Μπαρντόν, Χαουάρ, Σάβιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Σαββάτο
ΕΝΠ - Ατρόμητος 1-0 (35' Χιούγκο Φαρίας)
ΑΠΟΠ/Κυνίρας - ΑΠΟΕΛ 1-2 (12' Μιχαϊλένκο / 43' Ονουάτσι, 45' πεν. Ελία)
Αλκή - Απόλλωνας 0-3 (6' πεν. Αβρααμ, 36' και 45' Σανγκόι)

Κυριακή
ΑΕΚ - Εθνικός 1-1 (62' Άμπραχαμ / 75' Πογιατζής)
ΑΕΠ - ΑΠΕΠ 1-1 (31' Χαϊλής / 57' Γκέλσον)

Δευτέρα
ΑΕΛ - Δόξα 2-1 (7' Οφορίκουε, 55' Ρούι Τζούνιορ/ 86' Σερτζιάο)
Ομόνοια - Ανόρθωση 4-0 (23', 51' Ζλόγκαρ, 36' Καφού, 41' Οκκάς)



Εκτός για 4-6 εβδομάδες ο Λεονάρντο. Θλάση στα πλευρά ο Μπελούτσι, σύσπαση στον δικέφαλο ο Γκαλέτι


Επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι αρχικοί φόβοι του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού για τον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος άσος, που τραυματίστηκε στο ίδιο πόδι στην αναμέτρηση με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποία έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση δευτέρου προς τρίτου βαθμού στο δεξιό μηριαίο δικέφαλο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του παίκτη του για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες.

Θλάση στα πλευρά ο Μπελούτσι

Από εκεί και πέρα, ο Φερνάντο Μπελούτσι υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο και υπερηχογράφημα, από τα οποία διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση στα πλευρά. Σε μαγνητική τομογραφία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, λόγω της κάκωσης που τον ταλαιπωρεί στο ισχίο, υποβλήθηκε και ο Παρασκευάς Αντζας, αλλά ήταν αρνητική. Από τον γιατρό της ομάδας, Λάκη Νικολάου εξετάσθηκε και ο Ιεροκλής Στολτίδης. Ο τραυματισμός του «Ιέρο» έχει παρουσιάσει βελτίωση και η ένταξή του στο πλήρες πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας θα εξαρτηθεί από την βελτίωση που θα παρουσιάζει καθημερινά η κλινική του εικόνα.

Θεραπεία για Γκαλέτι

Στα υπόλοιπα αγωνιστικά, οι παίκτες που αγωνίσθηκαν στο ματς με τους «κίτρινους» ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Ο Γκαλέτι, που έχει σύσπαση στον δεξιό δικέφαλο, ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας, όπως και ο Πατσατζόγλου, ενώ ο Ραούλ Μπράβο έκανε εντατικό ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, το οποίο περιλάμβανε ασκήσεις και με μπάλα.

Βlog για τον Στέλιο Καζατζίδη


Ένα νέο blog έχει δημιουργηθεί για τον μεγάλο Στέλιο Καζατζίδη. Το blog θα δημοσιεύει αρκετό ανέκδοτο υλικό, που αφορά στην καλλιτεχνική σταδιοδρομία του Στέλιου Καζαντζίδη.

Το sport-mix εύχεται καλή συνέχεια στο http://stelioskazantzidis.blogspot.com/

Κορυφαίος ο Κριστιάνο Ρονάλντο (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς από την Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών(FIFPro).

Ο Πορτογάλος άσος σημείωσε 42 γκολ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν κατακτώντας το πρωτάθλημα Αγγλίας αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράλληλα ανακοινώθηκε και η κορυφαία ενδεκάδα την οποία αποτελούν οι:


Τερματοφύλακας:Ίκερ Κασίγιας(Ρεάλ Μαδρίτης),

Αμυντικοί: Σέρχιο Ράμος(Ρεάλ Μαδρίτης), Τζον Τέρι(Τσέλσι), Ρίο Φέρντιναντ(Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κάρλες Πουγιόλ(Μπαρτσελόνα).

Μέσοι: Στίβεν Τζέραρντ(Λίβερπουλ), Κακά(Μίλαν),Τσάβι(Μπαρτσελόνα),

Επιθετικοί:Λιονέλ Μέσι(Μπαρτσελόνα), Φερνάντο Τόρες(Λίβερπουλ), Κριστιάνο Ρονάλντο(Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Τα 42 γκολ του Ρονάλντο

Ντέμης: «Αδιαφορώ για νίκες, θέλω αξιοπρέπεια...»


Στους Θρακομακεδόνες βρέθηκε λίγο πριν το τέλος της σημερινής προπόνησης της ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης μίλησε για σχεδόν 40 λεπτά με τους περισσότερους από τους «κιτρινόμαυρους» και τους ανακοίνωσε πως η διοίκηση συνεχίζει να στηρίζει τον Γιώργο Δώνη, παρά τα τέσσερα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και πως δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του προπονητή, τουλάχιστον για τη δεδομένη στιγμή.

«Δεν πρέπει να φύγει ο προπονητής», ήταν τα πρώτα λόγια του Νικολαΐδη στους «κιτρινόμαυρους» και πρόσθεσε στη συνέχεια σε πιο έντονο ύφος: «Η ομάδα σας παρέχει τα πάντα και εσείς δεν τη σέβεστε. Πρέπει να δίνετε το 100% των δυνατοτήτων σας σε κάθε αναμέτρηση. Είμαι δυσαρεστημένος, δεν με απασχολεί αν η ΑΕΚ κερδίζει. Δεν με ενδιαφέρουν οι νίκες. Θέλω να έχουμε πάντα αξιοπρεπή εμφάνιση. Η ομάδα έχει εκατομμύρια κόσμο και εσείς τον απογοητεύσατε».
«Δεν σέβεστε τον κόσμο, δεν έχετε χαρακτήρα»

Ο πρόεδρος της Ενωσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόδοση που είχε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Θρασύβουλο: «Δεν σέβεστε τον κόσμο και δεν έχετε χαρακτήρα. Με ενδιαφέρει όμως η νοοτροπία που έχετε να την αλλάξετε. Πετάξατε με την Λάρισα το πρώτο ημίχρονο και με τον Θρασύβουλο το δεύτερο νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όπως ότι δεν χρειάζεται προπονητής για να κρατήσετε τρία γκολ απέναντι σε μία αδύναμη ομάδα».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Νικολαΐδης ήταν καταιγιστικός: «Όποιος έχει ψυχολογικό πρόβλημα και δεν αντέξει την πίεση δεν κάνει για την ΑΕΚ. Βλέπατε τον Θρασύβουλο να παίζει μόνος του και δεν αντιδράσατε καθόλου. Το πρόβλημα σας είναι στην καρδιά και την νοοτροπία».
«Εμείς φταίμε, όχι ο Δώνης»

Μόλις ο Νικολαΐδης ολοκλήρωσε την ομιλία του, τον λόγο πήραν οι παίκτες, με τον Τζιμπούρ να τονίζει ότι «αν και εγώ είμαι καινούργιος θέλω να πω ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει ηγέτες μέσα στο παιχνίδι». Με τη σειρά του, ο Σκόκο παραδέχθηκε πως οι ίδιοι φταίνε για την εμφάνιση της ΑΕΚ στη Φυλή και όχι ο προπονητής τους: «Εμείς χάσαμε το ματς και όχι ο προπονητής».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Αλεξόπουλου: «Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και δεν είναι υπεύθυνος για τις αποτυχίες ο προπονητής», ενώ ο Γεωργέας επεσήμανε: «Αυτές οι κρίσεις δημιουργούνται στις ομάδες, αλλά δεν σημαίνει ότι έχει έρθει η καταστροφή., Ο κόσμος έχει φορτωθεί επειδή η ΑΕΚ δεν έχει πάρει τόσα χρόνια πρωταθλήματα. Την ευθύνη την περνούμε πάνω μας οι ποδοσφαιριστές και αυτό πρέπει να ξέρει ο κόσμο ς και όχι ότι ο φταίει ο προπονητής».

Τον τελευταίο λόγο στη συζήτηση είχε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος επεσήμανε: «Λάθος νοοτροπία. Πολλά λάθη. Αλλα στις προπονήσεις και άλλα στο γήπεδο».

ΠΑΟΚ: Χωρίς Χαλκιά με Μακεδονικό


Χωρίς τον Κώστα Χαλκιά που υποφέρει από μία διάταση στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού του ποδιού και η αποθεραπεία του αναμένεται να κρατήσει περίπου μια εβδομάδα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αύριο το απόγευμα (28/10, 17:45) τον Μακεδονικό για τον θεσμό του Κυπέλλου hellas online στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας.

Στου Ρέντη πήγε ο Κόκκαλης


Συχνότατες έχουν γίνει πλέον οι επισκέψεις του Σωκράτη Κόκκαλη, στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, πέρασε από του Ρέντη και συνομίλησε μετά το τέλος της προπόνησης, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Είναι δεδομένη η δυσαρέσκεια του ισχυρού άνδρα των ερυθρολεύκων, ο οποίος βέβαια, φαίνεται να στηρίζει για την ώρα τον Ισπανό τεχνικό.

Η παρουσία του πάντως, είχε και ως σκοπό την αφύπνιση των ποδοσφαιριστών, που έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης, στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Οι 10 καλύτεροι Άγγλοι στο εξωτερικό!


Η αγγλική εφημερίδα "Sun" φιλοξένησε τη Δευτέρα (27/10) αφιέρωμα στο τοπ-10 των Άγγλων παικτών που έχουν κάνουν υπερήφανη τη χώρα στο εξωτερικό.

Δείτε την λίστα:

Νο 10: Πολ Ινς
Μετά από έξι πετυχημένα χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ίνς πήγε στην Ίντερ το 1995, με τον Άλεξ Φέργκιουσον να λέει τα καλύτερα λόγια για αυτόν. Ο Άγγλος μέσος αρχικά δυσκολεύτηκε στην Ιταλία, όμως στη συνέχεια έγινε ο αγαπημένος των οπαδών στο Σαν Σίρο. Ο Ινς τους βοήθησε το 1997 για να φτάσουν στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, πριν πάει στη Λίβερπουλ.

Νο 9: Ντέιβιντ Πλατ
Ένα χρόνο μετά τα κατορθώματά του στην Αγγλία το 1990, ο Πλατ πήγε στη Μπάρι. Παρά τον υποβιβασμό στην πρώτη του σεζόν, τα τέρματά του ήταν αρκετά για να του δώσουν μία θέση στη Γιουβέντους. Ο Πλατ τους βοήθησε να κατακτήσουν το Κύπελλο UEFA στη μία σεζόν που έμεινε εκεί, ενώ στα δύο χρόνια που έμεινε στη Σαμπντόρια κατέκτησε και το ιταλικό Κύπελλο.

Νο 8: Γκάρι Λίνεκερ
Μετά από το "Χρυσό Παπούτσι" στο Μουντιάλ του 1986, ο Λίνεκερ αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα του Τέρι Βέναμπλς. Κατάφερε να πετύχει με το... καλημέρα, σκοράροντας δύο φορές στο ντεμπούτο του, πριν σημειώσει χατ-τρικ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στη συνέχεια κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων και το ισπανικό Κύπελλο.

Νο 7: Ντέιβιντ Μπέκαμ
Ο Μπέκαμ έφυγε ως ήρωας από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού την βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, και έτσι κατάφερε να διασφαλίσει ότι δεν θα έφευγε χωρίς τίτλο μετά από 4 χρόνια στο Μπερναμπέου. Παρά την ξηρασία από πλευράς τίτλους, ο Άγγλος άσος θεωρήθηκε επιτυχημένη μεταγραφή για τους Μαδριλένους, με τους οπαδούς να στενοχωριούνται βλέποντάς τον να πηγαίνει πέρυσι στους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Νο 6: Πολ Λαμπέρτ
Δεν είναι το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό, αλλά ο Λαμπέρτ αξίζει αυτή τη θέση καθώς είναι ο πρώτος Βρετανός που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και ο πρώτος που πήρε ευρωπαϊκό τρόπαιο με ομάδα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Ο θρίαμβος του Σκωτσέζου μέσου ήρθε το 1997, στο τέλος της μοναδικής σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Νο 5: Όουεν Χάργκριβς
Ο Χάργκριβς είναι σπάνια περίπτωση παίκτη που ξεκίνησε την καριέρα του μακριά από τη χώρα του. Ο Άγγλος μέσος υπέγραψε στη Μπάγερν Μονάχου το 1997 σε ηλικία 16 ετών, έχοντας περάσει τα παιδικά του χρόνια στον Καναδά. Τους βοήθησε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2001, ενώ έξι χρόνια αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Νο 4: Κρις Γουόντλ
Αφού υπέγραψε στη Μαρσέιγ το 1989, ο Γουόντλ κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Ο Άγγλος εξτρέμ ήταν τεράστιο όνομα πέρα από τη θάλασσα της Μάγχης, ενώ με τις εμφανίσεις του λίγο έλειψε να κερδίσει τον τίτλο του ευρωπαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς το 1991, όταν έχασαν στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών από τον Ερυθρό Αστέρα.

Νο 3: Στιβ ΜακΜάναμαν
Αφού έγινε ένα από τα πρώτα τοπ-ονόματα που εκμεταλλεύτηκε το νόμο Μπόσναν, ο ΜακΝάμαν άφησε τη Λίβερπουλ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, μένοντας ελεύθερος το 1999. Ο Άγγλος εξτρέμ κέρδισε δύο Τσάμπιονς Λιγκ στα τέσσερα χρόνια παραμονής του στην Ισπανία, όπως και δύο πρωταθλήματα. Μία αξέχαστη εμπειρία για τον ΜακΜάναμαν.

Νο 2: Κέβιν Κίγκαν
Οι περισσότεροι θυμούνται τον Κίγκαν για την παρουσία του σε Νιούκαστλ και Λίβερπουλ, όμως τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια ήταν στο Αμβούργο. Στις δύο πρώτες του σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα κέρδισε ισάριθμες φορές τον τίτλο του καλύτερου ευρωπαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, την δεύτερη χρονιά κατέκτησε το γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ έφτασε με την ομάδα και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1980.

Νο 1: Τζον Τσαρλς
Ο Τσαρλς είχε το παρατσούκλι "Il Gigante Buono" ("Ο ευγενικός γίγαντας"), στα πέντε χρόνια της παρουσίας του στη Γιουβέντους. Ο Ουαλός εκτελεστής πετύχαινε τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε ματς, πριν φύγει από την ομάδα το 1962. Ο Τσαρλς κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, και στη συνέχεια ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ξένος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας ακόμη και τον Μισέλ Πλατινί.

Βαρύ το κλίμα στον Ολυμπιακό


Βαρύ το κλίμα στον Ολυμπιακό, μετά την ήττα με 1-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, οι ερυθρόλευκοι πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο Κύπελλο Ελλάδος, εκεί όπου αντιμετωπίζουν την Τετάρτη τον Διαγόρα στη Ρόδο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν φανερά απογοητευμένος το βράδυ της Κυριακής και δεν μπορούσε να κατανοήσει πως η ομάδα "μεταλλάσσεται" στα εκτός έδρας παιχνίδια, που μπορούν και δίνουν πρωταθλήματα.

Οι ευθύνες είναι πολλές και μοιράζονται πέρα από τον προπονητή και στους παίκτες, οι οποίοι επέδειξαν χαρακτηριστική απάθεια στον αγωνιστικό χώρο (πέραν του Ντιόγο), δίχως να αποδείξουν σε καμία στιγμή του παιχνιδιού, ποιος είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος.

Το κύπελλο έρχεται την Τετάρτη και ο Διαγόρας περιμένει στη Ρόδο, για να κάνει ξανά δύσκολη τη ζωή της ομάδας του Πειραιά, όπως πέρυσι, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε στο τέλος, με δύο τέρματα του Μήτρογλου...

Θλάση ο Λεονάρντο

Από τραυματισμούς άλλο τίποτα! Τελευταίο "θύμα", ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο, που δεν πρόλαβε να επιστρέψει στα γήπεδα και έπαθε ξανά θλάση, η οποία μπορεί να τον κρατήσει μέχρι και ένα μήνα εκτός.

Πονάνε επίσης, οι Γκαλέτι και Μπελούτσι, ενώ να υπενθυμίσουμε πως στο ιατρικό δελτίο, βρίσκονται ήδη οι Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Άντζας και Ραούλ Μπράβο.