Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2008

Πραγματοποιήθηκε η "πρώτη" της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν

Την Τετάρτη (2/7) οι ποδοσφαιριστές των "κιτρινόμαυρων" πραγματοποίησαν την πρώτη προπόνησή τους για τη νέα σεζόν υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού και των συνεργατών του, με τους παικτες να γυμνάζονται για μία ώρα και σαράντα λεπτά κάνοντας ασκήσεις τεχνικής και κατοχής μπάλας, παιχνίδι με εστίες με στοιχεία τακτικής και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

ΓΚΟΛΑΡΕΣ (ΜΕΡΟΣ 1)









"Μπλαουγκράνα" και τυπικά ο Ντάνιελ Άλβες

Αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και τα ιατρικά τεστ ο Ντάνιελ Άλβες αποτελεί, από το μεσημέρι της Τετάρτης (02/07), παίκτη της Μπαρτσελόνα.
Ο Βραζιλιάνος δεξιός αμυντικός κόστισε στους Καταλανούς το ποσό των 35,5 εκ. ευρώ, το οποίο είναι κατά τι μικρότερο από τα 39,5 εκ. που πλήρωσαν για να πείσουν τον Χαβιέρ Σαβιόλα να γίνει παίκτης τους, την περίοδο 2001-02.

Δεν δίνει Ποντόλσκι η Μπάγερν

Τέλος στα σενάρια που ακούγονται για τον Λούκας Ποντόλσκι έβαλε ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε. "Δεν υπάρχει θέμα για εμάς. Αυτή είναι η τελική μας τοποθέτηση", δήλωσε ο Ρουμενίγκε, μετά το επίσημο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν για τον 23χρονο επιθετικό, η πρώην ομάδα του, Κολονία αλλά και η Βέρντερ Βρέμης.

Ο Βίγια θέλει να μείνει Βαλένθια!

Ο πρώτος σκόρερ του Euro 2008 δήλωσε ότι αισθάνεται ευτυχισμένος στη Βαλένθια εξέφρασε την ελπίδα του να παραμείνει στις «νυχτερίδες», με τις οποίες έχει συμβόλαιο για άλλα πέντε χρόνια. «Εχω ακόμη κάποια χρόνια στο συμβόλαιό μου και ελπίζω να μείνω για ακόμη περισσότερα», τόνισε ο διεθνής επιθετικός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου, Αγκουστίν Μορέρα, ανέφερε: «Έχουμε προτάσεις για κάποιους παίκτες, αλλά θέλουμε να μείνουν όλοι, ώστε να χτίσουμε μια σπουδαία ομάδα».

400εκ ευρώ για μεταγραφές η Τσέλσι!

Το αστρονομικό ποσό των 400 εκατομμυρίων φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει φέτος για μεταγραφές ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Μπορεί η Τσέλσι να θεωρείται πλήρης, ο ιδιοκτήτης της όμως δεν δείχνει ικανοποιημένος. Για το λόγο αυτό θέλει να προσφέρει στον νέο προπονητή, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, τη δυνατότητα να χτίσει την ομάδα όπως αυτός θέλει.

Εισαγγελική παρέμβαση για Αβραάμ

Μέχρι και παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα έχει η υπόθεση του Αβραάμ Παπαδόπουλου για να διαπιστωθεί αν ο αμυντικός του Άρη υπέστη ψυχολογική ή σωματική βία. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, με επιστολή του προς το διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλη Φλωρίδη, ζητά τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν εις βάρος του Παπαδόπουλου ετελέσθησαν ή όχι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και σε καταφατική περίπτωση ποιοι είναι οι αυτουργοί και οι ηθικοί αυτουργοί παράνομων πράξεων.

Θέλει να μείνει ο Λούα Λούα

Την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με την Αλ Αραμπί, ο Τρεζόρ Λούα Λούα επιθυμεί να παραμείνει στους «ερυθρόλευκους». Η ομάδα του Κατάρ περιμένει μόνο την απάντηση του Κονγκολέζου επιθετικού για να «κλείσει» η μεταγραφή του. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι διοικούντες θέλουν να παραχωρήσουν τον παίκτη και η Αλ Αραμπί τους καλύπτει οικονομικά, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση του Τρεζόρ Λούα Λούα.

Πρόβλημα με Σέζαρ !

Επεισοδιακό αναμένεται το διαζύγιο μεταξύ Ζούλιο Σέζαρ και Ολυμπιακού. Πληροφορίες αναφέρουν πως αν και οι δύο πλευρές τα βρήκαν για τη λύση της συνεργασίας τους, ο Βραζιλιάνος αμυντικός αρνείται να δεχτεί να μπει όρος που απαγορεύει την πώλησή του σε ανταγωνιστική ομάδα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Σέζαρ μπορεί να έχει στα χέρια του πρόταση από άλλη ελληνική ομάδα (ΠΑΟ, ΑΕΚ) ή απλά δεν θέλει να κλείσει καμιά πόρτα για το μέλλον του.

Ίσως βέβαια να μην υπάρχει τίποτα επίσημο, αλλά ένας παίκτης της αξίας του Ζούλιο Σέζαρ, δεν θα περνά απαρατήρητος από τις πρωτοκλασάτες ελληνικές και στον Ολυμπιακό θέλουν να φυλάξουν τα νότα τους.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν "δωράκια" στους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος όπως τις περασμένες σεζόν (Καφές, Παππάς, Ριβάλντο στην ΑΕΚ) και αυτό έχει επισημάνει έντονα και ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης.

Για Νέι ο Παναθηναϊκός

Σύμφωνα με τα διμοσιεύματα των βραζιλιάνικων εφημερίδων ο ΠΑΟ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του δεξιού μπακ χαφ της Ατλέτικο Παραναένσε Νέι Νέι έχει κληθεί στην προεπιλογή της Ολυμπιακή όμαδά της Βράζιλίας για το Πεκίνο. Σύμωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Κώστας Αντωνίου θα ταξιδεύσει στην Βραζιλία για να συζητήσει την μεταγγραφή του Βραζιλιάνου στον ΠΑΟ.

Υπολογίζεται ότι η μετεγγραφή του 23χρονου δεξιού μπακ χαφ που έχει συμβόλαιο με την “Furacao” ως τον Δεκέμβριο του 2009 θα στοιχίσει περίπου 2 εκ. ευρώ.

Η πολυπλοκότητα της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός πως τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή μοιράζονται η Ατλέτικο Παραναένσε, η Πόντε Πρέτα και οι ατζέντηδες του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή.

Σκορδάς εναντίον Μπαγεβιτς !

Σφοδρή επίθεση με αποδέκτη τον Ντούσαν Μπάγεβιτς εξαπέλυσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Λάμπρος Σκόδρας. Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης υποστήριξε ότι η απόφαση του Σερβοέλληνα τεχνικού να αποχωρήσει από την ομάδα οφείλεται στην πρόσφατη άρνηση της διοίκησης να τον παραχωρήσει στον Παναθηναϊκό.Ο ισχυρός άνδρας των "κιτρίνων" παραδέχτηκε πως ο τρόπος που κάλυψε τον 60χρονο κόουτς, στην ενδεχόμενη φυγή του για τους «πράσινους», ήταν λάθος.

Μιλάει με τον μάνατζερ του Σαντ ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται να κοιτάζουν πιο ζεστά την περίπτωση του Χοσέ Γκουστάσβο Σάντ της Λανούς. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Αργεντίνος μάνατζερ του παίκτη βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, για τις πρώτες επαφές. Όμως πρέπει να δώσει το οκ ο Βαλβέρδε για να προχωρήσει η μεταγραφή. Ο Ισπανός προπονητης του Ολυμπιακού έχει μια λίστα με επιθετικούς που τον ενδιαφέρουν (κυρίως από την Ισπανία) και θα κάνει τις εισηγήσεις του μόλις τελιώσουν οι περιπτώσεις Ντούσερ και Ντούντα.

Στο μεταξύ νέα ισπανικά δημοσιεύματα χθες έκαναν λόγο για επαφή του Ολυμπιακού με τον Σάντι Εθκέρο, που έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Οι Πειραιώτες, που δεν έχουν διαψεύσει το ενδιαφέρον, δεν έχουν καταθέσει και επίσημη πρόταση, αφού ψάχνουν για καλύτερες λύσεις.

«Έτοιμοι στο πρώτο σημαντικό παιχνίδι...»

Η ένταση των προπονήσεων στο Σέεφελντ αυξάνεται μέρα με τη μέρα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να δουλεύει παράλληλα με τη φυσική κατάσταση και στην τακτική. Σήμερα, ο 44χρονος τεχνικός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις επί αυστριακού εδάφους, τονίζοντας πως στόχος του Ολυμπιακού είναι να παρουσιαστεί έτοιμος στις 13 Αυγούστου, στο πρώτο ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σούπερ-πρόταση από ΗΠΑ για Ροναλντίνιο

Συμπαίκτης του Ντέιβιντ Μπέκαμ στους Λος Άντζελες Γκάλαξι δεν αποκλείεται να γίνει ο Ροναλντίνιο καθώς η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, ετοιμάζει σούπερ-πρόταση στην Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Βραζιλιάνου άσου.

O αδερφός του 28χρονου ποδοσφαιριστή, Ρομπέρτο Ασίς έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τους ιθύνοντες των Λος Άντζελες Γκάλαξι στο Χιούστον τις επόμενες μέρες οι οποίοι προσφέρουν συμβόλαιο ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο για συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια είτε για τρία είτε για πέντε χρόνια!

Όσον αφορά στην Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ δείχνει αποφασισμένη να προσφέρει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή.

"Βουτιά" 10 θέσεων για την Ελλάδα...

«Βουτιά» της Εθνικής Ελλάδας στην κατάταξη της FIFA προέκυψε μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στο Euro 2008.

Συγκεκριμένα, η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης από τη 10η θέση έπεσε στη 18η της παγκόσμιας κατάταξης.

Αντίθετα, η νέα πρωταθλήτρια Ισπανία φιγουράρει στο πρώτο σκαλοπάτι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ενώ στη 2η θέση ανέβηκε η Ιταλία και στην 3η η Γερμανία, αφήνοντας τέταρτη την Βραζιλία, πέμπτη την Ολλανδία και έκτη την -πρώτη τους τελευταίους μήνες- Αργεντινή!

Τρεις ανακοινώσεις η ΠΑΕ ΑΕΚ!

Ελεύθερος από την ΑΕΚ έμεινε και τυπικά ο Παντελής Καπετάνος, δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου πάει ο Γιάννης Αραμπατζής, ενώ ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Σεμπάστιαν Σάχα για 1+3 χρόνια. Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Τρίτη (01/07) για την ΑΕΚ, με την ΠΑΕ να διευθετεί κάποια από τα τρέχοντα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας.

Ο Γκάμπριελ στο στόχαστρο του ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτηση δεξιού μπακ απο την Βραζιλία και όπως φαίνεται εντόπισε τον "στόχο". Πρόκειται για τον 27χρονο Γκάμπριελ που αγωνίζεται με την φανέλα της Φλουμινένσε, ο Βραζιλιάνος μπακ έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του με την "Φλου" (1,3 εκ. ευρώ) και όπως όλα δείχνουν οι "πράσινοι" είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν το συγκεκριμένο ποσό και να τον κάνουν δικό τους.

Ελεύθερος ο Ρονάλντο από την Μίλαν

Η Μίλαν δεν προχώρησε σε ανανέωση του συμβολαίου του Ρονάλντο, αφού θέλει να δει πρώτα αν ο παίκτης θα αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του. Η καριέρα του "φαινόμενου" τέθηκε εν αμφιβόλω, όταν τον Φεβρουάριο τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο γόνατο στο "καταραμένο" ματς με τη Λιβόρνο.

Το πιο πιθανό πάντως είναι οι ιθύνοντες τη Μίλαν να περιμένουν να δουν την κατάσταση της υγείας του προτού κινηθούν για την ανανέωση του συμβολαίου του.