Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2009

Μεχμέτ Γιλντίζ βλέπει ο Ολυμπιακός


Τον Μεχμέτ Γιλντίζ, της Σίβασπορ, έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ! Ο 27χρονος σέντερ φορ της πρωτοπόρου του τουρκικού πρωταθλήματος, βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ, με 11 γκολ και το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό του.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» έχει ήδη προσεγγίσει την ομάδα αλλά και τον ίδιο τον παίκτη, την περίπτωση του οποίου βλέπουν με καλό μάτι κι άλλοι σύλλογοι (Γαλατασαράι, Άντερλεχτ).

Ενδιαφέρον για την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό, είχε αναφέρει με δημοσίευμά της πριν από δέκα ημέρες και η τούρκικη ιστοσελίδα «Guncel».

«Μαζί μας μέχρι το τέλος»

Ο Μπουλέντ Ουγκούν, τεχνικός της Σίβασπορ, δήλωσε στο σάιτ της ΟΥΕΦΑ με αφορμή το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα ο Γιλντίζ: «Ο Μεχμέντ είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, με πολύ καλό χαρακτήρα και ποιότητα, τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου. Μέχρι το τέλος της σεζόν, θα μείνει μαζί μας. Όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος, θα κοιτάξουμε να βρούμε μια λύση που να βολεύει και τις δύο πλευρές».

Έκλεισε Αρσάβιν η Άρσεναλ!

Στη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των διοικούντων την Αρσεναλ και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για την μεταγραφή του Αντρέι Αρσάβιν.

Ο Ρώσος μεσοεπιθετικός, έκανε αισθητή την παρουσία του στο πρόσφατο EURO, προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων και σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, η ομάδα του Λονδίνου θεωρεί δεδομένη την απόκτηση του Ρώσου σταρ, με το κόστος της μεταγραφής να αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Καλόπουλος στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός


Ο Δημήτρης Καλόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης θα διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Aναλυτικά:

OΦΗ-Λάρισα

Διαιτητής: Γιαννόπουλος Γ. ΣΔΠ Αθηνών

Βοηθός: Φαντόπουλος Ν. ΣΔΠ Πειραιά

Βοηθός: Καρατζίκας Α. ΣΔΠ Αθηνών

4ος Διαιτητής: Σπάθας Η. ΣΔΠ Πειραιά

Παρατηρητής: Τεβεκέλης Μ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

Ηρακλής-Άρης

Διαιτητής: Κωνσταντινέας Π. ΣΔΠ Μεσσηνίας

Βοηθός: Τρύφων Π. ΣΔΠ Δράμας

Βοηθός: Ασημακόπουλος Γ. ΣΔΠ Μεσσηνίας

4ος Διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ν. ΣΔΠ Καβάλας

Παρατηρητής: Παπαδάκος Σ. ΣΔΠ Λακωνίας

Πανιώνιος-Πανθρακικός

Διαιτητής: Κατσιδώνης Ε. ΣΔΠ Δωδ/νήσου

Βοηθός: Μποζατζίδης Δ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

Βοηθός: Καρσιώτης Μ. ΣΔΠ Κορινθίας

4ος Διαιτητής: Μάνταλος Σ. ΣΔΠ Αθηνών

Παρατηρητής: Καλύβας Δ. ΣΔΠ Βοιωτίας

Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος

Διαιτητής: Μαζαράκος Η. ΣΔΠ Αρτας

Βοηθός: Βασιλειάδης Λ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

Βοηθός:Θανασακούδης Α. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

4ος Διαιτητής: Ντάκος Μ. ΣΔΠ Ξάνθης

Παρατηρητής: Μεσσαλάς Β ΣΔΠ Αχαΐας

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Τριτσώνης Σ. ΣΔΠ Αθηνών

Βοηθός: Γενναίος Χ. ΣΔΠ Αθηνών

Βοηθός: Καλαϊτζίδης Χ. ΣΔΠ Αθηνών

4ος Διαιτητής: Ντάτης Ν. ΣΔΠ Χίου

Παρατηρητής: Κανταρτζής Α. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης

Διαιτητής: Ζωγράφος Χ. ΣΔΠ Αθηνών

Βοηθός: Νικολακόπουλος Α. ΣΔΠ Αθηνών

Βοηθός: Παπαχαραλάμπους Κ. ΣΔΠ Αθηνών

4ος Διαιτητής: Καστανίδης Γ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

Παρατηρητής: Μαζαράκης Γ. ΣΔΠ Κεφ/νίας

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Διαιτητής: Καλόπουλος Δ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

Βοηθός: Γούκος Δ. ΣΔΠ Ηπείρου

Βοηθός: Τάτσης Δ. ΣΔΠ Ηπείρου

4ος Διαιτητής: Κύρκος Δ. ΣΔΠ Ηπείρου

Παρατηρητής: Βέλλιος Α. ΣΔΠ Ξάνθης

Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος Μ. ΣΔΠ Ηλείας

Βοηθός: Βλάχος Κ. ΣΔΠ Γρεβενών

Βοηθός: Παπαδόπουλος Κ. ΣΔΠ Κοζάνης

4ος Διαιτητής: Ζαχαριάδης Π. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

Παρατηρητής: Κουκούλας Γ. ΣΔΠ Λέσβου

Εγκατέληψε ο Τζόκοβιτς λόγω "Ζέστης"


Ο Άντι Ρόντικ πήρε το πρώτο από τα τέσσερα εισιτήρια των ημιτελικών του Αυστραλιανού Όπεν, καθώς ο... καταβεβλημένος από την κούραση και τις υψηλές θερμοκρασίες, Νόβακ Τζόκοβιτς, αναγκάστηκε να αποχωρήσει πρόωρα (σ.σ. 4ο σετ) από τον πρώτο, χρονικά, προημιτελικό.

Στην αναμέτρηση του "Rod Laver Arena", ο κάτοχος του τίτλου, φανερά ταλαιπωρημένος από τη μάχη του με τον Μάρκο Παγδατή, δεν μπόρεσε να αντέξει στις υψηλές απαιτήσεις του προημιτελικού αλλά και στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκειά του.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Σέρβος (Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη) αθλητής να πετάξει λευκή πετσέτα, μη μπορώντας να συνεχίσει και να αποχωρήσει μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά.

Ο Αμερικανός που προκρίθηκε για τον ημιτελικό του "Melbourne Park", θα αντιμετωπίσει το βράδι της Πέμπτης τον νικητή του ζευγαριού Χούαν Μάρτιν Ντελ Πότρο-Ρότζερ Φέντερερ.

Ψάχνει στην Ισπανία ο Βαλβέρδε για επιθετικό


Η απόκτηση επιθετικού απασχολεί τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος συγκεντρώνει στοιχεία για νεαρούς φορ του ισπανικού πρωταθλήματος και αναμένεται σύντομα να κάνει την τελική του εισήγηση. Πάντα στη λίστα ο Φαρίας.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει στο μυαλό του αρκετούς ποδοσφαιριστές, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα και μελετά αναλυτικά κάθε λεπτομέρεια, για να μην… καταλήξει σε περίπτωση Όσκαρ, που ήρθε ως ένας βασικός μεσοεπιθετικός της Σαραγόσα και απογοητεύει πλήρως.

Έχοντας μείνει μόνο με τους Ντιόγο και Μήτρογλου, ο Βάσκος επιθυμεί ακόμα έναν επιθετικό, που να μπορεί όμως να δίνει πέρα από ανάσες και γκολ. Εξάλλου, το ζητούμενο δεν είναι να γίνει μεταγραφή για τα μάτια του κόσμου, αλλά ουσίας και… αρκετών τερμάτων.

Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή πέρασε από τη σκέψη της διοίκησης, η ιδέα να μην αποκτηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής τον Ιανουάριο, αφού ο Ολυμπιακός φαίνεται να παίρνει εύκολα το πρωτάθλημα. Όσο για τα παιχνίδια με τη Σεντ Ετιέν, ο Ντιόγο να είναι καλά.

Όμως, οι πιέσεις του Βαλβέρδε είναι δεδομένες. Ο πρώην τεχνικός της Εσπανιόλ, γνωρίζει ότι έρχεται ένα τρίμηνο-"φωτιά", με πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια και θέλει όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές, ειδικά σε μια γραμμή που υπάρχει έλλειψη.

Οι Φαρίας και Ντάβι "παίζουν" ακόμα και ίσως έστω και τελευταία στιγμή, γίνει κίνηση για έναν εκ των δύο, με τον προπονητή των Πειραιωτών να μην προκρίνει με θέρμη τις δύο αυτές επιλογές.

Μέσα στις επόμενες τρεις μέρες, θα έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν αποκλείουμε μεταγραφή "Κόκκαλη", παίκτη δηλαδή που θα προκαλέσει εντύπωση, αλλά οι πιθανότητες είναι μηδαμινές. Αυτά είναι όμορφα για το καλοκαίρι…

Μια ανάσα από Ολιβέιρα ο Παναθηναϊκός


Μια "ανάσα" από την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού Ολιβέιρα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, Αουγκούστο Κάστρο. Ο Κώστας Αντωνίου βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Ισπανία και εντός της ημέρας θα έχει ραντεβού με τον μάνατζερ του 28χρονου φορ της Σαραγόσα.

Ο Αουγκούστο Κάστρο μίλησε στην εφημερίδα "SportDay" και μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι "πράσινοι" έχουν το πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους συλλόγους για την απόκτηση του πρώην παίκτη της Μίλαν.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο πελάτης του επιθυμεί να έρθει στο "τριφύλλι" λόγω και της φιλίας του με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Αναλυτικά…
Κύριε Κάστρο, οι εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Ολιβέιρα. Ισχύει;
"Βεβαίως, μπορώ να σας το επιβεβαιώσω. Σήμερα μίλησα τηλεφωνικά με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού. Αύριο τον περιμένω εδώ στην Ισπανία, αφού έχουμε κλείσει ραντεβού και με την Σαραγόσα για να κατατεθεί επίσημη πρόταση και να συζητήσουμε το θέμα".

Ο Παναθηναϊκός ζητάει τον δανεισμό του παίκτη;
"Ξέρω ότι η πρόταση του Παναθηναϊκού αφορά αγορά του παίκτη και όχι εξάμηνο δανεισμό".

Λέγεται όμως ότι ο παίκτης είναι κοντά στην Μπέτις...
"Για την Μπέτις δεν ξέρω τι λένε. Υπάρχουν διάφορες ομάδες που ενδιαφέρονται. Η Λιόν, η Σάλκε, η Βιγιαρεάλ, μία ομάδα από την Τουρκία και ο Παναθηναϊκός. Αύριο εκτός από τον Παναθηναϊκό περιμένουμε πρόταση και από τη Λιόν και από τη Σάλκε".

Ο παίκτης τι προτιμάει;
"Η προτίμηση του παίκτη είναι ξεκάθαρη. Ο Ολιβέιρα θέλει να παίξει στον Παναθηναϊκό για τρεις λόγους. Πρώτον ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο Champions League, το οποίο κατέκτησε ο Ολιβέιρα με τη Μίλαν. Δεύτερον και πιο σημαντικό στην ομάδα αγωνίζεται ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που είναι πολύ καλός φίλος του Ολιβέιρα και μιλούν συχνά τηλεφωνικά. Τρίτον, ο Παναθηναϊκός μάς παρουσίασε ένα πρότζεκτ, που δείχνει ότι η ομάδα θα γίνει πολύ ισχυρή στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια".

Και η Λιόν μετέχει στο Champions League, το ίδιο και η Σάλκε και η Βιγιαρεάλ. Γιατί να προτιμήσει τον Παναθηναϊκό;
"Διότι ο Παναθηναϊκός τού προσφέρει νέες προκλήσεις στην καριέρα του και του έχει κάνει την πιο ελκυστική πρόταση".


Ο Παναθηναϊκός καλύπτει οικονομικά τις απαιτήσεις σας;
"Ναι. Δεν θα μιλήσω με νούμερα, αλλά το συμβόλαιό του θα είναι πολύ καλό. Ο παίκτης είναι απόλυτα ευχαριστημένος με το συμβόλαιο που του προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Αν οι ομάδες τα βρουν, ο Ολιβέιρα έρχεται στον Παναθηναϊκό".


Γνωρίζετε αν ο Παναθηναϊκός καλύπτει τις απαιτήσεις της Σαραγόσα;
"Δεν γνωρίζω το ύψος της επίσημης πρότασης που θα κάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά φαντάζομαι ότι για να έρχονται εδώ να συζητήσουν και να έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι συζητήσεις μαζί μας, ο Παναθηναϊκός θα καλύπτει τις οικονομικές απαιτήσεις της Σαραγόσα".


Μπορούμε να πούμε ότι ο παίκτης είναι κοντά στον Παναθηναϊκό;
"Αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι μας καλύπτει η πρόταση του Παναθηναϊκού και ότι αν οι τρεις προτάσεις που περιμένουμε αύριο είναι ισόποσες, θα γίνει αποδεκτή η πρόταση του Παναθηναϊκού. Είναι δεδομένο ότι ο παίκτης θα φύγει. Για μας, η καλύτερη επιλογή είναι η Ελλάδα. Η Σαραγόσα θα ακούσει τον Ολιβέιρα. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Ακόμα και αν η πρόταση του Παναθηναϊκού δεν καλύπτει απόλυτα τη Σαραγόσα, θα σεβαστούν την προτίμηση του παίκτη".

Πότε βλέπετε να ξεκαθαρίζει η απόφαση;
"Μπορεί να ξέρουμε και αύριο, αλλά το αργότερο μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες".

Μπάσκετ: Eρυθρόλευκος ο Πάργκο!


Ξεπεράστηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (26/01) το εμπόδιο της Ντιναμό Μόσχας για την απόκτηση του Τζανέρο Πάργκο από τον Ολυμπιακό και ο Αμερικανός γκαρντ ντύνεται οριστικά στα ερυθρόλευκα.

Οι Ρώσοι αξίωναν χρήματα από τη διοίκηση της ομάδας του Πειραιά για την αποδέσμευση του πρώην ΝΒΑερ, ενώ στη διεκδίκησή του είχε μπει και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά τελευταίοι χαμογέλασαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες δεν χρειάστηκε να διαπραγματευτούν καθόλου με την Ντιναμό -εξάλλου είχαν διαμηνύσει πως δεν σκοπεύουν να δαπανήσουν επιπλέον χρήματα-. με τον Τζανέρο Πάργκο και τους εκπροσώπους του στις ΗΠΑ να φτάνουν σε συμφωνία λύσης της συνεργασίας με τη ρωσική ομάδα. Η Ντιναμό χρωστούσε χρήματα στον παίκτη και αυτός ο παράγοντας ήταν αρκετός για να μείνει ελεύθερος.

Πλέον, στον Ολυμπιακό αναμένουν τα υπογεγραμμένα έγγραφα για να προβούν στην επίσημη ανακοίνωση. Εν συνεχεία ο Πάργκο θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να τεθεί υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννάκη σε Ευρώπη και Ελλάδα. Η ομάδα του Πειραιά πρέπει να δηλώσει μέχρι αύριο Τρίτη τις όποιες αλλαγές σε παίκτες στην Ευρωλίγκα και μέσα στη λίστα αυτή θα είναι και το όνομα του νέου Αμερικανού.

Στο μεταξύ, το πιθανότερο είναι να αναχωρήσει αύριο το απόγευμα αεροπορικώς η αποστολή για το Μιλάνο (αντί για μεθαύριο όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο), ενόψει της πρεμιέρας των "16" της Ευρωλίγκα με την Αρμάνι την Πέμπτη (21:45). Αιτία είναι η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Τέλος, ο Γιάννης Μπουρούσης ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα, εξαιτίας της οποίας δεν αγωνίστηκε στον νικηφόρο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.