Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2009

Άρης: Αποθέωση για Αμπρέου

Περίπου πέντε χιλιάδες φίλοι του Άρη κατέκλεισαν για ακόμη μια φορά τον εξωτερικό χώρο και υποδέχτηκαν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τους, Σεμπαστιάν Αμπρέου. Ο Ουρουγουανός επιθετικός έφτασε στη Θεσσαλονίκη και γνώρισε την απόλυτη αποθέωση από τον κόσμο των «κιτρινόμαυρων».

Από εκεί και πέρα, το Σάββατο στις 11:30 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του διεθνή επιθετικού από την ΠΑΕ Αρης. Στη συνέχεια ο «Loco», θα αναχωρήσει για την πατρίδα του.

To Who is who του Μέλμπεργκ !

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1977 και είναι ένας από τους κορυφαίους Σουηδούς ποδοσφαιριστές την τελευταία 10ετία.

Έχει φορέσει πάνω από 90 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, της οποίας έχει διατελέσει αρχηγός και με την οποία έχει πάρει μέρος στα Μουντιάλ του 2002 και 2006 και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2000, 2004 και 2008.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ερασιτεχνική Γκούλσπανγκ απ' όπου τον πήρε η Ντάγκερφορς το 1996. Όταν αυτή υποβιβάστηκε, μεταγράφηκε στην ΑΙΚ Στοκχόλμης, απ' όπου έφυγε το καλοκαίρι του 1998 για να αρχίσει την διεθνή καριέρα του.

Πρώτος του σταθμός ήταν η Ρασίνγκ Σανταντέρ, με την οποία διέπρεψε επί τριετία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ανοίγοντας την πόρτα για την Πρέμιερ Λιγκ και την Άστον Βίλα, που τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2001 και τον έκανε σημαία της.

Στη Βίλα ο Μέλμπεργκ έπαιξε επτά ολόκληρα χρόνια, διετέλεσε αρχηγός και έφυγε πέρυσι μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της για να πάει στη Γιουβέντους. Με τη Γιούβε υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, αλλά φέτος θέλει να φύγει, διότι επιστρέφει στο Τορίνο ο Καναβάρο και δεν υπάρχει αρκετός χώρος γι' αυτόν.

O Όλοφ Μέλμπεργκ σε αριθμούς

Έτος Ομάδα Συμμ. Γκολ
1995-96 Ντάγκερφορς 22 0
1996-98 ΑΙΚ 43 0
1998-2001 Σανταντέρ 97 1
2001-2008 Άστον Βίλα 260 7
2008-09 Γιουβέντους 23 2





Ολυμπιακός: Συζητήσεις με Λιόν για Κάλστρομ

Σε συζητήσεις με τη Λιόν, για την απόκτηση του Κιμ Κάλστρομ, βρίσκεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με δημοσίευμα του «France Football».

Ο διεθνής Σουηδός, μάλιστα, φαίνεται να μην είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους Πειραιώτες. Το ρεπορτάζ των Γάλλων αναφέρει ότι και η Λιόν δεν έχει πρόβλημα να τον παραχωρήσει, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Αν η περίπτωση του 27χρονου άσου προκριθεί, προορίζεται για τη θέση δίπλα στον Ντουντού. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, πιθανός ερχομός του στην Ελλάδα, να σημάνει την αποχώρηση του Φερνάντο Μπελούτσι από το Λιμάνι!


Oλυμπιακός: Ανακοινώνει Μέλμπεργκ

Tην υπόθεση του Σουηδού αμυντικού έχει αναλάβει ο Γιάννης Χρυσικόπουλος, ο οποίος είχε συνεχείς επαφές με τη Γιουβέντους και τον μάνατζερ του διεθνούς παίκτη.

Ο γενικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» συμφώνησε πρώτα με τη «Γηραιά Κυρία» (έναντι 2,5 εκατ. ευρω) και στη συνέχεια απέσπασε τη θετική απάντηση του ποδοσφαιριστή για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές που φτάνουν το 1,8 εκατ. ευρώ (σ.σ.: ακούγεται και για 2 εκατ. ευρώ). Οι διοικούντες περίμεναν χθες έναν έγγραφο για να ανακοινώσουν τη μεταγραφή του Μέλμπεργκ, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της ημέρας.

Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Σουηδό στόπερ, οι «πράσινοι» φέρονται να έκαναν πρόταση της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Όπως γίνεται αντιληπτό, η «Γιούβε» δέχθηκε άμεσα την προσφορά του Ολυμπιακού, ο οποίος σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την απόκτηση του 32χρονου ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στο ισπανικό, αγγλικό και ιταλικό πρωτάθλημα!

ΠΑΟ: Παέι για το μπαμ στην άμυνα !

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε υον Όλαφ Μέλμπεργκ από τον Ολυμπιακό, αλλά είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν αμυντικό που θα κάνει αίσθηση.

Το πρώτο όνομα που ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό είναι αυτό του Κολοτσίνι της Νιούκαστλ! Ο Αργεντινός πολύπειρος διεθνής αμυντικός φεύγει από την αγγλική ομάδα επειδή υποβιβάστηκε. Προτάθηκε στο "τριφύλλι" και εξετάζεται πολύ σοβαρά.

Από εκεί και πέρα, πάντα στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα των Κριμπάρι της Λάτσιο και Ναβάρο της Βαλένθια.

AEK: Εντός των ημερών ανακοινώνεται ο Μάκος !

Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Γρηγόρης Μάκος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αφού στη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι Νίκος Θανόπουλος και Κωνσταντίνος Τσακίρης ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια για την μετακίνηση του νεαρού άσου στους Θρακομακεδόνες!

Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα και συμφώνησαν στην πώληση του παίκτη έναντι του ποσού των 800 χιλ. ευρώ, σε δύο ισόποσες δόσεις, συν το 25% από πιθανή παραχώρησή του σε ομάδα του εξωτερικού.

ΠΑΟ:Προτάθηκε ο Λουίς Σαχά

Ο Λουίς Σαχά προτάθηκε στον Παναθηναϊκό, για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας. Ο 30χρονος φορ της Έβερτον, με παρουσία χρόνων στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε μια παραγωγική χρονιά φέτος με τους «εφοπλιστές» (24 συμ., έξι γκολ) και δεν αποκλείεται η περίπτωσή του να προκριθεί αν δεν προχωρήσουν κάποιες άλλες που έχουν προτεραιότητα. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει επιδείξει και η Μπεσίκτας.

Τι γίνεται με Σισέ και Αντουρίθ


* Ο Σισέ δεν προτίθεται να εγκαταλήψει την Πρέμιερ Λίγκ για την Ελλάδα και η Μαρσέιγ ζητάει δέκα εκ. ευρώ για την παραχώρησή του.

* Ο Αντουρίθ πολύ δύσκολα θα γίνει κάτοικος Ελλάδας αφού οι Ισπανοί συνεχίζουν να ζητούν έξι εκ. ευρώ για την παραχώρησή του, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ο Παναθηναϊκός για έναν παίκτη του βεληνεκούς του Αντουρίθ!

«Βόμβα» στη Formula 1!

Με επικεφαλής τη Ferrari, οκτώ ομάδες της Formula 1 ανακοίνωσαν την απόφασή τους να διασπάσουν το μέχρι τώρα παγκόσμιο πρωτάθλημα και να φτιάξουν ένα δικό τους, μετά τις διαφωνίες που είχαν με τη FIA για τα νέα μέτρα και τον περιορισμό του μπάτζετ στις κατασκευαστικές.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στην… ανταρσία και έκαναν χθες σύσκεψη, για να πάρουν τελικά την απόφαση που γράψαμε παραπάνω, είναι οι Ferrari, McLaren, Renault, BMW, Toyota, Red Bull, Brawn και Toro Rosso. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι ομάδες δεν έχουν άλλη εναλλακτική επιλογή από το να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή ενός νέου πρωταθλήματος, το οποίο θα αντικατοπτρίζει την αξία των συμμετεχόντων και των συνεργατών τους». Το νέο πρωτάθλημα που θα δημιουργηθεί (αν δεν αλλάξει κάτι) θα αρχίσει από την επόμενη σεζόν.